Informatie

Gastenboek


Kongoni safari - 14 daagse prive safari Kenia

Een safari over savanne vlaktes in de Masai Mara een route langs diverse wildparken op weg naar de kust waarbij u overnacht aan de voet van de Kilimanjaro. Aangekomen aan de kust kunt u nagenieten aan witte zandstranden met wuivende palmbomen aan de azuurblauwe Indische Oceaan.

Volg het Hartebeest en de gnoes op de savannes in de Masai Mara en de statige Koedoe in Tsavo Nationaal Park, waar overnacht zal worden aan de voet van de Kilimanjaro in een luxe safari tent. Bezoek Poachers Lookout in Tsavo West Nationaal Park voor een mooi vergezicht op de Mawenzi de besneeuwde top van de Kilimanjaro, waar u met veel geluk nijlpaarden onder water kunt zien in Mzima Spring en de Shetani lavavelden kunt verkennen.

Dag programma
Dagen MPOvernachtingenInbegrepen
Dag  1LONairobi - Hilton Garden Inn Shutle transfer JKIA
Dag  2VPMasai Mara - Mara Leisure Camp1 x GD
Dag  3VPMasai Mara - Mara Leisure Camp2 x GD / 1 x FDG
Dag  4VPNaivasha - Naivasha Sopa LodgeOptie Boottocht/Wandeling
Dag  5VPAmboseli NP - Kibo Safari Camp1 x GD
Dag  6VPAmboseli NP - Kibo Safari Camp2 x GD
Dag  7VPTsavo West NP - Severin Safari Camp1 x GD
Dag  8VPTsavo Oost NP - Ashnil Aruba Lodge1 x GD
Dag  9VPBamburi Beach - Severin Sea Lodge1 x GD | Transfer
Dag 10VPBamburi Beach - Severin Sea Lodge
Dag 11VPBamburi Beach - Severin Sea Lodge
Dag 12VPBamburi Beach - Severin Sea Lodge
Dag 13VPBamburi Beach - Severin Sea Lodge
Dag 14--Nairobi Transfer MOI Mombassa

LG = Logies  LO = Logies en Ontbijt  HP = Half pension  VP = Vol Pension
GD = Gamedrive FDG = Full-Day Gamedrive + Picknick GP = Game Package
Route Kongoni safari rondreis Kenia

Dag 1 - Nairobi

 
Karibu wa Kenya, welkom op de luchthaven Jomo Kenyatta International Airport in Nairobi. Bij aankomst op de luchthaven staat een shuttlebus gereed die uw transfer verzorgd naar uw hotel in Nairobi voor de overnachting in het nabijgelegen Hilton Garden Inn Nairobi Airport Hotel op 4 kilometer afstand van de internationale luchthaven Jomo Kenyatta.

Hilton Garden Inn is een modern rookvrij hotel waar u nog even kunt relaxen in de Pavillon lounge ingericht met diverse zithoeken. De volgende morgen wordt in het Garden Grill & Bar restaurant het ontbijt geserveerd. Voor een mooi vergezicht over het Nairobi National Park kunt u met de lift naar de hoogste verdieping waar een verwarmd zwembad is met ligstoelen.

U overnacht in één van de standaard kamers ingericht met comfortabele bedden met en-suite een badkamer met toilet, douche en dubbele wastafels. Kamers beschikken over wifi, airconditioning, satelliettelevisie, minibar, kluisje en thee- en koffiezet faciliteiten.

Accommodatie : Hilton Garden Inn op basis van logies en ontbijt
Nairobi Garden Inn - Airport Hotel - Kenia Nairobi Garden Inn - Airport Hotel - Kenia Nairobi Garden Inn - Airport Hotel - Kenia

Dag 2 t/m 3 - Masai Mara reservaat

 
Na het ontbijt verlaat u de drukte in Nairobi en stoppen we even bij het "viewpoint" waar u een schitterend panorama heeft over de grote Rift Vallei in Kenia. De weg slingert zich naar beneden en vervolgen we onze weg naar het wereldberoemde wildpark in Kenia het Masai Mara reservaat

