Historie

Tsavo heeft een groot aantal stropers gekend in de jaren 1973-1989 toen er gemiddeld genomen een 5000 olifanten zijn afgeslacht. Dit probeert men nog steeds aan banden te leggen en soms met succes echter momenteel zijn er veel slachtplekken gevonden van de zogenaamd bush-meat slagers. Op wrede manieren worden de beesten geslacht in het park gevonden.

Met behulp van Kenya Wildlife Service (KWS) en The David Sheldrick Wildlife Trust zijn er wederom initiatieven genomen om dit tegen te gaan. Een laatste telling in 1991 gaf aan dat in Tsavo op dit moment rond de 7000 olifanten aanwezig zijn en de grootste populatie van heel Kenia is.

Ook de opvang van olifantenwezen door de The David Sheldrick Wildlife Trust gebruikt Tsavo East om hier hun 4-jaar oude kalveren weer uit te zetten in het wild. Waarbij met succes verschillende wees olifanten hen weg weer terug hebben gevonden in de natuur en zicht hebben aangesloten bij de andere families die hier in verschillende groepen leven.

Routebeschrijving

Nairobi de A109 de Nairobi-Mombassa snelweg op de hoogte van Mtito Andei ongeveer 233 kilometer de Mtito Andei gate of doorrijden naar de Manyani gate of het verder gelegen Voi gate ongeveer 96 kilometer vanaf Mtito Andei.

Mombassa de A109 de Nairobi-Mombassa snelweg de 1e gate Bachuma gate of doorrijden naar de Voi gate deze ligt ongeveer 153 kilometer vanaf Mombassa.

Malindi de westelijk gelegen C103 en de Sala gate nemen om oostelijk Tsavo East binnen te rijden

Fly-in safari

Tsavo kent verschillende landingsbanen waardoor met private charters hier ingevlogen kan worden met lichte toestellen.

Nairobi : Safari link onderhoudt reguliere vluchten naar airstrips in Tsavo West vanaf Wilson airport in Nairobi.

Mombassa: Mombassa Airsafari onderhouden reguliere vluchten naar airstrips in Tsavo-West vanaf Ukunda en Moi International Airport in Mombassa.

Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385