Informatie

Gastenboek


Sensational Africa - 16 daagse prive safari Kenia en Tanzania

Ultieme safari door Kenia en Tanzania een rondreis langs diverse imposante wildparken op zoek naar de Big 5. Overnachten in luxe safari tenten met een panoramisch uitzicht over savanne vlakten genietend van een cocktail bij een knisperend kampvuur. Grote diversiteit aan landschappen en wildparken maken deze rondreis tot een ultieme safari.

Dag programma
DagenMPOvernachtingenInbegrepen
Dag   1LONairobi - Southern Sun MayfairTransfer
Dag   2VPElmenteita - Sentrim Elmenteita1 x GD Nakuru NP
Dag   3VPMasai Mara- Sentrim Tented Camp1 x GD
Dag   4VPMasai Mara- Sentrim Tented Camp2 x GD / FDG
Dag   5VPMasai Mara- Sentrim Tented Camp2 x GD / FDG
Dag   6VPNaivasha meer - Sopa Lodge1 x Boottocht Naivasha
Dag   7VPAmboseli NP - Sopa LodgeKiambethu Lunch
Dag   8VPAmboseli NP - Sopa Lodge1 x FDG Observation Hill Lunch
Dag   9VPMoshi - Ameg LodgeKahawa Shamba Tour
Dag  10VPTarangire NP - Osupuko Lodge1 x GD
Dag  11VPManyara NP - Kirurumu Manyara lodge 1 x GD Lake Manyara NP
Dag  12VP Serengeti Kati Kati Camp1 x GD
Dag  13VP Serengeti Kati Kati Camp2 x GD / 1 x FDG
Dag  14VPNgorongoro - Rhotia Valley Lodge1 x GD Ngorongoro Krater
Dag  15VPNgorongoro - Rhotia Valley LodgeVillage Walk
Dag  16--Kilimanjaro - AmsterdamLunch - Transfer

LG = Logies  LO = Logies en Ontbijt  HP = Half pension  VP = Vol Pension
GD = Gamedrive FDG = Full-Day Gamedrive + Picknick GP = Game Package
Safari Kenia en Tanzania - 16 daagse rondreis

Dag 1 - Nairobi

 
Karibu wa Kenya, wij verwelkomen u op de luchthaven van Nairobi Jomo Kenyatta International Airport. U vertrekt vanaf de luchthaven op weg naar Nairobi en aan uw linkerhand is het Nairobi Nationaal Park. Eenmaal richting de stad ziet u al de kenmerken van een grote stad, drukte, lawaai en overal auto's en vooral ook veel mensen te voet. Uw gids kent de weg als geen ander en rijdt u veilig door de stad naar het hotel waar u zal overnachten. Aangekomen wacht u een welkomstdrankje, onze tour manager zal met u de volledige rondreis door Kenia en Tanzania met u doornemen en verder voorlichten.

Southern Sun Mayfair Court een oud koloniaals hotel gelegen in Westlands buiten het centrum van Nairobi omgevend door een mooie inheemse tuin. Southern Sun Mayfair Court beschikt over twee restaurants een buffet restaurant en een grill restaurant en daarnaast een spa, fitnessruimte en zwembaden. U overnacht in één van de standaard kamers ingericht met comfortabele bedden, zithoek en een schrijftafel met en-suite een badkamer met toilet douche en een ligbad.

Accommodatie : Southern Sun Mayfair op basis van logies en ontbijt
OnsKenia, Nairobi Mayfair Court OnsKenia, Nairobi Mayfair Court zwembad Nairobi, Kicc Uhuru Park

Dag 2 - Lake Elmenteita

 
Na het ontbijt verlaat u de drukte in Nairobi en stopt bij een "viewpoint" waar u een schitterend panorama heeft over de grote Rift Vallei. Hier passeert u onderweg een Italiaans kerkje dat in ere hersteld ter nagedachtenis van de spoorwegarbeiders die het leven hebben gelaten om het achterland te verbinden in de koloniale tijd. De weg slingert verder naar beneden waar we onze weg vervolgen naar het Nakuru NP voor uw eerste gamedrive.

