Informatie

Gastenboek


Amazing Tanzania - 6 daagse prive rondreis Tanzania

Zuid-Tanzania ontdek de ongekende wildernis in de zuidelijke wildparken en reis langs lokale dorpen en laat u optimaal inspireren. U reist samen met een privé chauffeur waarbij u twee wildparken bezoekt en goed te combineren is met een strandvakantie op Zanzibar eiland of een duikvakantie op Mafia eiland.

Bezoek het Mikumi Nationaal Park met ogenschijnlijke grote savannes, palmbossen en diepe moerassen en een grote diversiteit aan wildsoorten. Het ongerepte Ruaha Nationaal Park waar u de gamedrives kunt afwisselen met bushwalks onder begeleiding. Afwijken van de gebaande wegen in het park waar u gaat lunchen aan de oevers van de rivier. In alle rust kunt genieten van olifanten die baden in de rivier en leeuwen sluimeren in de schaduw van de grote immense talrijke Baobab bomen in het park.

Dag programma
Dagen MPOvernachtingenInbegrepen
Dag 1LODar es Salaam - Southern Sun HotelTransfer luchthaven
Dag 2VPMikumi NP - Vuma Hill1 x GD | Picknick
Dag 3VPRuaha NP - Ruaha River Lodge1 x GD
Dag 4VPRuaha NP - Ruaha River Lodge2 x GD
Dag 5VPMikumi NP - Vuma Hill1 x GD | Picknick
Dag 6--Dar es Salaam1 x GD - Transfer Dar es Salaam

LO = Logies en Ontbijt  VP = Vol Pension
GD = Gamedrive
Route Amazing Tanzania safari rondreis

Dag 1 - Dar es Salaam

 
Karibu wa Tanzania, wij verwelkomen u op de luchthaven van Dar es Salaam International airport. Hier rijdt u samen met hem en uw persoonlijke gids en chauffeur naar uw hotel. Bij aankomst in het hotel zal met u de volledige rondreis doorgenomen worden.

Dar es Salaam was de vroegere hoofdstad van Tanzania, ontstaan in de 19e eeuw toen de Sultan van Zanzibar als een handelspost en vissershaven. De naam Dar es Salaam betekent “haven van vrede”. Het drukke Dar es Salaam is het commerciële centrum waar nog veel karakteristieke koloniale gebouwen onder invloed van Arabische invloeden een beeld geven van de authentieke stad. In de haven is goed beeld van het dagelijks leven in de stad waar vele grote zeeschepen, veerboten en kleine vissersboten de haven aan doen. In de stad is veel historie terug te vinden, zijn er verschillende musea maar is het voornamelijk een metropool waar 1,5 miljoen mensen van etnische afkomst, ras en religie samenleven.

Southern Sun Hotel in het centrum van Dar es Salaam ligt op loopafstand van de Indische Oceaan. Het is een conventioneel hotel waar deels de oude Swahili architectuur bewaard is gebleven, in een rustige wijk van Dar es Salaam op ongeveer 20 kilometer van het vliegveld. Het hotel beschikt over totaal 152 kamers waarbij de luxe suites op de hoger gelegen verdiepingen een schitterend uitzicht hebben over de Indische Oceaan. De aangeboden accommodatie bestaat uit een standaard kamer comfortabel ingericht met en-suite badkamer met douche en toilet en voorzien van airconditioning. In het Kivulini restaurant worden in de ochtend het ontbijt geserveerd, in de Baraza Grill worden lunches en in de avonden diners geserveerd. In de botanische tuin ligt een verwarmd zwembad met ligstoelen.

Accommodatie : Southern Sun Hotel op basis van logies en ontbijt
Southern Sun Hotel, Dar es Salaam Southern Sun Hotel, Dar es Salaam Dar es Salaam

Dag 2 - Mikumi NP

 
Na het ontbijt rijdt u met uw chauffeur naar Morogoro waarna we de weg vervolgen naar Mikumi Nationaal park. U komt voor de lunch aan in het kamp na een rit van ongeveer 4-5 uur. De aankomende dagen in het Mikumi wildreservaat kunt u de gamedrives in overleg met uw chauffeur inplannen en eventueel additioneel een gamewalks maken.

