Google Maps naar bovenkant pagina
Island Camp Baringo is een tentenkamp op Ol Kokwe eiland in het Baringomeer. Met een korte boot trip arriveert u bij de lodge aan het zuidelijke puntje van het eiland. De lodge bestaat uit 23 permanente tenten allen met een eigen badkamer en toilet. De tenten zijn allen op diverse plaatsen gebouwd onder de acacia bomen met uitzicht over het meer.

De centrale lodge bestaat uit een eetzaal en een algemene ruimte waar koffie en drank geserveerd wordt. Het zwembad ligt op het hoogst gelegen punt van de lodge waar het prettig vertoeven is gedurende de dag. Voor gasten slecht ter been moet men rekening houden met een lange trap om de lodge te bereiken, en van de tent naar de eetzaal.

Island camp Baringo op ol kokwe island in Kenia Island camp Baringo op ol kokwe island in Kenia OnsKenia, Island Camp Baringo meer


website accommodatie  Google Maps naar bovenkant pagina
Samatian Island Lodge ligt op een klein eiland in het Baringo meer. Met een boot trip bereikt men het eiland waar de 5 cottages gebouwd zijn met een formidabel uitzicht over het contrasterende rode meer. Samatian Island Lodge biedt de perfecte combinatie om even tot rust te komen tijdens een lange safari.

Als accommodatie kunnen er maximaal 10-12 gasten ontvangen worden. Iedere cottage heeft de bekende rieten daken, alle kamers hebben een aangrenzende badkamer en een zithoek, eigen veranda met terras. Een familie cottage is gebouwd speciaal voor gezin of familie, en kent 2 kamers met aangrenzende badkamers. Op de bovenverdieping is een veranda dek gebouwd met zithoek waar men een adembenemend uitzicht heeft van 360 graden.

Bij het restaurant en het zwembad heeft men een panoramisch uitzicht over het meer met uitzicht op de ruige bergen van Noord Kenia. Men moet rekening houden met een hoog prijskaartje wat de moeite waard is voor een glorieus isolement gevoel.
Samatian island lodge gelegen in het Baringo meer in Kenia OnsKenia, Samatian island lodge gelegen in het Baringo meer in Kenia OnsKenia, Samatian island lodge gelegen in het Baringo meer in Kenia

Google Maps naar bovenkant pagina
Soi Safari Lodge is een van de onlangs gebouwde lodges aan het Baringo meer in de vorm van een pagode. Eigenaar van de lodge is de zoon van voormalig president Arap Moi en opende haar deuren in het najaar van 2007. De lodge ligt aan de noordelijke kant van het Baringo meer en heeft uitzicht over de mooie eilanden in het meer. De lodge kent helaas weinig ambiance. Voor een overnachting is het te boeken voor een doorreis naar noordelijk gelegen delen van Kenia.
OnsKenia, Baringo meer Soi Safari lodge Baringo meer Soi Safari lodge OnsKenia

Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385