Fotografie

Fotografische mogelijkheden zijn fantastisch, met de mooie en ongebruikelijke woestijn landschap en de steeds veranderende licht en kleuren. Voor onvergetelijke sundowners in de woestijn aan de rand van lavastromen.

Historie

De Kalacha gemeenschap kent een kleine katholieke kerk waarvan de wanden bekleed zijn met verbazingwekkende Bijbelse schilderijen. Geniet hier van de Gabbra dansers en hen traditionele ceremonies. Bezoek de rotsschilderingen 'art rock' van giraffe, olifanten en antilopen.

Marsabit Nationaal Park bekend geworden vanwege grote harige olifanten met grote slagtanden die voorkwamen in dit gebied. Ahmed was een olifant die hier ooit 24/7 presidentiŽle bescherming kreeg.

Bull Ahmed, had de grootste slagtanden ooit geregistreerd en werd 55 jaar oud, waarna zijn lichaam werd overgebracht naar Nairobi en tentoongesteld werd in het Nairobi Nationaal Museum.

Routebeschrijving

Marsabit ligt 560 kilometer ten noorden van Nairobi om dit reservaat te bereiken moet de weg gevolgd worden van Nanyuki naar Isiolo. Vanaf Isiolo via Archer Post tot aan Marsabit is 270 kilometer gravel en men is bezig met het asfalteren van de weg. Deze afstand wordt aangeraden om in konvooi af te leggen vanwege stropers en andere bandieten.

Marsabit kent twee toegangspoorten Ahmed en Abdul

Fly-in safari

De meest comfortabele manier om naar Marsabit te komen is om vanaf Nairobi met een vlucht van ongeveer 2 1/2 uur te vliegen naar een geasfalteerde airstrip wat ongeveer een kilometer afstand van Marsabit stadscentrum ligt.
Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385