Informatie

Gastenboek


Chui Hideouts safari - 12 daagse prive safari Kenia

Dromen over een safari, langs prachtige wildparken waar het wild nog samenleeft met de kleurrijke stammen in Kenia. Laat u verassen op deze safari, door het grote contrast aan wildparken en meren op deze safari.

Waar het luipaard ontwaakt uit zijn slaap in één van de bomen op de uitgestrekte savannes van de Masai Mara. Flamingo’s die fourageren langs de oevers van het Nakuru meer en nijlpaarden al proestend rond dobberen in het Naivasha meer. De safari neemt u mee langs de bekende parken grenzend aan de Mount Kilimanjaro het Amboseli Nationaal Park en Tsavo West Nationaal Park. Als afsluiting overnacht in één van de lodges met het mooiste uitzicht op de Mawenzi de besneeuwde top van de Kilimanjaro, als decor op de achtergrond tijdens het ontbijt in de bush.

Dag programma
Dagen MPOvernachtingenInbegrepen
Dag 1LONairobi - Hilton Garden Inn Transfer
Dag 2VPNakuru meer - Flamingo Hill Camp1 x GD Nakuru NP
Dag 3VPMasai Mara - Ilkeliani Tented Camp1 x GD
Dag 4VPMasai Mara - Ilkeliani Tented Camp2 x GD / FDG
Dag 5VPMasai Mara - Ilkeliani Tented Camp2 x GD / FDG
Dag 6VPNaivasha meer - Naivasha Country ClubBoottocht meer
Dag 7VPAmboseli NP - Ol Tukai Lodge1 x GD
Dag 8VPAmboseli NP - Ol Tukai Lodge2 x GD
Dag 9VPTsavo West NP - Kilaguni Game Lodge1 x GD
Dag 10VPTsavo West NP - Kilaguni Game Lodge2 x GD
Dag 11VPTaita Hills - Saltlick Game Lodge 2 x GD
Dag 12--Nairobi - AmsterdamLunch Transfer


LG = Logies  LO = Logies en Ontbijt  HP = Half pension  VP = Vol Pension
GD = Gamedrive FDG = Full-Day Gamedrive + Picknick GP = Game Package
Route Chui hideouts safari rondreis Kenia

Dag 1 - Nairobi

 
Karibu wa Kenya, welkom op de luchthaven Jomo Kenyatta International Airport in Nairobi. Bij aankomst op de luchthaven staat een shuttlebus gereed die uw transfer verzorgd naar uw hotel in Nairobi voor de overnachting in het nabijgelegen Hilton Garden Inn Nairobi Airport Hotel op 4 kilometer afstand van de internationale luchthaven Jomo Kenyatta.

Hilton Garden Inn is een modern rookvrij hotel waar u nog even kunt relaxen in de Pavillon lounge ingericht met diverse zithoeken. De volgende morgen wordt in het Garden Grill & Bar restaurant het ontbijt geserveerd. Voor een mooi vergezicht over het Nairobi National Park kunt u met de lift naar de hoogste verdieping waar een verwarmd zwembad is met ligstoelen.

U overnacht in één van de standaard kamers ingericht met comfortabele bedden met en-suite een badkamer met toilet, douche en dubbele wastafels. Kamers beschikken over wifi, airconditioning, satelliettelevisie, minibar, kluisje en thee- en koffiezet faciliteiten.

Accommodatie : Hilton Garden Inn op basis van logies en ontbijt
Nairobi Garden Inn - Airport Hotel - Kenia Nairobi Garden Inn - Airport Hotel - Kenia Nairobi Garden Inn - Airport Hotel - Kenia

Dag 2 - Nakuru Nationaal Park

 
Na het ontbijt verlaat u de drukte in Nairobi en stopt bij een "viewpoint" waar u een schitterend panorama heeft over de grote Rift Vallei. U daalt verder af naar de bodem van de Rift Vallei en passeert onderweg een Italiaans kerkje dat in ere hersteld ter nagedachtenis van de spoorwegarbeiders die het leven hebben gelaten om het achterland te verbinden in de koloniale tijd. De weg slingert verder naar beneden waar we onze weg vervolgen naar het Elmenteita meer.

Vandaag maakt u een gamedrive door het Nakuru Nationaal Park wat bekend stond om haar roze flamingo’s die als een roze lint langs de oevers van het meer foerageren echter door de hoge waterstand steeds meer uitwijken. De riviermondingen een ander schouwspel waar de vele pelikanen zich na het vissen op het soda meer wassen. Tijdens verkenning van het park gaat u op zoek naar de witte neushoorns, buffels, gazellen, waterbokken en antilopen soorten op de savanne vlaktes en met geluk een luipaard of boom klimmende leeuwen. In het park leeft de Rothschild giraf herkenbaar aan de huidskleur en de witte sokken en verschilt van de Masai giraf.

