Informatie

Gastenboek


Romantic Tanzania - 10 daagse prive rondreis Tanzania

Een combinatie van romantiek en luxe in Out of Africa stijl waarbij overnacht zal worden in luxe safari tenten met uitzicht over de weidse savannes van de Serengeti. Afdalend langs steile wanden van de Ngorongoro krater op zoek naar het wildleven op de bodem van de krater. Verwelkomd worden in Lake Manyara door boomklimmende leeuwen waar flamingo’s fourageren langs de oevers en overnachtend op de hoge steile wanden van het Tarangire Nationaal Park met een panoramisch uitzicht over de Rift Vallei.

Dag programma
DagenMPOvernachtingenInbegrepen
Dag 1 VP Arusha - Kiboko LodgeTransfer JRO luchthaven
Dag 2 VP Arusha - Kiboko Lodge1 x Gamedrive Arusha NP
Dag 3 VP Lake Manyara - Kirurumu Manyara Lodge1 x GD
 Periode januari - maartNdutu concessie
Dag 4 VP Serengeti NP - Kenzan Luxury Camp1 x GD
Dag 5 VP Serengeti NP - Kenzan Luxury Camp2 x GD / FDG
Dag 6 VP Serengeti NP - Kenzan Luxury Camp2 x GD / FDG
 Periode april - augustusGrumeti concessie
Dag 4 VP Serengeti NP - Grumeti Luxury Camp1 x GD
Dag 5 VP Serengeti NP - Grumeti Luxury Camp2 x GD / FDG
Dag 6 VP Serengeti NP - Grumeti Luxury Camp2 x GD / FDG
 Periode september - decemberSeronera concessie
Dag 4 VP Serengeti - NP Kenzan Luxury Camp1 x GD
Dag 5 VP Serengeti - NP Kenzan Luxury Camp2 x GD / FDG
Dag 6 VP Serengeti - NP Kenzan Luxury Camp2 x GD / FDG
Dag 7 VP Ngorongoro Krater - Endoro LodgeGD Ngorongoro Krater
Dag 8 VP Tarangire NP - Maramboi Tented Camp1 x GD
Dag 9 VP Tarangire NP - Maramboi Tented Camp2 x GD
Dag 10-- Arusha - Kilimanjaro AirportLunch, Transfer

LG = Logies  LO = Logies en Ontbijt  HP = Half pension  VP = Vol Pension
GD = Gamedrive FDG = Full-Day Gamedrive + Picknick GP = Game Package
Route Romantic Tanzania safari rondreis

Dag 1 t/m 2 - Arusha

 
Karibu wa Tanzania, wij verwelkomen u op de luchthaven van Kilimanjaro airport aan de voet van de hoogste berg van Afrika. Hier rijdt u samen met hem en uw persoonlijke gids en chauffeur naar uw accommodatie in Arusha. Bij aankomst in Arusha zal met u de volledige rondreis doorgenomen worden.

Arusha is een levendige stad aan de voet van Mt. Meru. De stad kent een kleurrijke markt en waar men de handel bedrijft in de vele winkeltjes en is ook het hart van de communicatie in het gebied. Door de ligging op 1400 meter is het een heerlijk klimaat het gehele jaar door. Rondom de stad zijn veel koffieplantages, bloementelers en graan- en maďsvelden.

Kiboko lodge is een eenvoudige lodge landelijk gelegen buiten Arusha, gebouwd in de directe omgeving van theevelden. Centraal gelegen in de lodge is de lounge het restaurant ingericht in typische Afrikaanse stijl waar de maaltijden geserveerd worden op basis van intercontinentale en lokale gerechten. Het thee terras waar in de namiddag een high-tea geserveerd wordt. De accommodatie bestaat uit kleurrijke banda’s met een eigen veranda en zithoek. De banda zijn ingericht met comfortabele bedden voorzien van een klamboe, met en-suite een badkamer met douche en een toilet.

