Plattegrond Noordkust

Wildpark Noordkust

Haller Park was eigenlijk een dorre vroegere cement groeve, ontstaan door het graven naar koraalsteen van de nabijgelegen Portland Cementfabriek. In 1971 trok de Zwitser RenÚ Haller zich het lot aan van dit stuk verwoeste natuur. Haller begon hier een natuurbeschermingspark, dat in 1985 werd opengesteld voor het publiek. Tegenwoordig kent Haller Park een fauna van zo'n 300 dieren, zoals krokodillen, nijlpaarden, buffels, antilopen, slangen en een veelvoud aan vogels. Maak een wandeling van anderhalf uur met een gids door dit mooie park, dan raak je zeker onder de indruk van de zorgvuldige wijze waarop de dieren hier worden beschermd. Haller Park is te vinden in Bamburi en heeft een entree prijs van 500 shilling. Park is dagelijks geopend van 9:00 tot 17:00 uur.

Markt

Mackinnon Market - in het midden van het oude stads centrum is een kleurrijke markt met vooral veel verse groenten, fruit en noten te kopen. Vooral ook bekend voor de verschillende soorten koffie, thee en kruiden. De markt kent ook veel lekkere Keniaanse specialiteiten. Let wel op bij het maken van foto's vraag dit eerst even beleefd. De markt is dagelijks open van 7.00 tot 18.00 uur.

Duiken

Mombassa Noordkust:
Peponi diving PADI erkend duikschool

Mombassa Zuidkust:
SXScuba PADI erkend duikschool
Diving The Crab PADI erkend duikschool

Dagtrip excursie Noordkust

Mamba Village ligt ten noorden van Mombassa. Deze farm bestaat uit meerdere afdelingen. Zo is er een aparte plek waar krokodillen gefokt worden. Hier leven duizenden exemplaren, het is ook de grootste krokodillenfarm van heel Oost-Afrika. Tijdens een bezoek wordt er een videopresentatie gegeven die de levenscyclus van de krokodil belicht. Het spectaculairste moment tijdens een bezoek is ongetwijfeld het voederen van deze dieren. De omliggende botanische tuinen met schitterende planten en bloemen. Mamba village kent ook een restaurant waar een lunch genuttigd kan worden. Geopend van van 8.00 tot 18.00 uur. Om 17.00 uur worden de krokodillen gevoerd. Entree prijs ligt rond de 500 Ksh.

Bombolulu Handcraft voor het aankopen van souvenirs en het steunen van het goede doel. Bombolulu, in 1969 opgericht, is een complex van workshops, waar mensen met diverse handicaps zich bezig houden met houtsnijwerk, het ontwerpen van kleding en het maken van sieraden. Apart zijn de sieraden van gerecycled materiaal zoals colablikjes en koperdraad. De gehandicapten wonen allen bij het project. Werp ook even een blik in het nabijgelegen cultureel centrum, waar hutten van diverse stammen zijn nagebouwd.

Bombolulu Handicraft ligt 4km ten noorden van Mombassa Het is op werkdagen open van 8.00 tot 12.45 uur en van 14.00 tot 17.00 uur, de showroom is van maandag tot zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur open.


Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385