Website Loisaba Tented Camp Laikipia Kenia Laikipia overzicht exclusieve accommodaties lodges en tented camps voor safari en Fly-in Safari naar bovenkant pagina
Loisaba Tented Camp is een kleinschalige exclusieve accommodatie voor reizigers die op zoek zijn naar een avontuurlijke safari in combinatie met uitzicht over een weidse ongerepte wildernis in combinatie met een overnachting in alle luxe en comfort. Loisaba is ligt hooggelegen op een helling met een schitterend panorama vergezicht over het Laikipia plateau met op de achtergrond de majestueuze Mount Kenya. Loisaba is een voormalige privé ranch met een wild concessie van 60000 ha met uitzicht op de lager gelegen Ewaso Ngiro rivier die als een slang door het landschap een weg baant omzoomd door doum palmen en rivierbossen.

Loisaba kent een grote verscheidenheid aan activiteiten naast het relaxen bij het zwembad en genieten van gamedrives. Hier in Loisaba kan de avontuurlijke reiziger additioneel diverse activiteiten ondernemen een helikopter safari te maken, kameel of paard rijden, rafting op de rivier of een mountain bike trail volgen, vissen en/of “bushwalks” maken onder begeleiding. De speciaal opgeleide ervaren rangers begeleiden de gasten individueel op de gamedrives in een 4WD.

Loisaba is niet zomaar een lodge daarnaast is het een game-ranch waar veel aan wildlife research gedaan wordt. Educatieve projecten gerealiseerd worden in samenwerking met de lokale stammen. Uw bezoek is dus niet enkel van toeristische aard maar u draagt bij aan de ontwikkeling van het gebied.

Lounge / Restaurant: Loisaba beschikt over een gemeenschappelijke ruimte hoog gelegen met een wijds uitzicht over het reservaat. Een grote veranda met diverse zithoeken met fauteuils waar de gasten na een gamedrive kunnen relaxen en kunnen genieten van het zonneterras bij het zwembad. De lounge is ingericht met diverse zithoeken en een bar. In het restaurant worden exquise maaltijden geserveerd met alleen verse ingrediënten uit eigen tuin.

Luxe safari tenten: Gasten overnachten in één van de zes safari tenten geheel in stijl met veel privacy met eventueel naar voorkeur een overnachting in één van de Starbeds. De safari tenten zijn zeer ruim opgezet en voorzien van mahonie houten dekken met ieder een eigen overdekte veranda met uitzicht op het reservaat. De inrichting bestaat uit een zeer groot comfortabel bed met een aparte zithoek met fauteuils. Met en-suite een grote gescheiden badkamer ingericht met dubbele wastafels en separaat een grote doucheruimte gescheiden door een glazen deur.

Gesloten Seizoen: Half april tot eind mei.

Loisaba Tented Camp interieur kamer cottage, Laikipia exlusieve lodges in Kenia, Loisaba Tented Camp uitzicht vanaf het veranda over het Laikipia plateau, Loisaba Tented Camp, Laikipia Kenia

Website Loisaba Starbeds Laikipia Kenia Laikipia overzicht exclusieve accommodaties lodges en tented camps voor safari en Fly-in Safari naar bovenkant pagina
Loisaba Starbeds biedt een unieke gelegenheid voor gasten om op het Laikipia plateau te overnachten onder de sterren. “The Starbeds” zijn gebouwd op een verhoogd platform en deels bedekt met rieten daken met en-suite toilet en een douche in traditionele safari stijl. Mukokoteni zijn uniek ontworpen bedden vervaardigd verder uit het lokale hout wat gevonden kan worden in het district. De Mukokoteni bedden zijn comfortabel en voorzien van een klamboe, onder het bed zijn wielen waardoor het bed naar het open gedeelte van het platform gereden kan worden voor een nacht onder de adembenemende Afrikaanse sterrenhemel.

