Dodori en Boni wildreservaten

Dodori en Boni Game Reserves, de wild reservaten ten westen van Lamu eiland zijn te bezoeken tijdens het verblijf op Kiwayu Island. Deze wild gebieden zijn van levensbelang voor de bescherming van de fauna en flora van Oost-Keniaanse deel. De dieren in de reservaten bestaan voornamelijk uit vele trekvogels, migrerende olifanten en buffels. Andere diersoorten zijn leeuw, Cheetah, Serval, Caracal, Koedoe, primaten en de zeldzame Afrikaanse jachthond.

Kiunga National Maritiem Park

Kiunga National Maritiem Park ligt ten oosten van Kiwayu, dit maritiem park is het thuis van vele soorten maritiem leven zoals koraal vis, dugongs, walvishaai, koesteren walvis, tonijn, marlijn, zeilvis, wahoo, kingfish en vele andere vissoorten. De schildpadden leggen eieren op de zandige Kiwayu Beach, en worden beschermd door Kenya Wildlife Service (KWS).

Snorkelen/Duiken, Kiunga Nationaal Maritiem Reservaat waar gedoken en gesnorkeld kan worden.


Historie

Archeologie, Manda Island en Pate Island kent naast Lamu nog veel archeologische interessante sites, Voornamelijk zijn er veel huizen, graven en ruines. Takwa ruines uit de 15e tot en met de 17e eeuw op Manda Island. De Shanga ruines zijn te vinden op Pate Island.

Link Lamu historie: Lamu World Heritage

Routebeschrijving

Lamu en Kiwayu zijn alleen per boot of vliegtuig te bereiken.

Fly-in safari

Nairobi : dagelijkse vluchten vanaf het vliegveld Wilson airport met de maatschappijen Air Kenya of Safari link naar Manda Island airstrip.

Mombassa : vanaf het vliegveld MOI International Airport zijn er vluchten echter minimaal aantal 6 boekingen op deze vlucht anders zal een vlucht worden geannuleerd.

Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385