Informatie

Index lodges

Legenda

bogus

Website Shimba Hills Lodge plattegrond en wegenkaart in de Shimba Hills, Kenia Website Shimba Hills Lodge in de Shimba Hills in Kenia Google Maps Shimba Hills Nationaal reservaat en Mwaluganje Elephant Sanctuary accommodatie overzicht naar bovenkant pagina
Shimba Hills lodge ligt midden in het Shimba Hills nationaal park. De lodge is opgebouwd als een hotel op palen en geheel uit natuurlijke materialen opgetrokken. De lodge ligt aan een visvijver met water uit het regenwoud wat als decor dient op de achtergrond. De lodge heeft een openverbinding tussen de receptie, bar en restaurant en een loopbrug die door boomtoppen loopt naar een overdekt paviljoen waar gasten dieren en vogels kunnen observeren op ongeveer 20 mtr. hoogte.
De accommodatie van de logde bestaat uit 50 kamers allen uitkijkend op de drinkwaterplaats, met een gedeelde douche en toilet. De lodge heeft een aantal superior suites voor gasten die bijvoorbeeld op huwelijksreis zijn, de suite bestaat uit een zitkamer en slaapkamer gedeelte met eigen douche en toilet. In de avond zijn grote schijnwerpers gericht op de visvijver waar men ook veelal met een bezoek vereerd wordt door bushbaby's. Bij een overnachting vergeet niet te genieten van de zonsondergang en zonsopgang, er is hier speciaal een ruimte voor ingericht.

De lodge is ook alleen te boeken voor een lunch tijdens een gamedrive in Shimba Hills nationaal park. Waarschuwing, een stijl pad moet genomen worden om de lodge te bereiken.

In de namiddag kan men een nature walk doen, de gasten kunnen dan een wandeling maken naar de Sundowner plek een kleine heuvel vanwaar een spectaculaire Afrikaanse zonsondergang kan zien en op een heldere dag de silhouetten van de Usambara-gebergte in het naburige Tanzania. Net voor het donker worden gasten teruggebracht naar de lodge waar nog wat nagedronken kan worden bij het open haard vuur.

Shimba Hills lodge ligt midden in het Shimba Hills nationaal park in Kenia Shimba Hills lodge restaurant Shimba Hills lodge standaard kamer

Website Kutazama lodge, Mwaluganje Elephant Sanctuary Shimba Hills Kenia Google Maps Shimba Hills Nationaal reservaat en Mwaluganje Elephant Sanctuary accommodatie overzicht naar bovenkant pagina
Kutazama Lodge heeft veel om trots op te zijn en is weggestopt in de natuur, uitkijkend over de Mwaluganje Elephant Sanctuary, en over de prachtige Mkongani bosreservaten. Een kleine 30 min. van het strand in Diani Beach, dit is de perfecte plek voor een romantische vakantie of huwelijksreis.

De architectuur van elke kamer is ongekend en zo gebouwd dat muren in de bergwanden lijken op te gaan. Alle kamers zijn open met schitterend uitzicht op vruchtbare planten en hebben een veranda. De kamers zijn voorzien van heerlijke grote bedden, badkamer en-suite gebouwd voor comfort voorzien van een bidet en dubbele douche. Woonkamer en keuken zijn gevestigd in het hoofdgebouw waarbij de salon met zijn interessante collecties van tribale kunst stukken een adembenemende sfeer uitstraalt. De lodge heeft ook een goed voorziene bar, een perfecte manier om te ontspannen na een lange dag in de natuur. Voor het dineren is een kleine aangename wandeling door de tropische tuin te maken om uw bestemming te bereiken. De lodge kent ook een barbecue plaats om "alfresco" te eten onder een sterrenhemel waarbij de verlichting van het zwembad een magische sfeer schept in de nacht.

