Marsabit Nationaal Park is het meest afgelegen en minst bezochte nationale park van Kenia. Marsabit Nationaal Park is een groene oase in het midden van de woestijn en beslaat een oppervlakte 1500 km2. Het park kent drie krater meren die een habitat bieden aan het wild en de grote verscheidenheid aan vogels, Lake Paradise is de enige bron van permanente oppervlakte water in deze regio.

Marsabit Nationaal Park is voornamelijk bekend geworden vanwege de grote harige olifanten met grote slagtanden. Ahmed was een olifant die hier ooit 24/7 bescherming kreeg uitgevaardigd door een presidentiŽle order. Ahmed, had de grootste slagtanden geregistreerde slagtanden, overleed op een leeftijd van 55. Het lichaam van Ahmed werd geconserveerd en overgebracht naar Nairobi en tentoongesteld in het Nairobi Nationaal Museum.

Marsabit is de uitvalsbasis voor een safari door de noordelijke woestijn. Onverschrokken reizigers kunnen in speciale konvooien vanaf Marsabit door de Chalbi woestijn een safari maken naar het Turkana meer. Deze tocht is alleen te maken onder deskundige die bekend zijn in dit deel van de woestijn met speciale ingerichte 4WD voertuigen. Waarschuwing de weg is niet altijd veilig en in deze regio is weinig toezicht op de lokale bandieten.

Chalbi Desert is de heetste en meest droge regio in Kenia. Hoewel het een dunbevolkte woestijn is, staat deze bekend om haar schitterende natuurlijke schoonheid. De Chalbi Desert kent torenhoge zandduinen en vulkanische bergen en uitgedoofde vulkanen. De Kalacha oase is een drinkwater punt voor de nomaden in het gebied die enkele dagen lopen naar de dichtstbijzijnde geschikte weidegronden met kamelen, koeien, ezels en geiten. De noordelijke regio kent veel verschillende nomadische stammen zoals de Turkanen, Samburu, Pokot, El Molo, en de Gabbra stammen. De Gabbra stam heeft zich vooral aangepast in hen traditionele nomadische manier van leven om in hen voortbestaan te voorzien.

Flora en Fauna

  • Olifanten
  • Net giraffe
  • Koedoe
  • Grevy Zebra
  • Antilope soorten
  • Vogelsoorten
Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385