Informatie

Gastenboek


Amazing Tanzania - 6 daagse prive rondreis Tanzania

Zuid-Tanzania ontdek de ongekende wildernis in de zuidelijke wildparken en reis langs lokale dorpen en laat u optimaal inspireren. U reist samen met een privé chauffeur waarbij u twee wildparken bezoekt en goed te combineren is met een strandvakantie op Zanzibar eiland of een duikvakantie op Mafia eiland.

Bezoek het Mikumi Nationaal Park met ogenschijnlijke grote savannes, palmbossen en diepe moerassen en een grote diversiteit aan wildsoorten. Het ongerepte Selous Nationaal Reservaat waar u de gamedrives gaat afwisselen met een avontuurlijke bushwalks onder begeleiding en een boottocht op de Rufiji rivier. In alle rust kunt genieten van olifanten die baden in de rivier en nijlpaarden die liggen te sluimeren op de zandbanken van de rivier.

Dag programma
Dagen MPOvernachtingenInbegrepen
Dag 1LODar es Salaam - Southern Sun HotelTransfer luchthaven
Dag 2VPNyerere NP - Rufiji River Camp1 x GD / Boot safari
Dag 3VPNyerere NP - Rufiji River Camp1 x GD / Bushwalk
Dag 4VPMikumi NP - Vuma Hill2 x GD
Dag 5VPMikumi NP - Vuma Hill1 x FDG | Picknick
Dag 6--Dar es Salaam1 x GD - Transfer Dar es Salaam

LO = Logies en Ontbijt  VP = Vol Pension
GD = Gamedrive
Route Amazing Tanzania safari rondreis

Dag 1 - Dar es Salaam

 
Karibu wa Tanzania, wij verwelkomen u op de luchthaven van Dar es Salaam International airport. Hier rijdt u samen met hem en uw persoonlijke gids en chauffeur naar uw hotel. Bij aankomst in het hotel zal met u de volledige rondreis doorgenomen worden.

Dar es Salaam was de vroegere hoofdstad van Tanzania, ontstaan in de 19e eeuw toen de Sultan van Zanzibar als een handelspost en vissershaven. De naam Dar es Salaam betekent “haven van vrede”. Het drukke Dar es Salaam is het commerciële centrum waar nog veel karakteristieke koloniale gebouwen onder invloed van Arabische invloeden een beeld geven van de authentieke stad. In de haven is goed beeld van het dagelijks leven in de stad waar vele grote zeeschepen, veerboten en kleine vissersboten de haven aan doen. In de stad is veel historie terug te vinden, zijn er verschillende musea maar is het voornamelijk een metropool waar 1,5 miljoen mensen van etnische afkomst, ras en religie samenleven.

Southern Sun Hotel in het centrum van Dar es Salaam ligt op loopafstand van de Indische Oceaan. Het is een conventioneel hotel waar deels de oude Swahili architectuur bewaard is gebleven, in een rustige wijk van Dar es Salaam op ongeveer 20 kilometer van het vliegveld. Het hotel beschikt over totaal 152 kamers waarbij de luxe suites op de hoger gelegen verdiepingen een schitterend uitzicht hebben over de Indische Oceaan. De aangeboden accommodatie bestaat uit een standaard kamer comfortabel ingericht met en-suite badkamer met douche en toilet en voorzien van airconditioning. In het Kivulini restaurant worden in de ochtend het ontbijt geserveerd, in de Baraza Grill worden lunches en in de avonden diners geserveerd. In de botanische tuin ligt een verwarmd zwembad met ligstoelen.

Accommodatie : Southern Sun Hotel op basis van logies en ontbijt
Southern Sun Hotel, Dar es Salaam Southern Sun Hotel, Dar es Salaam Dar es Salaam

Dag 2 t/ 3 - Nyerere NP

 
Vandaag na het ontbijt vertrekt u op safari. We rijden door de ochtendspits in Dar es Salaam zuidelijk richting Mkuranga en vervolgen onze weg richting het zuidelijk gelegen Kibiti. In Kibiti aangekomen rijden we door het binnenland langs diverse dorpen richting de entree van het Selous Nationaal Park. In Selous Nationaal Park kunt u uw gamedrives met uw gids indelen en afwisselen met bushwalks en/of een boottocht op de Rufiji rivier

