Informatie

Gastenboek


Twiga safari - 12 daagse prive safari Kenia

Met een rechtstreekse vlucht vliegt u naar Kenia waar u overnacht in Nairobi. De volgende dag begint uw safari waar u een grote verscheidenheid aan wildreservaten gaat ontdekken en overnacht aan de oevers van diverse meren. De rondreis is een combinatie van cultuur en wild en naast de fameuze Big 5 op zoek gaat de Special 5 in het noordelijke gelegen Samburu district.

Een rondreis met meerdere hoogtepunten u overnacht hoog in de Aberdares met uitzicht op de Mount Kenya en aan de voet van de Kilimanjaro. Een rondreis gebaseerd op een ware Out of Africa tour waarna u nog additioneel een strandvakantie verlenging kunt boeken om te relaxen aan de Indische Oceaan aan één van de witte zandstranden in Kenia voor u weer huiswaarts keert.


Dag programma
Dagen MPOvernachtingenInbegrepen
Dag 1 LONairobi - Hilton Garden InnTransfer
Dag 2 VP Samburu - Samburu Simba Lodge1 x GD
Dag 3 VP Samburu - Samburu Simba Lodge2 x GD
Dag 4 VP Aberdares - The ArkObservatie overnachting
Dag 5 VP Nakuru NP - Sentrim Elementaita 1 x GD
Dag 6 VP Masai Mara - Sentrim Tented Camp 1 x GD
Dag 7 VP Masai Mara - Sentrim Tented Camp 2 x GD / FDG
Dag 8 VP Masai Mara - Sentrim Tented Camp 2 x GD / FDGD
Dag 9 VP Naivasha meer - Country Club Boottocht meer
Dag 10 VP Amboseli NP - Kibo Safari Camp Lunch theeplantage
Dag 11 VP Amboseli NP - Kibo Safari Camp 2 x GD / FDG
Dag 12 VP Tsavo West NP - Severin Safari Camp2 x GD
Dag 13 VP Tsavo West NP - Severin Safari Camp2 x GD | Sundowner
Dag 14 VP Nairobi - AmsterdamLunch | Transfer JKIA

LG = Logies  LO = Logies en Ontbijt  HP = Half pension  VP = Vol Pension
GD = Gamedrive FDG = Full-Day Gamedrive + Picknick GP = Game Package
Route Twiga safari rondreis Kenia

Dag 1 - Nairobi

 
Karibu wa Kenya, welkom op de luchthaven Jomo Kenyatta International Airport in Nairobi. Bij aankomst op de luchthaven staat een shuttlebus gereed die uw transfer verzorgd naar uw hotel in Nairobi voor de overnachting in het nabijgelegen Hilton Garden Inn Nairobi Airport Hotel op 4 kilometer afstand van de internationale luchthaven Jomo Kenyatta.

Hilton Garden Inn is een modern rookvrij hotel waar u nog even kunt relaxen in de Pavillon lounge ingericht met diverse zithoeken. De volgende morgen wordt in het Garden Grill & Bar restaurant het ontbijt geserveerd. Voor een mooi vergezicht over het Nairobi National Park kunt u met de lift naar de hoogste verdieping waar een verwarmd zwembad is met ligstoelen.

U overnacht in één van de standaard kamers ingericht met comfortabele bedden met en-suite een badkamer met toilet, douche en dubbele wastafels. Kamers beschikken over wifi, airconditioning, satelliettelevisie, minibar, kluisje en thee- en koffiezet faciliteiten.

Accommodatie : Hilton Garden Inn op basis van logies en ontbijt
Nairobi Garden Inn - Airport Hotel - Kenia Nairobi Garden Inn - Airport Hotel - Kenia Nairobi Garden Inn - Airport Hotel - Kenia

Dag 2 t/m 3 - Buffalo Springs reservaat

 
Vandaag passeert u weer de evenaar op weg naar het Samburu district. De weg loopt langs de vruchtbare hooglanden rond de Mount Kenya waarbij op de hoogte van Timau even gestopt zal worden om op heldere dag een mooie opname te maken van de besneeuwde top van de Mount Kenya. Op de evenaar stoppen wij even om u kennis te laten maken met het Coriolis effect.

