Informatie

Gastenboek


Enticing Tanzania - 8 daagse prive rondreis Tanzania

In de verte verraden contouren van giraffen, de grootste concentraties van wildleven op de ogenschijnlijke verlaten goudgele gekleurde savanne van de Serengeti. Waar eeuwenoude tradities en culturen bewaard zijn gebleven door de kleurrijke Masai.

Genieten van talloze sterren aan de Afrikaanse hemel bij het vallen van de duisternis, waar tot diep in de nacht leeuwen brullen en olifanten triomfantelijk trompetteren in de bush. Het is dat onbeschrijfelijke gevoel gearriveerd te zijn in de Afrikaanse wildernis, waar ultieme dromen werkelijkheid worden.


Dag programma
Dagen MPOvernachtingenInbegrepen
Dag 1 VP  Arusha - Karama LodgeTransfer JRO luchthaven
Dag 2 VP  Arusha - Karama Lodge1 x GD Arusha NP
Dag 3 VP  Karatu - Simba Lodge1 x GD Manyara NP + Picnic
 Periode januari - maartGrumeti consessie
Dag 4 VP  Serengeti - Mbalageti Lodge1 x GD + Picnic
Dag 5 VP  Serengeti - Mbalageti Lodge2 x GD / FDG
Dag 6 VP  Serengeti - Mbalageti Lodge2 x GD / FDG
 Periode april - meiGrumeti consessie
Dag 4 VP  Serengeti - Serengeti Sopa Lodge1 x GD + Picnic
Dag 5 VP  Serengeti - Serengeti Sopa Lodge2 x GD / FDG
Dag 6 VP  Serengeti - Serengeti Sopa Lodge2 x GD / FDG
 Periode juniGrumeti consessie
Dag 4 VP  Serengeti - Mbalageti Lodge1 x GD + Picnic
Dag 5 VP  Serengeti - Mbalageti Lodge2 x GD / FDG
Dag 6 VP  Serengeti - Mbalageti Lodge2 x GD / FDG
 Periode juli - decemberSeronera consessie
Dag 4 VP  Serengeti - Kati Kati Camp1 x GD + Picnic
Dag 5 VP  Serengeti - Kati Kati Camp2 x GD / FDG
Dag 6 VP  Serengeti - Kati Kati Camp2 x GD / FDG
Dag 7 VP  Ngorongoro Krater - Endoro Lodge1 x GD Ngorongoro Krater
Dag 8 --  Arusha - Kilimanjaro AirportLunch - Transfer

LG = Logies  LO = Logies en Ontbijt  HP = Half pension  VP = Vol Pension
GD = Gamedrive FDG = Full-Day Gamedrive + Picknick GP = Game Package
Route Enticing Tanzania safari rondreis

Dag 1 t/m 2 - Arusha

 
Karibu wa Tanzania, wij verwelkomen u op de luchthaven van Kilimanjaro airport aan de voet van de hoogste berg van Afrika. Hier rijdt u samen met hem en uw persoonlijke gids en chauffeur naar uw accommodatie in Arusha. Bij aankomst in Arusha zal met u de volledige rondreis doorgenomen worden.

Arusha is een levendige stad aan de voet van Mt. Meru. De stad kent een kleurrijke markt en waar men de handel bedrijft in de vele winkeltjes en is ook het hart van de communicatie in het gebied. Door de ligging op 1400 meter is het een heerlijk klimaat het gehele jaar door. Rondom de stad zijn veel koffieplantages, bloementelers en graan- en maďsvelden.

De volgende dag maakt u een gamedrive door Arusha Nationaal Park met een picknick lunch in de bush. Hier in het park gaat u op zoek gaan naar het bijzondere wild in het park de fraaie Colobus apen en een grote variëteit aan vogels. Het park bestaat uit verschillende vegetatie zones rondom de Mount Meru, de Ngurdoto krater voor mooie vergezichten en de noordelijk gelegen Momella meren. Waarbij u een wandeling kunt maken naar de watervallen in het reservaat.
Additioneel kunt u een kanotocht maken op de kleine Momella meren in de ochtend.

Karama lodge is een eenvoudige lodge net buiten Arusha, gebouwd tegen steile helling in harmonie gebouwd met de natuur in de omgeving. Centraal gelegen in de lodge is de lounge en het restaurant met een grote veranda met uitzicht op het lager gelegen zwembad. De accommodatie bestaat uit een houten opgetrokken banda op hoge palen met een eigen veranda met uitzicht op het woud. De banda is ingericht met comfortabele bedden voorzien van een klamboe, met en-suite een badkamer met douche en een toilet. Gasten kunnen wandeling maken naar het nabijgelegen Kimandolu dorp of een bushwalk onder begeleiding naar de top van de Suye Hill.