Loisaba Kiboko Starbeds hoog gebouwd tegen een heuvel heeft uitzicht op de dam waarbij de naam ontleend is aan het nijlpaard. Koija Starbeds is vernoemd naar de lokale stam en ligt aan de rivier, waarbij een avontuurlijke loopbrug toegang bied tot de accommodatie. Beide accommodaties bieden volledige privacy waarj de maaltijden worden geprepareerd door een kok in een originele “bush-keuken”. De gasten dineren bij een open kampvuur waarna zij zich kunnen gaan opmaken voor een romantische overnachting in één van de Starbeds. De unieke overnachting van Starbeds is het ervaren van de bushgeluiden diep in de nacht met een sterrenhemel boven u waarbij u het geheel mag ervaren als een echte bushtracker van weleer.

Overnachting in één van de Starbeds is mogelijk wanneer men verblijft op Loisaba Wilderness. Waarbij gasten de mogelijkheid hebben om per 4WD naar Starbeds te rijden, dit per paard of kameel te doen. Voor de avontuurlijke reiziger is het mogelijk om onder begeleiding van lokale Masai naar de Starbeds te wandelen.

Gesloten Seizoen: Half april tot eind mei.

Loisaba Kiboko en Koija Starbeds is gelegen naast de Loisaba Wilderness op het laikipia plateau in Kenia Loisaba Kiboko en Koija starbeds slapen onder de sterren op het laikipia plateau in Kenia Loisaba Kiboko en Koija starbeds zonsopkomst ontbijt in Loisaba Wilderness in Kenia

Website Kitich Camp Laikipia - Samburu Kenia Laikipia overzicht exclusieve accommodaties lodges en tented camps voor safari en Fly-in Safari naar bovenkant pagina
Kitich Camp een kleinschalige luxe tentenkamp ligt in een verlaten vallei omgeven door een bosrijke omgeving van vijgenbomen en palmvarens in het noordelijke Samburu district. Met uitzicht over de Matthew ranges en de Ngeng rivier in het Namunyak district. Een unieke accommodatie om de natuur te verkennen onder begeleiding van de Samburu en Ndorobo stam, veilig zwemmen in rots poelen gevuld met water van kristal heldere bergbeekjes. Kitich Camp ligt 45 minuten rijden vanaf de Ngelai landingsbaan waarbij onderweg naar het kamp direct een indrukwekkende gamedrive gemaakt wordt op weg naar het kamp.

De lounge is comfortabel ingericht voorzien van een groot verandadek met uitzicht over de bush en de rivier waar de gasten in de avonden kunnen scharen ronde het openhaard vuur. In het restaurant worden exquise Toscaanse maaltijden geserveerd met rijke invloeden van de Italiaanse keuken waarbij gebruik gemaakts van olijfolie van de boomgaard. Gasten dineren gezamenlijk bij kaarslicht in Hemmingway stijl, waardoor tijdens het verblijf een intiem informeel karakter ontstaat.

Kitich Camp is een echte 'bush camp' en biedt een werkelijk unieke wildlife ervaring. Kitich Camp bestaat uit slechts zes grote safari tenten gebouwd in traditionele safaristijl, allen met een en-suite ‘al fresco’ douche en toilet met een geweldig uitzicht van de privé veranda. De camel kleurige safari tenten zijn stijlvol ingericht met comfortabele bedden en een zithoek aangevuld met kleurrijke stoffen en Perzische tapijten.

Kitich Camp lounge gelegen ten noorden van Namunyak Ranch in het Samburu district op het laikipia plateau in Kenia Kitich Camp terras met uitzicht op de rivier ten noorden van Namunyak Ranch in het Samburu district op het laikipia plateau in Kenia Kitich Camp interieur tent gelegen ten noorden van Namunyak Ranch in het Samburu district op het Wilderness in Kenia

Website Mukutan Retreat Kuiki Gallmann Laikipia Kenia Laikipia overzicht exclusieve accommodaties lodges en tented camps voor safari en Fly-in Safari naar bovenkant pagina
Mukutan Retreat een unieke toevlucht met uitzicht op de spectaculaire Mukutan Gorge aan de rand van de Grote Rift Vallei. De Mukutan Retreat ligt in het uiterste westelijk deel van het Laikipia plateau een wild concessie van 100000 hectare, de thuishaven van conservatoir en auteur Kuki Gallmann. Mukutan betekent 'de vergadering', waar velen dieren samenkomen en zich terugtrekken in de omringende heuvels en valleien van het reservaat. Het is een unieke locatie waar gasten in alle stilte kunnen genieten van alleen de suggestieve geluiden van Afrika hier in de exclusieve schuilplaats de Mukutan Retreat in alle comfort van de hedendaagse wereld. De Mukutan Retreat is gebouwd in een elegante Afrikaanse stijl, met behulp van veel lokale gevonden materialen en stenen tussen inheemse bossen en papyrus velden.

