Informatie

Gastenboek


Familiereis Kenia - 14 daagse safari en strandvakantie Kenia

Reis met de gehele familie in een rustig tempo door Kenia. Een safari door Kenia mooiste wildparken met een grote diversiteit aan diersoorten. Waar u samen op zoek gaat naar de Big 5 in combinatie met de Special 5 in het Samburu reservaat. Drie soorten giraffen en bezoek de nog zeldzame Noord Afrikaanse neushoorn uniek in Kenia, één van de drie soorten neushoorns en zoeken we tevens naar de witte neushoorn op de savanne en de zwarte neushoorn in het bosrijke Ol Pejeta concessie. Waar de kinderen kennis maken met lokale kinderen op school in de Rift Vallei en laten we de kinderen in contact komen met leeftijdsgenootjes in een authentiek Masai dorp tijdens hun dagelijkse traditionele activiteiten. Een boottocht op het Naivasha meer waar het geschreeuw van de visarend de aandacht wekt en oog in oog komt te staan met proestende nijlpaarden. Na een indrukwekkende safari relaxen aan het witte zandstrand waar de kinderen in de azuurblauwe Indische oceaan kunnen spelen met de lokale kinderen van het nabijgelegen dorp en deelgenomen kan worden aan diverse animaties en sportactiviteiten.

Dag programma
DagenMPOvernachtingenInbegrepen
Dag  1LONairobi - Nairobi Garden InnTransfer
Dag  2VPSamburu - Simba Samburu Lodge1 x GD
Dag  3VPSamburu - Simba Samburu Lodge2 x GD
Dag  4VPLaikipia - Rhino Watch Lodge2 x GD / FDG
Dag  5VPNakuru - Ziwa Bush LodgeOptie schoolbezoek
Dag  6VPMasai Mara - Ilkeliani Tented Camp1 x GD
Dag  7VPMasai Mara - Ilkeliani Tented Camp2 x GD / Bezoek Masai stam
Dag  8VPNaivasha meer - Naivasha Sopa LodgeBoottocht excursie
Dag  9HPBamburi Beach - Severin Sea LodgeVlucht Nairobi-Mombassa
Dag  10HPBamburi Beach - Severin Sea Lodge
Dag  11HPBamburi Beach - Severin Sea Lodge
Dag  12HPBamburi Beach - Severin Sea Lodge
Dag  13HPBamburi Beach - Severin Sea Lodge
Dag  14--Nairobi - AmsterdamTransfer Mombassa

LG = Logies  LO = Logies en Ontbijt  HP = Half pension  VP = Vol Pension
GD = Gamedrive FDG = Full-Day Gamedrive + Picknick GP = Game Package
Route Familiereis rondreis Kenia

Dag 1 - Nairobi

 
Karibu wa Kenya, welkom op de luchthaven Jomo Kenyatta International Airport in Nairobi. Bij aankomst op de luchthaven staat een shuttlebus gereed die uw transfer verzorgd naar uw hotel in Nairobi voor de overnachting in het nabijgelegen Hilton Garden Inn Nairobi Airport Hotel op 4 kilometer afstand van de internationale luchthaven Jomo Kenyatta.

Hilton Garden Inn is een modern rookvrij hotel waar u nog even kunt relaxen in de Pavillon lounge ingericht met diverse zithoeken. De volgende morgen wordt in het Garden Grill & Bar restaurant het ontbijt geserveerd. Voor een mooi vergezicht over het Nairobi National Park kunt u met de lift naar de hoogste verdieping waar een verwarmd zwembad is met ligstoelen.

U overnacht in één van de standaard kamers ingericht met comfortabele bedden met en-suite een badkamer met toilet, douche en dubbele wastafels. Kamers beschikken over wifi, airconditioning, satelliettelevisie, minibar, kluisje en thee- en koffiezet faciliteiten.

Accommodatie : Hilton Garden Inn op basis van logies en ontbijt
Nairobi Garden Inn - Airport Hotel - Kenia Nairobi Garden Inn - Airport Hotel - Kenia Nairobi Garden Inn - Airport Hotel - Kenia

Dag 2 t/m 3 - Samburu reservaat

 
Vandaag vertrekt u vroeg uit Nairobi om op safari te gaan. Hier verlaat u de drukte van Nairobi om deze in te ruilen voor mooie vergezichten en waar u onderweg door pittoreske plaatsen rijdt. Langs de grote ananas velden van Del Monte waar we even stoppen om met de kinderen verse ananas lokaal aan te kopen om te proeven. We passeren de evenaar waar u met de kinderen het Coriolis effect kunt waarnemen. We vervolgen daarna onze weg langs de voet van de Mount Kenia met haar besneeuwde witte flanken op weg naar Samburu Buffalo Springs reservaat.