Het Elmenteita meer is één van de sodameren in de Grote Slenk in Kenia met op de achtergrond een vulkaan de Sleeping Warrior. U overnacht in de Sentrim Elmenteita Lodge direct gelegen aan de oevers van het Elmenteita meer met een mooi uitzicht op de Sleeping Warrior. Centraal gelegen in de lodge is een lounge en restaurant waar de maaltijden aangeboden worden in buffetvorm. De lodge heeft een groot zwembad met een terras en handdoekservice. U overnacht in één van de cottages. De kamers beschikken over een terras en/of balkon zijn verder ingericht met kingsize bedden en een zithoek, verder voorzien van een satelliet televisie en een koffie- en thee corner met en-suite een grote badkamer met douche, dubbele wastafel en toilet.

Accommodatie : Flamingo Hill Tented Camp op basis van volpension
OnsKenia, Nakuru meer Nationaal Park accommodatie Flamingo Hill Tented camp OnsKenia, Nakuru meer Nationaal Park accommodatie Flamingo Hill Tented camp interieur tent OnsKenia, Nakuru meer in het Nakuru Nationaal Park uitzicht van Baboon Cliff

Dag 3 t/m 5 - Masai Mara reservaat

 
Vroeg in de ochtend verlaat u Nakuru Nationaal Park en vervolgt u de rondreis naar het wereldberoemde wildpark in Kenia het Masai Mara reservaat. U gaat verder zuidelijk in de Rift Vallei met aan beide zijden de grote wanden die boven u uit toornen. Bij Maai Mahiu vervolgen we de weg waar u de Rift Vallei zal verlaten door de rijke tarwe en gerst velden richting Narok. Eenmaal in Narok aangekomen zullen we even stoppen voor een verfrissing waarna we de weg vervolgen in Masai land. Hierna is er geen asfalt meer en rijd u dwars door de steppes van de Masai Mara.

De Masai Mara, met haar heuvelachtige landschappen is de ideale omgeving om wilde dieren in natuurlijke omgeving te bewonderen. Bij aankomst in het hotel wacht u een heerlijke lunch en kunt u even uitrusten. In de late middag vertrekt u voor een game drive op zoek naar de vele dieren die hier in de Masai Mara leven. De mooie mannetjes leeuwen met hen zwarte manen, jachtluipaarden en vele gazellen soorten die zorgen voor de "the circle of life". 

In het Masai Mara reservaat zijn tijdens de grote gnoe migratie in de maanden juli t/m september hier duizenden gnoes aanwezig en zebra's die door de rivier zwemmen voor hen terugkeer naar de Serengeti in Tanzania. In het reservaat zult u meerdere malen verrast worden door het aanwezige wild waaronder de Topi met zijn "leatherlook", de giraffen die ver boven de steppen uitsteken met hen lange nekken en vele andere diersoorten die de Mara rijk is. Vooral de zonsondergang zal u nog lang bijblijven als deze ondergaat hier in de Mara en haar steppe goudkleurig laat opglooien.

Accommodatie:Ilkeliani Tented Camp op basis van volpension
Ilkeliani Camp is een eco-vriendelijke klein permanent luxe tenten kamp, centraal gelegen in de Masai Mara aan de Talek rivier. Ilkeliani Camp is een eco-vriendelijke klein permanent luxe tenten kamp, centraal gelegen in de Masai Mara aan de Talek rivier. OnsKenia, Ilkeliani Camp Masai Mara Kenia

Dag 6 - Naivasha meer

 
In de loop van de ochtend verlaat u de Masai Mara en rijden we terug via Narok naar de Rift Vallei. Hier passeren we verschillende vulkanen waaronder Mount Suswa en Mount Longonot. We rijden richting uw overnachtingplaats aan de oevers van het Naivasha meer. Na de lunch hebben wij een boottocht voor u gepland maar kunt u ook additioneel een wandeling maken door Hells Gate Nationaal Park.

Het Naivasha meer, is één van de weinige zoetwatermeren in de Rift Vallei, omzoomd met papyrusplanten, gele koortsbomen en grasweiden, en een paradijs voor vogelliefhebbers. Hier vinden we de Afrikaanse visarend, vele andere typische watervogels als pelikanen en aalscholvers. Het meer is rijk aan vis en zoetwaterkreeften, maar ook grote dieren zoals het nijlpaard zijn hier aanwezig. Tijdens een boottocht gaat u het meer verkennen wat bekend staat om haar grote populatie vogels maar ook nijlpaarden in het meer, daarnaast zijn er ook buffels en waterbokken langs de oevers van het meer te vinden en een zeer grote diversiteit aan vogelsoorten.