De accommodaties in de Mukutan Retreat bestaat uit drie traditionele woningen aan de rand van de kloof, waarbij de inrichting bestaat uit comfortabele bedden, een ruime badkamer, en een privé veranda met een panoramisch uitzicht over het plateau. De centrale woonkamer met grote openhaard en de eethoek hebben de sfeer en het karakter bewaard gehouden van een eigen huis, ingericht met individueel geselecteerde items.

Biologisch maaltijden worden geserveerd in de Retraite - Italiaanse, Chinese en Indische met exotisch tintje. De winkel verkoopt een variëteit van lokaal gemaakt kunstwerken en Wild Sage etherische olie producten.

Bereikbaar alleen met een private charter vlucht waar de gasten opgehaald worden op Laikipia airstrip.

Mukutan Retreat een spectaculaire lodge op het Laikipia plateau in Kenia Mukutan Retreat een spectaculaire lodge op het Laikipia plateau in Kenia Mukutan Retreat een spectaculaire lodge op het Laikipia plateau in Kenia

Website Ol Malo  Laikipia Kenia Laikipia overzicht exclusieve accommodaties lodges en tented camps voor safari en Fly-in Safari naar bovenkant pagina
Ol Malo is een exclusieve locatie op het Laikipia plateau genesteld tegen een ruige rotsformatie. De lodge bestaat uit acht zeer comfortabele cottages gebouwd tegen een rotsformatie met een fenomenaal uitzicht over het wildreservaat. De lodge werkt nauw samen met de lokale Samburu waardoor de lodge ook bijdraagt in de behoefte van de lokale bevolking. Ol Malo lodge ontleent haar naam aan de Koedoe. Het schitterende aangelegde zwembad van Ol Malo is ongekend en vanaf het terras lijkt het water van het zwembad op te gaan aan de verre horizon.

Ol Malo lodge is een markant gebouwde accommodatie waarbij men veel gebruik heeft gemaakt van natuurlijke lokale materialen om zodanig de lodge samen te laten smelten in rots waarop de lodge gebouwd is. De lodge bestaat uit vier cottages en een villa geschikt voor een familie en bied slaapplaats voor twaalf personen. Voor de warme dagen zijn er meerdere schaduwrijke terrassen aangelegd en voor de koudere avonden beschikken de accommodaties over een open haard. De nette onderhouden tuin en gazonnen vormen een oase in dit ruige landschap van het Laikipia plateau.

De cottages zijn opgebouwd uit een zit- en slaapkamer met en-suite douche en toilet. De kamers zijn voorzien van grote ramen en een veranda met uitzicht op de lager gelegen drinkwaterplaats. De cottages zijn opgebouwd uit olijfhout en voorzien van grasdaken van lokale makuti. Het interieur bestaat voornamelijk uit warme tinten aangevuld met oog op veel details, waarbij het bad vervaardigd is van natuursteen wat bijdraagt voor een authentieke sfeer.

Ol Malo House is half in de rots gebouwd en is een exclusieve accommodatie voor een groep van 12 personen. Het huis beschikt naast een zeer royale woonkamer over drie slaapkamers met en-suite badkamers. Drie losstaande cottages bieden accommodatie voor de overige gasten allen voorzien van een zitkamer en slaapkamer met en-suite badkamer.

Ol Malo biedt haar gasten naast gamedrive ook diverse activiteiten aan paardrijden, kameelrijden, mountainbikes. Het vissen in de rivier op meervallen of per vlot de omgeving te verkennen op de snel stromende rivier. Voor de avontuurlijke gasten is er ook de bunker waarin op veldbedden overnacht kan worden, om dicht bij het wild te zijn gedurende de nacht en met veel geluk het luipaard te spotten.

