Historie

Kinanjui Lesenteria was het hoofd van de Veiligheid bij Lewa Wildlife Conservancy (LWC) ten tijde van de oprichting in 1995, heeft gewerkt voor de Craig familie sinds 1966. Zijn eerste baan was bescherming te bieden aan de huisdieren en in het wild levende dieren, voornamelijk tegen de stropers. Later, toen Ian Craig de school had verlaten, kreeg Kinanjui de opdracht om Ian de verantwoordelijkheid bij te brengen over het wild leven in de regio. In de 10 jaar dat deze twee samen in de bush hun taken zijn gaan verrichten is er een blijvende vriendschap ontwikkeld, met respect voor de samenleving van mens en dier in Lewa Downs.

Kinanjui was een geboren jager, hij had een ongeėvenaarde kennis, respect voor en begrip van de natuur. Dus, toen de jacht werd verboden in 1977, was er niemand beter toegerust dan hij voor de bescherming en de zorg voor de neushoorn en andere bedreigde diersoorten op Lewa. In 1997 overtuigde Kinanjui, zelf een Ndorobo Maasai, de Ndrorobo Masai gemeenschappen van Il Ngwesi en Namunyak over te dragen aan Ian Craig. Deze samenwerking heeft er voor gezorgd dat met integriteit gebouwd is aan een aantal eco-lodges, waarvan de lokale gemeenschap mee profiteert. Kinanjui is in 2001 met pensioen gegaan, maar kan zijn Lewa niet achterlaten en bezoekt deze nog regelmatig.

Routebeschrijving

Vanaf Nariobi-Thika-Nanyuki route tot aan de splitsing naar Isiolo waar de gate is naar Lewa Downs. Lewa Downs is het verboden om met eigen vervoer te rijden.

Fly-in safari

Dagelijks worden reguliere vluchten onderhouden vanaf Nairobi, Wilson Airport naar het reservaat om daar door een lokale gids van een logde opgehaald te worden.

Accommodaties

Accommodaties op Lewa Downs bestaan uit Ecolodges, van de zeer luxueuze tot zeer comfortabele lodges en tented camps. Door grote ramen in sommige lodges heeft u een prachtig uitzicht op de weidse omgeving. Laat de gordijnen open om van een mooie zonsopgang te genieten in Wilderness Trails of Lewa House. Overnachtingen in tenten op Lewa Downs zijn mogelijk in Lewa Safari Camp.

Lewa Downs heeft Ecotoerisme in een hoog vaandel staan en is geheel doorgevoerd in dit district. De lodges bieden inzicht in de instandhouding en het beheer van het wildleven en samenwerking met lokale veehoudende stammen op basis van ecotoerisme.

Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385