De Masai Mara, met haar heuvelachtige landschap en weidse savannes is de ideale omgeving om de wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te bewonderen, tijdens de diverse gamedrives door het reservaat. De mooie mannetjes leeuwen met hen zwarte manen, jachtluipaarden en vele gazellen soorten die zorgen voor de "the circle of life". In het reservaat zult u meerdere malen verrast worden door het aanwezige wild waaronder de Topi met zijn "leatherlook", de giraffen ver boven de steppen uitsteken met hen lange nek en de vele andere diersoorten die de Mara rijk zal zijn. Vooral de zonsondergang zal u nog lang bijblijven als deze ondergaat hier in de Mara en haar steppe goudkleurig laat opglooien.

Het Masai Mara reservaat is vooral bekend om de grote gnoe migratie in de maanden juli t/m oktober trekkken duizenden gnoes en zebra's vanuit de Serengeti om de Mara rivier te trotseren tijdens de migratie periode.

Mara Leisure Camp is een permanent safarikamp rustiek gelegen aan de Talek rivier omringd door rivierbossen. Centraal gelegen in het kamp een receptie, bar en grote lounge met openhaard. In het restaurant worden de maaltijden aangeboden in buffetvorm op basis van de internationale keuken. Tijdens het verblijf in het kamp kunnen de gasten relaxen bij het zwembad omgeven door een zonneterras met ligstoelen. Accommodatie bestaat uit safaritenten en/of cottages gebouwd op een platform met veranda. Ingericht met comfortabele bedden en een zithoek met en-suite een ruime badkamer met douche, toilet en wastafels.

Accommodatie : Mara Leisure Camp op basis van volpension
Mara Leisure Camp - Masai Mara Kenia Mara Leisure Camp - Masai Mara Kenia OnsKenia, Masai Mara reservaat gnoe migratie

Dag 4 - Naivasha meer

 
In de loop van de ochtend verlaat u de Masai Mara en rijden we terug via Narok naar de Rift Vallei. Hier passeren we verschillende vulkanen waaronder Mount Suswa en Mount Longonot. We rijden richting uw overnachtingplaats aan de oevers van het Naivasha meer. Het Naivasha meer, is één van de weinige zoetwatermeren in de Rift Vallei, omzoomd met papyrusplanten, gele koortsbomen en grasweiden, en een paradijs voor vogelliefhebbers. Hier vinden we de Afrikaanse visarend, vele andere typische watervogels als pelikanen, aalscholvers, lepelaars. Het meer is rijk aan vis en zoetwaterkreeften, maar ook grote dieren zoals het nijlpaard zijn hier aanwezig. In de nabijheid van de lodge lopen veel waterbokken en soms giraffen.

In de middag heeft u additioneel een keuze om een wandeling of een boottocht te maken. Tijdens de boottocht verkent u het Naivasha op zoek naar de nijlpaarden en vaart u langs de oevers op zoek naar de grote diversiteit aan vogelsoorten. Een andere optie is een wandeling door in Hells Gate National Park. Gekenmerkt door grote massieven en kloven van hoog oprijzende wanden met afwisselend savanne landschap. Het is een bijzonder park aangezien hier gewandeld kan worden tussen giraffen, struisvogels, klipdassen en velen antilopensoorten onder begeleiding.

Hier overnacht u in Sopa Naivasha voor de nacht. De lodge bestaat uit 21 rondavels met kamers op een boven- en beneden verdieping. De kamers zijn zeer ruim voorzien van comfortabele bedden en een kleine zithoek. De beneden verdieping kent verzonken lounge en de bovengelegen kamers hebben een grote veranda. In het hoofdgebouw waar ook tevens het restaurant gelegen straal rust en decadentie uit zoals alles in deze lodge.

Accommodatie: Naivasha Sopa lodge op basis van volpension
OnsKenia, Naivasha meer accommodatie Sopa Lodge banda OnsKenia, Naivasha Meer Kenia Naivasha meer accommodatie Sopa Lodge

Dag 5 t/m 6 - Amboseli Nationaal Park

 
Na het ontbijt vertrekt u vroeg en verlaten we de Rift Vallei om terug te keren op de hoogvlakte. We stoppen even bij het viewpoint voor een vergezicht over de grote Rift Vallei. We vervolgen daarna onze weg richting Nairobi waar het drukker zal worden richting de stad, we trotseren de drukte van de stad om weer de rust op te zoeken op weg naar het Amboseli Nationaal Park aan de voet van de Kilimanjaro.