Ol Malo Lodge lounge met uitzicht op het zwembad aan de noordelijke rand van het Laikipia plateau Ol Malo cottage interieur aan de noordelijke rand van het Laikipia plateau Ol Malo lodge zwembad met uitzicht over het Laikipia plateau

Website Sabuk lodge  Laikipia Kenia Laikipia overzicht exclusieve accommodaties lodges en tented camps voor safari en Fly-in Safari naar bovenkant pagina
Sabuk lodge Sabuk lodge is een unieke lodge deels verborgen in de rotsen van de hellingen boven de Ewaso Nyiro rivier die onder langs de hellingen een weg baant naar het lager gelegen Samburu. Dit deel van het Laikpia plateau is heuvelachtig, dichtbegroeid met mooie diverse Acacia boomsoorten en dichte struiken. De lodge is in zijn geheel geïntegreerd in de natuurlijke omgeving, waarbij ieder cottage een uniek uitzicht heeft in alle privacy over het Laikipia plateau. De rotsen zijn een inspiratie geweest voor het bepalen van de architectuur van iedere cottage. Waarbij iedere cottage beschikt over een tweezijdige geopende deel met een veranda met uitzicht op de vallei. De cottages zijn comfortabel smaakvol ingericht met oog voor detail. Waarbij iedere cottage beschikt over een en-suite badkamer met een diep verzonken bad waarbij het uitzicht over de vallei bewaard is gebleven.

Sabuk lodge bestaat uit een hoofdgebouw met een smaakvol ingerichte lounge en bar. Het restaurant waar overheerlijke hoogwaardige gerechten bereid worden, besteed de kok veel aandacht aan de natuurlijke smaken van producten. Bush geserveerde ontbijt is mogelijk tijdens de gamedrive en het diner zal in de avonden geserveerd worden bij kaarslicht onder een ware sterrenhemel. Als gasten terugkomen van de gamedrive in de middag brand een kampvuur waarbij de gasten nog even kunnen nagenieten tijdens het vallen van de avond. Het zwembad ontworpen in halve manen lijkt oneindig op te gaan in de Ewaso Ngiro. In het zwembad hebben gasten de mogelijkheid om aan de rand van het zwembad over de lager gelegen vallei uit te kijken.

De dagindeling is geheel naar eigen inzicht van de gasten op Sabuk, de mogelijkheid bestaat om met gidsen wandelingen te maken, een safari per kameel of met een 4WD voertuig de omgeving te verkennen. Hier raden wij aan om met de lokale naturalist de natuur te verkennen, waarbij inzicht gegeven zal worden op de geneeskundige rijkdom van de flora in de omgeving. Waarbij het mogelijk is om onderweg een verkoeling te zoeken in één van de poelen van de Ewaso Nyiro rivier. Anders als de andere parken gelden hier geen regels en onder begeleiding kunt u hier het voertuig verlaten om het wild te observeren. Hierdoor ervaart u een aparte belevenis op uw safari omdat u als gast onderdeel uitmaakt van de natuur.

Fly-camping voor de avontuurlijke reiziger is ook de mogelijkheid om per kameel samen met de Samburu door de omgeving te trekken. Overnachting in de bush onder een klamboe bij een knisperend kampvuur is een ongekende mogelijkheid om het gevoel van het leven in de bush te verrijken op een safari.

Sabuk is gesloten in vanaf de Pasen tot aan Mei.

Sabuk lodge ligt aan de de oevers van de Ewaso Nyiro rivier in Kenia op Laikipia Sabuk lodge interieur cottage met een weids panorama uitzicht van uit het bed over Laikipia plateau Sabuk lodge zwembad met uitzicht op de lager gelegen Ewaso Nyiro rivier in Kenia op Laikipia

Website Il Ngwesi Lodge Laikipia Kenia Laikipia overzicht exclusieve accommodaties lodges en tented camps voor safari en Fly-in Safari naar bovenkant pagina
Il N'gwesi Lodge is gelegen aan de rivier de Ngare Ndare aan de rand van de Mukogodo Hills en biedt een panoramisch uitzicht over de noordelijk plateau van Laikipia. Il N'gwesi heeft de toon weten te zetten voor het ecotoerisme op het Laikipia plateau, beloond met de evenaar Initiative Award tijdens de Wereldtop in Johannesburg. Il N'gwesi is uitgegroeid tot een rolmodel voor de komende gemeenschap van eco-lodges in Oost-Afrika. Dit stukje paradijs, tussen de eindeloze vlaktes en kliffen beschikt over een bepaalde magie die niet direct te beschrijven valt. Een verblijf in de Il N'gwesi Lodge is een unieke beleving comfort en traditionele Masai cultuur gecombineerd in de totale wildernis in het hart van Afrika.

