Privé Safari Kenia – Juni 2018

Super genoten en veel gezien!

Om maar gelijk met de conclusie te beginnen: wij hebben een fantastische reis gemaakt!

Prachtige dingen gezien, bijzondere ervaringen beleefd, die diepe indruk op ons maakten en ons zelfs emotioneel hebben beroerd. En dat alles dankzij een uitstekend doordacht reisplan van jou en een perfecte uitvoering door Peter! Waar ik op een later tijdstip nog zal proberen iets van kritische opmerkingen te maken bekruipt mij het gevoel mij daarvoor diep te moeten schamen, het was gewoon een onvergetelijk avontuur, dat ons van hoogtepunt naar hoogtepunt leidde door een adembenemend mooie natuur met prachtige dieren, naar schitterende verblijven en dat ontmoetingen opleverden met geweldig vriendelijke mensen, waarbij wij ook op onze tocht door Kenia een bevolking zagen, die, naar onze begrippen, in onvoorstelbare armoede leven.

Lenie en Willem

naar bovenkant pagina

Privé Safari Kenia – Juni 2018

Wederom een prima door OnsKenia verzorgde reis
    van 9 nachten Masai Mara!


Ondanks de waarschuwing van Eric over hoog gras wilden we toch een keer in juni, met een beetje hoop dat de migratie wat vroeg zou beginnen. Helaas voor ons was er in de Serengeti ook veel regen gevallen en bleven de gnoes voorlopig in Tanzania. Wel vreemd om te zien was dat hele delen van de Masai Mara leeg waren. En dan echt leeg, geen olifant, giraffe of antilope te zien. Het wild was in een beperkt deel van het park te zien, wat als nadeel had dat iedereen naar dat deel kwam. Raphael, die wederom onze perfecte gids was, had dit ook nog nooit zo meegemaakt. Ondanks dat (of dankzij?) toch weer mooie dingen gezien. Vooral veel katten (leeuwen, cheeta’s en luipaarden) waarvan het heel goed zichtbare luipaard met prooi in een boom zeker een hoogtepunt was. De lodges waarin we zaten waren alle drie al nagenoeg vol, dus juni lijkt wat het aantal toeristen betreft al zeker geen laagseizoen meer.

Lodges:

Sarova Mara Camp
We hadden een grotere tent (Club tent) die er perfect uitzag. Maaltijden vonden we middelmatig maar de laatste avond was er een Swahili buffet met een aantal heerlijke gerechten.

Ashnil Mara Camp
Vorig jaar maart ook in verbleven. Eten vonden we echt beter dan vorig jaar maar de tenten behoeven wat onderhoud en sommige handdoeken zijn nu wel erg versleten. De manager kwam nog even een praatje maken en volgens hem gaan ze vanaf augustus nieuwe tenten plaatsen met meer natuurlijke ventilatie.

Keekorok Lodge
Er zijn wisselende geluiden over de Keekorok Lodge maar ons is het niet tegengevallen. We kregen eerst een verkeerde kamer (standaard kamer in plaats van de geboekte Chalet) maar dat was redelijk snel opgelost. Het Chalet was netjes maar het duurde behoorlijk lang voordat de douche warm was (minimaal 15 minuten). Waarschijnlijk de reden dat ’s ochtends om 6 uur bij ons aangeklopt werd omdat iemand naar de receptie gebeld had over een probleem met warm water, alleen waren wij dat niet maar het was toch tijd om op te staan. Ook het eten viel niet tegen. We hebben een paar keer gebruik gemaakt van de Africa Corner waar 2 koks staan, toch vaak lekkerder dan vlees van het buffet.

Karin & Jan

naar bovenkant pagina
Privé Safari Kenia – Juni 2018

Privé Safari Kenia – Juni 2018

Super genoten en veel gezien!

Super genoten en veel gezien!

Anneke & Joost

naar bovenkant pagina

Privé Safari Kenia – Juni 2018

Extreem geweldig in alle opzichten!

Heel hartelijk bedankt voor de prachtige reis die wij via jullie hebben gehad. Hotel/lodges/tent, alles was prima voor elkaar. Prachtige locaties. Heel veel beesten gezien. De big five diverse malen gespot. Onze gids was een rustige aardige man. De eerste dag kwamen we bij het Nakuru meer vast te zitten in de modder toen het al donker begon te worden. Was een ervaring op zich. Onze gids vond het erger dan wij. Wij werden netjes terug gebracht naar onze lodge en hij werd er later uitgesleept. Daarna hebben we er natuurlijk nog een hoop om gelachen en grapjes gemaakt. Wij hebben de spullen: elastiekjes, pennen, potloden, puntenslijpers, paperclips en voetbalshirts afgeleverd bij de Talek school. We kregen er een rondleiding wat erg leuk was omdat je dan een beetje hoort en ziet hoe het echt is. Het bezoek aan het zgn Masai dorp vonden wij eigenlijk teleurstellend. Het was meer een soort show voor toeristen en de bedoeling dat je daarna vooral veel souvenirs koopt. Wij vonden dat een beetje gênant. Graag hadden wij kennis gemaakt met de ëchte Masai" bevolking. Het is een beetje het beeld wat buitenlanders soms van ons hebben: dat wij allemaal op klompen lopen, tulpen in de tuin en molentjes.... Maar dan omgekeerd. Liever had ik het echte dorp in gegaan, op de thee bij de mensen die daar wonen en zien hoe ze echt leven.... Een klein minpuntje was ook de laatste dag. Liever hadden we de lunch nog bij Navaisha Sopa Lodge gehad. Genoeg te zien daar. Nu moesten we vooral de tijd doden en was het veel wachten. De tussenstop bij Ubuntu was ook niet echt ons ding.