Amboseli Nationaal Park is vlak en kent weinig bergen en veel moerassen waardoor het een apart decor vormt. Amboseli is een totaal ander park en uniek in haar soort, door de ligging aan de voet van de Kilimanjaro die boven het landschap uit toornt. Vooral in de ochtend trekt het wild naar de moerassen waardoor hier mooie opnamen te maken zijn. met heel veel geluk olifanten voor de Kilimanjaro. Vooral olifanten en buffels waden door het moeras naast nijlpaarden die hier ook aanwezig zijn. Giraffen die zich statig voort bewegen en stof baden van de gnoes en zebra’s die constant waken voor de leeuwen in het reservaat. Bij helder weer vroeg in de ochtend of aan het einde van de middag heeft u de kans een schitterende foto te maken van de Kilimanjaro met haar besneeuwde toppen.

Kibo Safari Camp, is een eenvoudig tentenkamp gelegen nabij de zuidoostelijke toegangspoort van Amboseli NP in een eigen concessie van de Kimano Tikindo Ranch. Centraal gelegen in het kamp is de lounge en het restaurant waar de maaltijden geserveerd in buffet vorm. Rijk gedecoreerd met Afrikaanse artefacten met uitzicht op de Mount Kilimanjaro. Kibo Safari Camp beschikt over een vrij gevormde zwembad omringd met een terras met ligbedden en parasols waar gasten kunnen relaxen na een gamedrive.

Kibo Safari Camp bestaat uit klassieke safari tenten beschut door makuti grasdaken en liggen verspreid op het terrein tussen acaccia bomen. De safari tenten hebben allen een eigen veranda, ingericht met comfortabele beden voorzien van een klamboe met en-suite een douche en toilet.

Accommodatie: Kibo Safari Camp op basis van volpension
OnsKenia, Kibo Safari Camp OnsKenia, Kibo Safari Camp zwembad OnsKenia, Amboseli Nationaal Park in Kenia

Dag 7 - Tsavo West Nationaal Park

 
Vandaag vertrekken we na het ontbijt over het plateau naar het aangrenzende Tsavo West Nationaal Park, ontstaan uit vulkanische activiteiten tot ongeveer 500 jaar geleden. De zuidelijk gelegen Shetani lavavelden en Chaimu krater zijn hieruit ontstaan en het reservaat heeft een bijzonder heuvelachtig landschap.

Tsavo West Nationaal Park is een reservaat met indrukwekkende geologische verschijnselen waaronder de Chyulu, Ngulia heuvels, de Chaimu krater, rivieren en meren zoals Lake Jipe, Tsavo rivier en Mzima Springs unieke onderwater observatiepost. Tsavo staat bekend om haar “rode” olifanten door het opvallende rode stof van de aarde in het park, de olifanten bestuiven zich namelijk regelmatig met stof en modder om af te koelen en om insecten te verjagen. In het park vinden we een diversiteit aan wild waaronder antilopen zoals de Fringed Ear Oryx en de schichtige Koedoe. Hier raden wij u aan om naar Poachers Lookout te rijden voor een mooi panoramisch vergezicht met uitzicht op de Kilimanjaro.

Severin Safari Camp ligt in centraal in Tsavo nationaal park met uitzicht op een drinkwaterplaats met op de achtergrond de majestueuze Kilimanjaro. Het tentenkamp kent geen afrastering waardoor het wild zich vrij kunnen begeven door het kamp gasten worden begeleid door een ashkari naar de tent. In het kamp ligt centraal de Thorn Tree bar en het restaurant waar nationale en internationale gerechten geserveerd worden. Direct naast het hoofdgebouw gelegen ligt de Kembali Spa voor een weldadige massage en een groot vrij gevormd zwembad. De ruime safari tenten liggen verspreid langs de diverse drinkwaterplaatsen en zijn voorzien van comfortabele bedden met en-suite een douche en toilet en een eigen overdekte patio.