Accommodatie: Naivasha Country Club op basis van volpension
Website Naivasha Country Club Kenia Website Naivasha Country Club Kenia OnsKenia, Naivasha Meer Kenia

Dag 7 t/m 8 - Amboseli Nationaal Park

 
Vroeg in de ochtend rijden na het ontbijt richting Namanga gelegen aan de Tanzaniaanse grens waar we links afslaan richting Amboseli Nationaal Park, waar u aan de voet van de wereldberoemde Kilimanjaro gaat overnachten. Amboseli Nationaal park is vlak en kent weinig bergen en veel moerassen waardoor het een apart decor vormt. Heel vroeger was het een bebost gedeelte echter door de vele olifanten is hier nog weinig over en is de vegetatie sterk teruggedrongen. Amboseli betekent "zoute stof" in de taal van de Masai, een ideaal medium voor het volgen van dier sporen.

Amboseli Nationaal park is een totaal ander park en uniek in haar soort, vooral door de ligging aan de voet van de Kilimanjaro die boven het landschap uit toornt. Hier verkent u het park waarbij vooral in de ochtend het wild naar de moerassen waardoor hier mooie opnamen te maken zijn. Vooral de olifanten en de buffels waden door het moeras naast de nijlpaarden die hier ook aanwezig zijn. Bij helder weer vroeg in de ochtend of aan het einde van de middag heeft u de kans een schitterende foto te maken van de Kilimanjaro met haar besneeuwde toppen.

Accommodatie: Ol Tukai Lodge op basis van volpension
OnsKenia, Amboseli Ol Tukai Lodge accommodatie Amboseli nationaal park Kenia OnsKenia, Amboseli Tukai Lodge zwembad Amboseli nationaal park Kenia OnsKenia, Amboseli nationaal park Kenia

Dag 9 t/m 10 - Tsavo West Nationaal Park

 
Na het ontbijt verlaat u Amboseli en rijden we via Oloitokitok naar Tsavo West nationaal park. Tsavo West bekend door de grote populatie rode olifanten, die zich heerlijk na het baden bedekken met de fijne rode stoffige aarde van het park. Tsavo West is ontstaan door vulkanische activiteiten van 500 jaar geleden waardoor het een divers landschap kent, Ngulia Hills in het noorden met steile wanden tot aan de lager gelegen savannes die overgaan in de Shetani lavavelden aan de voet van de Kilimanjaro.

Tsavo West Nationaal Park heeft verschillende migratie corridors voor het wild maar ook in het najaar komen hier ook veel trekvogels voor waardoor het park bij uitstek geschikt is voor vogelliefhebbers. Tsavo kent naast groot wild ook vele antilopen waaronder bosbokken, elanden, rietbokken de Fringed Eared spiesbok en schichtige koedoe. In het park is een koele schaduwrijke omgeving de Mzima Springs waar het mogelijk is om in een onderwater observatorium in het heldere water met geluk nijlpaarden onder water te zien rondstappen.

Accommodatie : Kilaguni Game Lodge op basis van volpension
Kilaguni Serena Game Lodge met uitzicht op de drinkwaterplaats en de Kilimanjaro en de Chulu Hills, Tsavo West National Park Kenia Kilaguni Serena Game Lodge standaard kamer inrichting, Tsavo West National Park Kenia Kilaguni Serena Game Lodge jacuzi en een zwembad met ligstoelen en een Spa voor een relax massage, Tsavo West National Park Kenia

Dag 11- Taita Hill reservaat

Na het ontbijt rijden we over een verbindingsweg richting Oloitokitok waar we langs Lake Jipe rijden over de uitgestrekte vlakte naar het Taïta reservaat. Vanuit de Taïta Hill Lodge maakt u na de lunch aansluitend een gamedrive op weg naar uw nieuwe accommodatie de Saltlick Lodge voor de overnachting.

Taïta Hills is een privé concessie ten zuiden van het Tsavo West nationaal park en grenzend aan het naast gelegen Lumo reservaat tevens een privé wildreservaat, Het is een relatief klein reservaat waar ook veel wild te bewonderen is in een mooie groene omgeving. Taïta Hills biedt ook de mogelijkheid om nachtelijke gamedrives te maken onder toezicht van de lokale rangers. We verzorgen in het aangrenzende Lumo en Taïta reservaten de gamedrives beiden reservaten liggen op een corridor van de olifanten die migreren tussen Tanzania en het Tsavo West nationaal park. Het park bestaat uit savanne graslanden waar veel antilopen te vinden waaronder de gemsboek en schichtige koedoe en acacia wouden waar de giraffen te vinden zijn. Veelal zijn de leeuwen te vinden op de weidse savannes en luipaard op de rotsten in Lumo.

