Informatie

Gastenboek


Ultimate Safari - 11 daagse prive safari Kenia en Tanzania

Ultieme safari door Kenia en Tanzania een rondreis langs diverse imposante wildparken op zoek naar de Big 5. Overnachten in luxe safari tenten met een panoramisch uitzicht over savanne vlakten genietend van een cocktail bij een knisperend kampvuur. Grote diversiteit aan landschappen en wildparken maken deze rondreis tot een ultieme safari.

Dag programma
DagenMPOvernachtingenInbegrepen
Dag   1LONairobi - Southern Sun MayfairTransfer
Dag   2VPNakuru meer - Flamingo Hill Camp1 x GD
Dag   3VPMasai Mara - Kilima Camp1 x GD
Dag   4VPMasai Mara - Kilima Camp2 x GD / FDG
Dag   5VPSerengeti - Serengeti Simba Lodge1 x GD - Grensovergang
Dag   6VPSerengeti - Serengeti Simba Lodge2 x Gamedrive
Dag   7VPNgorongoro - Farm House1 x GD Ngorongoro Krater
Dag   8VPLake Manyara - Kirurumu Lodge1 x GD Picknick lunch
Dag   9VPTarangire NP - Tarangire Safari Lodge1 x GD
Dag  10VPTarangire NP - Tarangire Safari Lodge2 x GD / FDG
Dag  11--Kilimanjaro - AmsterdamLunch - Transfer

LG = Logies  LO = Logies en Ontbijt  HP = Half pension  VP = Vol Pension
GD = Gamedrive FDG = Full-Day Gamedrive + Picknick GP = Game Package

Safari Kenia en Tanzania - 11 daagse rondreis

Dag 1 - Nairobi

 
Karibu wa Kenya, wij verwelkomen u op de luchthaven van Nairobi Jomo Kenyatta International Airport. U vertrekt vanaf de luchthaven op weg naar Nairobi en aan uw linkerhand is het Nairobi Nationaal Park. Eenmaal richting de stad ziet u al de kenmerken van een grote stad, drukte, lawaai en overal auto's en vooral ook veel mensen te voet. Uw gids kent de weg als geen ander en rijdt u veilig door de stad naar het hotel waar u zal overnachten. Aangekomen wacht u een welkomstdrankje, onze tour manager zal met u de volledige rondreis door Kenia en Tanzania met u doornemen en verder voorlichten.

Southern Sun Mayfair Court een oud koloniaals hotel gelegen in Westlands buiten het centrum van Nairobi omgevend door een mooie inheemse tuin. Southern Sun Mayfair Court beschikt over twee restaurants een buffet restaurant en een grill restaurant en daarnaast een spa, fitnessruimte en zwembaden. U overnacht in één van de standaard kamers ingericht met comfortabele bedden, zithoek en een schrijftafel met en-suite een badkamer met toilet douche en een ligbad.

Accommodatie : Southern Sun Mayfair op basis van logies en ontbijt
OnsKenia, Nairobi Mayfair Court OnsKenia, Nairobi Mayfair Court zwembad Nairobi, Kicc Uhuru Park

Dag 2 - Nakuru Nationaal Park

 
Na het ontbijt verlaat u de drukte in Nairobi en stoppen we even bij het "viewpoint" waar u een schitterend panorama heeft over de grote Rift Vallei in Kenia. We dalen verder af naar de bodem van de Rift Vallei en passeren onderweg een bijzonder Italiaans kerkje in ere hersteld ter nagedachtenis van spoorwegarbeiders die het achterland van Kenia verbonden in de koloniale tijd. De weg slingert zich verder en op de bodem aangekomen vervolgen we onze weg richting het Nakuru meer.

Het Nakuru Nationaal Park staat bekend om haar roze flamingo’s welke doorgaans als een roze lint langs de oevers van het meer foerageren afhankelijk van het waterpeil van het meer. De riviermondingen een ander schouwspel waar de vele pelikanen zich na het vissen op het sodameer wassen. Tijdens verkenning van het park gaat u op zoek naar de witte neushoorns, buffels, gazellen, waterbokken en antilopen soorten op de savanne vlaktes en met geluk een luipaard of boomklimmende leeuwen. In het park leeft de Rothschild giraf herkenbaar aan de huidskleur en de witte sokken en verschilt van de Masai giraf.