Het Elmenteita meer is één van de sodameren in de Grote Slenk in Kenia met op de achtergrond een vulkaan de Sleeping Warrior. De vulkaan wordt ook door de lokalen The Nose of Delamare genoemd. Deze dag maakt u een gamedrive door het Nakuru Nationaal Park wat bekend stond om haar roze flamingo’s die als een roze lint langs de oevers van het meer foerageren echter door de hoge waterstand steeds meer uitwijken. De riviermondingen een ander schouwspel waar de vele pelikanen zich na het vissen op het soda meer wassen. Tijdens verkenning van het park gaat u op zoek naar de witte neushoorns, buffels, gazellen, waterbokken en antilopen soorten op de savanne vlaktes en met geluk een luipaard of boom klimmende leeuwen. In het park leeft de Rothschild giraf herkenbaar aan de huidskleur en de witte sokken en verschilt van de Masai giraf.

U overnacht in de Sentrim Elmenteita Lodge direct gelegen aan de oevers van het Elmenteita meer met een mooi uitzicht op de Sleep Warrior. Centraal gelegen in de lodge is een lounge en restaurant waar de maaltijden aangeboden worden in buffetvorm. De lodge heeft een groot zwembad met een terras en handdoekservice. U overnacht in één van de cottages en familiekamers die verspreid liggen op het terrein omgeven door een inheemse tuin. De kamers beschikken over een terras en/of balkon zijn verder ingericht met kingsize bedden en een zithoek, verder voorzien van een satelliet televisie en een koffie- en thee corner met en-suite een grote badkamer met douche, dubbele wastafel en toilet.

Accommodatie : Sentrim Elementaita Lodge op basis van volpension
Sentrim Elmenteita Lodge aan het meer  Elmenteita in Kenia Sentrim Elmenteita Lodge aan het meer  Elmenteita in Kenia Nakuru Nationaal Park in Kenia

Dag 3 t/m 5 - Masai Mara reservaat

 
Vroeg in de ochtend verlaat u Elmenteita en vervolgt u de rondreis naar het wereldberoemde wildpark in Kenia het Masai Mara reservaat. U gaat verder zuidelijk in de Rift Vallei met aan beide zijden de grote wanden die boven u uit toornen. Bij Maai Mahiu vervolgen we de weg waar u de Rift Vallei zal verlaten door de rijke tarwe en gerst velden richting Narok. Eenmaal in Narok aangekomen zullen we even stoppen voor een verfrissing waarna we de weg vervolgen in Masai land. Hierna is er geen asfalt meer en rijd u dwars door de steppes van de Masai Mara.

De Masai Mara, met haar heuvelachtige landschappen is de ideale omgeving om wilde dieren in natuurlijke omgeving te bewonderen. Bij aankomst in het hotel wacht u een heerlijke lunch en kunt u even uitrusten. In de late middag vertrekt u voor een game drive op zoek naar de vele dieren die hier in de Masai Mara leven. De mooie mannetjes leeuwen met hen zwarte manen, jachtluipaarden en vele gazellen soorten die zorgen voor de "the circle of life". 

In het Masai Mara reservaat zijn tijdens de grote gnoe migratie in de maanden juli t/m september hier duizenden gnoes aanwezig en zebra's die door de rivier zwemmen voor hen terugkeer naar de Serengeti in Tanzania. In het reservaat zult u meerdere malen verrast worden door het aanwezige wild waaronder de Topi met zijn "leatherlook", de giraffen die ver boven de steppen uitsteken met hen lange nekken en vele andere diersoorten die de Mara rijk is. Vooral de zonsondergang zal u nog lang bijblijven als deze ondergaat hier in de Mara en haar steppe goudkleurig laat opglooien.

