Informatie

Index lodges


Verantwoord Soda

Magadi Soda Kenya exporteert jaarlijks 330.000 ton soda naar Azië, Afrika en het Middenoosten. Het bedrijf is daarmee in Kenia de op één na grootste bron voor het genereren van buitenlandse valuta en een belangrijke belastingbetaler voor het land. Magadi Soda maakt deel uit van de Brunner Mond Group, een Engelse groep met o.a een productiefaciliteit in Nederland (Delfzijl).

De soda wordt voornamelijk gebruikt voor de productie van glas. De kwaliteit van de geproduceerde soda was tot nu toe echter laag, waardoor glasfabrikanten die het halffabricaat in hun productie gebruiken niet kunnen voldoen aan de emissienormen van het Kyoto-verdrag. Bij de inwerkingtreding van het verdrag zou Magadi's afzetmarkt wegvallen. Om deze reden werd een nieuwe fabriek gebouwd, waar een product van hogere kwaliteit geproduceerd werd. De nieuwe fabriek voldoet aan de criteria van de Wereldbank ten aanzien van milieu, sociale, veiligheids- en gezondheidsaspecten. De nieuwe fabriek is in 2006 in gebruik genomen.

Corporate Citizenship Award

Algemeen Directeur van Magadi Soda, James Mathenge over de uitbreiding: "De nieuwe fabriek produceert een hoge kwaliteit soda, net zo goed als waar dan ook ter wereld, waardoor onze exportkansen worden uitgebreid. Ook creëert deze investering 40 extra banen voor hoger opgeleiden. Naast een belangrijke bijdrage aan de lokale economie van Kenya, is Magadi Soda een belangrijke supporter van de lokale gemeenschap. We onderhouden allerlei voorzieningen voor de circa 3.000 inwoners van Magadi, waaronder de drinkwatervoorziening, een ziekenhuis en scholen. We zorgen ook voor huisvesting voor medewerkers en hun families en andere inwoners van de gemeenschap. Deze nieuwe investering versterkt het bedrijf en maakt het mogelijk om onze langdurige ondersteuning van de lokale gemeenschap te continueren." Voor haar sociaal verantwoorde manier van ondernemen ontving Magadi Soda in 2003 voor de tweede opeenvolgende keer de 'Corporate Citizenship Award' van het Kenya Institute of Management.

Informatie over de zoutwinning in Magadi zie hiervoor de link


Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385