Flamingo Hill Camp is een eco-vriendelijke lodge met permanente tenten en ligt tegen het Lake Nakuru National Park aan. Centraal gelegen is de receptie, lounge, bar en het restaurant en beschikt de lodge over een zwembad. De tenten hebben ieder een eigen veranda en zijn beschermd onder een grasdak tegen de felle zon met en-suite een ruime douche en toilet.

Accommodatie : Flamingo Hill Camp op basis van volpension
OnsKenia, Nakuru meer Nationaal Park accommodatie Flamingo Hill Tented camp OnsKenia, Nakuru meer Nationaal Park accommodatie Flamingo Hill Tented camp interieur tent OnsKenia, Nakuru meer in het Nakuru Nationaal Park uitzicht van Baboon Cliff

Dag 3 t/m 4 - Masai Mara reservaat

 
Vroeg in de ochtend verlaat u Nakuru Nationaal Park en vervolgt u de rondreis naar het wereldberoemde wildpark in Kenia het Masai Mara reservaat. U gaat verder zuidelijk in de Rift Vallei met aan beide zijden de grote wanden die boven u uit toornen. Bij Maai Mahiu vervolgen we de weg waar u de Rift Vallei zal verlaten door de rijke tarwe en gerst velden richting Narok. Eenmaal in Narok aangekomen zullen we even stoppen voor een verfrissing waarna we de weg vervolgen in Masai land. Hierna is er geen asfalt meer en rijd u dwars door de steppes van de Masai Mara.

Het Masai Mara reservaat, met haar heuvelachtige landschap en weidse savannes is de ideale omgeving om de wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te bewonderen, tijdens de diverse gamedrives door het reservaat. De mooie mannetjes leeuwen met hen zwarte manen, jachtluipaarden en vele gazellen soorten die zorgen voor de "the circle of life". In het reservaat zult u meerdere malen verrast worden door het aanwezige wild waaronder de Topi met zijn "leatherlook", de giraffen ver boven de steppen uitsteken met hen lange nek en de vele andere diersoorten die de Mara rijk zal zijn. Vooral de zonsondergang zal u nog lang bijblijven als deze ondergaat hier in de Mara en haar steppe goudkleurig laat opglooien. In het reservaat zijn tijdens de grote gnoe migratie in de maanden juli t/m september duizenden gnoes aanwezig en zebra's die de Mara rivier moeten trotseren tijdens de migratie op hen terugweg naar de Serengeti in Tanzania.

Kilima Camp is een kleinschalig exclusief tentenkamp in een privé concessie op de Oloololo klif me teen schitterend panoramisch vergezicht over de weidse savannes van de Masai Mara. Centraal gelegen in het kamp is een gemeenschappelijke tent waar overheerlijke maaltijden in het restaurant worden aangeboden en bij goed weer op het buitenterras geserveerd worden. De spa en welness, is één van de geliefde en bijzondere activiteiten in het kamp. Het kunnen beleven van een massage met uitzicht over de savanne van de Masai Mara is ongekend. Voor de safaritenten een grote opgetrokken veranda waar de gasten zich terug kunnen trekken en genieten van het uitzicht. Comfortabel ingericht met goede bedden en een aparte zithoek met en-suite een badkamer met wastafel, douche en toilet.

Optioneel is het mogelijk om hier een ballonvaart te maken in de ochtend.

Accommodatie:Kilima Camp op basis van volpension
Kilima Camp Oloololo Escarpment Masai Mara Reservaat in Kenia Kilima Camp Oloololo Escarpment Masai Mara Reservaat in Kenia OnsKenia, Masai Mara reservaat, Kenia

Dag 5 t/m 6 - Serengeti reservaat

 
Na het ontbijt rijden we door de Masai Mara waar op weg gaan richting de grenspost Sirare / Isibania waar we de safari voortzetten in Tanzania. Hier aan de grens staat de Tanzaniaanse chauffeur u op te wachten en na een eerste kennismaking rijden we richting de Serengeti. We rijden via een verbindingsweg naar de westelijk gelegen toegangspoort van de Serengeti naar het Ikoma district. Waar we onze weg vervolgen richting de Serengeti waar wij onderweg een picknick lunch verzorgen.