Nyerere natioaanl park is het grootste natuurgebied in het zuidoosten van Tanzania en recent van naam veranderd en staat beter bekend als het Selous wildreservaat. Selous met glooiende savannes en grote rotsformaties, met grote hoogteverschillen waarbij door grote kloven de Ruaha en Rufiji rivieren stromen. Het Selous wildreservaat kent naast 370 vogelsoorten veel wild, grote groepen olifanten, buffels, gnoes, hartebeest, sabelantilopen en de koedoe met de harpvormige hoorns. Waarbij Selous tevens de grootste populatie van de zeldzame Afrikaanse wilde hond heeft. In de rivieren Ruaha, Rufji, Kilomboro en Luwega wacht de volgende uitdaging voor het wild de vele krokodillen en de nijlpaarden aan de oevers van de rivieren.

Rufiji River Camp is een sfeervol permanent tentenkamp aan de oevers van de Rufiji rivier met een schitterend uitzicht over de rivier, waar de krokodillen liggen te sluimeren op de zandbank. Centraal in het tentenkamp verscholen onder een grote rietenkap gebouwd in rondavel stijl bevindt zich de lounge en het restaurant Bij het vallen van de avond brand een kampvuur en wordt het tentenkamp verlicht met stormlampen. Voor de warme dagen beschikt het kamp over een zwembad. U overnacht in een luxe safaritent gebouwd op een verhoogd platform met uitzicht op de rivier. De tenten zijn voorzien van grote veranda, ingericht met hemelbedden voorzien van een klamboe met en-suite een douche en toilet. Tijdens uw verblijf in het kamp worden de gamedrives afgewisseld met een avontuurlijke boottocht over de rivier en eventuele optionele bushwalks onder begeleiding.

Accommodatie : Rufiji River Camp op basis van volpension
Rufiji River Camp, Selous Wildreservaat Tanzania Rufiji River Camp zwembad, Selous Wildreservaat Tanzania Rufiji River Camp, tent uitzicht over Selous Wildreservaat Tanzania

Dag 4 t/m 5 - Mikumi NP

 
Na het ontbijt rijdt u met uw chauffeur naar Morogoro waarna we de weg vervolgen naar Mikumi Nationaal park. U komt voor de lunch aan in het kamp na een rit van ongeveer 4-5 uur. De aankomende dagen in het Mikumi wildreservaat kunt u de gamedrives in overleg met uw chauffeur inplannen en eventueel additioneel een gamewalks maken.

Mikumi Nationaal Park kent een grote diversiteit zuidelijk veel seizoensgebonden rivieren met een grote populatie olifanten, giraffen en buffels. Drinkwaterplaatsen op de centrale savanne vlaktes zijn veel antilopen soorten te vinden. In de maanden december tot januari vindt in Kikiboga de grootste concentratie plaats van de olifanten en er worden ook veel wilde honden gespot. In de droge maanden worden de waterputten gevuld waar het wild naar toe zal uitwijken. Aan het einde van de dag zijn hier mooie zonsondergangen waar te nemen met grote contrasten van de bergketens met het goudkleurige savannegras. Voor Mikumi Nationaal Park worden de gamedrives en gamewalks verzorgd voornamelijk in het noordelijk deel van het park.

Vuma Hills Tented Camp bestaat uit 16 grote safaritenten gebouwd rondom Vuma Hill met een vergezicht over de Mkata savannes en waar de gasten kunnen relaxen bij het zwembad. Centraal gelegen ligt een bar en het restaurant waar de maaltijden geserveerd worden op basis van de internationale keuken. De safari tenten zijn gebouwd op een verhoogd platform met een schaduw overdekte veranda met een zithoek. De safari tenten zijn verder ingericht met een oud koloniaals accent voorzien van comfortabele bedden met en-suite een douche en toilet. Een generator voorziet de tenten van elektriciteit op bepaalde delen van de dag.