Il N'gwesi Lodge kunnen maximaal zestien gasten overnachten in zes cottages, iedere cottage is uniek en individueel stijlvol ontworpen en vervaardigd uit lokale materialen. Gelegen op de hellingen van een kopje met een wijds uitzicht over het plateau kunnen de gasten slapen onder de sterren en omringd zijn door bush geluiden. De cottages zijn onderling verbonden met houten hangbruggen en paden naar de gemeenschappelijke lounge en restaurant. Waar gerechten bereid worden met verse producten van de lokale gemeenschap. Met een uniek gelegen zwembad met een panoramisch vergezicht op de vallei en de lager gelegen drinkwaterplaats kunnen de gasten tijdens het verblijf een verkoelende duik nemen.

De individuele cottages zijn opgebouwd uit lokale materialen op houten vlonders met veel privacy. Overdekt met makuti grasdaken en geheel driezijdig geopend met behoud van het panoramische uitzicht zonder ramen. De cottages zijn ingericht met robuuste lokaal vervaardigde meubelen en comfortabele bedden voorzien van een klamboe. Met een unieke buiten douche met stromend warm- en koud water met uitzicht op de wildernis.

Lokale gidsen begeleiden de gasten tijdens een bushwalk naar de Ngare Ndare rivier voor een picknick ontbijt. Game drives in een uniek wildgebied met aan het einde van de dag sundowners op de hellingen van de Mukogodo Hills. Een andere zeer bijzonder moment is kennis te maken met Omni, een zwarte neushoorn met de hand grootgebracht in Lewa wildlife Conservancy. Geboren als kalf van een blinde moeder en opnieuw uitgezet in Il N'gwesi.

Il N'gwesi Lodge is gelegen aan de rivier de Ngare Ndare op Laikipia plateau Il N'gwesi Lodge interieur kamer Il N'gwesi Lodge zwembad

Website Tassia lodge Laikipia Kenia Laikipia overzicht exclusieve accommodaties lodges en tented camps voor safari en Fly-in Safari naar bovenkant pagina
Tassia lodge is een kleinschalige exclusieve lodge gebouwd op een rots met een weids panorama uitzicht over het Mukogodo woud en ligt op een privé concessie de Lekurruki wat deel uitmaakt van het Laikipia plateau. Het lager gelegen Mukogodo woud kent veel Loimugi bomen het favoriete voedsel van de olifant. Tassia Lodge is gebouwd met behulp van veel lokale materialen rond de rotsachtige omgeving waar veel zorg is besteed tot het behoud van de natuurlijke omgeving waardoor deze lodge schijnt samen te smelten met de rots waarop het gebouwd is.

Tassia lodge bestaat uit zes cottages met en-suite badkamer en toilet. De cottages zijn gebouwd afhankelijk van de omgeving van de rots, waarbij één zijde volledig geopend is en geen ramen kent waardoor zonder belemmering genoten kan worden van het weidse uitzicht. De interieurs zijn zeer zorgvuldig gekozen en smaakvol ingericht. Centraal ligt de lounge en het restaurant waar exquise maaltijden bereid worden. Tijdens het verblijf in de Tassia Lodge kunnen gasten besluiten gemeenschappelijk te dineren maar is het ook mogelijk dat maaltijden geserveerd worden op de veranda in de cottage. Het lager gelegen zwembad is omgeven door vijgbomen uitgehouwen uit de rots met uitzicht over het plateau.