Accommodatie : Karama Lodge op basis van volpension
Karama Spa Lodge ligt nabij Arusha Nationaal Park Tanzania Karama Spa Lodge interieur kamer, Arusha Tanzania Karama Spa Lodge interieur kamer, Arusha Tanzania

Dag 3 - Lake Manyara

Vandaag na het ontbijt rijden we via een korte verbindingsroute naar Lake Manyara Nationaal Park. We rijden direct naar de entree van Lake Manyara Nationaal Park. Vandaag maakt u een lange gamedrive waarbij wij de lunch onderweg verzorgen met een picknick lunch in het park. Aan het einde van de middag rijden we naar uw accommodatie in Karatu voor de overnachting gunstig gelegen voor de volgende dag naar de Ngorongoro krater.

Lake Manyara Nationaal Park ligt ingeklemd in een scheur van de Grote Slenk. Direct bij het binnenrijden ervaart u de speciale sfeer van een oerwoud vol met apen en klaterende beekjes met glashelder water. Verderop wordt het woud dunner en gaat het over in een steppeachtig gebied rondom het meer. Hier is bijna al het wild geconcentreerd: olifanten, waterbokken, nijlpaarden, gnoes, impala's en natuurlijk ook het roofwild zoals leeuwen en hyena's. Aan en in het meer leven doorgaans duizenden flamingo's, pelikanen, ibissen, reigers en majestueuze visarenden. De zogenaamde boomklimmende leeuwen die in Lake Manyara leven, hebben de merkwaardige gewoonte af en toe een dutje te doen in een acaciaboom. Verder zult u zeker niet om de vele bavianen heen kunnen, die zich vooral bij de ingang van het park ophouden.

Karatu Simba Lodge is een permanent tentenkamp gelegen op een heuvel in de omgeving van de stad Karatu. De Karatu Simba Lodge beschikt over een bar en grote lounge en een ronde opengewerkt restaurant waar de maaltijden in buffetvorm geserveerd worden. Voor het restaurant is een groot zonneterras met een zwembad met uitzicht op de Ngorongoro concessie. U overnacht in één van de safari tenten ruim met een grote overdekte veranda. De inrichting van de kamers bestaan uit hemelbedden voorzien van een klamboe met een zithoek en grote ramen en openslaande deuren naar het terras met en-suite badkamer voorzien van toilet en een douche.

Accommodatie : Karatu Simba Lodge op basis van volpension
Karatu Simba Lodge - Tanzania Karatu Simba Lodge zwembad- Tanzania Lake Manyara nationaal park Tanzania

Dag 4 t/m 6 - Serengeti NP

 
We verlaten vandaag de Rift Vallei waar we tegen de hellingen oprijden van de Ngorongoro krater. Hier stoppen we bij het viewpoint voor een mooi vergezicht over de krater. We vervolgen onze weg richting de eindeloze vlaktes van de Serengeti. Waar wij onderweg een picknick lunch verzorgen tijdens de gamedrive op weg naar uw accommodatie in de Serengeti.

Het Serengeti Nationaal Park is wellicht het beroemdste wildpark op deze wereld. Bekend om de ecologische waarde van dit park waar 35 verschillende diersoorten te vinden zijn en over de 450 vogelsoorten. De uitgestrekte savannes met rotsblok formaties ‘kopjes’ zijn het decor van de Serengeti. De naam van het park ‘siringet’ betekent in het Maasai ‘oneindige vlakte‘ en het is dan ook niet te beschrijven wanneer we het park bezoeken dat hier gemiddeld 3 miljoen dieren samenleven. Serengeti tevens bekend van de grote migratie van de 1,4 miljoen gnoes welke trekken naar de Masai Mara in Kenia. De migratie die plaats vindt in de periode van juli tot en met oktober, de gnoes op zoek naar het groene gras en volgen het korte regenseizoen. Het park kent drie vegetatiezones. Het droge zuiden met grasvlaktes, het groene westen onder invloed van Lake Victoria en het hoger gelegen noordelijke deel waar invloeden van de rivieren merkbaar zijn. In deze vegetatie zones zijn over het algemeen verschillende diersoorten terug te vinden door het gehele jaar in de Serengeti.