Het Serengeti reservaat is wellicht het beroemdste wildpark op deze wereld. Bekend om de ecologische waarde van dit park waar 35 verschillende diersoorten te vinden zijn en over de 450 vogelsoorten. De uitgestrekte savannes met rotsblok formaties ‘kopjes’ zijn het decor van de Serengeti. De naam van het park ‘siringet’ betekent in het Maasai ‘oneindige vlakte‘ en het is dan ook niet te beschrijven wanneer we het park bezoeken dat hier gemiddeld 3 miljoen dieren samenleven. Serengeti tevens bekend van de grote migratie van de 1,4 miljoen gnoes welke trekken naar de Masai Mara in Kenia. Het park kent drie vegetatiezones. Het droge zuiden met grasvlaktes, het groene westen onder invloed van Lake Victoria en het hoger gelegen noordelijke deel waar invloeden van de rivieren merkbaar zijn. In deze vegetatie zones zijn over het algemeen verschillende diersoorten terug te vinden door het gehele jaar in de Serengeti.

Serengeti Simba Lodge gelegen in het zuidwesten van de Serengeti, gebouwd tegen een heuvelrug met een wijds panoramisch uitzicht over de Grumeti rivier. Serengeti Simba Lodge is een robuuste lodge opgebouwd uit lokale rivierstenen en overdekt met makuti grasdaken en beschikt over een zwembad. U overnacht in één van de permanente tenten voorzien van een privé verandadek, comfortabel ingericht met hemelbedden voorzien van klamboe, met en-suite een badkamer met ligbad en toilet.

Optioneel is het mogelijk om hier een ballonvaart te maken in de ochtend.

Accommodatie:Serengeti Simba Lodge op basis van volpension
Serengeti Simba Lodge Serengeti Tanzania Serengeti Serena Lodge Serengeti Tanzania Accommodatie Serengeti Kati Kati Camp uitzicht over de savanne, Serengeti Nationaal Park Tanzania

Dag 7 - Ngorongoro Crater

 
Vandaag rijden we naar de Ngorongoro consessie waar u vandaag de Ngorongoro krater bezoekt en 600 meter afdaalt om rijke wildleven in de krater te ontdekken. Hier op de bodem van de krater verzorgen wij vandaag met lunchpakketten een picknick.

De Ngorongoro Krater is het amfitheater in de wereld met een doorsnee van circa 20 kilometer in omvang en tevens de grootste onafgebroken ingestorte vulkaan. In de krater is een uniek ecosysteem ontstaan door de eeuwen heen, waar naar schatting 30.000 diersoorten samenleven in de krater. Neerkijkend aan de rand van de krater is het onbeschrijfelijk wat er zich op de bodem 600 meter lager gelegen afspeelt. Hier zijn de grootste leeuwen van Afrika te vinden, olifanten, neushoorns, buffels, cheetah’s, nijlpaarden en vele andere diersoorten. De krater biedt een unieke kans om op één dag de Big Five waar te nemen. De krater kent een variatie aan landschappen en rondom het Magadi sodameer zijn er meer dan 100 unieke vogelsoorten waar te nemen.

Ngorongoro Farm House is een kleine lodge met uitzicht op de Oldeani vulkaan, slechts 5 kilometer verwijdert van Lolduare de toegangspoort tot de Ngorongoro krater. Ngorongoro Farm House een voormalige koloniale boerderij volledig rustiek ingericht met lokale materialen met oog voor details en smaak en beschikt over een zwembad. De kamers zijn ruim van opzet, met een eigen zithoek met openhaard waarbij de bedden voorzien van een hemelbed met klamboe, met een en-suite luxe badkamer met eigen toilet.

Additioneel: Wandelingen naar Karatu dorp, bushwalk Oldani Forest met een gids.

Accommodatie : Ngorongoro Farm House op basis van volpension
Accommodatie Ngorongoro Farm House, Karatu Tanzania Accommodatie Ngorongoro Farm House interieur kamer, Karatu Tanzania Ngorongoro krater savanne tijdens de crater tour.

Dag 8 - Lake Manyara

 
Vandaag verlaten we Karatu en rijden richting Lake Manyara. We rijden langs de rand van de krater waar u nog een laatste blik kunt werpen op immense krater. We rijden slingerend langs de bergwanden en dalen verder af richting de Rift Vallei. We rijden naar het veel lager gelegen Lake Manyara en rijden door de stad waar de plaatselijke bevolking druk bezig is met hen dagelijkse werkzaamheden.