Tassia lodge is bij uitstek geschikt voor wandelingen in de natuur waarbij de lokale leden van Lekurruki de gasten begeleiden met veel kennis van hen omgeving. Het Mukogodo woud, vol met vlinders, vogels en zeldzame planten, wandelingen langs de rivierbedding zijn uitdagend en spannend. Tassia is ook de basis voor paragliders een wandeling naar de top van Lossos, waar een meest geweldige vlucht begint. Dag- en nacht gamedrives waarbij de gasten kunnen besluiten om te genieten van een ontbijt in de bush of een overnachting in een fly-camp in het reservaat.


Tassia lodge uitkijkend over het noordelijk Frontier District richting Samburu in Kenia Tassia lodge interieur cottage uitkijkend over het noordelijk Frontier District richting Samburu in Kenia Tassia lodge zwembad met uitzicht over het noordelijk Frontier District richting Samburu in Kenia

Website Ol Pejeta Ranch House Laikipia Kenia Laikipia overzicht exclusieve accommodaties lodges en tented camps voor safari en Fly-in Safari naar bovenkant pagina
Ol Pejeta Ranch House ligt in het hart van de Ol Pejeta concessie voormalig bewoond door de miljonair Adnan Kashoggi. Dit prachtige gerenoveerde ranch house geeft aan hoe de voormalige eigenaar heeft gewoond omgeven door een weelderige tropische tuin met uitzicht op de Mount Kenya. De villa heeft een heerlijke veranda waar tijdens het vallen van de avond nagenoten kan worden van een dag in het reservaat. Ol Pejeta Ranch House bestaat uit een grote salon met meerdere suites waar gasten zich kunnen terug trekken voor hen privacy. Het interieur straalt een hoogwaardige kwaliteit uit is ingericht met originele en unieke schilderijen en kunstvoorwerpen. In de dining waar voorheen de maaltijden geserveerd werden dineren de gasten gezamenlijk de maaltijden waarbij de menu’s op verzoek worden samengesteld.

Ol Pejeta Ranch House bestaat uit meerdere accommodaties waaronder een privé suite met eigen veranda met aangelegde tuin en een privé zwembad. Daarnaast worden er twee suites aangeboden in het huis op de 1e verdieping met een gemeenschappelijke lounge en twee slaapkamers voorzien van een badkamer met ligbad douche en toilet.

Buffalo Cottage is een gescheiden cottage oorspronkelijk gebouwd voor de Khashoggi’s kinderen om te overnachten. Gasten die veel waarde hechten aan totale privacy wordt deze cottage aangeboden met bedienend personeel. De cottage heeft een comfortabele royale lounge met een eigen terras en aangrenzend twee gescheiden slaapkamers. De slaapkamers hebben naast een kleedkamer een verzonken ligbad, douche en een toilet.

Gasten kunnen hier gebruik maken van de aangeboden activiteiten tijdens het verblijf bestaande uit dag- en nacht gamedrives in het reservaat. Lion tracking in de concessie en bushwalks onder begeleiding van lokale gidsen. Het bezoeken van Jane Goodall chimpansee opvang en het culturele museum in het reservaat.

Ol Pejeta Ranch house exclusief overnachten op Sweetwaters Ol Pejeta op de evenaar in Kenia Ol Pejeta Ranch house interieur suite, Sweetwaters Ol Pejeta ranch Kenia Ol Pejeta Ranch slaapkamer suite, Sweetwaters Ol Pejeta ranch Kenia

Website link Ol Pejeta Bush Camp Laikipia overzicht exclusieve accommodaties lodges en tented camps voor safari en Fly-in Safari naar bovenkant pagina
Ol Pejeta Bush Camp, is een kleinschalig intiem bushcamp waar gasten de mogelijkheid hebben om de romantiek van hun safari van weleer te beleven. Maar zeker óók voor de familie safari met jonge kinderen is het een unieke en avontuurlijke belevenis. Het ware Out of Africa gevoel!

Het tentenkamp bestaat uit 6 suites tenten gelegen langs de oevers van de Ewaso Nyiro rivier waardoor er veel privacy met uitzicht over de savanne is. De inrichting bestaat veelal uit kleine Afrikaanse details en de authentieke petroleumlampen en lantaarns geven een extra dimensie. De één of twee persoonsbedden, apart toilet en een aparte douche maken de inrichting compleet.