Hierna volgt een lange afdaling met een schitterend vergezicht over het Noordelijk district via de Transafrican Highway. Het landschap hier wordt gekenmerkt door droogte, steenachtig, met veelal kleine rotsachtige heuvels bedekt met acacia bomen, kleinere dorre struiken en grote gele koortsbomen en doumpalmen. Echter het park hier biedt wildsoorten die alleen in dit district voorkomen, waaronder de unieke netgiraf, Somalische struisvogel of de Grevy Zebra en de gerenoek. Dit is ook de streek van de trotse Samburu krijgers, nomaden volk dat verwant is aan de Masai. De gamedrives kunt u naar eigen inzicht indelen in overleg met uw chauffeur en waarbij het ook mogelijk is het aangrenzende reservaat te verkennen op een ochtend gamedrive.

Simba Samburu Lodge ligt diep in het Buffalo Springs Nationaal Reservaat aan de oever van de Ewaso Nyiro met uitzicht op de rivierbedding en een drinkwaterplaats. In het hoofdgebouw bevinden zich de lounge en het restaurant met een groot open terras met zicht op de lager gelegen rivier. Voor de warme dagen in het reservaat heeft de lodge een grillig gevormd zwembad Simba Samburu Lodge bestaat uit 18 aaneengesloten villa’s en heeft totaal 70 kamers met aangrenzende kamers met tussendeuren voor families met kinderen. De kamers zijn ruim van opzet met comfortabele bedden met en-suite badkamer met eigen toilet. Verder zijn de kamers uitgerust met een klein bureau, gemakkelijke stoelen, telefoonaansluiting en een plafond ventilator. De kamers hebben een 220V aansluiting en op verzoek worden muskietennet en haardroger verstrekt.

Accommodatie : Simba Samburu lodge op basis van volpension
OnsKenia, Samburu Simba Lodge zwembad, Buffalo Springs reservaat Kenia OnsKenia, Samburu Simba Lodge, Buffalo Springs reservaat Kenia Sopa Samburu zwembad, Samburu Kenia

Dag 4 - Aberdares Nationaal Park

 
Vandaag keert u weer terug naar de hoogvlakte, we rijden terug naar Isiolo waarna de weg stijgt richting de Mount Kenya en waar het direct weer koeler is. De weg loopt langs de vruchtbare hooglanden naar Nanyuki. Vlak voor de evenaar slaan we linksaf waarna een rustieke weg zich baant door het ruige landschap van de uitlopers van het Laikipia plateau.

Aangekomen in Mweiga wordt de lunch verzorgd in de Aberdare Country Club. Na de lunch vertrekt u naar het Aberdares Nationaal Park waar via de nabij gelegen Ark gate een rit door het park gemaakt zal worden van ongeveer 18 kilometer naar uw accommodatie The Ark diep verstopt in het Aberdares nationaal Park. De koffers blijven in bewaring bij de Aberdare Country Club en u neemt alleen het hoognodige mee voor de overnachting in The Ark.

The Ark is een unieke lodge gebouwd in de stijl van het schip wat doet denken aan de Ark van Noach, met uitzicht op een natuurlijke drinkwaterplaats voor het wild. De lodge is gebouwd in de vorm van de ark van Noah. De vele uitkijkpunten garanderen wildobservatie gedurende de dag, waarbij diep in de nacht het wild geobserveerd kan worden op de verlichte drinkwaterplaats. Het gebied kent veel resident wild naast de olifanten en neushoorns heeft u hier grote kans verschillende antilopen en bok- en duiker soorten tegen te komen die hier in de Aberdares een afgeschermde habitat hebben.

