Informatie

Gastenboek


Kiboko trails safari - 10 daagse rondreis Kenia

Een avontuurlijke safari langs indrukwekkende stammen en diverse wildparken en unieke meren met spuitende geiser en overnacht aan de rand van een krater in Kenia. Overnachten in de Masai Mara in comfortabele tenten bij lokale Masai die u kunnen meenemen voor een bushwalk in hen rijke natuur.

Dag programma
Dagen MPOvernachtingenInbegrepen
Dag 1 LONairobi - Hilton Garden InnTransfer JKIA
Dag 2 VP Samburu - Ashnil Samburu Lodge1 x GD
Dag 3 VP Samburu - Ashnil Samburu Lodge2 x GD / FDG
Dag 4 VP Laikipia - Sweetwaters Tented Camp1 x GD
Dag 5 VP Nakuru NP - Nakuru Lodge 1 x GD
Dag 6 VP Naivasha meer - Naivasha Sopa Lodge1 x Boottocht Naivasha
Dag 7 VP Masai Mara - Oloshaiki Camp1 x GD
Dag 8 VP Masai Mara - Oloshaiki Camp2 x GD / FDG
Dag 9 VP Masai Mara - Oloshaiki Camp2 x GD / FDG
Dag 10-- Nairobi - AmsterdamLunch | Transfer JKIA

LG = Logies  LO = Logies en Ontbijt  HP = Half pension  VP = Vol Pension
GD = Gamedrive FDG = Full-Day Gamedrive + Picknick GP = Game Package
Route Twiga safari rondreis Kenia

Dag 1 - Nairobi

 
Karibu wa Kenya, welkom op de luchthaven Jomo Kenyatta International Airport in Nairobi. Bij aankomst op de luchthaven staat een shuttlebus gereed die uw transfer verzorgd naar uw hotel in Nairobi voor de overnachting in het nabijgelegen Hilton Garden Inn Nairobi Airport Hotel op 4 kilometer afstand van de internationale luchthaven Jomo Kenyatta.

Hilton Garden Inn is een modern rookvrij hotel waar u nog even kunt relaxen in de Pavillon lounge ingericht met diverse zithoeken. De volgende morgen wordt in het Garden Grill & Bar restaurant het ontbijt geserveerd. Voor een mooi vergezicht over het Nairobi National Park kunt u met de lift naar de hoogste verdieping waar een verwarmd zwembad is met ligstoelen.

U overnacht in één van de standaard kamers ingericht met comfortabele bedden met en-suite een badkamer met toilet, douche en dubbele wastafels. Kamers beschikken over wifi, airconditioning, satelliettelevisie, minibar, kluisje en thee- en koffiezet faciliteiten.

Accommodatie : Hilton Garden Inn op basis van logies en ontbijt
Nairobi Garden Inn - Airport Hotel - Kenia Nairobi Garden Inn - Airport Hotel - Kenia Nairobi Garden Inn - Airport Hotel - Kenia

Dag 2 t/m 3 - Samburu & Buffalo Springs reservaat

 
Vandaag vertrekt u vroeg uit Nairobi om op safari te gaan. Hier verlaat u de drukte van Nairobi om deze in te ruilen voor mooie vergezichten en waar u onderweg door pittoreske plaatsen rijdt. Langs de grote ananas velden van Del Monte en de lokale markt van Karatina waarna we de evenaar passeren en een rustpauze nemen en het Coriolis effect kunt waarnemen. We vervolgen daarna onze weg langs de voet van de Mount Kenia met haar besneeuwde witte flanken op weg naar Samburu Buffalo Springs reservaat.

De Samburu /Buffalo Springs wildreservaten bieden specifieke wildsoorten die alleen in dit noordelijk district voorkomen, waaronder de unieke netgiraf, Somalische struisvogel of de Grevy Zebra en de Gerenoek. Waar grote kuddes olifanten de rivier zoeken voor hen drinkwater, leeuwen liggen te rusten aan de bank van de rivier en luipaarden sluimerend languit liggen op takken. Dit is ook de streek van de trotse Samburu krijgers, nomaden volk dat verwant is aan de Masai.

Accommodatie : Asnil Samburu Lodge op basis van volpension
Asnil Samburu Lodge, Samburu reservaat Kenia Asnil Samburu Lodge, Samburu reservaat Kenia Samburu en Buffalo Springs nationaal reservaat Kenia

Dag 4 - Sweetwaters prive wild reservaat

 
Na het ontbijt keert u terug naar de hooglanden terug richting de evenaar in de buurt van de Mount Kenya. Vannacht overnacht u op het Laikipia plateau in het Sweetwaters Game reservaat waar u voor de lunch arriveert. De overnachting is hier in luxe tenten uitkijkend op een drinkwaterplaats waar u luierend van uit uw stoel alles kunt observeren. Na de lunch gaat u samen met de gids het reservaat verkennen, het reservaat kent veel wild waaronder neushoorns, leeuwen en talloze antilopen. Een bezoek aan een klein interessant museum wat leerzaam is en waarbij men uitleg geeft over het reservaat. Een bezoek aan Jane Goodall's Sanctuaria waar bedreigde chimpansees zijn opgevangen en tegenwoordig bescherming genieten.

