Informatie

Gastenboek


Wellness Retreats - fly-in safari 7 dagen Kenia

Wellness Adventure is een avontuurlijke reis langs verschillende luxe lodges in Kenia waar bij de gasten genieten van de volledige vrijheid in de dagbesteding. Deze safari combineert het wildleven met pure verwennerij van een rustgevende weldadige massages in de bush.

Met deze luxe fly-in safari vliegt u naar enkele wildparken in Kenia waar u kunt genieten van de aangeboden luxe en comfort tijdens uw verblijf in Kenia. Met binnenlandse vluchten worden de verschillende parken aangedaan vermeld in het reisprogramma. Bij aankomst op de landingsbaan worden alle transfers verzorgd door de lodge waar u verblijft. Gamedrives worden uitgevoerd in open voertuigen 4WD met professionele gidsen waarbij het voertuig gedeeld zal worden met anderen gasten die in de lodge verblijven.

Dag programma
DagenMP OvernachtingenInbegrepen
Dag 1 AI Meru - Elsa's Kopje1 x GP | Vlucht Nairobi-Meru
Dag 2 AI Meru - Elsa's Kopje1 x GP |
Dag 3 AI Laikipia - Loisaba Tented Camp1 x GP | Vlucht Meru-Loisaba
Dag 4 AI Laikipia - Loisaba Tented Camp1 x GP |
Dag 5 AI Masai Mara- Elephant Pepper Camp1 x GP | Vlucht Loisaba-Mara
Dag 6 AI Masai Mara- Elephant Pepper Camp1 x GP |
Dag 7 -- Nairobi 1 x GD | Vlucht Mara-Nairobi
LG = Logies  LO = Logies en Ontbijt  HP = Half pension  VP = Vol Pension
GD = Gamedrive FDG = Full-Day Gamedrive + Picknick GP = Game Package

Dag 1 t/ 2 - Meru Nationaal park

 
Karibu wa Kenya, wij verwelkomen u op de luchthaven van Nairobi Jomo Kenyatta International Airport waarna wij uw transfer verzorgen naar Wilson Airport in Nairobi. Vanaf Wilson Airport vliegt u met een binnenlandse vlucht naar het noordelijk gelegen Meru Nationaal Park ten oosten van de Mount Kenya en de Nyambeni Hills. Het landschap in Meru is afwisselend savanne, "kopjes" grote rotspartijen die boven het landschap uitsteken, kleine moerasgebieden, dichte bossen en de typerende doumpalmen. Het Meru Nationaal Park is het perfecte park om van de gebaande paden af te wijken en uitstekend te combineren tijdens een safari. De onvoorspelbare regenval in het gebied, de dichte bossen en het hoge gras maakt het moeilijk om groot wild te spotten, echter hier is veel wild aanwezig waaronder buffels, olifanten en ook diverse leeuwen en luipaarden ook kleinere soorten zoals de dikdik.

Elsa's Kopje is vernoemd naar de leeuwin Elsa, die grootgebracht is door het echtpaar George en Joy Adamson op deze locatie in het Meru Nationaal Park. Bij het bouwen van Elsa’s Kopje is veel zorg besteed tot het behoud van de natuurlijke omgeving waardoor deze lodge schijnt samen te smelten met de rots waarop het gebouwd is. De exclusieve luxe cottages met veel privacy hebben magnifieke vergezichten over de savannes van Meru. De kamers zijn allen uniek ingericht, en beschikken over een zitkamer, slaapkamer met groot hemelbed en een ruime badkamer.

Accommodatie : Elsa's Kopje op basis van volpension
Elsa's Kopje, Meru nationaal park Kenia

Dag 3 t/ 4 - Loisaba wildreservaat

 
U vliegt vandaag laag over het landschap richting de evenaar en passeert onderweg de Mount Kenya waarna het vliegtuig de landing inzet op de airstrip op het Laikipia plateau. Het Laikipia District is een enorm plateau op de hoogvlakte in het noordwesten van de Mount Kenya, ten noorden van de evenaar in Kenia. Het Laikipia plateau strekt zich uit over de Great Rift Valley met de prachtige steile hellingen die afdalen in het noordelijk district. Deze vlaktes zijn fysiek divers en spectaculair te noemen, gedekt door open graslanden, basalten heuvels, eenzame kopjes en dichte ceder bossen, gevoed door de Ewaso Nyiro en Ewaso Narok rivieren, de levensaderen van dit gebied.

Loisaba Tented Camp is een kleinschalige accommodatie voor reizigers die op zoek zijn naar een avontuurlijke safari in combinatie met uitzicht over een weidse ongerepte wildernis in combinatie met een overnachting in alle luxe en comfort. Centraal gelegen in Loisaba Tented Camp hoog gelegen met een wijds uitzicht over het reservaat ligt de lounge en het restaurant en zwembad omgeven door een zonneterras. U overnacht in één van de zes luxe uitgeruste ruimte safari tenten voorzien van mahonie houten dek met een overdekte veranda ingericht met een zeer groot comfortabel bed met een aparte zithoek met en-suite een badkamer.

