Informatie

Gastenboek


Adamson's footsteps - rondreis 11 daagse luxe safari Kenia

In de voetsporen treden van de legendarische Adamson familie het herbeleven van de avonturen van weleer. Deze exclusieve safari combineert een oase in het droge woeste landschap met glooiende savannes van de Masai Mara. De luxe fly-in safari biedt enkele hoogtepunten van Kenia, waar u kunt genieten van de aangeboden luxe en comfort tijdens uw verblijf in de accommodatie.

Met deze luxe fly-in safari vliegt u naar enkele wildparken in Kenia. Met binnenlandse vluchten worden de verschillende parken aangedaan zoals vermeld in het reisprogramma. Bij aankomst op de landingsbaan worden alle transfers verzorgd door de lodge waar u verblijft. Gamedrives worden uitgevoerd in open voertuigen 4WD met professionele gidsen waarbij het voertuig gedeeld zal worden met anderen gasten die in de lodge verblijven.

Dag programma
Dagen MP OvernachtingenInbegrepen
Dag  1AI Nairobi - House of WaineTransfer
Dag  2AI Meru - Elsa's Kopje1 x GP | Vlucht Nairobi - Meru
Dag  3AI Meru - Elsa's Kopje1 x GP
Dag  4AI Meru - Elsa's Kopje1 x GP
Dag  5AI Lewa Downs - Lewa Safari Camp1 x GP | Transfer Meru - Lewa
Dag  6AI Lewa Downs - Lewa Safari Camp1 x GP
Dag  7AI Lewa Downs - Lewa Safari Camp1 x GP
Dag  8AI Masai Mara- Elephant Pepper Camp1 x GP | Vlucht Lewa - Mara
Dag  9AI Masai Mara- Elephant Pepper Camp1 x GP
Dag 10AI Masai Mara- Elephant Pepper Camp1 x GP
Dag 11-- Nairobi 1 x GD | Vlucht Mara - Nairobi
LG = Logies  LO = Logies en Ontbijt  HP = Half pension  VP = Vol Pension
GD = Gamedrive FDG = Full-Day Gamedrive + Picknick GP = Game Package

Dag 1 - Nairobi

 
Bij aankomst op de luchthaven in Nairobi verzorgen wij uw transfer naar uw accommodatie voor de overnachting in het House of Waine. House of Waine ligt op het voormalige landgoed van Karen Blixen bekend door de film Out of Africa. House of Waine is een rustiek in koloniale stijl gebouwde accommodatie in een buitenwijk van Nairobi omgeven door een mooi aangelegde tuin met een verwarmd zwembad. De kamers zijn allen luxueus ingericht en verschillen allen van stijl en thema, waarbij de badkamers zijn voorzien van een marmeren vloer met douche en een ligbad.

Accommodatie : House of Waine Nairobi op basis van logies en ontbijt
Accommodatie House of Waine Nairobi, Kenia

Dag 2 t/ 4 - Meru Nationaal park

 
Vandaag vliegt u met een binnenlandse vlucht naar het noordelijk gelegen Meru Nationaal Park ten oosten van de Mount Kenya en de Nyambeni Hills. Het landschap in Meru is afwisselend savannen, "kopjes" grote rotspartijen die boven het landschap uitsteken, kleine moerasgebieden, dichte bossen en de typerende doumpalmen. Het Meru Nationaal Park is het perfecte park om van de gebaande paden af te wijken en uitstekend te combineren tijdens een safari. De onvoorspelbare regenval in het gebied, de dichte bossen en het hoge gras maakt het moeilijk om groot wild te spotten, echter hier is veel wild aanwezig waaronder buffels, olifanten en ook diverse leeuwen en luipaarden ook kleinere soorten zoals de dikdik.

Elsa's Kopje is vernoemd naar de leeuwin Elsa, die grootgebracht is door het echtpaar George en Joy Adamson op deze locatie in het Meru Nationaal Park. Bij het bouwen van Elsa’s Kopje is veel zorg besteed tot het behoud van de natuurlijke omgeving waardoor deze lodge schijnt samen te smelten met de rots waarop het gebouwd is. De exclusieve luxe cottages met veel privacy hebben magnifieke vergezichten over de savannes van Meru. De kamers zijn allen uniek ingericht, en beschikken over een zitkamer, slaapkamer met groot hemelbed en een ruime badkamer.

Accommodatie : Elsa's Kopje op basis van volpension
Elsa's Kopje, Meru nationaal park Kenia

Dag 5 t/ 7 - Lewa Downs - Laikipia

 
Na het ontbijt verzorgen wij een transfer naar Lewa Downs. U maakt deze ochtend een gamedrive en aansluitend verzorgen we een transfer naar Lewa Downs. We rijden een korte verbindingsroute langs de noordelijke kant van Mount Kenya waar u één van de mooiste opnames kunt maken van de Mount Kenya. Het reservaat behoort toe aan de Lewa Wildlife Conservancy, opgericht in 1995 in samenwerking met de ranches op het plateau en de lokale stammen waaronder de, Ndrorobo, Mukogodo en de Samburu.