Vanuit de bunker is het wild van dichtbij te observeren. De kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet, en hebben een alarmsysteem om gasten te wekken als bijzondere diersoorten in de nacht de lodge bezoeken. Wij raden u hier aan om vroeg op te staan voor de zonsopkomst met een mooi vergezicht van de Mount Kenya.

Accommodatie: The Ark op basis van volpension
OnsKenia, The Ark Aberdares nationaal park Kenia OnsKenia, The Ark bunker met uitzicht op drinkwaterplaats, Aberdares nationaal park Kenia OnsKenia, The Ark interieur kamer, Aberdares nationaal park Kenia

Dag 5 - Nakuru Nationaal Park

 
Na het ontbijt rijden we langs de Aberdares op weg naar Nyahururu waar u additioneel de watervallen kunt bezoeken. We dalen daarna af in de Rift Vallei. Hier heeft u een mooi panorama uitzicht over de Rift Vallei als we slingerend afdalen naar de bodem van de Rift Vallei richting de Subukia vallei waar u door de thee en koffie plantages heen rijdt en Nakuru stad passeren op weg naar Lake Elmenteita.

Vandaag maakt u een gamedrive door het Nakuru Nationaal Park wat bekend stond om haar roze flamingo’s die als een roze lint langs de oevers van het meer foerageren echter door de hoge waterstand steeds meer uitwijken. De riviermondingen een ander schouwspel waar de vele pelikanen zich na het vissen op het soda meer wassen. Tijdens verkenning van het park gaat u op zoek naar de witte neushoorns, buffels, gazellen, waterbokken en antilopen soorten op de savanne vlaktes en met geluk een luipaard of boom klimmende leeuwen. In het park leeft de Rothschild giraf herkenbaar aan de huidskleur en de witte sokken en verschilt van de Masai giraf.

Het Elmenteita meer is één van de sodameren in de Grote Slenk in Kenia met op de achtergrond een vulkaan de Sleeping Warrior. U overnacht in de Sentrim Elmenteita Lodge direct gelegen aan de oevers van het Elmenteita meer met een mooi uitzicht op de Sleeping Warrior. Centraal gelegen in de lodge is een lounge en restaurant waar de maaltijden aangeboden worden in buffetvorm. De lodge heeft een groot zwembad met een terras en handdoekservice. U overnacht in één van de cottages. De kamers beschikken over een terras en/of balkon zijn verder ingericht met kingsize bedden en een zithoek, verder voorzien van een satelliet televisie en een koffie- en thee corner met en-suite een grote badkamer met douche, dubbele wastafel en toilet.

Accommodatie : Sentrim Elementeita op basis van volpension
Sentrim Elmentaita Lodge Sentrim Elmentaita Lodge OnsKenia, Nakuru meer in het Nakuru Nationaal Park uitzicht van Baboon Cliff

Dag 6 t/m 8 - Masai Mara reservaat

 
Na het ontbijt vertrekken we vandaag richting het bekendste wildpark in Kenia het Masai Mara reservaat. We rijden zuidelijk door de vallei waarbij aan beide zijden de grote wanden van de Rift Vallei boven u uit toornen. Bij Maai Mahiu vervolgen we de weg waar u de Rift Vallei zal verlaten en rijden we door de rijke tarwe en gerst velden richting Narok. Eenmaal in Narok aangekomen zullen we even stoppen voor een verfrissing waarna we de weg vervolgen in Masai land.

Het Masai Mara reservaat, met haar heuvelachtige landschap en weidse savannes is de ideale omgeving om de wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te bewonderen, tijdens de diverse gamedrives door het reservaat. De mooie mannetjes leeuwen met hen zwarte manen, jachtluipaarden en vele gazellen soorten die zorgen voor de "the circle of life". In het reservaat zult u meerdere malen verrast worden door het aanwezige wild waaronder de Topi met zijn "leatherlook", de giraffen ver boven de steppen uitsteken met hen lange nek en de vele andere diersoorten die de Mara rijk zal zijn. In het reservaat zijn tijdens de grote gnoe migratie in de maanden juli t/m september duizenden gnoes aanwezig en zebra's die de Mara rivier moeten trotseren tijdens de migratie op hen terugweg naar de Serengeti in Tanzania.