Na de gamedrives kunnen gasten nagenieten bij het knapperende kampvuur. Bij het vallen van de avond waarbij het kamp gedurende de avond verlicht zal worden met talloze petroleum lampen welke bijdraagt aan de intieme bush sfeer. De maaltijden van hoge kwaliteit worden geserveerd in een grote gemeenschappelijke tent, ook wel mess tent genoemd. De lounge is een nabij gelegen tent, waar gasten kunnen ontspannen, een boek kunnen lezen onder het genot van een drankje.

Ol Pejeta Bush Camp biedt daarnaast veel andere activiteiten. Dag- en nacht gamedrives, bushwalks met rangers, lion tracking in het reservaat en onder begeleiding van lokale gidsen, sundowners, bush ontbijt, privé bezoek aan de witte neushoorns of een bezoek aan de Jane Goodall chimpansees opvang. Ook bestaat de mogelijkheid radio collared Lion tracking samen met het onderzoeksteam te beleven.

Ol Pejeta Bush Camp tentenkamp Laikipia Plateau in Kenia Ol Pejeta Bush Camp lounge Laikipia Plateau in Kenia Ol Pejeta Bush Camp tentenkamp interieur tent Laikipia Plateau in Kenia

Website Sweetwaters tented Camp  Laikipia Kenia Laikipia overzicht exclusieve accommodaties lodges en tented camps voor safari en Fly-in Safari naar bovenkant pagina
Sweetwaters Tented Camp - Main Camp

Sweetwaters tented Camp, heeft een prachtig uitzicht over de savanne met op de achtergrond de besneeuwde toppen van de Mount Kenya, in het hart van 90000 hectare Ol Pejeta Conservancy. Het tentenkamp ligt in de schaduw van de 'whistling thorn trees' en andere acacia bomen, met uitzicht op een verlichte drinkwaterplaats. Het biedt gasten een luxe tent accommodatie aan in Kenia, met persoonlijke service en aandacht.

Accommodatie van het kamp bestaat uit 40 luxueuze en-suite tenten, sommige op de begane grond en enkele gebouwd op een verhoogde houten platform. Alle tenten zijn bedekt met grasdaken om de tent koel te houden, tijdens de heetste van de dag. Elke tent heeft een ruime veranda en en-suite badkamer. De oorspronkelijke boerderij bevat een eetkamer, een bar en een receptie met een openhaard, daarnaast ook een zwembad.

Optionele activiteiten in Sweetwaters Tented Camp zijn de dag en nacht gamedrives, bushwalks, kameelrijden. Het bezoeken van de 200 hectare chimpansee opvang van Jane Goodall, waar de wees chimpansees worden opgevangen en geleerd worden zichzelf te redden in de natuur. Bezoek aan de Ereri Multiculturele Manyatta. Lion Tracking met de Ol Pejeta onderzoeksteam.

Sweetwaters tented camp, interieur van de tent op de evenaar in Kenia Sweetwaters tented camp zon oppkomst met de achtergrond de mount Kenya op de evenaar in Kenia Sweetwaters tented camp op de achtergrond met een giraf bij de drinkwaterplaats
Sweetwaters Luxe Tented Camp - Morani Wing

De Morani Wing maakt onderdeel uit van Sweetwaters Tented Camp, de naam “Morani “komt van de welbekende eerste zwarte neushoorn die in 1989 voor het eerst geïntroduceerd werd in het Ol Pejeta Conservancy. Wing staat voor vleugel. De aangebouwde vleugel ligt aan de Zuid Oostelijke kant van Sweetwaters tented camp.

Morani Wing heeft 11 luxe tenten waaronder ook 1 tent met goede faciliteiten voor de mindervalide reiziger. De atmosfeer geeft het ware “Out of Africa feeling” door subtiele mooie details die in de tent zijn aangebracht waardoor het een exclusieve uitstraling geeft. Vanaf het veranda dek is er een adembenemend uitzicht over de drinkwaterplaats en op de achtergrond de besneeuwd toppen van de Mount Kenya. De tent is verder voorzien van een kingsize bed, kledingkast, secretaire en een en-suite ruime badkamer met douche en toilet.