Accommodatie : Severin Safari Camp op basis van volpension
Severin Safari Camp, luxe tentenkamp in Tsavo West National Park in Kenia Severin Safari Camp, luxe tentenkamp standaard tent met uitzicht op de drinkwaterplaats met op de achtergrond de Kilimanjaro, Tsavo West National Park in Kenia Severin Safari Camp, luxe tentenkamp Ken Bali welness spa en een vrijgevormd zwembad voor verkoeling tijdens het verblijf in Severin Safari Camp, Tsavo West National Park in Kenia

Dag 8 - Tsavo Oost NP

Na het ontbijt maken we een ochtend gamedrive door het park, we verlaten het park en rijden over de snelweg richting de entree van het noordelijk gelegen aangrenzende Tsavo Oost Nationaal park.

Tsavo Oost Nationaal Park is het grootste wild park van Kenia en is voornamelijk droog en stoffig waarvan een groot gedeelte niet toegankelijk is voor reizigers. Tsavo Oost kent een aantal moerassen en grote gedeeltes met uitgestrekte vlakken en droge struiken. Tsavo Oost NP is het leefgebied van de jachtluipaard die observatieheuvels gebruiken als uitkijktorens. De Hartebeest en Spiesbokken kruizen hier uw pad en daarnaast kent het park veel vogelsoorten. Hier zijn ook de roze olifanten van Kenia voornamelijk gekleurd door de fijne rode stof van Tsavo. De olifanten baden zich waarna ze zich overladen met stof waardoor de huid beschermd zal worden tegen insecten en ziektes. Aan de noordelijke zijde van het park zijn de Lugard watervallen, fascineren kleurschakeringen zijn op de rots partijen ontstaan door het wassende water van de Galana en Tsavo rivier.

Aruba lodge is één van de oudste lodges in Kenia. De oude lodge gerenoveerd met uitzicht op de aangelegde Aruba dam een drinkwaterplaats wat veel wild aantrekt in het droge seizoen in Tsavo Oost NP. De Ashnil Aruba Lodge is omgeven door mooi aangelegde landschapstuinen. De Ashnil Aruba Lodge kent verschillende faciliteiten waaronder een zwembad met kinderbad, een prima restaurant, een bar, een cultureel centrum en een souvenirwinkel. De kamers liggen verspreid in de tuin en bestaan uit banda’s ingericht met comfortabele bedden met en-suite een badkamer voorzien van een douche en toilet. Met openslaande deuren naar een veranda met een zithoek kunnen gasten het wild observeren die bij de drinkwaterplaats komen om te drinken.

Accommodatie Ashnil Aruba Lodge op basis van volpension

Ashnil Aruba lodge met uitzicht over de Aruba Dam in Tsavo Oost, Kenia Ashnil Aruba lodge met uitzicht over de Aruba Dam in Tsavo Oost, Kenia Ashnil Aruba lodge zwembad met uitzicht over de Aruba Dam in Tsavo Oost, Kenia

Dag 9 t/m 13 - Bamburi Beach

In de loop van de ochtend verlaten we het reservaat en rijden we terug richting de hoofdweg naar de haven stad Mombasa. We rijden door het drukke Mombassa waarna we afslaan naar het noordelijk gelegen Bamburi Beach naar uw accommodatie voor uw strandvakantie.

Severin Sea Lodge ligt direct aan de Indische oceaan aan het strand van Bamburi Beach, op 12 kilometer afstand van de havenstad Mombasa stad en 20 kilometer afstand van Moi International Airport. Severin Sea Lodge is een comfortabel in Afrikaanse stijl ontworpen resort bestaande uit rondavals met een prachtig aangelegde tropische tuin. Hier kunnen gasten ongestoord genieten van alle rust op de vele strandbedden zonnend aan één van de twee zwembaden of onder de palmbomen aan het strand. Maaltijden in Severin Sea Lodge worden geserveerd in diverse restaurants in buffetvorm in het hoofdrestaurant, additioneel is het mogelijk te dineren in het á la carte Flame Tree restaurant, Japanse grillrestaurant Teppanyaki en het sfeervolle Dhow restaurant.

