Informatie

Gastenboek


Classic Tanzania - 7 daagse prive rondreis Tanzania

Klassieke safari waarbij u de magie van een safari gaat ontdekken in de parken en reservaten in Noord Tanzania. De rondreis met grote diversiteit en contrasten in alle opzichten. Genieten van de verschillende landschappen en mooie zonsondergangen waar de Masai nog op authentieke wijze voortleeft. Afdalen in de Ngorongoro krater waarbij veel wildsoorten samenleven. Dwalend over de savannes van de Serengeti om aansluitend te genieten van panoramische vergezichten in Tarangire Nationaal Park.

Dag programma
Dagen MPOvernachtingenInbegrepen
Dag 1LOArusha - Coffee Plantation LodgeTransfer
Dag 2VPTarangire NP - Tarangire Simba Lodge1 x GD
Dag 3VPLake Manyara NP - Karatu Simba Lodge1 x FDG
Dag 4VPSerengeti NP - Kati Kati Camp1 x GD
Dag 5VPSerengeti NP - Kati Kati Camp2 x GD / FDG
Dag 6VPNgorongoro NR - Farmhouse1 x GD | Optie OlDuvai Gorge
Dag 7--Arusha - Kilimanjaro AirportLunch - Transfer

LG = Logies  LO = Logies en Ontbijt  HP = Half pension  VP = Vol Pension
GD = Gamedrive FDG = Full-Day Gamedrive + Picknick GP = Game Package
Route Classic Tanzania safari rondreis

Dag 1 - Arusha

 
Vandaag verwelkomen wij u op de luchthaven Kilimanjaro airport aan de voet van de hoogste berg van Afrika. Hier rijdt u samen met onze lokale vertegenwoordiger en uw privé gids en chauffeur naar uw accommodatie in Arusha. Bij aankomst in Arusha zal met u de volledige rondreis doorgenomen worden.

Arusha is een levendige stad aan de voet van Mt. Meru. De stad kent een kleurrijke markt en waar men de handel bedrijft in de vele winkeltjes en is ook het hart van de communicatie in het gebied. Door de ligging op 1400 meter is het een heerlijk klimaat het gehele jaar door. Rondom de stad zijn veel koffieplantages, bloementelers en graan- en maïsvelden.

Arusha Coffee Plantation Lodge is van origine een oud koloniale huis van een koffie plantage en ligt net buiten Arusha. De lodge is omgeven door een weelderige tuin met diverse inheemse bomen en planten. De lodge straalt de oude koloniale sfeer uit van weleer uit bij het binnentreden. Hier bevinden zich de receptie, een bar met een open haard met een geweldige ambiance. In het rustiek aangeklede restaurant worden de maaltijden geserveerd in een uitgebreide buffetvorm, eventueel is het mogelijk om van de maaltijden gebruik te maken onder de overdekte veranda.

U overnacht in één van de cottages die verspreid liggen op de voormalige koffie plantage. De cottage beschikt over een eigen privé veranda met een zithoek. De cottages zijn ingericht met een schrijfhoek, comfortabele bedden voorzien van een klamboe met en-suite een badkamer met douche en toilet.

Accommodatie : Coffee Plantation Lodge op basis van logies en ontbijt
Moivaro Coffee Plantation Lodge, Tanzania Tanzania Moivaro Coffee Plantation Lodge zwembad Moivaro Coffee Plantation Lodge, interieur kamer

Dag 2 - Tarangire NP

 
Vandaag vertrekt u op safari, we verlaten Arusha en rijden langs de koffie plantages waarbij we onderweg Mount Meru passeren op weg naar Tarangire Nationaal Park. Het eerste deel bestaat uit een stoffige weg door een landschap wat overgaat in weelderige vegetatie en waar u uiteindelijk weer op een geasfalteerde weg uitkomt richting Tarangire Nationaal Park.

Tarangire Nationaal Park ligt ten zuiden van Lake Manyara en beslaat een oppervlakte van 2600 km2. Dit is een wonderschoon park met diepe kloven waar de wilde dieren in november het park verlaten om in juni terug te keren na het regenseizoen. Het park kent de grote Baobab bomen, palmbomen en verschillende soorten acacia bomen. Diep gelegen in het park slingert de Tarangire rivier wat altijd water heeft waardoor hier grote populatie olifanten zijn, eland antilopen, buffels maar ook de Cheetah, luipaard en leeuwen zijn hier aanwezig. Het Tarangire NP heeft een ongekende natuur met een heel eigen bijzonder karakter droge steppes, diepe kloven en in het noordelijke deel moerassen.