U overnacht in een safaritent in de Sentrim Mara Game Lodge. Alle tenten liggen verspreid in een serene omgeving onder acacia bomen die het kamp omringen. De kamers zijn kleurrijk ingericht met comfortabele bedden voorzien van een klamboe met en-suite een badkamer met douche en toilet. Overige faciliteiten zijn, een safe, kledingkast, haardroger, koffie- en thee faciliteiten. In het hoofdgebouw centraal gelegen is een kleine souvenir winkel, receptie, lounge en bar. In het restaurant worden maaltijden geserveerd in buffetvorm met uitzicht op het zwembad met een kinderbad en jacuzzi.

Accommodatie:Ilkeliani Tented Camp op basis van volpension
OnsKenia, Sentrim Mara Tented Camp Masai Mara Kenia Sentrim Mara Tented Camp is een eco-vriendelijke klein permanent luxe tenten kamp, centraal gelegen in de Masai Mara aan de Talek rivier. Sentrim Mara Tented Camp is een eco-vriendelijke klein permanent luxe tenten kamp, centraal gelegen in de Masai Mara aan de Talek rivier.

Dag 6 - Naivasha meer

 
In de loop van de ochtend verlaat u de Masai Mara en rijden we terug via Narok naar de Rift Vallei. Hier passeren we verschillende vulkanen waaronder Mount Suswa en Mount Longonot. We rijden richting uw overnachtingplaats aan de oevers van het Naivasha meer.

Het Naivasha meer, is één van de weinige zoetwatermeren in de Rift Vallei, omzoomd met papyrusplanten, gele koortsbomen en grasweiden, en een paradijs voor vogelliefhebbers. Hier vinden we de Afrikaanse visarend, vele andere typische watervogels als pelikanen en aalscholvers. Het meer is rijk aan vis en zoetwaterkreeften, maar ook grote dieren zoals het nijlpaard zijn hier aanwezig.

In de namiddag hebben wij een boottocht voor u gepland waar u al het flora en fauna van het Naivasha meer kunt gaan verkennen. Het Naivasha meer staat bekend om haar grote populatie nijlpaarden in het meer, daarnaast zijn er ook buffels en waterbokken vooral langs de oevers van het meer vindt u een grote diversiteit aan vogelsoorten. Additioneel is het mogelijk om een wandeling te maken op Crescent Island en een andere optie is een wandeling door in Hells Gate National Park.

Hier overnacht u in Sopa Naivasha voor de nacht. De lodge bestaat uit 21 rondavels met kamers op een boven- en beneden verdieping. De kamers zijn zeer ruim voorzien van comfortabele bedden en een kleine zithoek. De beneden verdieping kent verzonken lounge en de bovengelegen kamers hebben een grote veranda. In het hoofdgebouw waar ook tevens het restaurant gelegen straal rust en decadentie uit zoals alles in deze lodge.

Accommodatie: Naivasha Sopa lodge op basis van volpension
OnsKenia, Naivasha meer accommodatie Sopa Lodge banda OnsKenia, Naivasha Meer Kenia Naivasha meer accommodatie Sopa Lodge

Dag 7 t/m 8 - Amboseli Nationaal Park

 
Na het ontbijt vertrekt u vroeg en verlaten we de Rift Vallei om terug te keren op de hoogvlakte. We stoppen bij het viewpoint voor een vergezicht over de grote Rift Vallei waarna we de lunch verzorgen in Limuru in de Kiambethu Farm waar u een theeplantage kunt bezoeken. We vervolgen daarna onze weg richting Nairobi om onze weg te vervolgen naar het Amboseli Nationaal Park aan de voet van de Kilimanjaro waar u de rest van de middag kunt relaxen.

