Informatie

Gastenboek


Wings over Africa - fly-in safari 8 dagen Kenia

Vliegen over het Afrikaanse landschap is geen standaard safari maar het reizen naar bestemmingen met kleine vliegtuigen naar de diverse wildreservaten in Kenia. De Fly-In safaris bieden reizigers met beperkte tijd om reservaten te bezoeken in vogel vlucht zonder tijd te verliezen om veel kilometers te reizen over de weg. Ontdek Kenia en combineer de wildparken met elkaar en beleef in korte tijd de veelzijdigheid van het Keniaanse landschap en waarbij u overnacht in luxueuze lodges en gamedrives worden uitgevoerd in open 4WD voor het observeren van het wild.

Met deze luxe fly-in safari vliegt u naar enkele wildparken in Kenia waar u kunt genieten van de aangeboden luxe en comfort tijdens uw verblijf in Kenia. Met binnenlandse vluchten worden de verschillende parken aangedaan vermeld in het reisprogramma. Bij aankomst op de landingsbaan worden alle transfers verzorgd door de lodge waar u verblijft. Gamedrives worden uitgevoerd in open voertuigen 4WD met professionele gidsen waarbij het voertuig gedeeld zal worden met anderen gasten die in de lodge verblijven.

Dag programma
Dagen MPOvernachtingenInbegrepen
Dag 1 LO Nairobi - Mayfair CourtTransfer JKIA
Dag 2 VP Samburu - Ashnil Samburu Camp1 x GD | Vlucht Nairobi-Samburu
Dag 3 VP Samburu - Ashnil Samburu Camp2 x GD
Dag 4 VP Samburu - Ashnil Samburu Camp2 x GD
Dag 5 VP Masai Mara - Ashnil Mara Camp1 x GD | Vlucht Samburu-Mara
Dag 6 VP Masai Mara - Ashnil Mara Camp2 x GD
Dag 7 VP Masai Mara - Ashnil Mara Camp2 x GD
Dag 8
 
VP 
 
Nairobi
 
2 x GD | Vlucht Masai Mara - Nairobi
Diner Transfer JKIA
LG = Logies  LO = Logies en Ontbijt  HP = Half pension  VP = Vol Pension
GD = Gamedrive FDG = Full-Day Gamedrive + Picknick GP = Game Package

Dag 1 - Nairobi

 
Karibu wa Kenya, onze touroperator heet u welkom op de luchthaven van Nairobi Jomo Kenyatta International Airport. U vertrekt vanaf de luchthaven op weg naar Nairobi en aan uw linkerhand is het Nairobi National Park. Eenmaal richting de stad ziet u al de kenmerken van een grote stad, drukte, lawaai en overal auto's en vooral ook veel mensen te voet. Uw gids kent de weg als geen ander en rijdt u veilig door de stad naar het hotel waar u zal overnachten. Aangekomen wacht u een welkomstdrankje, onze tour manager zal met u de volledige rondreis door Kenia met u doornemen en verder voorlichten.

Accommodatie : Southern Sun Mayfair op basis van halfpension
OnsKenia, Nairobi Mayfair Court Nairobi, Kicc Uhuru Park OnsKenia, Nairobi Mayfair Court zwembad

Dag 2 t/m 4 - Buffalo Springs reservaat / Samburu reservaat

Vandaag vliegt u met een binnenlandse vlucht van Wilson Airport in Nairobi naar het noordelijk gelegen Samburu en Buffalo Springs reservaat. Tijdens de vlucht onderweg passeert u de tweede hoogste berg van Afrika de Mount Kenya met haar de besneeuwde top de Batenau. Hierna volgt een afdaling naar het Buffalo Springs reservaat wat gekenmerkt wordt als een semi-woestijn klimaat.