Tarangire Simba Lodge ligt nabij de entree van Tarangire Nationaal Park. De lodge is ruim van opzet en algemene ruimtes zijn verbonden met een loopbruggen. Het interieur zowel in de algemene ruimtes als de tenten kenmerken zich door het prachtige houtsnijwerk die de warmte creëren en een verbintenis hebben met de natuur. Naast de receptie, lounge en restaurant is het zwembad met een groot verandadek waar u kunt dineren onder de sterrenhemel. De tenten zijn voorzien van comfortabele bedden met klamboe. De en-suite badkamer is voorzien van douche, toilet en een kleedruimte. Bijzonder op de locatie is de buitendouche welke privé en afgeschermd is. Vanaf de overdekte veranda is een mooi vergezicht over de concessie en het nabijgelegen Lake Burunge.

Accommodatie : Tarangire Simba Lodge op basis van volpension
OnsKenia,Tarangire Simba Lodge Tarangire nationaal park Tanzania OnsKenia,Tarangire Simba Lodge Tarangire nationaal park Tanzania OnsKenia, Tarangire nationaal park Tanzania
Tarangire Nationaal Park

Dag 3 - Lake Manyara

Vandaag na het ontbijt rijden we via een korte verbindingsroute naar Lake Manyara Nationaal Park. We rijden direct naar de entree van Lake Manyara Nationaal Park. Vandaag maakt u een lange gamedrive waarbij wij de lunch onderweg verzorgen met een picknick lunch in het park. Aan het einde van de middag rijden we naar uw accommodatie in Karatu voor de overnachting gunstig gelegen voor de volgende dag naar de Ngorongoro krater.

Lake Manyara Nationaal Park ligt ingeklemd in een scheur van de Grote Slenk. Direct bij het binnenrijden ervaart u de speciale sfeer van een oerwoud vol met apen en klaterende beekjes met glashelder water. Verderop wordt het woud dunner en gaat het over in een steppeachtig gebied rondom het meer. Hier is bijna al het wild geconcentreerd: olifanten, waterbokken, nijlpaarden, gnoes, impala's en natuurlijk ook het roofwild zoals leeuwen en hyena's. Aan en in het meer leven doorgaans duizenden flamingo's, pelikanen, ibissen, reigers en majestueuze visarenden. De zogenaamde boomklimmende leeuwen die in Lake Manyara leven, hebben de merkwaardige gewoonte af en toe een dutje te doen in een acaciaboom. Verder zult u zeker niet om de vele bavianen heen kunnen, die zich vooral bij de ingang van het park ophouden.

Karatu Simba Lodge is een permanent tentenkamp gelegen op een heuvel in de omgeving van de stad Karatu. De Karatu Simba Lodge beschikt over een bar en grote lounge en een ronde opengewerkt restaurant waar de maaltijden in buffetvorm geserveerd worden. Voor het restaurant is een groot zonneterras met een zwembad met uitzicht op de Ngorongoro concessie. U overnacht in één van de safari tenten ruim met een grote overdekte veranda. De inrichting van de kamers bestaan uit hemelbedden voorzien van een klamboe met een zithoek en grote ramen en openslaande deuren naar het terras met en-suite badkamer voorzien van toilet en een douche.

Accommodatie : Karatu Simba Lodge op basis van volpension
Karatu Simba Lodge - Tanzania Karatu Simba Lodge zwembad- Tanzania Lake Manyara nationaal park Tanzania
Lake Manyara Nationaal Park

Dag 4 t/m 5 - Serengeti NP

 
We verlaten vandaag de Rift Vallei waar we tegen de hellingen oprijden van de Ngorongoro krater. Hier stoppen we bij het viewpoint voor een mooi vergezicht over de krater. We vervolgen onze weg richting de eindeloze vlaktes van de Serengeti. Waar wij onderweg een picknick lunch verzorgen tijdens de gamedrive op weg naar uw accommodatie in de Serengeti.