Periode januari t/m maart en juni: Serengeti NP - Grumeti West

In het zuidwestelijk deel van de Serengeti overnacht u in de hooggelegen Mbalageti Lodge tegen de Mwamveni heuvel met een panoramisch uitzicht over de savanne. U overnacht in een chalet ingericht met hemelbedden voorzien van een klamboe met en-suite een eigen douche en toilet. Het zwembad, de lounge en het restaurant bevinden zich in het hoofdgebouw waar zeer goede gerechten geserveerd op het grote verandadek.

Accommodatie : Mbalageti Serengeti Lodge op basis van volpension
OnsKenia, Mbalageti Serengeti Serengeti nationaal park Tanzania OnsKenia, Mbalageti Serengeti Tented Chalet Serengeti nationaal park Tanzania OnsKenia, Mbuzi Mawe Tented Camp interieur kamer, Serengeti nationaal park Tanzania
Periode april t/m mei: Serengeti NP - Grumeti concessie

Sopa Serengeti game lodge is gebouwd tegen de rotsformatie van de Nyarbori Hills met een uitzicht over de savanne. De lodge met aan weerzijden de kamers kent een luxe inrichting. De lounge en het restaurant bevinden zich in het hoofdgebouw waar zeer goede gerechten geserveerd worden. De ruime kamers zijn voorzien van een balkon, verder comfortabel ingericht met bedden voorzien van een klamboe met en-suite een badkamer met toilet.

Accommodatie : Serengeti Sopa Lodge op basis van volpension
Accommodatie Serengeti Sopa Lodge centrale mess-tent met restaurant en bar gelegenheid, Serengeti Nationaal Park Tanzania Accommodatie Serengeti Sopa Lodge luxe safari tent met shower bucket douche, Serengeti Nationaal Park Tanzania Accommodatie Serengeti Kati Kati Camp uitzicht over de savanne, Serengeti Nationaal Park Tanzania
Periode juli t/m december: Serengeti NP - Seronera concessie

Kati Kati Camp is een mobiel tentenkamp nabij de Seronera rivier centraal gelegen in de Serengeti. Het tentenkamp is opgebouwd rondom de centraal gelegen Mess tent waar de maaltijden worden geserveerd. Bij terugkomst van de middag gamedrive is een groot kampvuur. Het kamp bestaat uit 20 tenten waar het wild door het kamp kan lopen en de lokale Masai (=ashkari) de gasten bewaken. De safari tenten waarin u overnacht zijn voorzien van comfortabele bedden met een eigen douche en toilet. Het tentenkamp heeft geen elektriciteit en maakt gebruik van een generator, daarnaast bestaat de warmwater voorziening van de douche in een originele safari verwarmde bush-bucket shower.

Accommodatie : Serengeti Kati Kati Camp op basis van volpension
Accommodatie Serengeti Kati Kati Camp centrale mess-tent met restaurant en bar gelegenheid, Serengeti Nationaal Park Tanzania Accommodatie Serengeti Kati Kati Camp luxe safari tent met shower bucket douche, Serengeti Nationaal Park Tanzania Accommodatie Serengeti Kati Kati Camp uitzicht over de savanne, Serengeti Nationaal Park Tanzania

Dag 7 - Ngorongoro Crater

 
Na het ontbijt rijdt u door het uitgestrekte savannelandschap naar Ngorongoro, waar zich de gelijknamige krater bevindt. Additioneel kunt u onderweg een stop maken bij de Olduvai Gorge, waar ongeveer 1.8 miljoen jaar oude archeologische vondsten zijn gedaan door de bekende Dr. Leakley. Hierna vervolgen we de weg naar de Ngorongoro krater waar u eerst mag genieten van het panoramisch vergezicht vanaf de kraterwanden voordat wij afdalen in de Ngorongoro Krater.

We stoppen even bij een punt voor een mooi panoramisch vergezicht over de Ngorongoro krater waarna we 600 meter afdalen en een gamedrive gaan maken op zoek gaat naar het rijke wildleven in de krater. Hier op de bodem van de krater verzorgen wij vandaag met lunchpakketten een picknick.

De Ngorongoro Krater is het amfitheater in de wereld met een doorsnee van circa 20 kilometer in omvang en tevens de grootste onafgebroken ingestorte vulkaan. In de krater is een uniek ecosysteem ontstaan door de eeuwen heen, waar naar schatting 30.000 diersoorten samenleven in de krater. Neerkijkend aan de rand van de krater is het onbeschrijfelijk wat er zich op de bodem 600 meter lager gelegen afspeelt. Hier zijn de grootste leeuwen van Afrika te vinden, olifanten, neushoorns, buffels, cheetah’s, nijlpaarden en vele andere diersoorten. De krater biedt een unieke kans om op één dag de Big Five waar te nemen. De krater kent een variatie aan landschappen en rondom het Magadi sodameer zijn er meer dan 100 unieke vogelsoorten waar te nemen.