Lake Manyara Nationaal Park ligt ingeklemd in een scheur van de Grote Slenk. Direct bij het binnenrijden ervaart u de speciale sfeer van een oerwoud vol met apen en klaterende beekjes met glashelder water. Verderop wordt het woud dunner en gaat het over in een steppeachtig gebied rondom het meer. Hier is bijna al het wild geconcentreerd: olifanten, waterbokken, nijlpaarden, gnoes, impala's en natuurlijk ook het roofwild zoals leeuwen en hyena's. Aan en in het meer leven doorgaans duizenden flamingo's, pelikanen, ibissen, reigers en majestueuze visarenden. Lake Manyara ligt aan de voet van een steile rotswand, die de begrenzing vormt van de Great Rift Valley. De Hippo Pool is de plek in het nationale park waar u het gedrag van een groot aantal nijlpaarden van dichtbij kunt bestuderen. Het soppen, plonsen en gapen van de enorme beesten is een vermakelijk schouwspel. De zogenaamde boomklimmende leeuwen die in Lake Manyara leven, hebben de merkwaardige gewoonte af en toe een dutje te doen in een acaciaboom. Verder zult u zeker niet om de vele bavianen heen kunnen, die zich vooral bij de ingang van het park ophouden.

Kirurumu Manyara Lodge is een klein authentiek tentenkamp aan de rand van de Rift Vallei met een weids uitzicht over de vallei en Lake Manyara. Kirurumu kamp is gebouwd in harmonie met de natuur en omgeven door vele acacia bomen waar gasten het echte bush gevoel kunnen waarnemen. Kirurumu tented lodge bestaat uit 22 ruimte safari tenten gebouwd op een verhoging allen voorzien van een houten veranda met en-suite een kleurrijke badkamer met douche en toilet.

Accommodatie : Kirurumu Manyara Lodge op basis van volpension
Kirurumu Manyara Lodge uitzicht over Lake Manyara nationaal park Tanzania Kirurumu Manyara Lodge, interieur tent met eigen veranda, Lake Manyara nationaal park Tanzania Lake Manyara Tanzania view

Dag 9 t/m 10 - Tarangire NP

 
Vandaag rijden we via een verbindingsweg naar het zuidelijk gelegen Tarangire Nationaal Park. Het eerste deel bestaat uit een geasfalteerde weg richting het reservaat wat overgaat in een stoffige weg door een landschap naar de entree gate van het Tarangire Nationaal Park. Waar u direct een panoramisch uitzicht heeft op de vallei waar een zandrivier door heen loopt met aan weerszijden grote klifwanden.

Tarangire Nationaal Park ligt ten zuiden van Lake Manyara en beslaat een oppervlakte van 2600 km2. Dit is een wonderschoon park met diepe kloven waar de wilde dieren in november het park verlaten om in juni terug te keren na het regenseizoen. Het park kent de grote Baobab bomen, palmbomen en verschillende soorten acacia bomen. Diep gelegen in het park slingert de Tarangire rivier wat altijd water heeft waardoor hier grote populatie olifanten zijn, eland antilopen, buffels maar ook het jachtluipaard, luipaard en leeuwen zijn hier aanwezig. Het Tarangire NP heeft een ongekende natuur met een heel eigen bijzonder karakter droge steppes, diepe kloven en in het noordelijke deel moerassen.

Tarangire Safari Lodge is gebouwd aan de rand van de Tarangire Hills met uitzicht op het lager gelegen nationale park omringd door grote Baobab bomen. De lodge ligt niet ver vanaf de entree van het park, waar bij aankomst het panoramische uitzicht over het lager gelegen Tarangire overweldigend is, waar de wilde dieren waargenomen kunnen worden wadend door de rivier. De accommodaties worden aangeboden uit bungalows en eenvoudige tenten met en-suite douche en toilet en voorzien van elektriciteit 24 uur per dag. In het hoofdgebouw is een receptie, een grote lounge met een grote veranda en het restaurant. Naast de lounge bevindt het zwembad waar gasten gebruik kunnen maken voor verkoeling op de hete dagen hier in het Tarangire Nationaal Park.