Saltlick Lodge is gebouwd op palen en onderling verbonden met "walkways" naar het hoofdgebouw met uitzicht op de lager gelegen drinkwaterplaats. Vlakbij de drinkwaterplaats is een bunker aangelegd waardoor het wild van heel dichtbij te aanschouwen is omdat je vlak boven de waterspiegel staat. De gehele avond tot in de nachtelijke uurtjes zal de bediening hier koffie of thee schenken. De lodge kent een totaal van 62 kamers welke allen uitkijken over de nabij gelegen graslanden en waterplaatsen. De kamer is rond gebouwd als een rondaval met comfortabele bedden met en-suite een badkamer met douche en toilet.

Accommodatie:Salt Lick Game Lodge op basis van volpension
Saltlick lodge boomhotel gelegen, Taita reservaat nabij Tsavo West Nationaal Park Kenia Saltlick lodge boomhotel gelegen, Taita reservaat nabij Tsavo West Nationaal Park Kenia Saltlick lodge boomhotel overzicht vanuit de bunker bij de drinkwaterplaats, Taita reservaat nabij Tsavo West Nationaal Park Kenia

Dag 12 - Nairobi en/of Kustvakantie Kenia

Vandaag is de laatste dag van uw rondreis aangebroken en verzorgen wij een transfer terug naar de hoofdstad Nairobi.

Additioneel is het mogelijk om aanvullend aan het reisprogramma om te lunchen in Amazing Kenya Retreat in Machakos en/of een dagkamer te boeken in Nairobi voor u weer terugvliegt deze dag naar huis. Het is ook mogelijk om een extra overnachting in Nairobi te boeken indien u met een dagvlucht terug wenst te vliegen uitgevoerd door Kenya Airways.

Additioneel is het mogelijk een strandvakantie verlenging te boeken. Vanaf het reservaat verzorgen wij dan een transfer naar een accommodatie aan de Keniaanse kust voor een strandvakantie. Voor uw strandvakantie hebben wij een ruime keuze aan accommodaties waarover wij u verder kunnen informeren.

OnsKenia, zonsondergang Tsavo Oost OnsKenia, Diani beach zuidkust Kenia OnsKenia, KLM vluchten Amsterdam - Nairobi
Seizoen 2022
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen 4 personen
3 januari t/m 31 maart € 3.175 € 2.540
april t/m mei  € 2.990 € 2.380
juni  € 3.090 € 2.455
juli t/m 15 oktober  € 3.600 € 2.950
16 oktober t/m 31 oktober € 3.260 € 2.620
november t/m 15 december € 3.090 € 2.460
16 december t/m 2 januari p.o.a. p.o.a.
Laagseizoen Hoogseizoen
Eenpersoonskamer toeslag p.p € 235 € 695

  Prijs op aanvraag voor een eenpersoonskamer voor gereduceerde prijzen op basis van drie persoons- en/of familiekamers. Beperkte aantal kamers en zijn op basis van beschikbaarheid.
Districten Nairobi, Nakuru meer, Masai Mara, Naivasha meer, Amboseli NP,
Tsavo West NP, Taita Conservancy
Optioneel - verlenging strandvakantie Zanzibar
- uitbreiding extra overnachting reservaten
Inclusief - transfers van en naar luchthaven(s) in Kenia
- accommodaties en maaltijden zoals aangegeven
- entreegelden nationale parken/reservaten
- gamedrives in nationale parken/reservaten
- prive safari 6 persoon minibus met panorama dak
- Engelstalige chauffeur/gids
- Amref Flying Doctor service membership
Exclusief - internationale vluchten
- visum
- reis- en/of annuleringsverzekering
- niet genoemde maaltijden en drankjes
- niet genoemde additionele excursies
- fooi voor hotels en additionele fooi gids
  Alle genoemde prijzen zijn ter indicatie aangeboden onder voorbehoud van, beschikbaarheid van accommodatie, tussentijdse prijswijzigingen in verband met dollarkoersen en exclusief toeslagen voor Pasen, Kerst en Nieuwjaarsdag.
  Aanvraagformulier safari

Optioneel strandvakantie verlenging

Optioneel nog nagenieten van de belevenissen van uw safari. Het is mogelijk om uw reis te combineren met een strandvakantie aan de Indische Oceaan of naar het exotische eiland Zanzibar. Alle reizen kunnen aangepast worden aan uw wensen. Wij zijn een maatwerk specialist waardoor wij u graag verder adviseren over het samenstellen van uw rondreis.
Aanbieding strandvakantie Beach Resorts Kenia
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385