Het Serengeti Nationaal Park is wellicht het beroemdste wildpark op deze wereld. Bekend om de ecologische waarde van dit park waar 35 verschillende diersoorten te vinden zijn en over de 450 vogelsoorten. De uitgestrekte savannes met rotsblok formaties ‘kopjes’ zijn het decor van de Serengeti. De naam van het park ‘siringet’ betekent in het Maasai ‘oneindige vlakte‘ en het is dan ook niet te beschrijven wanneer we het park bezoeken dat hier gemiddeld 3 miljoen dieren samenleven. Serengeti tevens bekend van de grote migratie van de 1,4 miljoen gnoes welke trekken naar de Masai Mara in Kenia. De migratie die plaats vindt in de periode van juli tot en met oktober, de gnoes op zoek naar het groene gras en volgen het korte regenseizoen. Het park kent drie vegetatiezones. Het droge zuiden met grasvlaktes, het groene westen onder invloed van Lake Victoria en het hoger gelegen noordelijke deel waar invloeden van de rivieren merkbaar zijn. In deze vegetatie zones zijn over het algemeen verschillende diersoorten terug te vinden door het gehele jaar in de Serengeti.

Serengeti Medium Camp is een mobiel tentenkamp voor een ware “bush-experience” in het hart van de Serengeti nabij de Seronera rivier. Seronera gebied is gekenmerkt door de vele kleine rotsformaties (=kopjes) waar de grote katten gebruik van maken als uitkijkpost. Het tentenkamp is opgebouwd rondom de centraal gelegen Mess tent waar de maaltijden worden geserveerd. Bij terugkomst van een gamedrive is een groot kampvuur waar snacks en drankjes geserveerd worden voor het diner en genoten kan worden van de ondergaande zon. Het tentenkamp bestaat uit 20 tenten vrij opgesteld voor privacy waar wild door het kamp kan lopen waar lokale Masai (=ashkari) de gasten bewaken. De tenten waarin u overnacht zijn voorzien van comfortabele bedden allen met een eigen douche en toilet. Kamp heeft geen elektriciteit en warmwater voorziening van de douche is in Out of Africa stijl met een safari bush-bucket shower.

Accommodatie : Serengeti Kati Kati Camp op basis van volpension
Accommodatie Serengeti Kati Kati Camp centrale mess-tent met restaurant en bar gelegenheid, Serengeti Nationaal Park Tanzania Accommodatie Serengeti Kati Kati Camp luxe safari tent met shower bucket douche, Serengeti Nationaal Park Tanzania Accommodatie Serengeti Kati Kati Camp uitzicht over de savanne, Serengeti Nationaal Park Tanzania
Serengeti Nationaal Wild Reservaat

Dag 6 – Ngorongoro krater

 
Na het ontbijt rijdt u door het uitgestrekte savannelandschap naar Ngorongoro, waar zich de gelijknamige krater bevindt. Additioneel kunt u onderweg een stop maken bij de Olduvai Gorge, waar ongeveer 1.8 miljoen jaar oude archeologische vondsten zijn gedaan door de bekende Dr. Leakley. Hierna vervolgen we de weg naar de Ngorongoro krater waar u eerst mag genieten van het panoramisch vergezicht vanaf de kraterwanden voordat wij afdalen in de Ngorongoro Krater.

De Ngorongoro Krater is het amfitheater in de wereld met een doorsnee van circa 20 kilometer waar naar schatting 30.000 diersoorten samenleven in de krater. Neerkijkend aan de rand van de krater is het onbeschrijfelijk wat er zich op de bodem 600 meter lager gelegen afspeelt. Hier zijn de grootste leeuwen van Afrika te vinden, olifanten, neushoorns, buffels, jachtluipaard, nijlpaarden en vele andere diersoorten. De krater biedt een unieke kans om op één dag de Big Five waar te nemen. Deze dag verzorgen wij tijdens de gamedrive in de krater de lunch met een picknick lunch verzorgen rond het middaguur.