Amboseli Nationaal park is een totaal ander park en uniek in haar soort, door de ligging aan de voet van de Kilimanjaro die boven het landschap uit toornt. Vooral in de ochtend trekt het wild naar de moerassen waardoor hier mooie opnamen te maken zijn. met heel veel geluk olifanten voor de Kilimanjaro. Vooral de olifanten en de buffels waden door het moeras naast de nijlpaarden die hier ook aanwezig zijn. Giraffen die zich statig voort bewegen en stof baden van de gnoes en zebra’s die constant waken voor de leeuwen in het reservaat. Bij helder weer vroeg in de ochtend of aan het einde van de middag heeft u de kans een schitterende foto te maken van de Kilimanjaro met haar besneeuwde toppen.

Amboseli Sopa lodge ligt ongeveer half uur rijden van de Kimana Gate de entree tot Amboseli NP. Sopa lodges bestaat uit 49 rondavels met vergezicht op de Kilimanjaro. De rondavels zijn ingericht met comfortabele bedden voorzien van een klamboe met en-suite een badkamer en een eigen veranda. De lodge ligt Oostelijk van het Amboseli Nationaal Park en maakt onderdeel uit van Kimana Tikindo Group Ranch. Nadeel is dat de lodge verder buiten het park gelegen is waardoor een lange reistijd een onderdeel uitmaakt van de gamedrives in Amboseli NP waardoor wij doorgaans een picknick lunch verzorgen in het reservaat.

Accommodatie: Sopa Amboseli Lodge op basis van volpension
OnsKenia, Amboseli Sopa OnsKenia, Amboseli Sopa banda OnsKenia, Amboseli Sopa lodge

Dag 9 - Moshi - Kilimanjaro

 
Na het ontbijt verlaten we Kenia en rijden we via de Loitoikitok route richting Rongai, bij de grenspost Tarekea verlaten we Kenia en verzorgen wij uw transfer naar de Ameg Lodge in Moshi voor de overnachting.

Vandaag maakt u een wandeling langs de koffieplantages aan de voet van de Mount Kilimanjaro. We rijden naar de stad Moshi om vervolgens tegen de hellingen op te rijden waarbij de besneeuwde top van de Mount Kilimanjaro ver boven u uittorent. Kahawa Shamba tour is een project opgezet voor lokale koffie boeren. De koffieplantages liggen op de hellingen aan de voet van de Kilimanjaro. Tijdens de wandeling ontdekt u het gehele productieproces van koffie! De wijze van het aanplanten tot aan het plukken en vervaardigen en branden van uw eigen koffie. De gids zal u veel vertellen over het verbouwen van organische koffie de vegetatie op de helling en over de cultuur van de lokale stam. De lunch wordt hier verzorgd tussen de middag. Op de terugweg kunt u nog inkopen doen in de stad Moshi. Bij terugkomst is het nog mogelijk om de school te bezoeken en kunnen gasten relaxen in de tuin.

De Ameg Lodge ligt in een rustige buitenwijk van Moshi stad omgeven door een inheemse tuin aan de voet van de Mount Kilimanjaro. Centraal gelegen is een lounge met comfortabele zithoeken, bar en restaurant. In het restaurant worden buffetmaaltijden geserveerd op basis van intercontinentale gerechten aangevuld met Indiase curry gerechten. Voor de sportieve reiziger is een zeer uitgebreide fitness ruimte en een zwembad met ligstoelen en parasols. U overnacht in één van de suites voorzien van een airconditioning met openslaande deuren naar een terras. De kamers zijn ingericht met comfortabele hemelbedden met zithoek en schrijftafel met en-suite een badkamer met wastafel, douche en toilet. Kamers beschikken verder over satelliet televisie en plafond ventilator en Wi-Fi internet connectie.

Accommodatie : Ameg Lodge op basis van half pension
Ameg Lodge met uitzicht op de Kilimanjaro in Moshi - Tanzania Ameg Lodge met uitzicht op de Kilimanjaro in Moshi - Tanzania Kilimanjaro - Tanzania

Dag 10 - Tarangire NP

 
Vandaag verlaten we Moshi en rijden richting Arusha waar u langs de koffie plantages rijdt en onderweg de Mount Meru passeert op weg naar Tarangire Nationaal Park. Na Arusha passeert u het vliegveld van Arusha en daarna Masai nederzettingen onderweg naar Tarangire Nationaal Park over een goed geasfalteerde weg.