U overnacht in een safaritent in de Sentrim Mara Game Lodge. Alle tenten liggen verspreid in een serene omgeving onder acacia bomen die het kamp omringen. De kamers zijn kleurrijk ingericht met comfortabele bedden voorzien van een klamboe met en-suite een badkamer met douche en toilet. Overige faciliteiten zijn, een safe, kledingkast, haardroger, koffie- en thee faciliteiten. In het hoofdgebouw centraal gelegen is een kleine souvenir winkel, receptie, lounge en bar. In het restaurant worden maaltijden geserveerd in buffetvorm met uitzicht op het zwembad met een kinderbad en jacuzzi.

Accommodatie : Sentrim Mara Tented Camp op basis van volpension
OnsKenia, Mara Sentrim Tented Camp Kenia OnsKenia, Mara Sentrim Tented Camp Kenia Masai Mara, Kenia

Dag 9 - Naivasha meer

 
In de loop van de ochtend verlaat u de Masai Mara en rijden we terug via Narok naar de Rift Vallei. Hier passeren we verschillende vulkanen waaronder Mount Suswa en Mount Longonot. We rijden richting uw overnachtingplaats aan de oevers van het Naivasha meer.

Het Naivasha meer, is één van de weinige zoetwatermeren in de Rift Vallei, omzoomd met papyrusplanten, gele koortsbomen en grasweiden, en een paradijs voor vogelliefhebbers. Hier vinden we de Afrikaanse visarend, vele andere typische watervogels als pelikanen en aalscholvers. Het meer is rijk aan vis en zoetwaterkreeften, maar ook grote dieren zoals het nijlpaard zijn hier aanwezig.

Naivasha Country Club is een rustieke lodge gelegen aan de zuidelijke kant van het Naivasha meer omgeven door een schitterende inheemse tuin en beschikt over een zwembad. Een steiger loopt direct in het meer waar men een mooi uitzicht heeft over het meer en Cresent Island. Vooral de inheemse tuin is een paradijs voor vogelaars en waterbokken door de gele koorts bomen dwalen en in de avond nijlpaarden soms de kant bezoeken om te grazen. U overnacht in één van de bungalows van de Naivasha Country Club, eenvoudig ingericht met een kleine zithoek met comfortabele bedden voorzien van een klamboe met en-suite een douche en toilet en een klein terras.

In de namiddag hebben wij een boottocht voor u gepland waar u al het flora en fauna van het Naivasha meer kunt gaan verkennen. Het Naivasha meer staat bekend om haar grote populatie nijlpaarden in het meer, daarnaast zijn er ook buffels en waterbokken vooral langs de oevers van het meer vindt u een grote diversiteit aan vogelsoorten.

Accommodatie : Naivasha Country Club op basis van volpension
Naivasha Country Club Naivasha meer Kenia Naivasha Country Club interieur kamer - Naivasha meer Kenia Naivasha meer Crescent Island Kenia

Dag 10 t/m 11 - Amboseli Nationaal Park

 
Na het ontbijt vertrekt u vroeg en verlaten we de Rift Vallei om terug te keren op de hoogvlakte. We stoppen even bij het viewpoint voor een mooi panoramisch vergezicht over de grote Rift Vallei. We vervolgen daarna onze weg richting de zuidelijke rondweg rondom Nairobi. Vanaf Nairobi rijden we over de snelweg richting Mombassa tot aan Emali waar we onze weg naar het Amboseli Nationaal Park aan de voet van de Kilimanjaro.

