Informatie

Gastenboek

Workshop Neushoorn Protectie Programma - 7 dagen Kenia

Met deelname aan de Workshop Neushoorn Protectie Programma is het mogelijk een directe bijdrage te leveren tot het instandhouding van het wild. Een safari rondreis door Kenia waarbij wildbeleving en de strijd tegen stropen gecombineerd worden.

De deelnemers donatie komt direct ten goede aan de instandhouding van de neushoorns en olifanten in Kenia. Frank Wirth een directe persoonlijke vriend en Dr. Felix Patton, beide gepassioneerde natuurbeschermers zullen de deelnemers aan deze workshop begeleiden .

Stroperij in een alarmerend tempo is momenteel een grote strijd in Afrika. Door de grote vraag naar de illegale handel in ivoor en neushoorn hoorn zijn er ook dit jaar weer veel olifanten en neushoorns gestroopt in Afrika. Een aanzienlijk stijging in de afgelopen jaren is waarneembaar door geheel Afrika.

Deze onheilspellende trend kan alleen worden teruggedraaid als de Keniaanse overheid, overheden wereldwijd hierop worden gewezen. Lokale burgers en veehouders hierin te betrekken en hun kinderen te onderwijzen is het misschien mogelijk om het wild in stand te houden.

Dag programma
DagenMPOvernachtingenInbegrepen
Dag 1VPLaikpia - Rhino Watch LodgeTransfer - Kennismaking Dr. Felix Patton
Dag 2VPLaikpia - Rhino Watch Lodge1 x FDG - Solio concessie
Dag 3VPLaikpia - Rhino Watch LodgePlant for the Planet academy
Dag 4VPLaikpia - Rhino Watch Lodge1 x FDG - Solio concessie
Dag 5VPLaikpia - Rhino Watch Lodge1 x FDG - Aberdares NP
Dag 6VPLaikpia - Rhino Watch Lodge1 x FDG - Solio concessie
Dag 7VPNairobi - Windsor Golf ClubSheldrick olifanten opvang
Dag 8VPNairobi - AmsterdamTransfer

LG = Logies  LO = Logies en Ontbijt  HP = Half pension  VP = Vol Pension
GD = Gamedrive FDG = Full-Day Gamedrive + Picknick GP = Game Package
Solio ranch concessie neushoorn moeder met kalf

Dag 1 - Nairobi - Mweiga

 
Wij verwelkomen u op de luchthaven van Nairobi Jomo Kenyatta International Airport, waar u kennis maakt met uw chauffeur en daarna vertrekt noordelijk richting de Mount Kenya de één na hoogste berg van Afrika. U verlaat de drukte van Nairobi om deze in te ruilen voor mooie vergezichten en waar u onderweg door pittoreske plaatsen rijdt. Langs de grote ananas velden van Del Monte plantages en de Tana rivier de langste rivier van Kenia. Op de weg naar de accommodatie rijdt u langs een grote lokale markt van Karatina en maken we tussentijds een tussenstop. In de lodge aangekomen kunt u veder relaxen deze dag en van een vergezicht genieten over het Laikipia plateau.

Deze avond heeft u een eerste ontmoeting met Frank Wirth eigenaar van de Rhino Watch Lodge en de ecoloog Dr. Felix Patton. Beide zullen u deze week begeleiden op deze workshop en worden door middel van lezingen en bezoeken aan de wildreservaten inzicht gegeven in het behoud van natuur en wildleven.

Accommodatie : Rhino Watch Lodge op basis van volpension
Rhino Watch Lodge Cottage - Mweiga Kenia Rhino Watch Lodge Cottage interieur - Mweiga Kenia Rhino Watch Lodge Restaurant - Mweiga Kenia

Dag 2 - Mweiga - Solio concessie

 
Vandaag maakt u gamedrives in de nabijgelegen Solio concessie een privé wildreservaat wat bekend staat om haar neushoorn fok programma, daarnaast zijn er talloze andere diersoorten te vinden en een grote diversiteit aan vegetatie en vogels. Het reservaat kent grote Acacia wouden die overgaan in een weids savanne landschap waar voornamelijk de leeuwen en jachtluipaarden te vinden zijn.