Tarangire Nationaal Park ligt ten zuiden van Lake Manyara en beslaat een oppervlakte van 2600 km2. Dit is een wonderschoon park met diepe kloven waar de wilde dieren in november het park verlaten om in juni terug te keren na het regenseizoen. Het park kent de grote Baobab bomen, palmbomen en verschillende soorten acacia bomen. Diep gelegen in het park slingert de Tarangire rivier wat altijd water heeft waardoor hier grote populatie olifanten zijn, eland antilopen, buffels maar ook het jachtluipaard, luipaard en leeuwen zijn hier aanwezig. Het Tarangire NP heeft een ongekende natuur met een heel eigen bijzonder karakter droge steppes, diepe kloven en in het noordelijke deel moerassen.

Tarangire Osupuko Lodge is gebouwd in traditionele stijl banda’s met een panoramisch uitzicht over Tarangire Nationaal Park. De banda’s liggen verspreid op het terrein met veel privacy. De banda’s hebben allen een verandadek aan de voor- en achterzijde om van de zonopkomst en ondergang te genieten. De kamers met grote ramen zijn voorzien van comfortabele bedden met een en-suite een binnen- en een buiten douche en toilet. Centraal gelegen is de lounge en het restaurant waar de maaltijden geserveerd worden, daarnaast heeft de lodge de Tembo Spa voor een Welness massage en een zwembad voor verkoeling tijdens de warme dagen in Tarangire Nationaal Park.

Accommodatie:Osupuko Lodge op basis van volpension
OnsKenia, Osupuko Lodge Tarangire nationaal park Tanzania OnsKenia, Osupuko Lodge Tarangire nationaal park Tanzania Tarangire nationaal park Tanzania

Dag 11 - Lake Manyara

 
Vandaag na het ontbijt rijden we via een korte verbindingsroute naar Lake Manyara Nationaal Park. We rijden direct naar de entree van Lake Manyara Nationaal Park. Vandaag maakt u een lange gamedrive waarbij wij de lunch onderweg verzorgen met een picknick lunch. Aan het einde van de middag rijden we naar uw accommodatie voor de overnachting.

Lake Manyara National Park ligt ingeklemd in een scheur van de Grote Slenk. Direct bij het binnenrijden ervaart u de speciale sfeer van een oerwoud vol met apen en klaterende beekjes met glashelder water. Verderop wordt het woud dunner en gaat het over in een steppeachtig gebied rondom het meer. Hier is bijna al het wild geconcentreerd: olifanten, waterbokken, nijlpaarden, gnoes, impala's en natuurlijk ook het roofwild zoals leeuwen en hyena's. Aan en in het meer leven doorgaans duizenden flamingo's, pelikanen, ibissen, reigers en majestueuze visarenden. Lake Manyara ligt aan de voet van een steile rotswand, die de begrenzing vormt van de Great Rift Valley. De Hippo Pool is de plek in het nationale park waar u het gedrag van een groot aantal nijlpaarden van dichtbij kunt bestuderen. Het soppen, plonsen en gapen van de enorme beesten is een vermakelijk schouwspel. De zogenaamde boomklimmende leeuwen die in Lake Manyara leven, hebben de merkwaardige gewoonte af en toe een dutje te doen in een acaciaboom. Verder zult u zeker niet om de vele bavianen heen kunnen, die zich vooral bij de ingang van het park ophouden.