Onder begeleiding van ervaren rangers en de lokale Samburu maakt u gamedrives op het plateau waarbij u alleen bent met het wild in het reservaat. Daarnaast is het mogelijk om een ongekende unieke ervaring op te doen om de gamedrives af te wisselen per kameel, paard of per voet. Een ongekende ervaring is om per paard het gebied te verkennen waarbij de dieren getraind zijn in de bush, waardoor u op korte nabijheid zebra’s, giraffen en olifanten kunt benaderen.

Accommodatie : Loisaba Body & Soul op basis van volpension
Loisaba Wilderness Lodge Kenia
Romantisch ervaring overnachten onder de Afrikaanse sterrenhemel in de bush.

Een bijzondere speciale ervaring is het slapen in één van de Starbeds in Loisaba. Optioneel is het mogelijk om één van de nachten door te brengen op een unieke locatie verscholen in de bush, waarbij u overnacht op een verhoogd platform op een bed op wielen. Het bed voorzien van een klamboe waarbij u kunt genieten tijdens de nacht van de bush geluiden op de achtergrond en een sterren die op u neer stralen. De Starbeds zijn voorzien van een en-suite douche en toilet en waarbij gerechten worden bereid voor de gasten in een authentieke bushkeuken.

Accommodatie : Starbeds op basis van volpension
Loisaba Wilderness Starbeds Kenia

Dag 5 t/m 6 - Masai Mara reservaat

 
Vandaag vliegt u met een binnenlandse vlucht naar de Masai Mara het wereldberoemde park in het zuiden van Kenia. De Masai Mara geliefd vanwege de grote aantallen wild en de roodgekleurde nomaden stam de Masai. De Masai Mara heeft de grootste populatie leeuwen van Kenia die zwerven over de grote open savannes. Het hoogtepunt van het reservaat is de jaarlijkse trek van miljoenen wildebeesten, zebra’s en gazellen. Dit spectaculaire schouwspel van de gnoe migratie vindt plaatst omstreeks juni tot en met september. Vooral zonsondergangen zullen nog lang in de herinneringen blijven voortleven vanwege als de zon de steppe goudkleurig laat opglooien.

Elephant Pepper Camp is een exclusief tentenkamp op de hellingen van de Koyak Lemek privé concessie met een schitterend panoramisch uitzicht over de Masai Mara. Ver weg van alle andere lodges genieten van het natuurlijke ritme en geluiden van de Afrikaanse bush. De gasten kunnen hier het wild observeren tijdens de avontuurlijke nachtelijke gamedrives en nagenieten bij het kampvuur onder de Afrikaanse sterrenhemel. Het personeel zal u verwennen en verassen met de overheerlijke maaltijden, een barbecue bij het kampvuur of een bush-breakfast op de openvlaktes van de savanne.

Om de romantiek van de safari van weleer te beleven bestaat de accommodatie slechts uit acht zeer luxe ingerichte canvas tenten met veel privacy. De tenten zijn voorzien van comfortabele bedden met een eigen toilet, en een traditionele bucket shower als douche voor het ware Out of Africa gevoel.

Accommodatie : Elephant Pepper Camp op basis van volpension
Accommodatie interieur tent Elephant Pepper Camp Masai Mara, Kenia

Dag 7 - Nairobi

 
Vandaag vliegt u terug naar Nairobi Wilson Aiport, waar wij uw transfer verzorgen naar Jomo Kenyatta International Airport waarna wij afscheid van u nemen in Kenia.

Nairobi terugvlucht
Seizoen 2017
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
januari t/m 15 maart € 6.095
16 maart t/m 31 maart € 5.650
april t/m mei [ gesloten ]
15 juni t/m 30 juni  € 5.650
juli t/m oktober € 6.100
november [ gesloten ]
december t/m 20 december  € 6.095
21 december t/m 31 december  p.o.a.

Districten Nairobi, Meru, Loisaba en Masai Mara Nationaal Reservaat
Optioneel - dagkamer reservering dag van vertrek uit Kenia
- verlenging strandvakantie Kenia, Lamu of Zanzibar
- uitbreiding extra overnachting reservaten
Inclusief - transfers van en naar luchthaven(s) in Kenia
- continentale vluchten in Kenia
- accommodaties en maaltijden zoals aangegeven
- drankjes op fly-in safari bier, wijn en water
- entreegelden nationale parken/reservaten
- Engelstalige chauffeur/gids
- Gamedrives 4x4 voertuig gedeeld met gasten op accommodatie
- Amref Flying Doctor service membership
Exclusief - internationale vluchten
- visum
- reis- en/of annuleringsverzekering
- niet genoemde maaltijden en drankjes
- niet genoemde additionele excursies
- fooi voor hotels en additionele fooi gids
Bagage - hand en ruimbagage limiet 15 kilo op binnenlandse vluchten
  Alle genoemde prijzen zijn ter indicatie aangeboden onder voorbehoud van, beschikbaarheid van accommodatie, tussentijdse prijswijzigingen in verband met dollarkoersen en exclusief toeslagen voor Pasen, Kerst en Nieuwjaarsdag.
  Aanvraagformulier safari

Safari activiteiten

  • Gamedrives 4WD
  • Night Gamedrives
  • Bush walks
  • Bush breakfast
  • Sundowners
  • Cultural Visits
  • Spa & Massages
  • Kameel rijden
  • Paard rijden
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Horsterweg 22C
3835 PS Stoutenburg / Leusden
Telefoon 030 - 220 4385