Voor de sportieve reiziger beschikt het resort over twee zwembaden, de Barracuda duikschool, tennisbanen, volleybalveld, windsurfen, catamaran zeilen. Voor de golf liefhebbers is een 18 hole golfbaan in de nabije omgeving.

U overnacht in één van de Superior kamers sfeervol ingericht met Lamu hand bewerkte interieur. De kamers beschikken over een en-suite badkamer met een ligbad, douche en toilet. De kamers zijn ingericht met een zithoek en de comfortabele bedden voorzien van een muskietennet. De verdere faciliteiten bestaan uit individueel regelbare airconditioning, satelliettelevisie, minibar met koffie- en thee faciliteiten en WiFi internet verbinding.

Accommodatie : Severin Sea Lodge op basis van halfpension
OnsKenia, Severin Sea Lodge beachresort, Bamburi Beach strandvakantie, Kenia OnsKenia, Severin Sea Lodge beachresort interieur kamer, Bamburi Beach Kenia OnsKenia, Severin Sea Lodge strandvakantie Bamburi Beach Kenia

Dag 14 - Mombassa - Nairobi - Amsterdam

Vandaag verzorgen wij vroeg in de ochtend uw transfer naar het vliegveld MOI International Airport. Vanaf Mombassa vliegt u met een binnenlandse vlucht terug naar Jomo Kenyatta International Airport in Nairobi, waarbij uw koffers in Mombassa direct ingecheckt worden voor uw aansluitende vlucht naar Amsterdam.

Wij nemen hier afscheid van u op het vliegveld in Nairobi en vertrouwen er op dat u met het maken van de safari nog lang mag nagenieten.

Mombassa stad - Kenia Mombassa Moi International Airport - Kenia Kenya Airways vluchten Mombasa - Nairobi
Seizoen 2022
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen 4 personen
5 januari t/m 15 maart € 2.695 € 2.205
16 maart t/m 31 maart € 2.610 € 2.125
april t/m mei  € 2.295 € 1.815
juni € 2.345 € 1.865
juli t/m september € 2.800 € 2.315
oktober  € 2.655 € 2.170
november t/m 10 december  € 2.525 € 2.040
11 december t/m 2 januari p.o.a. p.o.a.
Laagseizoen Hoogseizoen
Eenpersoonskamer toeslag p.p € 290 € 460


  Prijs op aanvraag voor een eenpersoonskamer voor gereduceerde prijzen op basis van drie persoons- en/of familiekamers. Beperkte aantal kamers en zijn op basis van beschikbaarheid.
Districten Nairobi, Masai Mara, Naivasha meer, Amboseli NP,
Tsavo West en Tsavo Oost NP, Bamburi Beach
Optioneel - uitbreiding extra overnachting parken, reservaten
- uitbreiding extra overnachting strandvakantie
Inclusief - transfers van en naar luchthaven(s) in Kenia
- accommodaties en maaltijden zoals aangegeven
- entreegelden nationale parken/reservaten
- gamedrives in nationale parken/reservaten
- prive safari 6 persoon minibus met panorama dak
- Engelstalige chauffeur/gids
- Amref Flying Doctor service membership
Exclusief - internationale vluchten
- visum
- reis- en/of annuleringsverzekering
- niet genoemde maaltijden en drankjes
- niet genoemde additionele excursies
- fooi voor hotels en additionele fooi gids
  Alle genoemde prijzen zijn ter indicatie aangeboden onder voorbehoud van, beschikbaarheid van accommodatie, tussentijdse prijswijzigingen in verband met dollarkoersen en exclusief toeslagen voor Pasen, Kerst en Nieuwjaarsdag.
  Aanvraagformulier safari

Optioneel strandvakantie verlenging

Optioneel nog nagenieten van dagtrips tijdens uw verblijf aan de kust informeer naar de mogelijkheden.
Aanbieding strandvakantie Beach Resorts Kenia
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385