Kirurumu tented lodge is een klein authentiek tentenkamp aan de rand van de Rift Vallei met een weids uitzicht over de vallei en Lake Manyara. Kirurumu kamp is gebouwd in harmonie met de natuur en omgeven door vele acacia bomen waar gasten het echte bush gevoel kunnen waarnemen. Kirurumu tented lodge bestaat uit 22 ruimte safari tenten gebouwd op een verhoging allen voorzien van een houten veranda met en-suite een kleurrijke badkamer met douche en toilet. De tenten zijn voorzien van een makuti grasdak en een overdekte veranda met safaristoelen om van het uitzicht over de vallei te genieten, verder sfeervol ingericht met comfortabele bedden en een kleine schrijftafel.

Accommodatie : Kirurumu Manyara Lodge op basis van volpension
Kirurumu Manyara Lodge, Lake Manyara nationaal park Tanzania Kirurumu Manyara Lodge, interieur tent met eigen veranda, Lake Manyara nationaal park Tanzania Lake Manyara nationaal park Tanzania

Dag 12 t/m 13 - Serengeti NP

 
We verlaten vandaag Karatu waar we tegen de hellingen oprijden van de Ngorongoro krater. Hier kunt u genieten van een mooi vergezicht over de krater. We dalen af door Masai land richting de eindeloze vlaktes van de Serengeti. Waar wij onderweg de lunch verzorgen in de bush met een picknick lunch om tijdens de gamedrive te genieten van het wild op weg naar de lodge voor de overnachting.

Het Serengeti-reservaat is wellicht het beroemdste wildpark op deze wereld. Bekend om de ecologische waarde van dit park waar 35 verschillende diersoorten te vinden zijn en over de 450 vogelsoorten. De uitgestrekte savannes met rotsblok formaties ‘kopjes’ zijn het decor van de Serengeti. De naam van het park ‘siringet’ betekent in het Maasai ‘oneindige vlakte‘ en het is dan ook niet te beschrijven wanneer we het park bezoeken dat hier gemiddeld 3 miljoen dieren samenleven. Serengeti tevens bekend van de grote migratie van de 1,4 miljoen gnoes welke trekken naar de Masai Mara in Kenia. Het park kent drie vegetatiezones. Het droge zuiden met grasvlaktes, het groene westen onder invloed van Lake Victoria en het hoger gelegen noordelijke deel waar invloeden van de rivieren merkbaar zijn. In deze vegetatie zones zijn over het algemeen verschillende diersoorten terug te vinden door het gehele jaar in de Serengeti.

Periode Januari t/m Maart: Kalverseizoen

Ndutu is gelegen in de zuidelijke sector van het Serengeti-reservaat grenzend aan de Ngorongoro concessie. De savanne wordt gevoed door de rivieren die uitmonden in het Ndutu meer. De savannes worden afgewisseld door acaciabomen, het is een geliefd gebied voor de gnoes waar de vele kalveren worden geboren in de migratie periode medio februari voordat ze verder doortrekken richting het zuidwestelijk deel van de Serengeti. In het seizoen dat de gnoes bevallen van hen kalveren is dit spectaculair gezicht en moeten de jonge kalveren binnen luttele minuten op de been gebracht worden om verder te trekken. Vooral antilope soorten volgen de gnoes over de platgetrapte en kaalgevreten savannes.

Periode April t/m Augustus: Gnoetrek Grumeti/Ikoma West-Serengeti

In deze periode rijden we naar de centraal gelegen Seronera vallei waar we een picknick lunch verzorgen en vervolgen onze weg naar het westelijk deel van de Serengeti naar het Ikoma district. De Ikoma concessie kenmerkt zich door heuvels en diverse rivieren en maakt onderdeel uit van de jaarlijkse migratieroute van de gnoes in de periode juni t/m augustus op weg naar de Masai Mara in Kenia.
Periode September t/m Oktober : Gnoetrek Masai Mara in Kenia
Periode November t/m December: Gnoetrek door noordwestelijk Serengeti

We rijden naar het centraal gelegen Seronera vallei. De vallei bestaat voornamelijk uit open savanne vlaktes en een netwerk van riviertjes. Door het permanente water in de Seronera en Mbalageti rivier in het gebied zorgt ervoor dat dit deel van de Serengeti door het gehele jaar wild te observeren is.