De volgende dag staat een gamedrive gepland door Arusha Nationaal Park met een picknick lunch in de bush. In het park gaat u op zoek gaan naar het bijzondere primaten in het park de fraaie Colobus apen, eventueel het luipaard en een naar een grote variëteit aan vogels. Het park bestaat uit verschillende vegetatie zones rondom Mount Meru, de Ngurdoto krater voor mooie vergezichten en de flamingo's in de noordelijk gelegen Momella meren.

Accommodatie : Kiboko Lodge op basis van volpension
Kiboko Lodge ligt nabij Arusha Nationaal Park Tanzania Kiboko Lodge interieur kamer, Arusha Tanzania Arusha Nationaal Park Tanzania

Dag 3 - Lake Manyara

 
Vandaag vertrekt u op safari, we verlaten Arusha en rijden langs de koffie plantages waarbij we onderweg Mount Meru passeren op weg naar Lake Manyara voor de overnachting. Waar wij vandaag uw lunch verzorgen met een picknick lunch nabij de heet waterbronnen in Lake Manyara Nationaal Park.

Lake Manyara National Park ligt ingeklemd in een scheur van de Grote Slenk. Direct bij het binnenrijden ervaart u de speciale sfeer van een oerwoud vol met apen en klaterende beekjes met glashelder water. Verderop wordt het woud dunner en gaat het over in een steppeachtig gebied rondom het meer. Hier is bijna al het wild geconcentreerd: olifanten, waterbokken, nijlpaarden, gnoes, impala's en natuurlijk ook het roofwild zoals leeuwen en hyena's. Aan en in het meer leven doorgaans duizenden flamingo's, pelikanen, ibissen, reigers en majestueuze visarenden. Lake Manyara ligt aan de voet van een steile rotswand, die de begrenzing vormt van de Great Rift Valley. De Hippo Pool is de plek in het nationale park waar u het gedrag van een groot aantal nijlpaarden van dichtbij kunt bestuderen. Het soppen, plonsen en gapen van de enorme beesten is een vermakelijk schouwspel. De zogenaamde boomklimmende leeuwen die in Lake Manyara leven, hebben de merkwaardige gewoonte af en toe een dutje te doen in een acaciaboom. Verder zult u zeker niet om de vele bavianen heen kunnen, die zich vooral bij de ingang van het park ophouden.

Kirurumu Manyara Lodge is een klein authentiek tentenkamp aan de rand van de Rift Vallei met een weids uitzicht over de vallei en Lake Manyara. Kirurumu kamp is gebouwd in harmonie met de natuur en omgeven door vele acacia bomen waar gasten het echte bush gevoel kunnen waarnemen. Kirurumu tented lodge bestaat uit 22 ruimte safari tenten gebouwd op een verhoging allen voorzien van een houten veranda met en-suite een kleurrijke badkamer met douche en toilet.

Accommodatie : Kirurumu Manyara Lodge op basis van volpension
Kirurumu Manyara Lodge uitzicht over Lake Manyara nationaal park Tanzania Kirurumu Manyara Lodge, interieur tent met eigen veranda, Lake Manyara nationaal park Tanzania Lake Manyara Tanzania view

Dag 4 t/m 6 - Serengeti NP

 
We verlaten vandaag de Rift Vallei waar we tegen de hellingen oprijden van de Ngorongoro krater. Hier kunt u genieten van een mooi vergezicht over de krater. We dalen af door Masai land richting de eindeloze vlaktes van de Serengeti. Waar wij onderweg de lunch verzorgen in de bush met een picknick lunch om tijdens de gamedrive te genieten van het wild op weg naar de lodge voor de overnachting.

Het Serengeti-reservaat is wellicht het beroemdste wildpark op deze wereld. Bekend om de ecologische waarde van dit park waar 35 verschillende diersoorten te vinden zijn en over de 450 vogelsoorten. De uitgestrekte savannes met rotsblok formaties ‘kopjes’ zijn het decor van de Serengeti. De naam van het park ‘siringet’ betekent in het Maasai ‘oneindige vlakte‘ en het is dan ook niet te beschrijven wanneer we het park bezoeken dat hier gemiddeld 3 miljoen dieren samenleven. Serengeti tevens bekend van de grote migratie van de 1,4 miljoen gnoes welke trekken naar de Masai Mara in Kenia. Het park kent drie vegetatiezones. Het droge zuiden met grasvlaktes, het groene westen onder invloed van Lake Victoria en het hoger gelegen noordelijke deel waar invloeden van de rivieren merkbaar zijn. In deze vegetatie zones zijn over het algemeen verschillende diersoorten terug te vinden door het gehele jaar in de Serengeti.