Amboseli nationaal park is vlak en kent weinig bergen en veel moerassen waardoor het een apart decor vormt met de Kilimanjaro op de achtergrond. Amboseli is een totaal ander park en uniek in haar soort, door de ligging aan de voet van de Kilimanjaro die boven het landschap uit toornt. Vooral in de ochtend trekt het wild naar de moerassen waardoor hier mooie opnamen te maken zijn. met heel veel geluk olifanten voor de Kilimanjaro. Giraffen die zich statig voort bewegen en stof baden van de gnoes en zebra’s die constant waken voor de leeuwen in het reservaat. Bij helder weer vroeg in de ochtend of aan het einde van de middag heeft u de kans een schitterende foto te maken van de Kilimanjaro met haar besneeuwde toppen.

Kibo Safari Camp een tentenkamp gelegen nabij de zuidoostelijke toegangspoort van Amboseli NP in een eigen concessie van de Kimano Tikindo Ranch. Centraal gelegen in het kamp is de lounge en het restaurant rijk gedecoreerd met Afrikaanse artefacten met uitzicht op de Mount Kilimanjaro. Kibo Safari Camp beschikt over een vrij gevormde zwembad omringd met ligbedden. U overnacht in één van de klassieke safari tenten met eigen veranda, zeer kleurrijk ingericht met comfortabele beden voorzien van een klamboe met en-suite een douche en toilet.

Accommodatie : Kibo Safari Camp op basis van volpension
Kibo Safari Camp Kenia Kibo Safari Camp Kenia Amboseli Nationaal Park, Kenia

Dag 12 t/m 13 - Tsavo West Nationaal Park

 
Na het ontbijt verlaat u Amboseli en rijden we via Oloitokitok naar Tsavo West nationaal park. Tsavo West bekend door de grote populatie rode olifanten, die zich heerlijk na het baden bedekken met de fijne rode stoffige aarde van het park. Tsavo West is ontstaan door vulkanische activiteiten van 500 jaar geleden waardoor het een divers landschap kent, Ngulia Hills in het noorden met steile wanden tot aan de lager gelegen savannes die overgaan in de Shetani lavavelden aan de voet van de Kilimanjaro.

Tsavo West Nationaal Parkheeft verschillende migratie corridors voor het wild maar ook in het najaar komen hier ook veel trekvogels voor waardoor het park bij uitstek geschikt is voor vogelliefhebbers. Tsavo kent naast groot wild ook vele antilopen waaronder bosbokken, elanden, rietbokken de Fringed Eared spiesbok en schichtige koedoe. In het park is een koele schaduwrijke omgeving de Mzima Springs waar het mogelijk is om in een onderwater observatorium in het heldere water met geluk nijlpaarden onder water te zien rondstappen.

Accommodatie : Severin Safari Camp op basis van volpension
Severin Safari Camp, luxe tentenkamp in Tsavo West National Park in Kenia Severin Safari Camp, luxe tentenkamp standaard tent met uitzicht op de drinkwaterplaats met op de achtergrond de Kilimanjaro, Tsavo West National Park in Kenia Severin Safari Camp, luxe tentenkamp Ken Bali welness spa en een vrijgevormd zwembad voor verkoeling tijdens het verblijf in Severin Safari Camp, Tsavo West National Park in Kenia

Dag 14 - Nairobi en/of Kustvakantie

Vandaag kunt u rustig ontwaken en van een uitgebreid ontbijt genieten. Na het ontbijt rijden we via het plateau terug naar Emali. Hier in Emaili maken we een tussenstop om daarna onze weg te vervolgen naar Machakos over de snelweg richting Nairobi.

In Machakos aangekomen verlaten we de snelweg en rijden we door Maanzoni naar de Amazing Kenya Retreat. Maanzoni is een district met veel lokale boeren waar het wild nog ongestoord door het district loopt. Giraffen, gnoes en zebra’s kunt u onderweg tegenkomen op weg naar de lodge. In het Amazing Kenya Retreat aangekomen kunt u relaxen op de veranda en verzorgen wij een lunch. Na de lunch kunt u zich wat opfrissen en verder van het uitzicht en de rust genieten.