Serengeti Medium Camp is een mobiel tentenkamp voor een ware “bush-experience” in het hart van de Serengeti nabij de Seronera rivier. Seronera gebied is gekenmerkt door de vele kleine rotsformaties (=kopjes) waar de grote katten gebruik van maken als uitkijkpost. Het tentenkamp is opgebouwd rondom de centraal gelegen Mess tent waar de maaltijden worden geserveerd. Bij terugkomst van een gamedrive is een groot kampvuur waar snacks en drankjes geserveerd worden voor het diner en genoten kan worden van de ondergaande zon. Het tentenkamp bestaat uit 20 tenten vrij opgesteld voor privacy waar wild door het kamp kan lopen waar lokale Masai (=ashkari) de gasten bewaken. De tenten waarin u overnacht zijn voorzien van comfortabele bedden allen met een eigen douche en toilet. Kamp heeft geen elektriciteit en warmwater voorziening van de douche is in Out of Africa stijl met een safari bush-bucket shower.

Accommodatie : Serengeti Kati Kati Camp op basis van volpension
Accommodatie Serengeti Kati Kati Camp centrale mess-tent met restaurant en bar gelegenheid, Serengeti Nationaal Park Tanzania Accommodatie Serengeti Kati Kati Camp luxe safari tent met shower bucket douche, Serengeti Nationaal Park Tanzania Serengeti Tanzania

Dag 14 t/m 15 - Ngorongoro Crater - Karatu

 
Vandaag rijden we terug naar de Ngorongoro Krater waar we 600 meter afdalen en op zoek gaat naar het rijke wildleven in de krater. Hier op de bodem van de krater verzorgen wij vandaag met lunchpakketten een picknick.

De Ngorongoro Krater is het amfitheater in de wereld met een doorsnee van circa 20 kilometer in omvang en tevens de grootste onafgebroken ingestorte vulkaan. In de krater is een uniek ecosysteem ontstaan door de eeuwen heen, waar naar schatting 30.000 diersoorten samenleven in de krater. Neerkijkend aan de rand van de krater is het onbeschrijfelijk wat er zich op de bodem 600 meter lager gelegen afspeelt. Hier zijn de grootste leeuwen van Afrika te vinden, olifanten, neushoorns, buffels, cheetah’s, nijlpaarden en vele andere diersoorten. De krater biedt een unieke kans om op één dag de Big Five waar te nemen. De krater kent een variatie aan landschappen en rondom het Magadi sodameer zijn er meer dan 100 unieke vogelsoorten waar te nemen.

Deze laatste twee dagen overnacht u in de Rhotia Valley Lodge een kleinschalige lodge in Karatu grenzend aan de Ngorongoro forest. De lodge beschikt over een boetiek, spa-massage ruimte een grote lounge met openhaard en vanuit het restaurant met groot terras een schitterend vergezicht over de Ngorongoro hooglanden. De lodge bestaat uit 18 smaakvol ingerichte chalets, de chalets zijn comfortabel ingericht met hemelbedden voorzien van een klamboe met open slaande deuren naar de veranda. En-suite een badkamer met binnen- en buitendouche. Additioneel is het mogelijk om begeleide wandelingen te maken naar de waterval en fietstochten te maken met mountain biken en kunnen gasten relaxen en nagenieten van de safari bij het zwembad.

Additioneel: Wandelingen naar Karatu dorp, bushwalk Oldani Forest met een gids.

Accommodatie : Rhotia Valley Lodge op basis van volpension
Accommodatie Rhotia Valley Lodge , Karatu Tanzania Accommodatie Rhotia Valley Lodge interieur kamer, Karatu Tanzania Ngorongoro krater savanne tijdens de crater tour.