Accommodatie : Tarangire Safari Lodge op basis van volpension
OnsKenia,Tarangire Safari Lodge tent accommodatie ip het Tarangire nationaal park Tanzania OnsKenia,Tarangire Safari Lodge Tarangire nationaal park Tanzania Tarangire nationaal park Tanzania

Dag 11 - Arusha - Kilimanjaro Airport

Vandaag is de laatste dag van uw safari aangebroken. Na het ontbijt verlaten we Karatu en rijden terug naar de Rift Vallei. Hier heeft u mooi panoramisch vergezicht over Lake Manyara en vervolgen we onze weg Arusha. In Arusha aangekomen verzorgen wij een lunch in de Arusha Coffee Garden en kunt u tevens de Shanga Foundation bezoeken.

De Shanga Foundation ondersteunt de minder valide om hen bestaansrecht te voorzien. Hier in de werkplaats worden vanuit recyclebare materialen nieuwe kunstvoorwerpen vervaardigd. In de Shanga Shop worden de kunstvoorwerpen verkocht en kunnen gasten de atelier bezoeken en eventueel een souvenir aankopen voor de thuisblijvers.

Na de lunch kunt u nog even in de tuin nagenieten van de rust. In de loop van de middag rijden we door naar Kilimanjaro Airport. Hier op de luchthaven nemen wij afscheid van u en vertrouwen erop dat u een mooie safari belevenis heeft gehad in Tanzania.

Additioneel is het mogelijk om aanvullend de safari te verlengen met een strandvakantie op het exotische specerijeiland Zanzibar.

Lunch: Arusha Coffee Garden
Arusha Coffee Garden Arusha Shanga Foundation KLM Kilimanjaro Airport-Amsterdam rechtstreekse vlucht
Seizoen 2022
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen 4 personen
5 januari t/m februari € 4.150 € 3.255
maart € 4.150 € 3.255
april t/m mei € 3.810 € 2.920
juni € 4.300 € 3.410
juli t/m september € 4.520 € 3.625
oktober € 4.520 € 3.625
november t/m 15 december € 4.020 € 3.125
Laagseizoen Hoogseizoen
Eenpersoonskamer toeslag p.p € 184 € 629

Districten Kenia:
Nairobi, Nakuru meer, Masai Mara,
Tanzania:
Serengeti, Ngorongoro, Manyara meer, Tarangire, Arusha
Optioneel - verlenging strandvakantie Zanzibar eiland
- uitbreiding extra overnachting parken, reservaten
Inclusief - transfers van de luchthaven JKIA airport in Kenia
- transfers van de luchthaven Kilimanjaro Airport in Tanzania
- accommodaties en maaltijden zoals aangegeven
- entreegelden nationale parken/reservaten
- gamedrives in nationale parken/reservaten
- prive 6 persoons minibus met panorama dak in Kenia
- prive 6 persoons 4x4 WD met panorama dak in Tanzania
- Engelstalige chauffeur/gids
- Amref Flying Doctor service membership
Exclusief - internationale vluchten
- visum
- reis- en/of annuleringsverzekering
- niet genoemde maaltijden en drankjes
- niet genoemde additionele excursies
- fooi voor hotels en additionele fooi gids
  Alle genoemde prijzen zijn ter indicatie aangeboden onder voorbehoud van, beschikbaarheid van accommodatie, tussentijdse prijswijzigingen in verband met dollarkoersen en exclusief toeslagen voor Pasen, Kerst en Nieuwjaarsdag. Voor een vrijblijvende offerte voor deze prive rondreis Kenia kunt u gebruik maken van het aanvraag formulier.
  Aanvraagformulier safari

Optioneel strandvakantie verlenging

Optioneel nog nagenieten van de belevenissen van uw safari. Het is mogelijk om uw reis te combineren met een strandvakantie aan de Indische Oceaan of naar één van de exotische eilanden Lamu of Zanzibar. Alle reizen kunnen aangepast worden aan uw wensen. Wij zijn een maatwerk specialist waardoor wij u graag verder adviseren over het samenstellen van uw rondreis.
Aanbieding strandvakantie Diani Beach Leopard Beach Hotel Kenia - Aanbieding strandvakantie Leopard Beach Resort Kenia
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385