Reservaten

Tana Rivier Delta is het meest beroemd voor het vruchtbare vogelleven, met grote koppels van zilverreigers, pelikanen, ibis en ooievaars op elke zandbank. Prachtig gekleurde bijeneters, hoornvogels en ijsvogels zijn een constante streling voor het oog. Overige wildleven in het gebied zijn krokodillen, nijlpaarden, reedbucks, topi’s, buffels, bosbokken en olifanten. Het is ook de enige plek in Kenia waar olifanten naar eilanden zwemmen in geleide groepen.

Arawale Nationaal Reservaat ligt noord oostelijk van het Garissa district, 5 km van de linkeroever van de Tana rivier. Arawale reservaat 533 km˛ werd in 1973 opgezet met als primaire doel bescherming te bieden aan de zeldzame soorten antilopen, de Hirola en de Hunter's hartebeest. Het landschap bestaat uit voornamelijk droge savanne met doornachtige struiken bossen. Hier zijn geen lodges en moet men in de bush kamperen

Tana Primate Conservancy dit 64 km gebied is de thuishaven van twee zeldzame dieren, uniek voor deze regio van Kenia is de Red colobus en de Crested Mangabey aap. Beide primaten zijn voornamelijk gevonden in het westen van Afrika.
Het Tana Primate reservaat biedt dan ook bescherming voor deze primaten, maar hun leefgemeenschap wordt momenteel bedreigd door toename van de landbouw in deze regio.

Routebeschrijving

Tana River Delta ligt ongeveer 3 uur rijden vanaf Malindi, waarbij geadviseerd moet worden dat men een 4WD gebruikt voor gamedrives in de delta.

Fly-in safari

Met een charter vliegtuig is het mogelijk De Tana River Delta te bereiken waar men een privé airstrip heeft deels op het strand
Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385