Verder was het echt een hele mooie reis waar veel waardevolle herinneringen aan zullen bewaren. We zullen jullie ook zeker aanbevelen als iemand er naar vraagt.

Nogmaals HEEL HARTELIJK BEDANKT!!!

Rachel & Dick

naar bovenkant pagina

Privé Safari Kenia – April 2018

Extreem geweldig in alle opzichten!

Hakuna Matata, geen zorgen ergens om, alles was geregeld.

Complimenten voor de gids want hij heeft alle moeite gedaan om ons alle dieren te laten zien. Ondanks zijn lange werkdagen. Voor hem was het een hele tour om ons veilig op de volgende plek te krijgen! Ondanks het weer en de tegenslagen was de organisatie perfect en begripvol en hebben we een onvergetelijke reis gehad, in alle opzichten.

John, Angelique, Kim & Martijn

naar bovenkant pagina

Privé Safari Kenia – Maart 2018

Het was een fantastische ervaring/belevenis!

We hebben een geweldige tijd gehad en genoten van al het moois, de natuur, de dieren, de accomodaties. Ilkeliani stak in alles met kop en schouders overal bovenuit. De ligging, het verblijf in een tent, het eten, het personeel..GEWELDIG!!!

We zijn zeer positief en willen je hartelijk danken voor de goede zorgen. Erg prettig zoals we gecommuniceerd hebben vooraf, gaf ons veel vertrouwen.

Wat je ons belooft hebt, hebben we ook gehad. Soms zelfs boven verwachting

Jacqueline en Wilbert

naar bovenkant pagina
Privé Safari Kenia – Maart 2018
Privé Safari Kenia – Maart 2018

Privé Familie Safari Tanzania - Februari 2018

Geweldige ervaring!

Drie nationale parken met al hun diversiteit heeft ons een onvergetelijke safari bezorgd en ons de Big 5 laten zien.

Het was een geweldige ervaring en we zijn heel blij geweest met al jou info. Het land, de mensen en de nationale parken met alles wat daarin groeit en bloeit heeft onze verwachtingen meer dan overtroffen. We komen graag nog eens daar, via jou, terug.

Monique, Nico, Laura, Renger, Martijn, Joost, Eline & Christiane

naar bovenkant pagina
Privé Safari Tanzania  - Februari 2018

Privé Safari Tanzania - Februari 2018

Geweldig!!

Geweldige ervaring!

Jan & Bertus

naar bovenkant pagina
Privé Safari Tanzania  - Februari 2018

Privé Fly-safari Kenia – Februari 2018

Het Afrikaanse landschap en de vele dieren!

In onze tweede bezoek aan Kenia hebben 3 mooie parken bezocht: Meru, Lewa en Masai Mara. Overeenkomst was dat we weinig toeristen tegen kwamen, we hele bijzondere accommodaties hadden en erg genoten hebben van de landschappen en het wild. Elke dag stonden we om 6 uur op. Een gebakken ei smaakt nergens zo lekker als midden in de bush met uitzicht op het wild. Een keer hadden we een wel heel bloedig ontbijt: een groep leeuwen had zojuist een buffel gevangen. In 1,5 uur was er niet veel meer dan wat botten over. In Lewa zagen we de big five in een middag drive! Het luipaard poseerde terwijl hij heerlijk languit op een boomstam lag. De Masai Mara is toch wel onze favoriet: een echt dierenwalhalla. Een enorm kundige gids met een uitstekend gevoel voor humor maakte de tochten tot een groot avontuur. Zo hebben we ook onze sundowner met hapjes een keer in de auto gehouden omdat we naar luipaarden speurden. Naast fantastische foto’s zie je ook dat je natuur hard is: jakhalzen die een baby impala pakten, een giraffe die bij een girafkarkas treurde, een buffel die de leeuwen weg wilde jagen toen ze een buffel baby gedood hadden..... Bij terugkomst voel je nog de Afrikaanse zon en zie ik de mooie rode luchten voor me! Een geweldige ervaring en heel comfortabel door de fly-in safari. Een fraaie combinatie van parken en wild. En bovenal zeer bijzondere accommodaties.

Al met al een reis, waar we nog vaak aan terug denken: de mooie luchten, het Afrikaanse landschap en de vele dieren!

Marga en Ruud

naar bovenkant pagina
Privé Fly-safari Kenia – Februari 2018
Privé Fly-safari Kenia – Februari 2018
Privé Fly-safari Kenia – Februari 2018
Privé Fly-safari Kenia – Februari 2018
Privé Fly-safari Kenia – Februari 2018

Privé Safari Kenia – Februari 2018

Fantastisch !

Het was echt een zeer mooie safari.

Huguette, Marc, Annie & André

naar bovenkant pagina

Privé Safari Kenia & Tanzania – Februari 2018

Een WILD avontuur!

Het was een top reis die naast het vele interessante wild (inclusief veel vogels) ook een ervaring was op menselijk gebied met contacten met de gids, bevolking, mensen in de accommodaties, etc. M.a.w. een totaalervaring waar we alleen maar dankbaar kunnen voor zijn.

Betty & Hans

naar bovenkant pagina
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Horsterweg 22C
3835 PS Stoutenburg / Leusden
Telefoon 030 - 220 4385