Mwaluganje Forest

Mwaluganje Forest is toegewijd aan de olifanten opvang en ligt ongeveer 14 kilometer van de hoofdingang van het Shimba Hills NP. De olifanten opvang is opgericht in 1933 voor de strijd tegen de ontbossing en bescherming van de unieke galerij bossen die langs de rivier waren gevormd. Het heiligdom is gewijd aan de olifant de bescherming te bieden door het minimaliseren van conflicten tussen mens en dier en het versterken van het sociaal economische karakter in dit kleine gebied. Mwanluganje Forest heeft een corridor naar de Shimba Hills voor de olifanten.

Flora en fauna het bos is ook het thuis voor de endemische vogelsoorten en van divers inheemse soorten bomen zoals Mbambakofi (afzelia quanzensis), Mgurure (Milicea execelsa) en Mvule (Combretum schumanii) en zes soorten van palmvarens, een fan-achtige plant die geëvolueerd 300 miljoen jaar geleden ( Eucephalartos hildebrantii) en is opgenomen in de Conventie over de internationale handel in bedreigde dier- en plantensoorten (CITES). Het is dan ook aan te raden om deze unieke boomsoorten te herkennen in het gebied een gids mee te nemen. Koop ook even wat papier bij de ingang, handgemaakt uit mest van de olifant ten bate van dit project.

Routebeschrijving

Van Mombasa, neemt u de veerpont op Likoni om toegang te krijgen tot de zuidelijke kustlijn naar Diani vanaf het veer ongeveer 10 kilometer. Vanaf Diana terugkeren naar de hoofd weg langs de kust de A14. De afslag richting Kwale stad nemen op de C106. De hoofdingang van het park is gelegen ongeveer op 1 kilometer en 3 kilometer van de Kwale.

Fly-in safari

Op het vliegveld van Ukunda worden dagelijks reguliere vluchten onderhouden naar Wilson Airport in Nairobi.
Mombassa Air heeft hier haar thuishaven, voor dagelijks vluchten naar Tsavo West, Amboseli en de Masai Mara.
Moi International Airport in Mombassa worden reguliere intercontinentale vluchten onderhouden en continentale vluchten naar Nairobi.

Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385