Informatie

Gastenboek


Wellness Retreats - fly-in safari 10 dagen Kenia

Wellness Adventure is een avontuurlijke reis langs verschillende luxe lodges in Kenia waar bij de gasten genieten van de volledige vrijheid in de dagbesteding. Deze safari combineert het wildleven met pure verwennerij van een rustgevende weldadige massages in de bush.

Met deze luxe fly-in safari vliegt u naar enkele wildparken in Kenia waar u kunt genieten van de aangeboden luxe en comfort tijdens uw verblijf in Kenia. Met binnenlandse vluchten worden de verschillende parken aangedaan vermeld in het reisprogramma. Bij aankomst op de landingsbaan worden alle transfers verzorgd door de lodge waar u verblijft. Gamedrives worden uitgevoerd in open voertuigen 4WD met professionele gidsen waarbij het voertuig gedeeld zal worden met anderen gasten die in de lodge verblijven.

Dag programma
DagenMPOvernachtingenInbegrepen
Dag  1 AIAmboseli NP - Tortilis Camp1 x GP | Vlucht Nairobi-Amboseli
Dag  2 AIAmboseli NP - Tortilis Camp2 x GP |
Dag  3 AIAmboseli NP - Tortilis Camp2 x GP |
Dag  4 AILewa Downs - Lewa Safari Camp1 x GP | Vlucht Amboseli-Lewa
Dag  5 AILewa Downs - Lewa Safari Camp2 x GP |
Dag  6 AILewa Downs - Lewa Safari Camp2 x GP |
Dag  7 AIMasai Mara- Elephant Pepper Camp1 x GP | Vlucht Lewa-Mara
Dag  8 AIMasai Mara- Elephant Pepper Camp2 x GP |
Dag  9 AIMasai Mara- Elephant Pepper Camp2 x GP |
Dag 10--Nairobi 1 x GD | Vlucht Mara-Nairobi
LG = Logies  LO = Logies en Ontbijt  HP = Half pension  VP = Vol Pension
GD = Gamedrive FDG = Full-Day Gamedrive + Picknick GP = Game Package

Dag 1 t/ 3 - Amboseli Nationaal park

 
Vanaf Wilson Airport in Nairobi vliegt u met een binnenlandse vlucht van Nairobi naar het zuidelijk gelegen Amboseli nationaal park aan de voet van de Kilimanjaro.

Amboseli Nationaal Park is vlak en kent weinig bergen en veel moerassen waardoor het een apart decor vormt. Heel vroeger was het een bebost gedeelte echter door de vele olifanten is hier nog weinig over en is de vegetatie sterk teruggedrongen. Amboseli betekent "zoute stof" in de taal van de Masai, een ideaal medium voor het volgen van dier sporen. Amboseli is een totaal ander park en uniek in haar soort, door de ligging aan de voet van de Kilimanjaro die boven het landschap uit toornt. Vooral in de ochtend trekt het wild naar de moerassen waardoor hier mooie opnamen te maken zijn. met heel veel geluk olifanten voor de Kilimanjaro. Vooral de olifanten en de buffels waden door het moeras naast de nijlpaarden die hier ook aanwezig zijn. Giraffen die zich statig voort bewegen en stof baden van de gnoes en zebra’s die constant waken voor de leeuwen in het reservaat. Bij helder weer vroeg in de ochtend of aan het einde van de middag heeft u de kans een schitterende foto te maken van de Kilimanjaro met haar besneeuwde toppen.

Tortilis Camp is een exclusief safari kamp nabij de Kilimanjaro grenzend aan het Amboseli Nationaal Park in een privé concessie van 30.000 hectare. Tortilis Camp bestaat uit 17 luxe safari tenten met veel privacy, gebouwd op teakhouten dekken met een grote overdekte schaduwrijke veranda. De safari tenten zijn allen ruim ingericht met comfortabele bedden met en-suite badkamer. Vanuit dit camp kunt u game drives maken, wandelen onder begeleiding van een Maasai gids of ontspannen aan het zwembad. De gamedrives worden verzorgd door lokale gidsen met 4WD Landcruiser, waar u de ochtend en de namiddag het park bezoekt op zoek naar het grote wild.

Accommodatie : Tortilis Camp op basis van volpension
Tortilis Camp, Amboseli nationaal park Kenia

Dag 4 t/ 6 - Lewa Downs - Laikipia

 
Vandaag verzorgen wij een transfer terug naar de airstrip in Amboseli. Vanaf Amboseli vliegt u met een binnenlandse vlucht naar Lewa Downs een wildreservaat aan de voet van de Mount Kenia op de evenaar.

