Historie

Gede Ruins een van de oude Arabische steden langs de Oost-Afrikaanse kust van de late 13/14 eeuw Het was op mysterieuze wijze verlaten in de vroege 17de eeuw De Grote Moskee, het Paleis en de vele woningen en pijler graven zijn blootgelegd. Veel van de gebouwen in de buurt van de poort, maar andere zijn verspreid door het bos. Een binnenste en buitenste muur rond de stad Gedi. Grootste deel van de resten zich bevinden binnen de binnenste muur maar er zijn een aantal tussen de twee wanden. De Grote Moskee is gebouwd in het midden van de 15e C, en dan een eeuw later herbouwd. Het is typisch Oost-Afrikaanse ontwerp met een Mihrab geconfronteerd Mekka en een rituele wasruimte

Watamu Maritiem Nationaal Park

Watamu Marine Park is één van de mooie Marine Parken in Kenia. het koraal rif is slechts 300 meter van het strand en is de leefomgeving van een 600 soorten vissen en andere vreemde en prachtige zee schepsels.

Watamu het centrale massief bestaat uit Whale Island, een stuk koraal tegenover de ingang van de kreek wat een vogelreservaat is. De riffen en koraal zijn adembenemend, geliefd door duikers in de ontdekkingen diep onder het water oppervlak waar briljant gekleurde vissen zwemmen en deels uit de handen eten. Voor niet-duikers zijn er glazen bodem boten om van dit prachtig uitzicht te genieten.

Watamu Marine Park kent ongeveer 600 vissoorten, 110 soorten koraal en talloze stenige ongewervelde, schaaldieren en weekdieren. Zee temperatuur variërend van 20-30 graden Celsius, afhankelijk van het seizoen, de koudste in juni-oktober en de warmste worden van december tot mei.

Watamu kent verschillende deskundige gidsen die in staat zal zijn om te informeren over de diverse soorten vis en koraal tijdens het snorkelen.

Fly-in safari

Reguliere binnenlandse vluchten dagelijks van en naar Malindi
Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385