Website Rusinga Island Lodge, Victoria meer in Kenia Google Maps accommodatie overzicht Victoria meer naar bovenkant pagina
Rusinga Island Lodge is gelegen op een eiland in het Victoriameer, de accommodatie bestaat uit 8 luxe cottages met rieten daken en ruime patio met uitzicht over de weelderige tuinen en het Victoriameer. De cottages zijn allen ingericht volgens de Luo stijl comfortabel en ruim van opzet, voor een familie met kinderen is er een cottage die groter is van opzet. De cottages zijn allen gebouwd uit natuurlijke materialen en liggen verspreid over de grote tuin. Ontbijt, lunch en diner kunnen geserveerd worden onder grote vijgenbomen in de tuin of in de eetkamer, aan het verlichte zwembad of op de steiger afhankelijk van het weer.
Rusinga Island Lodge kent ook een historie, bij een museum zijn overblijfselen te zien van de eerste mens gevonden door Doctor Louise Leakey. Ook is een bezoek aan te raden aan het Tom Mboya Mausoleum, waar de volleerde nationalist annex politicus is begraven na zijn moord in Nairobi. Rusinga Island is een plaats van rust en schoonheid gekend door gemanicuurde gazons welke strekken tot aan de waterkant met exotische bomen, die een toevluchtsoord bieden voor diverse soorten lokale en trekvogels. De lodge gebruikt tevens een deel van de inkomsten voor de steun aan weduwe en wezen op het eiland.

Rusinga Island kent een eigen air-strip en vliegtuig en ligt ongeveer 20 min. vliegen vanaf Nairobi. Vanuit Kisumu is het mogelijk om met een veerboot naar het eiland te varen voor een tocht van ongeveer 3 uur.

Rusinga Island Lodge is gelegen op een eiland in het Victoriameer in Kenia Rusinga Island Lodge is gelegen op een eiland in het Victoriameer in Kenia Rusinga Island Lodge zwembad, Victoriameer in Kenia

Website Mfangano Island camp Google Maps accommodatie overzicht Victoria meer naar bovenkant pagina
Mfangano Island Camp is gelegen aan de rand van het Victoria meer. Mfangano Island Camp heeft 6 cottages uitkijkend over het meer, de cottages zijn opgebouwd in de Luo tribale stijl, met daken bestaande uit banaanblad en natuurlijke klei. Alle cottages bieden een spectaculair uitzicht over het Victoria meer met pittoreske dhows die op het meer zeilen. De cottages zijn voorzien van hemelbedden. Vanuit de eetzaal en zithoek is het hier genieten van het uitzicht op het water waar altijd wat te beleven is. De maaltijden in Mfangano Island Camp bestaan bijvoorbeeld uit verse salades, of verse vis zoals nijlbaars geserveerd met versgebakken brood en gekoelde wijn. Aan de "horizon" een zwembad gelegen aan de rand van het meer.

Mfangano eiland Camp is een prachtige plek als u op zoek bent naar iets heel bijzonders, ook voor een huwelijksreis er is een speciale bruidssuite. Vanuit uw bed heeft u bijna 360 graden uitzicht over het gehele Victoriameer, denk daarbij een zonsondergang voor het totaal plaatje. Vogels zingen de hele dag op Mfangano eiland.
Mfangano Island is ook bekend door haar 2000 jaar oude rotstekeningen, en het bezoeken van Bird Island met ruim honderd vogelsoorten.

Mfangano Island Camp is gelegen aan de rand van het Victoria meer in Kenia Mfangano Island Camp banda's gelegen aan de rand van het Victoria meer in Kenia Mfangano Island Camp zwembad met uitzicht op het Victoria meer in Kenia

Google Maps accommodatie overzicht Victoria meer naar bovenkant pagina
Takawiri Island Resort is gelegen op het Takawiri Island een ongerepte eiland in het Victoriameer. Het resort ligt aan witte zandstranden die strekken tot de ongerepte natuur, een paradijs voor nijlpaarden en een breed scala aan vogels. De luxe chalet - stijl accommodatie biedt comfort en privacy voor de gasten. Alle kamers zijn voorzien van zon energie - aangedreven warm water in de badkamer. Een gemeenschappelijke ruimte biedt het onderkomen aan voor de bar en het restaurant waar de maaltijden worden geserveerd.

Accommodatie bestaat uit 6 banda's met uitzicht over het meer.

Takawiri Island Resort is gelegen op het Takawiri Island een ongerepte eiland in het Victoriameer in Kenia Takawiri Island Resort is gelegen op het Takawiri Island een ongerepte eiland in het Victoriameer in Kenia OnsKenia


Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385