Periode Januari t/m Maart: Kalverseizoen

Ndutu is gelegen in de zuidelijke sector van het Serengeti-reservaat grenzend aan de Ngorongoro concessie. De savanne wordt gevoed door de rivieren die uitmonden in het Ndutu meer. De savannes worden afgewisseld door acaciabomen, het is een geliefd gebied voor de gnoes waar de vele kalveren worden geboren in de migratie periode medio februari voordat ze verder doortrekken richting het zuidwestelijk deel van de Serengeti. In het seizoen dat de gnoes bevallen van hen kalveren is dit spectaculair gezicht en moeten de jonge kalveren binnen luttele minuten op de been gebracht worden om verder te trekken. Vooral antilope soorten volgen de gnoes over de platgetrapte en kaalgevreten savannes.

Kenzan Luxury Tented Camp is een eco-vriendelijk 'seizoensgebonden' kleinschalig mobiel tentenkamp in de Serengeti concessie nabij de Ndutu concessie. Centraal in het kamp ligt de mess-tent, waar de lounge met een rijk gevulde bar en het restaurant bevinden. Kenzan Luxury Tented Camp bestaat uit elf stijlvolle safari tenten, comfortabel ingericht met hemelbedden met en-suite toilet een badkamer met toilet en gasten douchen in safari stijl onder een traditionele ‘bucket-shower’. De safari tent beschikt over een grote luifel met zithoek om van uitzicht over de savanne vlaktes te genieten.

Accommodatie : Kenzan Luxury Mobile Camp op basis van volpension
Kenzan Luxury Mobile Camp - Serengeti Tanzania Kenzan Luxury Mobile Camp - Serengeti Tanzania Serengeti Tanzania
Periode April t/m Augustus: Gnoetrek Grumeti/Ikoma West-Serengeti

De Grumeti / Ikoma concessie kenmerkt zich door heuvels en diverse rivieren en maakt onderdeel uit van de jaarlijkse migratieroute van de gnoes in de periode juni t/m augustus op weg naar de Masai Mara in Kenia.

Grumeti Migration Camp gelegen in het westelijk deel van de Serengeti in het Ikoma district. Een wildrijke vallei waar jaarlijks de gnoe migratie doortrekt op weg naar de Masai Mara in Kenia. Grumeti Luxury Tented Camp bestaat uit luxe safaritenten gebouwd op een verhoogd vlonderdek met veranda. Ingericht met hemelbedden voorzien van een klamboe, zithoek en schrijftafel met en-suite een badkamer voorzien van toilet en een douche. In een sfeervol restaurant worden de maaltijden aangeboden en een zwembad waar gasten kunnen relaxen.

Accommodatie : Grumeti Migration Camp op basis van volpension
Accommodatie Serengeti Migration Camp, Serengeti Nationaal Park Tanzania Accommodatie Serengeti Migration Camp, Serengeti Nationaal Park Tanzania Accommodatie Migration Camp, Serengeti Nationaal Park Tanzania
Periode September t/m December : Seronera vallei

We rijden naar het centraal gelegen Seronera vallei. De vallei bestaat voornamelijk uit open savanne vlaktes en een netwerk van riviertjes. Door het permanente water in de Seronera en Mbalageti rivier in het gebied zorgt ervoor dat dit deel van de Serengeti door het gehele jaar wild te observeren is.

Kenzan Luxury Tented Camp is een eco-vriendelijk 'seizoensgebonden' kleinschalig mobiel tentenkamp in de Serengeti concessie nabij de Ndutu concessie. Centraal in het kamp ligt de mess-tent, waar de lounge met een rijk gevulde bar en het restaurant bevinden. Kenzan Luxury Tented Camp bestaat uit elf stijlvolle safari tenten, comfortabel ingericht met hemelbedden met en-suite toilet een badkamer met toilet en gasten douchen in safari stijl onder een traditionele ‘bucket-shower’. De safari tent beschikt over een grote luifel met zithoek om van uitzicht over de savanne vlaktes te genieten.

