Maralal ligt hoog in de prachtige groene heuvels op het Lerochi Plateau, ongeveer 270 km ten noorden van Nairobi. De stad Maralal ligt op het 2500 meter aan het einde van Laikipia plateau. De stad is vernoemd naar het district dat in het midden van de groene heuvels ligt, Maralal is het bestuurscentrum voor het Samburu volk. Maralal Sanctuary ligt noordelijk van de stad, waar het wild wordt aangetrokken door de permanente waterplaats bij de Maralal Safari Lodge. De waterplaats trekt veel zebra's, impala's, wratten zwijnen, buffels en soms worden hier ook hyena's en luipaard gezien. Olifanten passeren dit gebied beÔnvloed door het seizoen als deze naar hogere gronden trekken.

Maralal kan vanuit Baringo bereikt worden via een weg deels verhard is en overgaat in harde ondergrond, afwisselend met wasbord wegen. De afstand is ongeveer 180 kilometer vanaf Baringo. Maralal is ook aan te rijden vanaf Samburu waar het eerste deel nog wasbord weg is waarna deels een teerweg volgt. De weg loopt daarna stijl omhoog om op het hoger gelegen plateau de weg te vervolgen naar Maralal. De wegen leiden naar de noordelijk gelegen woestijngebieden en het is een stoffig landschap. Het landschap bestaat uit zichtbaar grijs en bruin tinten welke de boventoon voeren. De hoger gelegen gebieden zijn afwisselend groen met schitterende vergezichten. Een gedeelte is zonder meer een wasbordweg die slingert door bergketens van het plateau. Door regenval zijn soms hier ook de wegen weggeslagen en blijven alleen nog resten van de weg over, veelal bestaande uit keien en diepe gleuven. Het is een mooie tocht met een sterk afwisselend landschap en verre uitzichten over dalen. Het is raadzaam om eerst te informeren naar de conditie van de weg en de veiligheid, veelal worden de wegen ook bereden in konvooien.

Sinds 1990 organiseert Yare Safaris in augustus kamelenraces voor amateurs en professionals. Dit spektakel trekt bezoekers aan vanuit alle hoeken van het land en van de hele wereld. De bar van de Safariclub hangt vol met trofeeŽn, fotoís en andere attributen die verwijzen naar dit evenement. De overleden eigenaar en promotor van de races heeft gegarandeerd dat het gebeuren ook zonder hem doorgang zal vinden. Hetgeen in alle toonaarden bevestigd wordt in de bar. Het is ook in deze periode dat Maralal bol staat van de activiteiten voor de rest van het jaar fungeert het als een handelspost en is het voornamelijk een slaperige stad. Woonachtig in deze omgeving is iedereen afhankelijk van deze stad voor het betrekken van voorraden dan wel in afwachting van bussen die lokalen naar andere bestemmingen moet gaan brengen.De Blanke Masai het ware verhaal van Corinne Hofmann. Corinne Hofmann ontmoet tijdens haar vakantie in Kenia de man van haar dromen in Diani Beach de Masaikrijger Lketinga. Terug in eigen land kan ze hem niet uit haar hoofd zetten en ze besluit terug te keren om daar met Lketinga te trouwen en een ongewisse toekomst tegemoet te gaan.De Zwitserse Corinne Hofmann ontmoet tijdens een vakantie in Kenia de man van haar dromen: de Masai-krijger Lketinga. Ze besluit haar vertrouwde leven in Europa op te geven om samen met Lketinga een ongewisse toekomst in Afrika tegemoet te gaan. Samen bouwen ze een manyatta - een hut van takken, klei en stro, waarin ze gaan wonen - en Corinne geeft zich volledig over aan de riten en gebruiken van zijn Samburu-stam. Na een jaar trouwen Corinne en Lketinga en de geboorte van hun dochter Napirai lijkt de bekroning op hun geluk. Corinne wordt echter geconfronteerd met hongersnood, malaria en een steeds knellender sociale controle. Ook blijkt Lketinga buitensporig jaloers. Na vier jaar neemt ze een uiterst moeilijke beslissing: samen met haar dochtertje verlaat ze de stam en keert ze terug naar Europa.

Flora en Fauna

  • Camelen
  • Luipaard
  • Zebra
  • Impala
  • Vogelsoorten
De Blanke Masai het ware verhaal van Corinne Hofmann. Corinne Hofmann ontmoet tijdens haar vakantie in Kenia de man van haar dromen in Diani Beach de Masaikrijger Lketinga. Terug in eigen land kan ze hem niet uit haar hoofd zetten en ze besluit terug te keren om daar met Lketinga te trouwen en een ongewisse toekomst tegemoet te gaan.De Zwitserse Corinne Hofmann ontmoet tijdens een vakantie in Kenia de man van haar dromen: de Masai-krijger Lketinga. Ze besluit haar vertrouwde leven in Europa op te geven om samen met Lketinga een ongewisse toekomst in Afrika tegemoet te gaan. Samen bouwen ze een manyatta - een hut van takken, klei en stro, waarin ze gaan wonen - en Corinne geeft zich volledig over aan de riten en gebruiken van zijn Samburu-stam. Na een jaar trouwen Corinne en Lketinga en de geboorte van hun dochter Napirai lijkt de bekroning op hun geluk. Corinne wordt echter geconfronteerd met hongersnood, malaria en een steeds knellender sociale controle. Ook blijkt Lketinga buitensporig jaloers. Na vier jaar neemt ze een uiterst moeilijke beslissing: samen met haar dochtertje verlaat ze de stam en keert ze terug naar Europa.
Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385