Optioneel is het hier mogelijk tegen extra betaling een spannende "night game drive" te doen, speciale gidsen nemen u mee diep in de nacht om de leeuwen te zoeken.

Accommodatie:Sweetwaters Tented Camp op basis van volpension
Sweetwaters tented camp, interieur van de tent op de evenaar in Kenia Sweetwaters tented camp zon oppkomst met de achtergrond de mount Kenya op de evenaar in Kenia Sweetwaters tented camp op de achtergrond met een giraf bij de drinkwaterplaats

Dag 5 - Nakuru Nationaal Park

 
Na het ontbijt verlaten we het Sweetwaters reservaat en rijden we via een verbindingsweg naar de Aberdares op weg naar Nyahururu. Waar wij onze weg vervolgen richting de grote Rift Vallei. Hier heeft u een mooi panorama uitzicht over de Rift Vallei als we slingerend afdalen naar de bodem van de Rift Vallei richting de Subukia vallei waar u door de thee en koffie plantages heen rijdt op weg naar het Nakuru meer.

Deze middag maakt u een gamedrive door het Nakuru Nationaal Park wat bekend stond om haar roze flamingo’s die als een roze lint langs de oevers van het meer foerageren echter door de hoge waterstand steeds meer uitwijken. De riviermondingen een ander schouwspel waar de vele pelikanen zich na het vissen op het soda meer wassen. Tijdens verkenning van het park gaat u op zoek naar de witte neushoorns, buffels, gazellen, waterbokken en antilopen soorten op de savanne vlaktes en met geluk een luipaard of boom klimmende leeuwen. In het park leeft de Rothschild giraf herkenbaar aan de huidskleur en de witte sokken en verschilt van de Masai giraf.

Nakuru lodge ligt in het zuidelijk deel van het park met een prachtig uitzicht over een vlak grasland met op de achtergrond het Nakuru meer. Nakuru lodge bestaat uit vele ruime bungalows met allen een eigen stijl. Maaltijden worden in buffet vorm geserveerd binnen in het restaurant. Gasten kunnen buiten op de veranda dineren waarbij in de avond een “chiconi” kolenstoof voor warmte zorgt.

Accommodatie : Nakuru Lodge op basis van volpension
Nakuru lodge noordelijk gelegen in het Nakuru Nationaal Park in Kenia Nakuru lodge kamer interieur suite,Nakuru Nationaal Park in Kenia OnsKenia, Nakuru meer in het Nakuru Nationaal Park uitzicht van Baboon Cliff

Dag 6 - Naivasha meer

 
Vandaag kunt u rustig ontwaken en na het ontbijt rijden we naar de hoofdweg waar we het viewpoint passeren over het Elmenteita meer voor een mooie panoramisch vergezicht. We rijden daarna door richting Naivasha voor de overnachting aan de oevers van het Naivasha meer.

Het Naivasha meer, is één van de weinige zoetwatermeren in de Rift Vallei, omzoomd met papyrusplanten, gele koortsbomen en grasweiden, en een paradijs voor vogelliefhebbers. Hier vinden we de Afrikaanse visarend, vele andere typische watervogels als pelikanen en aalscholvers. Het meer is rijk aan vis en zoetwaterkreeften, maar ook grote dieren zoals het nijlpaard zijn hier aanwezig. Hier overnacht u in Sopa Naivasha voor de nacht.

Deze dag heeft u een keuze om een wandeling of een boottocht te maken. Tijdens de boottocht verkent u het Naivasha op zoek naar de nijlpaarden en vaart u langs de oevers op zoek naar de grote diversiteit aan vogelsoorten. Een andere optie is een wandeling door in Hells Gate National Park. Gekenmerkt door grote massieven en kloven van hoog oprijzende wanden met afwisselend savanne landschap. Het is een bijzonder park aangezien hier gewandeld kan worden tussen giraffen, struisvogels, klipdassen en velen antilopensoorten onder begeleiding.

Accommodatie: Naivasha Sopa lodge op basis van volpension
OnsKenia, Naivasha meer accommodatie Sopa Lodge banda OnsKenia, Naivasha Meer Kenia Naivasha meer accommodatie Sopa Lodge

Dag 7 t/m 9 - Masai Mara reservaat

 
Vroeg in de ochtend verlaat u Nakuru Nationaal Park en vervolgt u de rondreis naar het wereldberoemde wildpark in Kenia het Masai Mara reservaat. U gaat verder zuidelijk in de Rift Vallei met aan beide zijden de grote wanden die boven u uit toornen. Bij Maai Mahiu vervolgen we de weg waar u de Rift Vallei zal verlaten door de rijke tarwe en gerst velden richting Narok. Eenmaal in Narok aangekomen zullen we even stoppen voor een verfrissing waarna we de weg vervolgen in Masai land. Hierna is er geen asfalt meer en rijd u dwars door de steppes van de Masai Mara.

