Historie

Shaba nationaal reservaat is bekend geworden door de natuurbeschermer Joy Adamson die haar door mens groot gebrachte luipaarden terug heeft willen zetten in de natuur.

Routebeschrijving

Het Shaba reservaat wordt voornamelijk vanuit het hoogland aangereden via Nanyuki. Eerst zal de weg zich banen door de witte boeren velden, grote nette akkers wat de graanschuur is voor Kenia. De weg loopt verder omhoog en door diverse kleine dorpjes.
Bij Timau op een heldere dag is hier een mooie opname te maken van de Mount Kenya. Hierna volgt al snel een T-splitsing de rechtdoorgaande weg loopt door naar Meru.
Linksaf loopt de weg alleen maar naar beneden en heeft men een mooi panorama overzicht van het droge Noorden. Naarmate verder afgedaald wordt, zal het steeds warmer worden en halverwege de weg zal een gids een plasstop maken bij een van de vele curio-shops. De weg loopt door tot aan Isiolo waar men zich verplicht moet melden bij een politie post. Vele lokale aanbieders zullen de wagen bestormen om kunstwaren en eten te verkopen. Verhalen vertellen hoe zwaar het leven is in deze stoffige stad.
Na het verlaten van Isiolo is er geen teerweg meer en resteert alleen nog een stoffige wasbordweg van ongeveer 60 kilometer. Bedenk hierbij dat we gaan rijden over de Trans African Highway, de weg als toegangspoort dient voor het noorden en doorloopt tot aan SomaliŽ. Na 50 kilometer wordt de richting aangegeven naar het Shaba Nationaal reservaat.

Fly-in safari

Vanuit Nairobi worden reguliere vluchten onderhouden naar Shaba / Samaburu vanaf Nairobi Wilson Airport, waarna gasten door een lokale gids van de lodge opgehaald worden op de landingsbaan. Voor private charters is er een landingsbaan in gebruik nabij Joys Camp.


Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385