Hier in de Solio Ranch wijken wij van de gebaande wegen af en ontmoet u de lokale rangers van de Solio Ranch. Dr. Felix Patton zal u tijdens het bezoek deze dagen aan de Solio Ranch inzicht geven en verder informeren over de levensgeschiedenis van de neushoorn, gedrag en de grote problemen met het bestrijden van het stropen in Afrika.

Accommodatie : Rhino Watch Lodge op basis van volpension
Solio reservaat gamedrive netgiraf Solio reservaat gamedrive neushoorns met gieren Solio reservaat gamedrive luipaard

Dag 3 - Mweiga - Nyahururu

 
Rhino Watch Lodge is de officiële partner van de organisatie 'Plant for the Planet ", opgericht door Felix Finkbeiner. Vandaag bezoekt u 'Plant for the Planet Academy' hier nabij de lodge waarbij inzicht gegeven zal worden hoe belangrijk vegetatie is voor het wildleven en hoe de schoolkinderen betrokken worden in de voorlichting tot het behoud van hun culturele erfgoed. Daarnaast worden er ook bomen geplant en woont u een workshop bij met een aantal andere lokale scholen die hier betrokken bij zijn. Iedere deelnemer zal deze dag ook een eigen boom planten een ecologische voetafdruk ter compensatie van brandstof gebruik van de gemaakte vlucht naar Kenia.

Accommodatie : Rhino Watch Lodge op basis van volpension
Plant for the Planet - Felix Finkbeiner Plant for the Planet - Felix Finkbeiner Plant for the Planet - Felix Finkbeiner

Dag 4 - Mweiga - Solio concessie

 
Vandaag vertrekt u weer naar de Solio concessie samen met Dr. Felix Patton en zoeken wij naar jong geboren neushoorn kalveren. De lunch zal verzorgd worden door de Rhino Watch Lodge nabij de rangerpost. Waarbij een ieder alle gelegenheid heeft om met Dr. Felix Patton en rangers inzicht te verkrijgen over het dagelijkse leven als ranger in de concessie.

Accommodatie : Rhino Watch Lodge op basis van volpension
Solio reservaat gamedrive Solio reservaat gamedrive Solio reservaat gamedrive

Dag 5 - Mweiga - Aberdares NP

 
Vandaag verkent u het Aberdares Nationaal Park een mystiek en vooral mistig regenwoud. Een indrukwekkende tocht door een wildrijk gebied naar de hoogst gelegen watervallen van Kenia op 3350 meter de Karuru en Guru. De kleine beekjes gaan over in spectaculaire watervallen en worden jaarlijks door de forellen getrotseerd. U trekt door het dichte regenwoud waar u langs grote steile hellingen rijdt en onderweg verbazingwekkende vegetatie kunt ontdekken van grote bamboe wouden tot hoge veen- en heidegronden. Het wild in de Aberdares zijn de grote bosolifanten, wrattenzwijnen, gigantische bos varkens, waterbokken, duiker, bongo en reedbuck en diverse primaatsoorten.

Accommodatie : Rhino Watch Lodge op basis van volpension
Aberdares NP vergezicht Aberdares NP olifanten Aberdares NP waterval

Dag 6 - Mweiga - Solio concessie

 
Vandaag staat een bezoek aan de Solio concessie gepland waarbij de gamedrive vandaag gecombineerd wordt met het Rhino ID programma. Vandaag onder begeleiding van Dr. Felix Patton zal uitleg gegeven worden hoe de individuele dieren geïdentificeerd worden en hoe inzicht wordt verkregen tijdens de studie naar de onafhankelijke gedragspatronen.

Accommodatie : Rhino Watch Lodge op basis van volpension
Neushoorns in OlPejeta concessie Laikipia Kenia

Dag 7 - Mweiga - Nairobi

 
Na het ontbijt verlaten we de Rhino Watch Lodge en rijden we terug via Nyeri waar de grondlegger van de padvinderij ligt begraven Baden Powell. We rijden via Thika terug naar Nariobi over de super highway richting Nairobi Nationaal Park. Aangrenzend aan het park bezoekt u de olifanten opvang van Daphne Sheldrick. Deze ochtend bezoekt u de olifantenopvang en wordt u peetouder van een opgevangen baby olifant waarvan u een officieel certificaat vandaag ontvangt. De baby olifanten worden in de opvang gevoerd en hebben dagelijkse modderbaden waarna ze voor de dag vetrekken naar de bush met hun begeleiders om later in de dag terug te keren naar de opvang. Eenmaal groot genoeg worden de baby olifanten uitgezet in Tsavo Oost Nationaal park om terug te keren in de natuur.