Accommodatie : Kenzan Luxury Mobile Camp op basis van volpension
Accommodatie Serengeti Kati Kati Camp centrale mess-tent met restaurant en bar gelegenheid, Serengeti Nationaal Park Tanzania Accommodatie Serengeti Kati Kati Camp luxe safari tent met shower bucket douche, Serengeti Nationaal Park Tanzania Accommodatie Serengeti Kati Kati Camp uitzicht over de savanne, Serengeti Nationaal Park Tanzania

Dag 7 - Ngorongoro Crater

 
Na het ontbijt rijdt u door het uitgestrekte savannelandschap terug naar de Ngorongoro krater. Additioneel kunt u onderweg een stop maken bij de Olduvai Gorge, waar ongeveer 1.8 miljoen jaar oude archeologische vondsten zijn gedaan door de bekende Dr. Leakley. Hierna vervolgen we de weg naar de Ngorongoro krater waar u eerst mag genieten van het panoramisch vergezicht vanaf de kraterwanden voordat wij afdalen in de Ngorongoro Krater. Na het bezoek rijden we door naar Ngorongoro krater waar we 600 meter afdalen en op zoek gaat naar het rijke wildleven in de krater. Hier op de bodem van de krater verzorgen wij vandaag met lunchpakketten een picknick.

De Ngorongoro Krater is het amfitheater in de wereld met een doorsnee van circa 20 kilometer in omvang en tevens de grootste onafgebroken ingestorte vulkaan. In de krater is een uniek ecosysteem ontstaan door de eeuwen heen, waar naar schatting 30.000 diersoorten samenleven in de krater. Neerkijkend aan de rand van de krater is het onbeschrijfelijk wat er zich op de bodem 600 meter lager gelegen afspeelt. Hier zijn de grootste leeuwen van Afrika te vinden, olifanten, neushoorns, buffels, cheetah’s, nijlpaarden en vele andere diersoorten. De krater biedt een unieke kans om op één dag de Big Five waar te nemen. De krater kent een variatie aan landschappen en rondom het Magadi sodameer zijn er meer dan 100 unieke vogelsoorten waar te nemen.

Endoro Lodge is een kleinschalige lodge nabij Karatu grenzend aan de Ngorongoro forest. De lodge beschikt over een boetiek, spa-massage ruimte een grote lounge met openhaard en vanuit het restaurant met groot terras een schitterend vergezicht over de Ngorongoro hooglanden. De lodge bestaat uit 18 smaakvol ingerichte chalets, de chalets zijn comfortabel ingericht met hemelbedden voorzien van een klamboe met open slaande deuren naar de veranda. En-suite een badkamer met binnen- en buitendouche. Additioneel is het mogelijk om begeleide wandelingen te maken naar de waterval en fietstochten te maken met mountain bikes.

Accommodatie : Endoro Lodge op basis van volpension
Accommodatie Endoro Lodge, Karatu Tanzania Accommodatie Endoro Lodge interieur kamer, Karatu Tanzania Ngorongoro krater savanne tijdens de crater tour.

Dag 8 t/m 9 - Tarangire NP

 
Vandaag rijden we via een verbindingsweg naar het zuidelijk gelegen Tarangire Nationaal Park. We stoppen even bij de Rift Vallei voor het panoramisch vergezicht over Manyara voor we afdalen en over een geasfalteerde weg onze weg vervolgen richting Tarangire Nationaal Park.