In het begin van de avond verzorgen wij uw transfer terug naar de luchthaven Jomo Kenyatta International Airport voor uw terugvlucht naar uw eindbestemming. Wij nemen hier op het vliegveld afscheid van u. In het vertrouwen dat u, na het maken van dit reisprogramma, met vele mooie herinneringen aan deze indrukwekkende avontuurlijke safari in Oost-Afrika eenmaal thuis nog lang mag nagenieten.

Additioneel is het mogelijk een strandvakantie verlenging te boeken. Vanaf Lumo reservaat kunt u naar de kust rijden voor een strandvakantie aan de Keniaanse kust of combineren met een vlucht naar het exotische specerijen eiland Zanzibar voor de kust van Tanzania. Voor uw strandvakantie hebben wij een ruime keuze aan accommodaties waarover wij u verder kunnen informeren.
OnsKenia, Rift vallei viewpoint 2150 meter hoogte Nairobi, Kicc Uhuru Park OnsKenia, KLM vluchten Amsterdam - Nairobi
Seizoen 2022
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen 4 personen
05 januari t/m maart € 3.450 € 2.750
april t/m mei  € 3.225 € 2.515
juni € 3.335 € 2.620
juli t/m oktober € 3.700 € 2.980
november t/m 15 december  € 3.460 € 2.745
15 december t/m 31 december  p.o.a. p.o.a.
Laagseizoen Hoogseizoen
Eenpersoonskamer toeslag p.p € 250 € 565

  Prijs op aanvraag voor een eenpersoonskamer voor gereduceerde prijzen op basis van drie persoons- en/of familiekamers. Beperkte aantal kamers en zijn op basis van beschikbaarheid.
Districten Nairobi, Samburu, Aberdares, Nakuru meer, Masai Mara,
Naivasha meer, Amboseli NP, Tsavo West NP
Optioneel - verlenging strandvakantie Kenia, Lamu Zanzibar eiland
- uitbreiding extra overnachting parken, reservaten
Inclusief - transfers in Kenia van en naar de luchthavens
- accommodaties en maaltijden zoals aangegeven
- gamedrives in nationale parken/reservaten
- inclusief alle entreegelden nationale parken/reservaten
- inclusief alle gamedrives
- inclusief een boottocht op het Naivasha meer
- inclusief een lunch in Kiambethu en bezoek theeplantage
- inclusief een bushbreakfast in het Lumo reservaat
- inclusief lunch in Amazing Kenya Retreat
- privé safari minibus in Kenia met Engelstalige chauffeur/gids
- Amref Flying Doctor service membership
Exclusief -internationale vluchten
-visum
-reis- en/of annuleringsverzekering
-niet genoemde maaltijden en drankjes
-niet genoemde additionele excursies
-fooi voor hotels en additionele fooi gids
  Alle genoemde prijzen zijn ter indicatie aangeboden onder voorbehoud van, beschikbaarheid van accommodatie, tussentijdse prijswijzigingen in verband met dollarkoersen en exclusief toeslagen voor Pasen, Kerst en Nieuwjaarsdag.
  Aanvraagformulier safari

Optioneel strandvakantie verlenging

Optioneel nog nagenieten van de belevenissen van uw safari. Het is mogelijk om uw reis te combineren met een strandvakantie aan de Indische Oceaan of naar één van de exotische eilanden Lamu of Zanzibar. Alle reizen kunnen aangepast worden aan uw wensen. Wij zijn een maatwerk specialist waardoor wij u graag verder adviseren over het samenstellen van uw rondreis.
Aanbiedingen strandvakantie Kenia - Aanbieding strandvakantie Msambweni Mbuyu Beach Kenia
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385