Hierna volgt een lange afdaling met een schitterend vergezicht over het Noordelijk district via de Transafrican Highway. Het landschap hier wordt gekenmerkt door droogte, steenachtig, met veelal kleine rotsachtige heuvels bedekt met acacia bomen, kleinere dorre struiken en grote gele koortsbomen en doumpalmen. Echter het park hier biedt wildsoorten die alleen in dit district voorkomen, waaronder de unieke netgiraf, Somalische struisvogel of de Grevy Zebra en de gerenoek. Dit is ook de streek van de trotse Samburu krijgers, nomaden volk dat verwant is aan de Masai en hier gaat u op zoek naar de "Special 5".

Simba Samburu Lodge ligt diep in het Buffalo Springs Nationaal Reservaat aan de oever van de Ewaso Nyiro met uitzicht op de rivierbedding en een drinkwaterplaats. In het hoofdgebouw bevinden zich de lounge en het restaurant met een groot open terras met zicht op de lager gelegen rivier. Voor de warme dagen in het reservaat heeft de lodge een grillig gevormd zwembad Simba Samburu Lodge bestaat uit 18 aaneengesloten villa’s en heeft totaal 70 kamers met aangrenzende kamers met tussendeuren voor families met kinderen. De kamers zijn ruim van opzet met comfortabele bedden met en-suite badkamer met eigen toilet. Verder zijn de kamers uitgerust met een klein bureau, gemakkelijke stoelen, telefoonaansluiting en een plafond ventilator. De kamers hebben een 220V aansluiting en op verzoek worden muskietennet en haardroger verstrekt.

Accommodatie : Simba Samburu Lodge op basis van volpension
Simba Samburu Lodge noordelijk gelegen in het Nakuru Nationaal Park in Kenia Simba Samburu Lodge kamer interieur suite,Nakuru Nationaal Park in Kenia Samburu nationaal reservaat

Dag 4 - Sweetwaters reservaat - Mweiga

 
Na het ontbijt keert u terug naar de hooglanden terug richting de evenaar in de buurt van de Mount Kenya. Vannacht overnacht u op het Laikipia plateau in het Sweetwaters Game reservaat waar u voor de lunch arriveert.

Vandaag maakt u een gamedrive in de Ol Pejeta Concessie. In het Ol Pejeta concessie verzorgen wij de lunch in het Morani restaurant. Het restaurant is vernoemd naar een blinde neushoorn die hier jarenlang in bescherming heeft geleefd. Hier is het mogelijk om een andere blinde zwarte neushoorn te bezoeken en nabij gelegen de Noord Afrikaanse neushoorn opnieuw is uitgezet en waarvoor een speciaal fok programma is opgezet. Na de lunch is het mogelijk om de chimpansee opvang te bezoeken opgericht door Jane Goodall. Het reservaat kent grote savannevlakte en dicht woud waar ook een hippo pool aanwezig is en een grote verscheidenheid aan diersoorten te vinden is in het reservaat waaronder olifanten, elanden, buffels, antilopen en leeuwen en jachtluipaarden.

Additioneel is het ook mogelijk in de namiddag een bush walk te maken met giraffen bij de Aberdare Country Club.

U overnacht aan de voet van de Aberdares regenwoud in de Rhino Watch Lodge met uitzicht over het Laikipia plateau en de majestueuze Mount Kenya. U overnacht in één van de chalets omgeven door een inheemse tuin en met een eigen terras. De chalet is voorzien van grote raampartijen met openslaande deuren naar het terras, ingericht met comfortabele hemelbedden en een ruime badkamer.

