website accommodatie  Google Maps naar bovenkant pagina
Island Camp Baringo is een tentenkamp op Ol Kokwe eiland in het Baringomeer. Met een korte boot trip arriveert u bij de lodge aan het zuidelijke puntje van het eiland. De lodge bestaat uit 23 permanente tenten allen met een eigen badkamer en toilet. De tenten zijn allen op diverse plaatsen gebouwd onder de acacia bomen met uitzicht over het meer.

De centrale lodge bestaat uit een eetzaal en een algemene ruimte waar koffie en drank geserveerd wordt. Het zwembad ligt op het hoogst gelegen punt van de lodge waar het prettig vertoeven is gedurende de dag. Voor gasten slecht ter been moet men rekening houden met een lange trap om de lodge te bereiken, en van de tent naar de eetzaal.

Island camp Baringo op ol kokwe island in Kenia Island camp Baringo op ol kokwe island in Kenia OnsKenia, Island Camp Baringo meer

website accommodatie  Google Maps naar bovenkant pagina
Lake Baringo Club ligt aan de westelijke oever van het Baringomeer. Het is een oude bekende lodge voormalig onder het management van de Blocks familie. De lodge is vrij eenvoudig te noemen van opzet en beschikt over een mooie tuin. Door de tuin leidt een pad naar de steiger waar boot trips op het meer verzorgd worden.

Verdere faciliteiten zijn beperkt echter de lodge heeft een zwembad en redelijk restaurant te noemen. Op het terrein van de lodge zijn kleine geschakelde banda's gebouwd waar overnacht kan worden door de gasten. De kamers zijn eenvoudig met een linoleum vloer en comfortabele bedden.
Lake Baringo Club, Baringo meer Kenia Lake Baringo Club in Kenia Lake Baring Club zwembas Baringo meer Kenia

website accommodatie  Google Maps naar bovenkant pagina
Robert's Camp ligt aan de oevers van het Baringomeer en is een unieke en sfeervolle camping met een groot aantal accommodaties opties, vriendelijk personeel staat voor u klaar om te zorgen voor de grootste mate van comfort en plezier. Accommodatie opties omvatten vakantiehuisjes, campings en bandas. De camping beschikt onder andere over 3 zeer charmante cottages met zelf catering, half pension of vol pension. De camping is volop in de schaduw, en heeft een geweldig uitzicht op het meer. Voor het zwemmen in een zwembad in plaats van het meer kan gebruikt gemaakt worden van de nabij gelegen lodge.

De dubbele bandas hebben een gedeelde keuken en badkamer met zelf catering, half pension of vol pension. Een voorkeur zou ook kunnen zijn, de Hamerkop cottage welke gebouwd is op palen met een goede ligging voor een groep van maximaal 8 personen.

De Dorstige Geit Bar en restaurant is een a la carte restaurant, met steaks, pizza's, curies en vegetarische gerechten en is de gehele dag open. Er is een winkel met verkoop van spullen die door de lokale bevolking zijn gemaakt, een internet cafe en een plantenkwekerij die een scala van interessante lokale en exotische soorten hebben staan.

OnsKenia, Roberts Camp Baringo meer OnsKenia, Roberts Camp Little Egret cottage Baringo meer OnsKenia, Roberts Camp Coots Cottage Baringo meer

website accommodatie  Google Maps naar bovenkant pagina
Samatian Island Lodge ligt op een klein eiland in het Baringo meer. Met een boot trip bereikt men het eiland waar de 5 cottages gebouwd zijn met een formidabel uitzicht over het contrasterende rode meer. Samatian Island Lodge biedt de perfecte combinatie om even tot rust te komen tijdens een lange safari.

Als accommodatie kunnen er maximaal 10-12 gasten ontvangen worden. Iedere cottage heeft de bekende rieten daken, alle kamers hebben een aangrenzende badkamer en een zithoek, eigen veranda met terras. Een familie cottage is gebouwd speciaal voor gezin of familie, en kent 2 kamers met aangrenzende badkamers. Op de bovenverdieping is een veranda dek gebouwd met zithoek waar men een adembenemend uitzicht heeft van 360 graden.

Bij het restaurant en het zwembad heeft men een panoramisch uitzicht over het meer met uitzicht op de ruige bergen van Noord Kenia. Men moet rekening houden met een hoog prijskaartje wat de moeite waard is voor een glorieus isolement gevoel.
Samatian island lodge gelegen in het Baringo meer in Kenia OnsKenia, Samatian island lodge gelegen in het Baringo meer in Kenia OnsKenia, Samatian island lodge gelegen in het Baringo meer in Kenia

website accommodatie  Google Maps naar bovenkant pagina
Soi Safari Lodge is een van de onlangs gebouwde lodges aan het Baringo meer in de vorm van een pagode. Eigenaar van de lodge is de zoon van voormalig president Arap Moi en opende haar deuren in het najaar van 2007. De lodge ligt aan de noordelijke kant van het Baringo meer en heeft uitzicht over de mooie eilanden in het meer. De lodge kent helaas weinig ambiance. Voor een overnachting is het te boeken voor een doorreis naar noordelijk gelegen delen van Kenia.
OnsKenia, Baringo meer Soi Safari lodge Baringo meer Soi Safari lodge OnsKenia

Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385