Markten

City Market aan de Banda street is een overdekte markt gevestigd in één van de oude gebouwen in Nairobi. De markt is dagelijks geopend en er wordt een selectie van fruit, groenten, bloemen, vlees en vis verkocht. Deze kleurrijke markt is aan te raden aangezien er ook veel lokale handwerken worden verkocht. In de directe omgeving zijn er ook veel andere winkels bijvoorbeeld in Biashara street waar men veel handwerken en stoffen verkopen waar ook goede kleermakers te vinden zijn.

Kariokor Market ligt net buiten Nairobi op de weg waar ook paarden races gehouden aan de Racecours Road. Een markt waar naast veel houtsnijwerk ook de sisal manden tegen redelijke prijzen worden verkocht. Afdingen behoort hier tot een algemeen goed. De markt bestond ook al in de koloniale tijden. Kariokor, dat Carrier Corps betekent, is bekend bij lokale gidsen in Nairobi.

Masai Market zijn te vinden op woensdagen in de omgeving van de Uchumi supermarkt op Mombassa road en op zaterdagen in het centrum bij het High Court parkeerterrein. De markten zijn de moeite waard om te bezoeken op een dagtrip in Nairobi, waar veel houtsnijwerk, soap stone beelden etc. verkocht worden. Een hoop marktlieden bieden overigens veel van hetzelfde aan. De waren zijn goedkoper dan onderweg op safari.

Winkels - Shopping Centra

Sarit Centre is het eerste, grootste en het drukste winkelcentrum van Kenia. Het werd geopend in 1983 en ligt in het welvarende Westlands. Nabij verschillende hotels. Sarit Centre heeft standaard reguliere openingstijden.

YaYa Centre is een luxe en modern winkelcentrum en tevens het grootste winkelcentra met meer dam 70 winkels en kantoren. U kunt er 7 dagen in de week winkelen en het is makkelijk te bereiken. Elke maand komen er tienduizenden klanten. Iedere winkel is er op gericht de behoeften van de klanten tegemoet te komen door een breed assortiment en een goede service te bieden in een schone en vriendelijke ambiance.

West Mall is een zeer luxe winkelcentrum in Westlands waar de laatste modellen en alle trends van grote merken worden verkocht, waarbij een grote parkeergarage en taxi's aanwezig zijn voor vervoer naar en van de West Mall Gate.

Tuskee / Nakumatt zijn de namen van de grote supermarkten ketens in Kenia naast levensmiddelen worden hier ook televisie, computerapparatuur en de laatste gadgets  worden verkocht. Nakumatt 24 uur per dag open in Nairobi.

Restaurant

Thorn Tree Cafe voor een lunch in New Stanley Hotel ligt midden in het centrum de Thorn Tree werd vroeger in koloniale tijd gebruikt om berichten achter te laten op de scherpe doorns. De zondagen kwamen kolonialen samen om de laatste nieuwtjes uit te wisselen.

Carnivore restaurant aan de Langataroad aan te raden voor de lunch of diner. Een goede en sfeervolle locatie om een safari mee te beginnen of te beëindigen. Op het menu staat het vele wild dat bereid wordt op grote spiesen. Talrijke obers lopen af en aan om stukken af te snijden zolang uw vlag (een teken om aan te geven of je door wil gaan met eten of niet) nog overeind staat. Een tip: voor een rustpauze legt u even de vlag op zijn kant.

Makutano Grill Restaurant in Nairobi in de Ngong Hill is aan te raden voor een lunch tijdens een bezoek aan Giraffe Centre, Bomas of het Karen Blixen Museum. De lunch wordt geserveerd in de tuin, een ideale plek om even rustig bij te komen onder het getjilp van de vogelsoorten. Het is een informeel restaurant met een goede menukaart.

Simba restaurant voor een maaltijd op Kenyatta International Airport, bij het verlaten van de luchthaven is een goed restaurant gelegen op de 5e verdieping. Het Simba restaurant eten is hier goed in buffet vorm en men kan eventueel de bagage meenemen.

Voor een mooie panorama foto is deze locatie ook aan te raden voor de skyline van Nairobi en het vliegveld.

Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385