Accommodatie : Rhino Watch Lodge op basis van volpension
Rhino Watch Lodge accommodatie Rhino Watch Lodge accommodatie Ol Pejeta Concessie

Dag 5 - Njoro

 
Na het ontbijt verlaten we de Aberdares op weg naar Nyahururu. Waar wij onze weg vervolgen richting de grote Rift Vallei. Hier heeft u een mooi panorama uitzicht over de Rift Vallei als we slingerend afdalen naar de bodem van de Rift Vallei richting de Subukia vallei waar u door de thee en koffie plantages heen rijdt op weg naar Nakuru.

We hebben Ziwa Bush Lodge gekozen waarbij u met uw kinderen het weeshuis en de school deze middag kunt bezoeken. Bij het overnachten in de Ziwa Bush Lodge wordt tevens de EAMO stichting ondersteund.

U overnacht in Ziwa Bush een pittoreske lodge zo’n 20 kilometer buiten Nakuru stad nabij de plaats Njoro. Ziwa Bush Lodge bestaat uit 6 chalets met ieder een eigen privé veranda met uitzicht over de tuin en de landerijen. Alle chalets zijn opgetrokken van steen in combinatie met canvas en overdekt met een makuti grasdak verder ingericht met hand vervaardigde meubels van cederhout. Hemelbed is voorzien van een klamboe met en-suite een ruime badkamer met een gescheiden wastafel, toilet en douche. Centraal gelegen is het restaurant en de lounge met een overdekt verandadek met uitzicht over de florellen vijver.

Vandaag rijden we langs de Kenana Knitters die u eventueel kunt bezoeken. Hier werken lokale vrouwen om hun producten te vervaardigen van het spinnen van de wol en een groot assortiment vervaardigen aan vloerkleden, tassen en truien. Het is een stichting opgericht tot empowerment van vrouwen uit lokale gemeenschappen om een waardig bestaan op te bouwen. Bewustwording te creëren van hun eigen zelfstandigheid in delen van Kenia waar nog grote culturele achterstanden zijn.

Accommodatie : Ziwa Bush Lodge op basis van volpension
Ziwa Bush Lodge  accommodatie OnsKenia, Masai Mara reservaat Mara Sopa lodge accommodatie Bezoek school en weeshuis kinderen

Dag 6 t/m 7 - Masai Mara

 
Na het ontbijt vertrekken we vandaag richting het bekendste wildpark in Kenia het Masai Mara reservaat waar wij onderweg een tussenstop maken. Hier tijdens de dagen dat u verblijft in de Masai Mara bezoekt u samen met de kinderen een lokaal Masai dorp waar de kinderen samen met de Masai leren boog schieten en kunt u combineren met een bezoek aan de school.

Het Masai Mara reservaat, met haar heuvelachtige landschap en weidse savannes is de ideale omgeving om de wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te bewonderen, tijdens de diverse gamedrives door het reservaat. De mooie mannetjes leeuwen met hen zwarte manen, jachtluipaarden en vele gazellen soorten. In het reservaat zult u meerdere malen verrast worden door het aanwezige wild waaronder de Topi met zijn "leatherlook", de giraffen ver boven de steppen uitsteken met hen lange nek en de vele andere diersoorten die de Mara rijk zal zijn. In het reservaat zijn tijdens de grote gnoe migratie in de maanden juli t/m september duizenden gnoes aanwezig en zebra's die de Mara rivier moeten trotseren tijdens de migratie op hen terugweg naar de Serengeti in Tanzania.

Ilkeliani Tented Camp is een eco-vriendelijke klein permanent tentenkamp, centraal gelegen in de Masai Mara aan de Talek rivier. Ilkeliani betekent de “jonge krijger”, voordat hij zichzelf Moran mag noemen in de Masai cultuur. Een centrale tent is ingericht als huiskamer met een kleine veranda, met aangrenzend het restaurant met uitzicht op de Talek rivier hier is WiFi aanwezig. Naast de lounge bevindt zich een platform om op grote hoogte te genieten van een vergezicht over de savannes van de Masai Mara. Het kamp is ruim van opzet waardoor gasten veel privacy hebben. De safari tenten zijn uitgerust met comfortabele bedden met en-suite een douche en toilet, met een kleine zithoek.

Accommodatie : Ilkeliani Tented Camp op basis van volpension
Ilkeliani Tented Camp  accommodatie OnsKenia, Masai Mara reservaat Mara Sopa lodge accommodatie OnsKenia, Masai Mara reservaat gnoe migratie

Dag 8 - Naivasha meer

 
In de loop van de ochtend verlaat u de Masai Mara en rijden we terug via Narok naar de Rift Vallei. Hier passeren we verschillende vulkanen waaronder Mount Suswa en Mount Longonot. We rijden richting uw overnachtingplaats aan de oevers van het Naivasha meer.