Het landschap van de Samburu - Buffalo Springs beide wildreservaten worden gekenmerkt door droogte, steenachtig, met veelal kleine rotsachtige heuvels bedekt met acacia bomen, kleinere dorre struiken en grote gele koortsbomen en doumpalmen. Echter het park hier biedt wildsoorten die alleen in dit district voorkomen, waaronder de unieke netgiraf, Somalische struisvogel of de Grevy Zebra en de gerenoek. Dit is ook de streek van de trotse Samburu krijgers, nomaden volk dat verwant is aan de Masai. De gamedrives kunt u naar eigen inzicht indelen in overleg met uw chauffeur en waarbij het ook mogelijk is het aangrenzende reservaat te verkennen op een ochtend gamedrive.

Ashnil Samburu een exclusief tentenkamp gelegen in de schaduw van acacia bomen en verdeeld in 12 tenten aan weerszijden van het hoofdgebouw. Ashnil Samburu kamp bestaat uit een receptie, restaurant, bar, lounge, giftshop en is rondom omheind waardoor deze locatie zeer geschikt is voor ouders met kinderen. Ontspan op het grote verandadek met uitzicht op de Ewaso Nyiro River onder het genot van een cocktail of u neemt een duik in het verkoelende water van het zwembad. De avond entertainment staat in het teken van de lokale Samburu dansers waarbij tevens inzicht gegeven wordt over hen traditionele levensstijl. In aanvulling op de game drives is het ook mogelijk om met een lokale gids onder begeleiding een wandeling te maken en de diverse flora en fauna ter plaatse te ontdekken.

Accommodatie : Ashnil Samburu Tented Camp op basis van volpension
OnsKenia, Ashnil Samburu Lodge, Buffalo Springs reservaat Kenia OnsKenia, Ashnil Samburu Lodge interieur kamer, Buffalo Springs reservaat Kenia OnsKenia, Greater Kudu Samburu en Buffalo Springs reservaat Kenia

Dag 5 t/m 7 - Masai Mara reservaat

 
Vandaag vliegt u met een binnenlandse vlucht naar de Masai Mara het wereldberoemde park in het zuiden van Kenia. In het reservaat zijn tijdens de grote gnoe migratie in de maanden juli t/m september hier duizenden gnoes aanwezig en zebra's die door de rivier zwemmen voor hen terugkeer naar de Serengeti in Tanzania. In het reservaat zult u meerdere malen verrast worden door het aanwezige wild waaronder de Topi met zijn "leatherlook", de giraffen die ver boven de steppen uitsteken met hen lange nekken en vele andere diersoorten die de Mara rijk is. Vooral de zonsondergang zal u nog lang bijblijven als deze ondergaat hier in de Mara en haar steppe goudkleurig laat opglooien.

Het Masai Mara reservaat, met haar heuvelachtige landschap en weidse savannes is de ideale omgeving om de wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te bewonderen, tijdens de diverse gamedrives door het reservaat. De mooie mannetjes leeuwen met hen zwarte manen, jachtluipaarden en vele gazellen soorten die zorgen voor de "the circle of life". In het reservaat zult u meerdere malen verrast worden door het aanwezige wild waaronder de Topi met zijn "leatherlook", de giraffen ver boven de steppen uitsteken met hen lange nek en de vele andere diersoorten die de Mara rijk zal zijn. In het reservaat zijn tijdens de grote gnoe migratie in de maanden juli t/m september duizenden gnoes aanwezig en zebra's die de Mara rivier moeten trotseren tijdens de migratie op hen terugweg naar de Serengeti in Tanzania.

Ashnil Mara Tented Camp is een tentenkamp centraal gelegen in het Masai Mara reservaat aan een seizoensgebonden rivier. U overnacht in een ruime luxueuze safari tent, ingericht met een hemelbed voorzien van een klamboe met een kleine zithoek aangekleed met vloerkleden en kussens met warme Afrikaanse tinten. De safari tent is gebouwd op verhoogde vlonder met een overdekte veranda met en-suite een badkamer voorzien van een wastafel en toilet.