Lewa Downs is een natuur reservaat op het Laikipia plateau boven de evenaar ten noorden van de Mount Kenya. Het reservaat behoort toe aan de Lewa Wildlife Conservancy, opgericht in 1995 in samenwerking met de ranches op het plateau en de lokale stammen waaronder de, Ndrorobo, Mukogodo en de Samburu. Lewa Downs heeft een typerend landschap bestaande uit moerassen, hoogvlaktes met mooie klippen en laag vlaktes met een grote diversiteit aan vegetatie. Het wildleven bestaat uit de Big-5, gerenuk, grevy zebra, netgiraf en op Laikipia kent met momenteel de grootste olifanten concentratie buiten de nationale parken. In de moerassen van Lewa Downs leeft de met uitsterving bedreigde Sita Tunga. Lewa Downs is een ideaal gebied om van de geijkte banen af te wijken op een safari. Daar waar de andere nationale parken overbevolkt raken door toeristen is hier nog de rust en het respect te vinden voor het wildleven. Uitgestrekte gebieden waar rondgereden kan worden zonder andere tegen te komen.

Lewa Safari Camp bestaat uit 12 luxe ruime safari tenten op een verhoogd platform met en-suite badkamer met douche en toilet. De tenten zijn voorzien van een groot bed en een veranda met optimale privacy waarbij de gasten kunnen genieten van een prachtig uitzicht op de Mount Kenya. De tenten op Lewa Safari Camp ademen een typisch Afrikaanse sfeer uit door het gebruik van de natuurlijke materialen.

Accommodatie : Lewa Safari Camp op basis van volpension
Lewa Safari Camp, Lewa Downs wildreservaat Kenia

Dag 7 t/m 9 - Masai Mara reservaat

 
Vandaag vliegt u met een binnenlandse vlucht naar het Masai Mara reservaat het wereldberoemde park in het zuiden van Kenia. De Masai Mara geliefd vanwege de grote aantallen wild en de roodgekleurde nomaden stam de Masai. De Masai Mara heeft de grootste populatie leeuwen van Kenia die zwerven over de grote open savannes. Het hoogtepunt van het reservaat is de jaarlijkse trek van miljoenen wildebeesten, zebra’s en gazellen. Dit spectaculaire schouwspel van de gnoe migratie vindt plaatst omstreeks juni tot en met september. Vooral zonsondergangen zullen nog lang in de herinneringen blijven voortleven vanwege als de zon de steppe goudkleurig laat opglooien.

Elephant Pepper Camp is een exclusief tentenkamp op de hellingen van de Koyak Lemek privé concessie met een schitterend panoramisch uitzicht over de Masai Mara. Ver weg van alle andere lodges genieten van het natuurlijke ritme en geluiden van de Afrikaanse bush. De gasten kunnen hier het wild observeren tijdens de avontuurlijke nachtelijke gamedrives en nagenieten bij het kampvuur onder de Afrikaanse sterrenhemel. Het personeel zal u verwennen en verassen met de overheerlijke maaltijden, een barbecue bij het kampvuur of een bush-breakfast op de openvlaktes van de savanne.

Om de romantiek van de safari van weleer te beleven bestaat de accommodatie slechts uit acht zeer luxe ingerichte canvas tenten met veel privacy. De tenten zijn voorzien van comfortabele bedden met een eigen toilet, en een traditionele bucket shower als douche voor het ware Out of Africa gevoel.

Accommodatie : Elephant Pepper Camp op basis van volpension
Accommodatie interieur tent Elephant Pepper Camp Masai Mara, Kenia

Dag 10 - Nairobi

 
Vandaag vliegt u terug naar Nairobi Wilson Aiport, waar wij uw transfer verzorgen naar Jomo Kenyatta International Airport waarna wij afscheid van u nemen in Kenia.

Nairobi terugvlucht
Seizoen 2022
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
5 januari t/m maart € 5.790
april t/m mei [ gesloten ]
juni  € 5.790
juli t/m oktober € 6.830
november t/m 19 december  € 5.790
20 december t/m 31 december  € 6.830

Districten Nairobi, Amboseli NP, Lewa Downs, Masai Mara
Optioneel - dagkamer reservering dag van vertrek uit Kenia
- verlenging strandvakantie Kenia, Lamu of Zanzibar
- uitbreiding extra overnachting reservaten
Inclusief - transfers van en naar luchthaven(s) in Kenia
- continentale vluchten in Kenia
- accommodaties en maaltijden zoals aangegeven
- drankjes op fly-in safari bier, wijn en water
- entreegelden nationale parken/reservaten
- Engelstalige chauffeur/gids
- Gamedrives 4x4 voertuig gedeeld met gasten op accommodatie
- Amref Flying Doctor service membership
Exclusief - internationale vluchten
- visum
- reis- en/of annuleringsverzekering
- niet genoemde maaltijden en drankjes
- niet genoemde additionele excursies
- fooi voor hotels en additionele fooi gids
Bagage - hand en ruimbagage limiet 15 kilo op binnenlandse vluchten
  Alle genoemde prijzen zijn ter indicatie aangeboden onder voorbehoud van, beschikbaarheid van accommodatie, tussentijdse prijswijzigingen in verband met dollarkoersen en exclusief toeslagen voor Pasen, Kerst en Nieuwjaarsdag.
  Aanvraagformulier safari

Safari activiteiten

  • Gamedrives 4WD
  • Night Gamedrives
  • Bush walks
  • Bush breakfast
  • Sundowners
  • Cultural Visits
  • Spa & Massages
  • Kameel rijden
  • Paard rijden
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385