Het Naivasha meer, is één van de weinige zoetwatermeren in de Rift Vallei, omzoomd met papyrusplanten, gele koortsbomen en grasweiden, en een paradijs voor vogelliefhebbers. Hier vinden we de Afrikaanse visarend, vele andere typische watervogels als pelikanen, aalscholvers, lepelaars. Het meer is rijk aan vis en zoetwaterkreeften, maar ook grote dieren zoals het nijlpaard zijn hier aanwezig. In de nabijheid van de lodge lopen veel waterbokken en soms giraffen.

In de namiddag heeft u een keuze om een wandeling of een boottocht te maken. Tijdens de boottocht verkent u het Naivasha op zoek naar de nijlpaarden en vaart u langs de oevers op zoek naar de grote diversiteit aan vogelsoorten. Een andere optie is een wandeling door in Hells Gate National Park. Gekenmerkt door grote massieven en kloven van hoog oprijzende wanden met afwisselend savanne landschap. Het is een bijzonder park aangezien hier gewandeld kan worden tussen giraffen, struisvogels, klipdassen en velen antilopensoorten onder begeleiding.

Hier overnacht u in Sopa Naivasha voor de nacht. De lodge bestaat uit 21 rondavels met kamers op een boven- en beneden verdieping. De kamers zijn zeer ruim voorzien van comfortabele bedden en een kleine zithoek. De beneden verdieping kent verzonken lounge en de bovengelegen kamers hebben een grote veranda. In het hoofdgebouw waar ook tevens het restaurant gelegen straal rust en decadentie uit zoals alles in deze lodge.

Accommodatie: Naivasha Sopa lodge op basis van volpension
OnsKenia, Naivasha meer accommodatie Sopa Lodge banda Naivasha meer accommodatie Sopa Lodge OnsKenia, Naivasha Meer Kenia

Dag 9 t/m 13 - Bamburi Beach

 
In de loop van de ochtend verzorgen wij uw transfer van het Naivasa meer naar naar de luchthaven in Nairobi. Vanaf de luchthaven vliegt u met een binnenlandse vlucht uitgevoerd door Kenya Airways naar Moi International Airport in Mombasa. Op het vliegveld in Mombassa aangekomen verzorgen wij een transfer naar het noordelijk gelegen Bamburi Beach ongeveer 18 kilometer vanaf Mombassa.

Severin Sea Lodge ligt direct aan de Indische oceaan aan het strand van Bamburi Beach, op 12 kilometer afstand van de havenstad Mombasa stad en 20 kilometer afstand van Moi International Airport. Severin Sea Lodge is een comfortabel in Afrikaanse stijl ontworpen resort bestaande uit rondavals met een prachtig aangelegde tropische tuin.

Hier kunnen gasten ongestoord genieten van alle rust op de vele strandbedden zonnend aan één van de twee zwembaden of onder de palmbomen aan het strand. Maaltijden in Severin Sea Lodge worden geserveerd in diverse restaurants in buffetvorm in het hoofdrestaurant, additioneel is het mogelijk te dineren in het á la carte Flame Tree restaurant, Japanse grillrestaurant Teppanyaki en het sfeervolle Dhow restaurant.

Voor de sportieve reiziger beschikt het resort over twee zwembaden, de Barracuda duikschool, tennisbanen, volleybalveld, windsurfen, catamaran zeilen. Voor de golf liefhebbers is een 18 hole golfbaan in de nabije omgeving.

U overnacht in één van de standaard familiekamers sfeervol ingericht met Lamu gestileerde hand bewerkte interieur. De kamers beschikken over een en-suite badkamer met een ligbad, douche en toilet. De kamers zijn ingericht met een zithoek en de comfortabele bedden voorzien van een muskietennet. De verdere faciliteiten bestaan uit individueel regelbare airconditioning, satelliettelevisie, minibar met koffie- en thee faciliteiten en WiFi internet verbinding.

