Historie

Hoewel Maralal een centrumfunctie heeft voor de streek, valt er hier weinig te beleven. Maralal is een stopplaats voor een doortocht naar de noordelijke gelegen woestijn en het Turkanameer. Maralal is ook bekend, doordat de Britten in de koloniale tijd de eerste president van Kenya, Jomo Kenyata hier gevangen hielden rond 1960. De bungalow waar hij gevangen zat is nu een nationaal monument en te bezichtigen. Niet lang geleden was het nog een onveilige situatie in deze omgeving. Nadat de vrede wat is teruggekeerd trok de Samburu bevolking zich weer terug in de dalen om de kuddes te hoeden.

Routebeschrijving

Raadzaam is om eventueel in afwachting van meerderen, in konvooi deze weg af te leggen, bijvoorbeeld indien een wagen stuk gaat.

Nairobi - Nanyuki - Isiolo naar Samburu voor overnachting dan via Wamba - Ludunggokwe - Kisima naar Maralal.

Nairobi - Nakuru - Baringomeer voor overnachting, deels de weg vervolgen naar Marigat, daarna richting Kisima naar Maralal.

Voor een mooi panoramaview van het Baringomeer moet men zonder meer deze weg nemen. Tevens de grootte van het meer valt op omdat de weg hoog boven het meer gelegen is. Echter is het raadzaam hier niet te stoppen omdat je hier gemakkelijk overvallen kan worden.

Fly-in safari

Alleen charter vluchten worden uitgevoerd naar Maralal.

Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385