Sweetwaters tented camp, Morani Wing interieur van de tent op de evenaar in Kenia Sweetwaters tented camp Morani Wing Sweetwaters tented camp Morani Wing

Website Porini Rhino Camp Laikipia Kenia Laikipia overzicht exclusieve accommodaties lodges en tented camps voor safari en Fly-in Safari naar bovenkant pagina
Porini Rhino Camp is gelegen in het Ol Pejeta Conservancy een 90000 hectare groot wild reservaat. Porini Rhino Camp is verborgen in een afgelegen vallei waarbij een acacia woud zorgt voor schaduwrijke bomen aan de oever van een rivier. Gamedrives en Night Gamedrives worden verzorgd in het kamp met 4x4WD met gekwalificeerde gidsen. Bush walks onder begeleiding van de lokale Masaai.

De accommodatie bestaat uit zes comfortabele tenten, die elk comfortabel ingericht zijn. De tenten zijn voorzien van een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed, zonne-elektrische verlichting, en-suite badkamers met toilet spoelen en safari douche. Het kamp is zeer milieuvriendelijke met zonne-energie verlichting en geen generator.

Porini Rhino Camp tentenkamp ligt in het Ol Pejeta Conservancy op de evenaar in Kenia Porini Rhino Camp met uizticht over het Ol Pejeta Conservancy op de evenaar in Kenia Porini Rhino Camp tent interieur voorzien van comfortabele bedden, Ol Pejeta Conservancy op de evenaar in Kenia
Website Sosian Ranch House Laikipia Kenia Laikipia overzicht exclusieve accommodaties lodges en tented camps voor safari en Fly-in Safari naar bovenkant pagina
Sosian Ranch Houseligt op een 24000 hectare gameranch te midden van de bush op het Laikipia plateau. De gameranch is niet beperkt door regelgevingen zoals in de andere parken waardoor de Sosian Ranch interessante manier is om te genieten van een unieke bush ervaring. Vanuit de ranch worden de gamedrives verzorgd in aangepaste 4WD voertuigen, waar ook gedurende de avond de mogelijkheid is om het wild te spotten tijdens een avontuurlijke spannende night gamedrive.

Sosian Ranch House is genieten van alle comfort en exclusiviteit, in dit prachtig gerenoveerde voormalige Ranch House met zijn elegante inrichting gebouwd in 1940. Het hoofdgebouw op deze ranch heeft een gezellige authentieke lounge waar gasten zowel overdag als in de avond heerlijk kunnen ontspannen bij het openhaard vuur. Een bijzondere plek waar de managers van Sosian Ranch het doel hebben om u het gevoel te geven tot de familie te horen tijdens het verblijf. Heerlijk genieten zowel overdag als s’avonds van de gerechten die geserveerd worden buiten op de veranda of in de eetkamer. Sosian Ranch House heeft zeven sfeervolle cottages allen voorzien van een privé veranda met en-suite badkamer met douche en toilet.

Een aantal activiteiten zijn de dag en nacht game drives - olifanten altijd in overvloed en zeldzame soorten zoals Grevyzebra en Jackson's hartebeest altijd aanwezig en waarbij regelmatig de wilde honden gespot zijn. Paardrijden op een van de safari paarden getraind door Offbeat Safaris of een Kameel trektocht over het plateau. Romantisch picknicken in de bush en genieten van een cocktail bij zonsondergang, het zwemmen bij de waterval of genieten van het uitzicht vanuit het zwembad na een stoffige gamedrive. Voor ouders met kinderen een accommodatie om onder begeleiding te vissen in de rivier en voor de sportieve reiziger beschikt Sosian Ranch over een tennisbaan.

Bereikbaarheid: Met het vliegtuig naar Nanyuki waar de gasten opgehaald worden, van Nanyuki of Nyahuru/Rumuruti (2 uur) rijden, of een chartervlucht naar de Sosian airstrip.

Gesloten van 16 april tot en met 31 mei en de maand november.

Sosian Ranch House is gelegen op het Laikipia plateau in Kenia Sosian Ranch House interieur cottage gelegen op het Laikipia plateau in Kenia Sosian Ranch House zwembad met uitzicht op het Laikipia plateau in Kenia

Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385