Historie

Op het Laikipia plateau zijn natuurbehoud en toerisme in handen van de lokale en blanke bevolking. Een balans is gevonden tussen het behoud van de natuur in combinatie met unieke safari mogelijkheden. Daarmee heeft men hier op het Laikipia Plateau een goed voorbeeld neergezet voor het hedendaagse toerisme.

Eco-tourisme levert bijdrage door scholing en bewustwording van lokale gemeenschap wat voornamelijk leeft van landbouw. Wat tot gevolg heeft dat de vele lokale veehouders belang hebben bij behoud van de natuur en het ontzien van het wild. Verscheidene kleine reservaten worden in eigen beheer gerund door leden uit de lokale gemeenschappen met veel succes.

Routebeschrijving

Nairobi - richting Nanyuki afhankelijk van de locatie worden de lodges aangereden, accommodaties op het plateau worden reizigers voornamelijk ingevlogen vanwege de infrastructuur en onderhoud van de wegen.

Nyahururu - richting Rumuruti afhankelijk van de locatie worden de lodges aangereden op het plateau, deze weg wordt veelal vermeden vanwege onderhoud van de C76/C77.

Fly-in safari

Air Kenya en Safari Link onderhoud reguliere vluchten vanaf Nairobi Wilson Airport naar het vliegveld in Nanyuki en Lewa Downs. Veel lodges hebben op het Laikipia plateau beschikken over landingsbanen waardoor ook met private charters gevlogen kan worden naar de lodges in het district.

Tropic Air heeft in Nanyuki haar thuisbasis, verzorgt private charters naar de accommodaties op het Laikipia plateau die beschikken over een eigen landingsbaan.


Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385