Endoro Lodge is een kleinschalige lodge nabij Karatu grenzend aan de Ngorongoro forest. De lodge beschikt over een boetiek, spa-massage ruimte een grote lounge met openhaard en vanuit het restaurant met groot terras een schitterend vergezicht over de Ngorongoro hooglanden. De lodge bestaat uit 18 smaakvol ingerichte chalets, de chalets zijn comfortabel ingericht met hemelbedden voorzien van een klamboe met open slaande deuren naar de veranda. En-suite een badkamer met binnen- en buitendouche. Additioneel is het mogelijk om begeleide wandelingen te maken naar de waterval en fietstochten te maken met mountain bikes.

Accommodatie : Endoro Lodge op basis van volpension
Accommodatie Endoro Lodge, Karatu Tanzania Accommodatie Endoro Lodge interieur kamer, Karatu Tanzania Ngorongoro krater savanne tijdens de crater tour.

Dag 8 - Arusha

Vandaag is de laatste dag van uw safari aangebroken. Na het ontbijt verlaten we Karatu en rijden terug naar de Rift Vallei. Hier heeft u mooi panoramisch vergezicht over Lake Manyara en vervolgen we onze weg Arusha. In Arusha aangekomen verzorgen wij een lunch in de Arusha Coffee Garden en kunt u tevens de Shanga Foundation bezoeken.

De Shanga Foundation ondersteunt de minder valide om hen bestaansrecht te voorzien. Hier in de werkplaats worden vanuit recyclebare materialen nieuwe kunstvoorwerpen vervaardigd. In de Shanga Shop worden de kunstvoorwerpen verkocht en kunnen gasten de atelier bezoeken en eventueel een souvenir aankopen voor de thuisblijvers.

Na de lunch kunt u nog even in de tuin nagenieten van de rust. In de loop van de middag rijden we door naar Kilimanjaro Airport. Hier op de luchthaven nemen wij afscheid van u en vertrouwen erop dat u een mooie safari belevenis heeft gehad in Tanzania.

Additioneel is het mogelijk om aanvullend de safari te verlengen met een strandvakantie op het exotische specerijeiland Zanzibar.

Lunch: Arusha Coffee Garden
Arusha Coffee Garden Arusha Shanga Foundation KLM Kilimanjaro Airport-Amsterdam rechtstreekse vlucht
Seizoen 2017
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen 4 personen
05 januari t/m februari  € 2.535 € 1.995
maart € 2.510 € 1.970
april t/m mei  € 2.325 € 1.790
juni  € 2.590 € 2.055
juli t/m augustus  € 2.745 € 2.205
september t/m oktober  € 2.745 € 2.205
november t/m 15 december  € 2.640 € 2.100
16 december t/m 4 januari  p.o.a. p.o.a.
Laagseizoen Hoogseizoen
Eenpersoonskamer toeslag p.p € 80 € 440

Districten Arusha, Lake Manyara, Serengeti, Ngorongoro Crater
Optioneel - verlenging strandvakantie Zanzibar
- uitbreiding extra overnachting reservaten
Inclusief - transfers van en naar luchthaven(s)in Tanzania
- accommodaties en maaltijden zoals aangegeven
- entreegelden nationale parken/reservaten
- prive 4WD Landcruiser met panorama dak op safari
- Engelstalige chauffeur/gids
- Amref Flying Doctor service membership
Exclusief - internationale vluchten
- visum
- reis- en/of annuleringsverzekering
- niet genoemde maaltijden en drankjes
- niet genoemde additionele excursies
- fooi voor hotels en additionele fooi gids
  Alle genoemde prijzen zijn ter indicatie aangeboden onder voorbehoud van, beschikbaarheid van accommodatie, tussentijdse prijswijzigingen in verband met dollarkoersen en exclusief toeslagen voor Pasen, Kerst en Nieuwjaarsdag.
  Aanvraagformulier safari

Optioneel strandvakantie verlenging

Optioneel nog nagenieten van de belevenissen van uw safari. Het is mogelijk om uw reis te combineren met een bezoek aan het exotische specerijen eiland Zanzibar. Alle reizen kunnen aangepast worden aan uw wensen. Wij zijn een maatwerk specialist waardoor wij u graag verder adviseren over het samenstellen van uw rondreis.
Aanbiedingen strandvakantie Zanzibar - strandvakantie verlenging Matemwe Bungalows
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Horsterweg 22C
3835 PS Stoutenburg / Leusden
Telefoon 030 - 220 4385