Mikumi Nationaal Park kent een grote diversiteit zuidelijk veel seizoensgebonden rivieren met een grote populatie olifanten, giraffen en buffels. Drinkwaterplaatsen op de centrale savanne vlaktes zijn veel antilopen soorten te vinden. In de maanden december tot januari vindt in Kikiboga de grootste concentratie plaats van de olifanten en er worden ook veel wilde honden gespot. In de droge maanden worden de waterputten gevuld waar het wild naar toe zal uitwijken. Aan het einde van de dag zijn hier mooie zonsondergangen waar te nemen met grote contrasten van de bergketens met het goudkleurige savannegras. Voor Mikumi Nationaal Park worden de gamedrives en gamewalks verzorgd voornamelijk in het noordelijk deel van het park.

Vuma Hills Tented Camp bestaat uit 16 grote safaritenten gebouwd rondom Vuma Hill met een vergezicht over de Mkata savannes en waar de gasten kunnen relaxen bij het zwembad. Centraal gelegen ligt een bar en het restaurant waar de maaltijden geserveerd worden op basis van de internationale keuken. De safari tenten zijn gebouwd op een verhoogd platform met een schaduw overdekte veranda met een zithoek. De safari tenten zijn verder ingericht met een oud koloniaals accent voorzien van comfortabele bedden met en-suite een douche en toilet. Een generator voorziet de tenten van elektriciteit op bepaalde delen van de dag.

Accommodatie:Vuma Hills Tented Camp op basis van volpension
Vuma Hill, Mikumi Nationaal Park Vuma Hill, Mikumi Nationaal Park mikumi nationaal park Tanzania

Dag 3 t/m 4 - Ruaha NP

 
Vandaag verlaten we het Mikumi Nationaal Park en rijden we richting Iringa een grote stad gelegen op de hoog vlakte. Zuidelijk van de stad zijn nog archeologische vondsten geweest van een beschaving van 70.000 jaar geleden. Hier dalen we af richting het Ruaha Nationaal Park bekend om de grote kuddes olifanten en één van de grotere wildparken van Tanzania. Vandaag verzorgen we de lunch met een picknick op weg naar uw accommodatie

Ruaha Nationaal Park is een uniek deel van Afrika, een overgang zone tussen de flora en fauna van het oostelijke en zuidelijke deel is zeer herkenbaar en resulteert in spectaculaire landschappen. Het landschap van Ruaha Nationaal Park bestaat uit grillige rotsformaties gevormd door de Ruaha rivier, de grote diversiteit in vegetatie zones en savanne landschappen waar de Acacia en Baobab bomen elkaar afwisselen. De Ruaha rivier oefent grote aantrekkingskracht uit op diverse wildsoorten in het park. Waar nog de kleine Kudu te vinden is, de wilde hond en de Bastaardgemsbok en de Sabel antiloop die alleen nog in Kenia te vinden is aan de kust. Gamedrives en gamewalks worden verzorgd door de lokalen gidsen van het kamp in 4WD.

Ruaha River lodge bestaat uit steen opgetrokken banda’s met makuti grasdaken gebouwd op rotsen waardoor dit niet het natuurlijk evenwicht verstoren. Vanuit de banda’s hebben de gasten uitzicht op de rivier om het wild vrij te observeren vanaf de veranda. De ramen van de banda zijn voorzien van muskietennetten en zijn comfortabel ingericht, met een en-suite badkamer met toilet en waarbij de warmwatervoorziening wordt gevoed door zonnepanelen. In de ochtend worden de gasten gewekt met thee- en koffie om in alle rust te genieten van de zonsopkomst over Ruaha. Als de avond valt worden de paden en het restaurant verlicht met olielampen waarbij het gevoel van romantiek aangewakkerd zal worden van reizigers die een Out of Africa Experience zoeken.

Accommodatie:Ruaha River Lodge op basis van volpension
Ruaha River Lodge, Ruaha nationaal park Tanzania Ruaha River Lodge, Ruaha nationaal park Tanzania Ruaha nationaal park Tanzania

Optioneel - Dagtrip Udzungwa Mountains

 
Voor reizigers die van wandelen houden door een ongekend regenoud gebied met vele watervallen is een verlenging met extra dag naar Udzungwa Mountains een aanrader. Udzungwa Mountains is een bergketen ten westen van Mikuni Nationaal Park. Hier komen veel primaatsoorten voor waaronder de Sanje Crested Mangabay die alleen hier in Udzungwa Mountains en Saadani aan de kust voorkomen. Daarnaast zijn er meer dan 400 diverse endemische vogelsoorten te vinden en kent het park een indrukwekkende vegetatie.