Accommodatie:Vuma Hills Tented Camp op basis van volpension
Vuma Hill, Mikumi Nationaal Park Vuma Hill, Mikumi Nationaal Park mikumi nationaal park Tanzania

Optioneel - Dagtrip Udzungwa Mountains

 
Voor reizigers die van wandelen houden door een ongekend regenoud gebied met vele watervallen is een verlenging met extra dag naar Udzungwa Mountains een aanrader. Udzungwa Mountains is een bergketen ten westen van Mikuni Nationaal Park. Hier komen veel primaatsoorten voor waaronder de Sanje Crested Mangabay die alleen hier in Udzungwa Mountains en Saadani aan de kust voorkomen. Daarnaast zijn er meer dan 400 diverse endemische vogelsoorten te vinden en kent het park een indrukwekkende vegetatie.

Accommodatie:Vuma Hills Tented Camp op basis van volpension
Dagtrip Udzungwa Mountains Dagtrip Udzungwa Mountains Dagtrip Udzungwa Mountains

Dag 6 - Dar es Salaam

Vandaag na het ontbijt maakt u een gamedrive door Mkumi Nationaal Park en rijden we terug naar Vuma Hills Tented Camp voor de lunch. In de loop van de middag rijden we vervolgen weer terug naar Dar es Salaam. Hier in Dar es Salaam is het weer met de rust gedaan en keert u terug in het drukke dagelijkse leven van de stad. Hier neemt u afscheid van uw chauffeur u in Dar es Salaamop in het vertrouwen dat u nog lang mag nagenieten van de safari.

Vanaf Dar es Salaam kunt uw vakantie verlengen met een strandvakantie aan de kust of doorvliegen naar Zanzibar voor de strandvakantie.

Additioneel is het mogelijk om aanvullend de safari te verlengen met een strandvakantie op het exotische specerijeiland Zanzibar.

Lunch: Vuma Hills Tented Camp op basis van volpension
Lunch en gamedrive Mikumi NP Dar es Salaam KLM Dar es Salaam-Amsterdam rechtstreekse vlucht
Seizoen 2022
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen 4 personen
6 januari t/m maart € 2.540 € 2.140
april t/m mei  Gesloten € 0
juni  € 2.495 € 2.095
juli t/m oktober € 2.645 € 2.245
november t/m 23 december € 2.495 € 2.095
24 december t/m 31 december  € 2.625 € 2.225
Laagseizoen Hoogseizoen
Eenpersoonskamer toeslag p.p € 395 € 480
Dagtrip Udzungwa Mountains
parkentree p.p.p.d. € 30
lokale gids  € 20
Districten Dar es Salaam, Selous NR, Ruaha NP
Optioneel - verlenging strandvakantie Zanzibar
- uitbreiding extra overnachting reservaten
Inclusief - transfers van en naar luchthaven(s) in Tanzania
- accommodaties en maaltijden zoals aangegeven
- entreegelden nationale parken/reservaten
- prive safari 4 persoon 4WD Landcruiser met panorama dak
- Engelstalige chauffeur/gids
- Amref Flying Doctor service membership
Exclusief - internationale vluchten
- visum
- reis- en/of annuleringsverzekering
- niet genoemde maaltijden en drankjes
- niet genoemde additionele excursies
- fooi voor hotels en additionele fooi gids
  Alle genoemde prijzen zijn ter indicatie aangeboden onder voorbehoud van, beschikbaarheid van accommodatie, tussentijdse prijswijzigingen in verband met dollarkoersen en exclusief toeslagen voor Pasen, Kerst en Nieuwjaarsdag.
  Aanvraagformulier safari

Optioneel strandvakantie verlenging Zanzibar

Optioneel nog nagenieten van de belevenissen van uw safari. Het is mogelijk om uw reis te combineren met een bezoek aan het exotische specerijen eiland Zanzibar. Alle reizen kunnen aangepast worden aan uw wensen. Wij zijn een maatwerk specialist waardoor wij u graag verder adviseren over het samenstellen van uw rondreis.
Fumba Bay Beach Resort op Zanzibar eiland voor de kust van Tanzania

Optioneel strandvakantie verlenging Mafia eiland

Mafia eiland slechts 160 kilometer zuidelijk van het populaire Zanzibar voor een ongekende duikvakantie. Het eiland heeft een aantal van de rijkste koraal riffen in de wereld, met een ongeëvenaarde verscheidenheid aan harde en zachte koralen en een zeer grote diversiteit aan tropische vissoorten.
Mafia eiland voor een ongekende duikvakantie in Zuid-Tanzania
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385