Accommodatie : Windsor Golf & Country Club op basis van volpension
Nairobi - Daphne Sheldrick Olifanten opvang Nairobi - Daphne Sheldrick Olifanten certifaat peertouder ontvangst OnsKenia, Nairobi accommodatie Windsor Golf & Counry Club

Dag 8 - Nairobi

Als laatste verzorgen wij uw transfer terug naar de luchthaven Jomo Kenyatta International Airport voor uw terugvlucht naar Nederland. Wij nemen hierna afscheid van u op het vliegveld in Nairobi en vertrouwen er op dat u na deelname aan deze workshop meer inzicht heeft gekregen in het wildbehouden van neushoorns wereldwijd.

Dag 9 - Aankomst Schiphol Nederland

KLM rechtstreekse vlucht Nairobi Amsterdam
Seizoen 2016
Prijzen op basis van tweepersoonskamer Prijs
Deelname per persoon € 1.990,00
Prijzen op basis van éénpersoonskamer Prijs
Toeslag éénpersoonskamer € 500,00
Vertrekdagen
4 januari t/m 11 januari
11 januari t/m 18 januari
18 januari t/m 24 januari
1 maart t/m 8 maart
8 maart t/m 15 maart
4 oktober t/m 11 oktober
11 oktober t/m 18 oktober
  Prijs op aanvraag voor gereduceerde prijzen op basis van kamers drie persoons- en/of familie. Beperkte aantal kamers en zijn op basis van beschikbaarheid.
Districten Nairobi, Aberdares, Laikipia
Optioneel - verlenging safari vakantie Kenia, Tanzania
- verlenging strandvakantie Kenia, Zanzibar eiland
Inclusief - contributie Neushoorn protectie programma € 500,00
- participatie Neushoorn protectie programma
- participatie Olifant adoptie programma - 1 jaar
- lezingen Dr. Felix Patton
- transfers van en naar luchthaven(s) in Kenia
- accommodaties en maaltijden zoals aangegeven
- entreegelden nationale parken/reservaten
- gamedrives in nationale parken/reservaten
- Landrcruiser 4WD met panorama dak
- Engelstalige chauffeur/gids
Exclusief - internationale vluchten
- visum
- reis- en/of annuleringsverzekering
- niet genoemde maaltijden en drankjes
- niet genoemde additionele excursies
- fooi voor hotels en additionele fooi gids
  Alle genoemde prijzen zijn ter indicatie aangeboden onder voorbehoud van, beschikbaarheid van accommodatie, tussentijdse prijswijzigingen in verband met dollarkoersen en exclusief toeslagen voor Pasen, Kerst en Nieuwjaarsdag. Voor een vrijblijvende offerte voor deze prive rondreis Kenia kunt u gebruik maken van het aanvraag formulier.
  Aanvraagformulier safari

Optioneel verlenging safari

Optioneel is het mogelijk de Workshop Rhino Protectie Programma te combineren met een privé safari voor een algemene indruk hebben wij een aantal standaard safari rondreizen door Kenia en Tanzania. Wenst u een aangepast safari reisprogramma op maat samengesteld neemt u dan gerust contact op om u hierover verder te adviseren.
Aanbieding strandvakantie Diani Beach Leopard Beach Hotel Kenia - Aanbieding strandvakantie Leopard Beach Resort Kenia

Optioneel verlenging strandvakantie

Het is mogelijk om de workshop te combineren met een strandvakantie aan de zuidkust van Kenia aan de Indische Oceaan of het exotische specerijen eiland Zanzibar. Alle reizen kunnen aangepast worden aan uw wensen. Wenst u verdere informatie en/of adviezen omtrent de strandvakantie neemt u dan gerust contact met ons op om u verder van dienst te zijn.
Aanbieding strandvakantie Diani Beach Leopard Beach Hotel Kenia - Aanbieding strandvakantie Leopard Beach Resort Kenia
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385