Accommodatie:Ashnil Mara Camp op basis van volpension
Mara Serena Safari Lodge een uitstekende locatie voor de jaarlijkse migratie van de gnoes en zebra. Mara Serena Safari Lodge een uitstekende locatie voor de jaarlijkse migratie van de gnoes en zebra. OnsKenia, Mara Serena Safari Lodge Masai Mara Kenia.

Dag 8 - Nairobi

Vandaag vliegt u in de loop van de ochtend terug naar Nairobi Wilson Aiport, waarna wij wij de safari afsluiten met een "Out of Africa Tour", waarbij u een bezoek brengt aan het Karen Blixen Museum en Giraffe Center om nog even te mogen genieten van Kenia. De laatste activiteit die wij dan nog in petto hebben is een afscheid diner van uw rondreis door Kenia, waarna wij u verder begeleiden naar Jomo Kenyatta International Airport voor u terugvlucht.

Vandaag verzorgen wij in de loop van de middag na de lunch uw transfer terug naar de airstrip. Vanaf de aristrip vliegt u met een binnenlandse vlucht terug naar het vliegveld Wilson Airport in Nairobi waar wij de verdere transfers verzorgen.

In de namiddag arriveert u weer in Nairobi. In het Eka Hotel nabij de internationale luchthaven Jomo Kenyatta gelegen aan de Mombassa road verzorgen wij aansluitend een diner. Design van het hotel is vooral zeer modern en ruimtelijk ingericht en beschikt over een grote lounge en de Galaxy Bar en een grote aangelegde tuin met palmbomen en een zwembad. Na het diner kunt u nog even nagenieten.

In het begin van de avond verzorgen wij uw transfer terug naar de luchthaven Jomo Kenyatta International Airport voor uw terugvlucht naar uw eindbestemming.

Wij nemen hier op het vliegveld afscheid van u. In het vertrouwen dat u, na het maken van dit reisprogramma, met vele mooie herinneringen aan deze indrukwekkende avontuurlijke safari in Oost-Afrika eenmaal thuis nog lang mag nagenieten.

Nairobi terugvlucht
Seizoen 2022
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
2 januari t/m 31 januari 2.880
februari  2.965
maart  2.880
april t/m juni  2.690
juli t/m september 3.550
oktober  2.925
november t/m 22 december  2.925
23 december t/m 2 januari  p.o.a.
Laagseizoen
Eenpersoonskamer toeslag p.p 95
Extra bagage 15kg 100
Districten Nairobi, Samburu, Masai Mara
Optioneel Verlenging strandvakantie
Inclusief - transfers van en naar luchthaven(s) in Kenia
- continentale vluchten in Kenia
- continentale vluchten inclusief bagage 15kg
- continentale vluchten meerprijs extra bagage zie toeslag
- accommodaties en maaltijden zoals aangegeven
- entreegelden nationale parken/reservaten
- Engelstalige chauffeur/gids
- ochtend en middag gamedrives in open 4x4 voertuig,
  eventueel gedeeld met anderen gasten
- Amref Flying Doctor service membership
Exclusief - internationale vluchten
- visum
- reis- en/of annuleringsverzekering
- niet genoemde maaltijden en drankjes
- niet genoemde additionele excursies
- fooi voor hotels en additionele fooi gids
Bagage - hand en ruimbagage limiet 15 kilo op binnenlandse vluchten
  Alle genoemde prijzen zijn ter indicatie aangeboden onder voorbehoud van, beschikbaarheid van accommodatie, tussentijdse prijswijzigingen in verband met dollarkoersen en exclusief toeslagen voor Pasen, Kerst en Nieuwjaarsdag.
  Aanvraagformulier safari

Safari activiteiten

  • Gamedrives 4WD
  • Sundowners
  • Guided walks
  • Bush Breakfast
  • Bush Dinner
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385