Ngorongoro Farm House is een kleine exclusieve lodge met uitzicht op de Oldeani vulkaan, slechts 5 kilometer verwijdert van Lolduare de toegangspoort tot de Ngorongoro krater. Ngorongoro Farm House een voormalige koloniale boerderij volledig rustiek ingericht met lokale materialen met oog voor details en smaak. Gasten kunnen hier wandelingen maken naar de stad Karatu, het aangrenzende Oldeani Forest met een gids. Ngorongoro Farm House heeft een grote eigen tuin met een zwembad. De kamers zijn ruim van opzet, met een eigen zithoek met openhaard waarbij de bedden voorzien van een hemelbed met klamboe, met een en-suite luxe badkamer met eigen toilet.

Accommodatie : Ngorongoro Farm House op basis van volpension
Accommodatie Ngorongoro Farm House, Karatu Tanzania Accommodatie Ngorongoro Farm House interieur kamer, Karatu Tanzania Ngorongoro krater savanne tijdens de crater tour.
Ngorongoro krater

Dag 7 - Arusha

Vandaag is de laatste dag van uw safari aangebroken. Na het ontbijt verlaten we Karatu en rijden terug naar de Rift Vallei. Hier heeft u mooi panoramisch vergezicht over Lake Manyara en vervolgen we onze weg Arusha. In Arusha aangekomen verzorgen wij een lunch in de Arusha Coffee Garden en kunt u tevens de Shanga Foundation bezoeken.

De Shanga Foundation ondersteunt de minder valide om hen bestaansrecht te voorzien. Hier in de werkplaats worden vanuit recyclebare materialen nieuwe kunstvoorwerpen vervaardigd. In de Shanga Shop worden de kunstvoorwerpen verkocht en kunnen gasten de atelier bezoeken en eventueel een souvenir aankopen voor de thuisblijvers.

Na de lunch kunt u nog even in de tuin nagenieten van de rust. In de loop van de middag rijden we door naar Kilimanjaro Airport. Hier op de luchthaven nemen wij afscheid van u en vertrouwen erop dat u een mooie safari belevenis heeft gehad in Tanzania.

Additioneel is het mogelijk om aanvullend de safari te verlengen met een strandvakantie op het exotische specerijeiland Zanzibar.

Lunch: Arusha Coffee Garden
Arusha Coffee Garden Arusha Shanga Foundation KLM Kilimanjaro Airport-Amsterdam rechtstreekse vlucht
Seizoen 2022
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen 4 personen
15 januari t/m maart € 2.270 € 1.800
april t/m mei € 2.150 € 1.680
juni € 2.385 € 1.910
juli t/m augustus € 2.435 € 1.955
september t/m oktober  € 2.405 € 1.930
november t/m 15 december € 2.285 € 1.810
16 december t/m 31 december  p.o.a. p.o.a.
Laagseizoen Hoogseizoen
Eenpersoonskamer toeslag p.p € 230 € 390
Districten Arusha, Tarangire, Manyara, Serengeti, Ngorongoro krater
Optioneel - verlenging strandvakantie Zanzibar
- uitbreiding extra overnachting reservaten
Inclusief - transfers van en naar luchthaven(s) in Tanzania
- accommodaties en maaltijden zoals aangegeven
- entreegelden nationale parken/reservaten
- prive safari 4 persoon 4WD Landcruiser met panorama dak
- Engelstalige chauffeur/gids
- Amref Flying Doctor service membership
Exclusief - internationale vluchten
- visum
- reis- en/of annuleringsverzekering
- niet genoemde maaltijden en drankjes
- niet genoemde additionele excursies
- fooi voor hotels en additionele fooi gids
  Alle genoemde prijzen zijn ter indicatie aangeboden onder voorbehoud van, beschikbaarheid van accommodatie, tussentijdse prijswijzigingen in verband met dollarkoersen en exclusief toeslagen voor Pasen, Kerst en Nieuwjaarsdag.
  Aanvraagformulier safari

Optioneel strandvakantie verlenging Zanzibar

Optioneel nog nagenieten van de belevenissen van uw safari. Het is mogelijk om uw reis te combineren met een bezoek aan het exotische specerijen eiland Zanzibar. Alle reizen kunnen aangepast worden aan uw wensen. Wij zijn een maatwerk specialist waardoor wij u graag verder adviseren over het samenstellen van uw rondreis.
Ocean Paradise Beach Resort op Zanzibar eiland voor de kust van Tanzania
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385