Dag 16 - Arusha - Kilimanjaro Airport

Vandaag is de laatste dag van uw safari aangebroken. Na het ontbijt verlaten we Karatu en rijden terug naar de Rift Vallei. Hier heeft u mooi panoramisch vergezicht over Lake Manyara en vervolgen we onze weg Arusha. In Arusha aangekomen verzorgen wij een lunch in de Arusha Coffee Garden en kunt u tevens de Shanga Foundation bezoeken.

De Shanga Foundation ondersteunt de minder valide om hen bestaansrecht te voorzien. Hier in de werkplaats worden vanuit recyclebare materialen nieuwe kunstvoorwerpen vervaardigd. In de Shanga Shop worden de kunstvoorwerpen verkocht en kunnen gasten de atelier bezoeken en eventueel een souvenir aankopen voor de thuisblijvers.

Na de lunch kunt u nog even in de tuin nagenieten van de rust. In de loop van de middag rijden we door naar Kilimanjaro Airport. Hier op de luchthaven nemen wij afscheid van u en vertrouwen erop dat u een mooie safari belevenis heeft gehad in Tanzania.

Additioneel is het mogelijk om aanvullend de safari te verlengen met een strandvakantie op het exotische specerijeiland Zanzibar.

Lunch: Arusha Coffee Garden
Arusha Coffee Garden Arusha Shanga Foundation KLM Kilimanjaro Airport-Amsterdam rechtstreekse vlucht
Seizoen 2022
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen 4 personen
05 januari t/m februari  € 4.980 € 4.035
maart € 4.935 € 3.985
april t/m mei  € 4.520 € 3.570
juni  € 4.750 € 3.800
juli t/m augustus  € 5.175 € 4.215
september t/m oktober  € 5.115 € 4.155
november t/m 15 december  € 4.555 € 3.600
16 december t/m 4 januari  p.o.a. p.o.a.
Laagseizoen Hoogseizoen
Eenpersoonskamer toeslag p.p € 186 € 611

Districten Kenia:
Nairobi, Nakuru meer, Masai Mara,
Tanzania:
Serengeti, Ngorongoro, Manyara meer, Tarangire, Arusha
Optioneel - verlenging strandvakantie Zanzibar eiland
- uitbreiding extra overnachting parken, reservaten
Inclusief - transfers van de luchthaven JKIA airport in Kenia
- transfers van de luchthaven Kilimanjaro Airport in Tanzania
- accommodaties en maaltijden zoals aangegeven
- entreegelden nationale parken/reservaten
- gamedrives in nationale parken/reservaten
- prive 6 persoons minibus met panorama dak in Kenia
- prive 6 persoons 4x4 WD met panorama dak in Tanzania
- Engelstalige chauffeur/gids
- Amref Flying Doctor service membership
Exclusief - internationale vluchten
- visum
- reis- en/of annuleringsverzekering
- niet genoemde maaltijden en drankjes
- niet genoemde additionele excursies
- fooi voor hotels en additionele fooi gids
  Alle genoemde prijzen zijn ter indicatie aangeboden onder voorbehoud van, beschikbaarheid van accommodatie, tussentijdse prijswijzigingen in verband met dollarkoersen en exclusief toeslagen voor Pasen, Kerst en Nieuwjaarsdag. Voor een vrijblijvende offerte voor deze prive rondreis Kenia kunt u gebruik maken van het aanvraag formulier.
  Aanvraagformulier safari

Optioneel strandvakantie verlenging

Optioneel nog nagenieten van de belevenissen van uw safari. Het is mogelijk om uw reis te combineren met een strandvakantie aan de Indische Oceaan of naar één van de exotische eilanden Lamu of Zanzibar. Alle reizen kunnen aangepast worden aan uw wensen. Wij zijn een maatwerk specialist waardoor wij u graag verder adviseren over het samenstellen van uw rondreis.
Aanbieding strandvakantie Diani Beach Leopard Beach Hotel Kenia - Aanbieding strandvakantie Leopard Beach Resort Kenia
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385