Ongetwijfeld een van de meest adembenemende kenmerken van de lodge is het enorme dubbele gedifferentieerd zwembad, het water stort neer vanaf een hoge rots, die over de hele lengte van het zwembad loopt. Een kleine waterval die door de rots het water neerstort in het bovenliggend waterbekken van daaruit naar het onderliggende bekken en vult vervolgens het zwembad. Het lager gelegen zwembad is ontworpen met 4 onderwater stoelen waar gasten over de rand van het zwembad kunnen genieten van een panoramisch uitzicht.

OnsKenia, Kutazama Lodge uitkijkend over de Mwaluganje Elephant Sanctuary in de Shimba Hills in Kenia OnsKenia, Kutazama Lodge uitkijkend over de Mwaluganje Elephant Sanctuary in de Shimba Hills in Kenia OnsKenia, Kutazama Lodge uitkijkend over de Mwaluganje Elephant Sanctuary in de Shimba Hills in Kenia

Website Mwalunganje Elephant Camp Kenia Google Maps Shimba Hills Nationaal reservaat en Mwaluganje Elephant Sanctuary accommodatie overzicht naar bovenkant pagina
Mwaluganje Elephant Camp ligt in het hart van Mwaluganje Elephant Sanctuary, in de Mwaluganje Hills 45 km. van Mombasa aan de zuidkust, Het kamp ligt langs de schouder van een lage heuvel dit is een traditionele olifant parcours, zodat gasten mogelijk de olifanten kunnen observeren vanuit de tent.

De accommodatie bestaat uit 20 tenten allen voorzien van dubbele bedden, douche, wastafel en toilet, met een eigen veranda. Het is het enige tentend kamp binnen de Mwaluganje waar de gasten 6000 ha. voor zichzelf hebben.

De gasten kunnen ongestoord wandelen in het kamp en naast de olifanten ook de diverse vogelsoorten observeren. Mwaluganje is een van de 2 plaatsen in Kenia, waar u bijvoorbeeld de zeldzame en inheemse Sokoke Scops uil kunt zien.


OnsKenia, Mwaluganje Elephant Camp in het hart van Mwaluganje Elephant Sanctuary in Kenia OnsKenia, Mwaluganje Elephant Camp in het hart van Mwaluganje Elephant Sanctuary in Kenia OnsKenia, Mwaluganje Elephant Camp in het hart van Mwaluganje Elephant Sanctuary in Kenia

Website Sable Valley Treehouses Kenia  Google Maps Shimba Hills Nationaal reservaat en Mwaluganje Elephant Sanctuary accommodatie overzicht naar bovenkant pagina
Sable Valley Tree houses gelegen aan de groene sikkel van de Sable Valley grenzend aan de Shimba Hills. Het ademt een bijna spirituele sfeer met uitzicht op de vallei, waar mogelijk de kuddes sabel antilopen en olifanten gracieus voorbij komen terwijl gasten dit kunnen aanschouwen vanaf hun veranda. Beide luxe boomhutten zijn ontworpen met behulp van lokale materialen, waar met zorg en oog voor detail is het interieur ontworpen in Afrikaanse stijl. Een speciaal ontworpen prive zwembad zorgt voor heerlijke verkoeling.
Heeft u ooit gedroomd over het slapen onder de sterrenhemel, dat kan in een Ndovu hemelbed die voor de gasten op een veranda wordt gereden. De Sable Valley Three Houses hebben een eigen balkon waar u de maan in het oosten kunt zien opkomen en kunt genieten van een zonsondergang in het westen. Dineren bij kaarslicht waar een persoonlijke chef-kok de maaltijden voor de gasten bereid op een veranda. Gewekt worden in de morgen door de bediening met koffie, thee en verse geperste sinasappelsap op uw eigen veranda om van de zonsopkomst te genieten in alle rust, waarna het ontbijt geserveerd zal worden. Een zeer romantische bestemming, speciaal aanbevolen voor een huwelijksreis.


OnsKenia, OnsKenia, OnsKenia,


Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385