Tarangire Nationaal Park ligt ten zuiden van Lake Manyara en beslaat een oppervlakte van 2600 km2. Dit is een wonderschoon park met diepe kloven waar de wilde dieren in november het park verlaten om in juni terug te keren na het regenseizoen. Het park kent de grote Baobab bomen, palmbomen en verschillende soorten acacia bomen. Diep gelegen in het park slingert de Tarangire rivier wat altijd water heeft waardoor hier grote populatie olifanten zijn, eland antilopen, buffels maar ook de Cheetah, luipaard en leeuwen zijn hier aanwezig. Het Tarangire NP heeft een ongekende natuur met een heel eigen bijzonder karakter droge steppes, diepe kloven en in het noordelijke deel moerassen.

Maramboi Tented Camp een tentenkamp met een wijds uitzicht over de savanne overschaduwd door verspreide palm en acacia bomen. Het tentenkamp beschikt over bar en restaurant gebouwd op palen omgeven door een groot verandadek waar de maaltijden geserveerd worden, en een verkoelend zwembad om te relaxen na de gamedrives. Het kamp bestaat uit 20 luxe grote tenten, allen sfeervol ingericht met eigen veranda, badkamer en toilet. De tenten zijn gebouwd op een verhoogd platform met waarborg voor privacy met een schitterend panorama uitzicht.

Accommodatie : Maramboi Tented Camp op basis van volpension
OnsKenia,Maramboi Tented Camp Tarangire nationaal park Tanzania OnsKenia,Maramboi Tented Camp Tarangire nationaal park Tanzania OnsKenia, Tarangire nationaal park Tanzania

Dag 10 - Arusha

Vandaag is de laatste dag van uw safari aangebroken, in de loop van de ochtend rijden we terug naar Arusha. In Arusha aangekomen verzorgen wij een lunch in de Arusha Coffee Lodge. Hierna verzorgen wij voor u een transfer naar Kilimanjaro International Airport waar wij afscheid van u nemen.

Eventueel is het mogelijk om aanvullend de safari te verlengen met een strandvakantie op het exotische specerijeiland Zanzibar.

Tarangire NP zonsopkomst Arusha Coffee Garden lunch KLM Kilimanjaro Airport-Amsterdam rechtstreekse vlucht
Seizoen 2017
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen 4 personen
05 januari t/m februari  € 3.515 € 2.855
maart € 3.445 € 2.780
april t/m mei  € 3.045 € 2.380
juni  € 3.475 € 2.815
juli t/m augustus  € 3.550 € 2.890
september t/m oktober  € 3.425 € 2.765
november  € 3.335 € 2.670
december  p.o.a. p.o.a.
Laagseizoen Hoogseizoen
Eenpersoonskamer toeslag p.p € 170 € 360
Districten Arusha NP, Lake Manyara, Serengeti , Ngorongoro NP, Tarangire NP
Optioneel - verlenging strandvakantie Zanzibar
- uitbreiding extra overnachting reservaten
Inclusief - transfers van en naar luchthaven(s) in Tanzania
- accommodaties en maaltijden zoals aangegeven
- entreegelden nationale parken/reservaten
- prive 4WD Landcruiser met panorama dak op safari
- Engelstalige chauffeur/gids
- Amref Flying Doctor service membership
Exclusief - internationale vluchten
- visum
- reis- en/of annuleringsverzekering
- niet genoemde maaltijden en drankjes
- niet genoemde additionele excursies
- fooi voor hotels en additionele fooi gids
  Alle genoemde prijzen zijn ter indicatie aangeboden onder voorbehoud van, beschikbaarheid van accommodatie, tussentijdse prijswijzigingen in verband met dollarkoersen en exclusief toeslagen voor Pasen, Kerst en Nieuwjaarsdag.
  Aanvraagformulier safari

Optioneel strandvakantie verlenging

Optioneel nog nagenieten van de belevenissen van uw safari. Het is mogelijk om uw reis te combineren met een bezoek aan het exotische specerijen eiland Zanzibar. Alle reizen kunnen aangepast worden aan uw wensen. Wij zijn een maatwerk specialist waardoor wij u graag verder adviseren over het samenstellen van uw rondreis.
Aanbiedingen strandvakantie Zanzibar - Aanbieding strandvakantie Zanzibar eiland Zanzibar Serena Inn Tanzania
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Horsterweg 22C
3835 PS Stoutenburg / Leusden
Telefoon 030 - 220 4385