Lewa Downs heeft een typerend landschap bestaande uit moerassen, hoogvlaktes met mooie klippen en laag vlaktes met een grote diversiteit aan vegetatie. Het wildleven bestaat uit de Big-5, gerenuk, grevy zebra, netgiraf en op Laikipia kent met momenteel de grootste olifanten concentratie buiten de nationale parken. In de moerassen van Lewa Downs leeft de met uitsterving bedreigde Sita Tunga. Lewa Downs is een ideaal gebied om van de geijkte banen af te wijken op een safari. Daar waar de andere nationale parken overbevolkt raken door toeristen is hier nog de rust en het respect te vinden voor het wildleven. Uitgestrekte gebieden waar rondgereden kan worden zonder andere tegen te komen.

Lewa Safari Camp bestaat uit 12 luxe ruime safari tenten op een verhoogd platform met en-suite badkamer met douche en toilet. De tenten zijn voorzien van een groot bed en een veranda met optimale privacy waarbij de gasten kunnen genieten van een prachtig uitzicht op de Mount Kenya. De tenten op Lewa Safari Camp ademen een typisch Afrikaanse sfeer uit door het gebruik van de natuurlijke materialen.

Accommodatie : Lewa Safari Camp op basis van volpension
Lewa Safari Camp, Lewa Downs wildreservaat Kenia

Dag 8 t/m 10 - Masai Mara reservaat

 
Vandaag vliegt u met een binnenlandse vlucht naar de Masai Mara het wereldberoemde park in het zuiden van Kenia. De Masai Mara geliefd vanwege de grote aantallen wild en de roodgekleurde nomaden stam de Masai. De Masai Mara heeft de grootste populatie leeuwen van Kenia die zwerven over de grote open savannes. Het hoogtepunt van het reservaat is de jaarlijkse trek van miljoenen wildebeesten, zebra’s en gazellen. Dit spectaculaire schouwspel van de gnoe migratie vindt plaatst omstreeks juni tot en met september. Vooral zonsondergangen zullen nog lang in de herinneringen blijven voortleven vanwege als de zon de steppe goudkleurig laat opglooien.

Elephant Pepper Camp is een exclusief tentenkamp op de hellingen van de Koyak Lemek privé concessie met een schitterend panoramisch uitzicht over de Masai Mara. Ver weg van alle andere lodges genieten van het natuurlijke ritme en geluiden van de Afrikaanse bush. De gasten kunnen hier het wild observeren tijdens de avontuurlijke nachtelijke gamedrives en nagenieten bij het kampvuur onder de Afrikaanse sterrenhemel. Het personeel zal u verwennen en verassen met de overheerlijke maaltijden, een barbecue bij het kampvuur of een bush-breakfast op de openvlaktes van de savanne.

Om de romantiek van de safari van weleer te beleven bestaat de accommodatie slechts uit acht zeer luxe ingerichte canvas tenten met veel privacy. De tenten zijn voorzien van comfortabele bedden met een eigen toilet, en een traditionele bucket shower als douche voor het ware Out of Africa gevoel.

Accommodatie : Elephant Pepper Camp op basis van volpension
Accommodatie interieur tent Elephant Pepper Camp Masai Mara, Kenia

Dag 11 - Nairobi

 
Vandaag vliegt u terug naar Nairobi Wilson Aiport, waar wij uw transfer verzorgen naar Jomo Kenyatta International Airport waarna wij afscheid van u nemen in Kenia.

Nairobi terugvlucht
Seizoen 2017
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
januari t/m 15 maart € 5.155
16 maart t/m 31 maart € 4.955
april t/m 15 juni  [ gesloten ]
16 juni t/m 30 juni  € 5.155
juli t/m oktober € 5.895
november t/m 20 december  € 5.155
21 december t/m 31 december  p.o.a.

Districten Nairobi, Meru NP, Lewa Downs en Masai Mara Nationaal Reservaat
Optioneel - dagkamer reservering dag van vertrek uit Kenia
- verlenging strandvakantie Kenia, Lamu of Zanzibar
- uitbreiding extra overnachting reservaten
Inclusief - transfers van en naar luchthaven(s) in Kenia
- continentale vluchten in Kenia
- accommodaties en maaltijden zoals aangegeven
- drankjes op fly-in safari bier, wijn en water
- entreegelden nationale parken/reservaten
- Engelstalige chauffeur/gids
- Gamedrives 4x4 voertuig gedeeld met gasten op accommodatie
- Amref Flying Doctor service membership
Exclusief - internationale vluchten
- visum
- reis- en/of annuleringsverzekering
- niet genoemde maaltijden en drankjes
- niet genoemde additionele excursies
- fooi voor hotels en additionele fooi gids
Bagage - hand en ruimbagage limiet 15 kilo op binnenlandse vluchten
  Alle genoemde prijzen zijn ter indicatie aangeboden onder voorbehoud van, beschikbaarheid van accommodatie, tussentijdse prijswijzigingen in verband met dollarkoersen en exclusief toeslagen voor Pasen, Kerst en Nieuwjaarsdag.
  Aanvraagformulier safari

Safari activiteiten

  • Gamedrives 4WD
  • Night Gamedrives
  • Bush walks
  • Bush breakfast
  • Sundowners
  • Cultural Visits
  • Joy Adamson Museum
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Horsterweg 22C
3835 PS Stoutenburg / Leusden
Telefoon 030 - 220 4385