Accommodatie: Severin Sea Lodge op basis van volpension
OnsKenia, Naivasha meer accommodatie Sopa Lodge banda OnsKenia, Naivasha Meer Kenia Naivasha meer accommodatie Sopa Lodge

Dag 14 - Mombassa

Vandaag verzorgen wij uw transfer naar MOI International Airport in Mombassa voor uw terugvlucht naar Amsterdam. Wij nemen hierna afscheid van u op het vliegveld in Mombassa en vertrouwen er op dat u met het maken van deze safari nog lang mag nagenieten.
Nairobi terugvlucht
Seizoen 2022
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen 4 personen
2 januari t/m 31 maart € 3.055 € 2.520
april - mei € 2.950 € 2.420
juni € 2.830 € 2.305
juli - oktober € 3.225 € 2.690
november - 15 december € 2.825 € 2.300
16 december - 2 januari p.o.a. p.o.a.
 
Laagseizoen Hoogseizoen
Eenpersoonskamer toeslag p.p € 359 € 690
  Kinderen gedeelde kamer met ouders maximaal twee kinderen
Kinderen leeftijd 2 -11 jaar per kind
2 januari t/m 31 maart € 1.135
april - mei € 1.080
juni € 1.105
juli - oktober € 1.245
november - 15 december € 1.110
16 december - 2 januari p.o.a.
Kinderen leeftijd 12-17 jaar per kind
2 januari t/m 31 maart € 2.080
april - mei € 1.980
juni € 1.860
juli - oktober € 2.255
november - 15 december € 1.850
16 december - 2 januari p.o.a.
  Kinderen in eigen kamer maximaal drie kindren
Kinderen leeftijd 2 -11 jaar per kind
2 januari t/m 31 maart € 1.680
april - mei € 1.600
juni € 1.510
juli - oktober € 1.810
november - 15 december € 1.505
16 december - 2 januari p.o.a.
  Prijzen gebaseerd op familiekamers en/of twee gescheiden kamers. Familiekamers zijn beperkt in aantal en alleen indien beschikbaar.
Districten Nairobi, Samburu, Sweetwaters, Njoro, Masai Mara, Naivasha meer en strandvakantie Bamburi Beach
Optioneel - uitbreiding extra overnachting parken, reservaten
- verlenging strandvakantie
Inclusief - continentale vlucht Nairobi - Mombassa
- transfers van en naar luchthaven(s) in Kenia
- accommodaties en maaltijden zoals aangegeven
- entreegelden nationale parken/reservaten
- gamedrives in nationale parken/reservaten
- bezoek lokale Masai stam
- optie bezoek school en weeshuis bezoek
- boottocht Naivasha meer
- prive safari 6 persoons minibus met panorama dak
- Engelstalige chauffeur/gids
- Amref Flying Doctor service membership
Exclusief - internationale vluchten
- visum
- reis- en/of annuleringsverzekering
- niet genoemde maaltijden en drankjes
- niet genoemde additionele excursies
- fooi voor hotels en additionele fooi gids
  Alle genoemde prijzen zijn ter indicatie aangeboden onder voorbehoud van, beschikbaarheid van accommodatie, tussentijdse prijswijzigingen in verband met dollarkoersen en exclusief toeslagen voor Pasen, Kerst en Nieuwjaarsdag. Voor een vrijblijvende offerte voor deze prive rondreis Kenia kunt u gebruik maken van het aanvraag formulier.
  Aanvraagformulier safari

Informatie familiereizen

Voor de familiereizen met jonge kinderen stellen we het reisplan af met de ouders. Reisplan kunnen we zo arrangeren dat deze ook aansluit bij de samenstelling van het gezin en de gemeenschappelijke interesse.

Voor kinderen houden wij doorgaans accommodaties aan in combinatie met een zwembad. Meerdere overnachtingen in een accommodatie en korte reistijden zodat de rondreis niet te vermoeiend zal worden maar wel boeiend zal blijven.

Meerdere culturele activiteiten zijn mogelijk om in een reisplan op te nemen. Een bezoek aan een lokale stam of een school zodat er ook een mix ontstaat van cultuur en wildleven en tevens de kinderen ook op een educatieve manier inzicht verkrijgen hoe andere kinderen in de wereld leven.

Sportief

  • Kano varen
  • Duiken
  • Snorkelen
  • Surfen
Aanbieding strandvakantie Diani Beach Leopard Beach Hotel Kenia - Aanbieding strandvakantie Leopard Beach Resort Kenia
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385