Accommodatie:Vuma Hills Tented Camp op basis van volpension
Dagtrip Udzungwa Mountains Dagtrip Udzungwa Mountains Dagtrip Udzungwa Mountains

Dag 5 - Mikumi NP

 
Vandaag maakt u een gamedrive op weg naar de uitgang van Ruaha Nationaal Park en rijden we vervolgens weer terug naar Iringa. Vanaf Iringa daalt u weer af om uw weg te vervolgen naar Mikumi Nationaal Park. Vandaag verzorgen wij weer onderweg een picknick lunch onderweg.

In het Mikumi Nationaal Park aangekomen maakt u deze middag weer een gamedrive door het park en overnacht u weer in Vuma Hill. Hier kun u nog deze middag nagenieten van een mooie zonsondergang over de Mkate savanne vlaktes.

Accommodatie:Vuma Hills Tented Camp op basis van volpension
Vuma Hill, Mikumi Nationaal Park Vuma Hill, Mikumi Nationaal Park Mikumi nationaal park Tanzania

Dag 6 - Dar es Salaam

Vandaag na het ontbijt maakt u een gamedrive door Mkumi Nationaal Park en rijden we terug naar Vuma Hills Tented Camp voor de lunch. In de loop van de middag rijden we vervolgen weer terug naar Dar es Salaam. Hier in Dar es Salaam is het weer met de rust gedaan en keert u terug in het drukke dagelijkse leven van de stad. Hier neemt u afscheid van uw chauffeur u in Dar es Salaamop in het vertrouwen dat u nog lang mag nagenieten van de safari.

Vanaf Dar es Salaam kunt uw vakantie verlengen met een strandvakantie aan de kust of doorvliegen naar Zanzibar voor de strandvakantie.

Additioneel is het mogelijk om aanvullend de safari te verlengen met een strandvakantie op het exotische specerijeiland Zanzibar.

Lunch: Vuma Hills Tented Camp op basis van volpension
Lunch en gamedrive Mikumi NP Dar es Salaam KLM Dar es Salaam-Amsterdam rechtstreekse vlucht
Seizoen 2017
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen 4 personen
6 januari t/m mei € 1.880 € 1.770
juni t/m oktober € 1.925 € 1.815
november t/m 22 december  € 1.880 € 1.750
23 december t/m 6 januari  p.o.a. p.o.a.
Laagseizoen Hoogseizoen
Eenpersoonskamer toeslag p.p € 340 € 455
Dagtrip Udzungwa Mountains Laagseizoen Hoogseizoen
inclusief overnachting Vuma Hill  € 175 € 190
Districten Dar es Salaam, Mikumi NP, Ruaha NP
Optioneel - verlenging strandvakantie Zanzibar
- uitbreiding extra overnachting reservaten
Inclusief - transfers van en naar luchthaven(s) in Tanzania
- accommodaties en maaltijden zoals aangegeven
- entreegelden nationale parken/reservaten
- prive safari 4 persoon 4WD Landcruiser met panorama dak
- Engelstalige chauffeur/gids
- Amref Flying Doctor service membership
Exclusief - internationale vluchten
- visum
- reis- en/of annuleringsverzekering
- niet genoemde maaltijden en drankjes
- niet genoemde additionele excursies
- fooi voor hotels en additionele fooi gids
  Alle genoemde prijzen zijn ter indicatie aangeboden onder voorbehoud van, beschikbaarheid van accommodatie, tussentijdse prijswijzigingen in verband met dollarkoersen en exclusief toeslagen voor Pasen, Kerst en Nieuwjaarsdag.
  Aanvraagformulier safari

Optioneel strandvakantie verlenging Zanzibar

Optioneel nog nagenieten van de belevenissen van uw safari. Het is mogelijk om uw reis te combineren met een bezoek aan het exotische specerijen eiland Zanzibar. Alle reizen kunnen aangepast worden aan uw wensen. Wij zijn een maatwerk specialist waardoor wij u graag verder adviseren over het samenstellen van uw rondreis.
Fumba Bay Beach Resort op Zanzibar eiland voor de kust van Tanzania

Optioneel strandvakantie verlenging Mafia eiland

Mafia eiland slechts 160 kilometer zuidelijk van het populaire Zanzibar voor een ongekende duikvakantie. Het eiland heeft een aantal van de rijkste koraal riffen in de wereld, met een ongeëvenaarde verscheidenheid aan harde en zachte koralen en een zeer grote diversiteit aan tropische vissoorten.
Mafia eiland voor een ongekende duikvakantie in Zuid-Tanzania
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Horsterweg 22C
3835 PS Stoutenburg / Leusden
Telefoon 030 - 220 4385