Het Masai Mara reservaat met haar heuvelachtige landschap en weidse savannes is de ideale omgeving om de wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te bewonderen, tijdens de diverse gamedrives door het reservaat. De mooie mannetjes leeuwen met hen zwarte manen, jachtluipaarden en vele gazellen soorten die zorgen voor de "the circle of life". In het reservaat zult u meerdere malen verrast worden door het aanwezige wild waaronder de Topi met zijn "leatherlook", de giraffen ver boven de steppen uitsteken met hen lange nek en de vele andere diersoorten die de Mara rijk zal zijn. Vooral de zonsondergang zal u nog lang bijblijven als deze ondergaat hier in de Mara en haar steppe goudkleurig laat opglooien.

In het reservaat zijn tijdens de grote gnoe migratie in de maanden juli t/m september duizenden gnoes aanwezig en zebra's die de Mara rivier moeten trotseren tijdens de migratie op hen terugweg naar de Serengeti in Tanzania.

Optioneel is het mogelijk om hier een ballonvaart te maken in de ochtend.

Accommodatie : Oloshaiki Camp op basis van volpension
Oloshaiki Camp is een eco-vriendelijke klein permanent luxe tenten kamp, centraal gelegen in de Masai Mara aan de Talek rivier. Oloshaiki Camp is een eco-vriendelijke klein permanent luxe tenten kamp, centraal gelegen in de Masai Mara aan de Talek rivier. Masai Mara Kenia

Dag 12 - Nairobi en/of Kustvakantie Kenia

Vandaag is de laatste dag van uw rondreis aangebroken en verzorgen wij een transfer terug naar de hoofdstad Nairobi.

Additioneel is het mogelijk om aanvullend aan het reisprogramma om te lunchen op een theeplantage en/of een dagkamer te boeken in Nairobi voor u weer terugvliegt deze dag naar huis. Het is ook mogelijk om een extra overnachting in Nairobi te boeken indien u met een dagvlucht terug wenst te vliegen uitgevoerd door Kenya Airways.

Additioneel is het mogelijk een strandvakantie verlenging te boeken. Vanaf Nairobi met een binnenlandse vlucht kunt u de vakantie verlengen met een strandvakantie aan de Keniaanse kust of naar het exotische specerijen eiland Zanzibar voor de kust van Tanzania. Voor uw strandvakantie hebben wij een ruime keuze aan accommodaties waarover wij u verder kunnen informeren.

OnsKenia, zonsondergang Tsavo Oost OnsKenia, Diani beach zuidkust Kenia OnsKenia, KLM vluchten Amsterdam - Nairobi
Seizoen 2022
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen 4 personen
3 januari t/m 31 maart € 2.680 € 2.165
april t/m mei € 2.385 € 1.875
juni  € 2.455 € 1.945
juli t/m september  € 2.965 € 2.445
oktober  € 2.795 € 2.275
november t/m 15 december  € 2.585 € 2.075
16 december t/m 2 januari p.o.a.  p.o.a. 
Laagseizoen Hoogseizoen
Eenpersoonskamer toeslag p.p € 70 € 560

Districten Nairobi, Samburu, Sweetwaters, Nakuru/Naivasha meer, Masai Mara
Optioneel Verlenging strandvakantie
Inclusief - transfers van en naar luchthaven(s) in Kenia
- accommodaties en maaltijden zoals aangegeven
- entreegelden nationale parken/reservaten
- gamedrives in nationale parken/reservaten
- prive safari 6 persoons minibus met panorama dak
- Engelstalige chauffeur/gids
- Amref Flying Doctor service membership
Exclusief - internationale vluchten
- visum
- reis- en/of annuleringsverzekering
- niet genoemde maaltijden en drankjes
- niet genoemde additionele excursies
- fooi voor hotels en additionele fooi gids
  Alle genoemde prijzen zijn ter indicatie aangeboden onder voorbehoud van, beschikbaarheid van accommodatie, tussentijdse prijswijzigingen in verband met dollarkoersen en exclusief toeslagen voor Pasen, Kerst en Nieuwjaarsdag.
  Aanvraagformulier safari

Optioneel strandvakantie verlenging

Optioneel nog nagenieten van de belevenissen van uw safari. Het is mogelijk om uw reis te combineren met een strandvakantie aan de Indische Oceaan of naar één van de exotische eilanden Lamu of Zanzibar. Alle reizen kunnen aangepast worden aan uw wensen. Wij zijn een maatwerk specialist waardoor wij u graag verder adviseren over het samenstellen van uw rondreis.
Aanbiedingen strandvakantie Kenia - Aanbieding strandvakantie Msambweni Mbuyu Beach Kenia
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385