Privé Safari Kenia – December 2015

Indrukwekkende belevenis !

Samen met onze dochter van 15 jaar zijn we in december naar Nairobi vertrokken. Vanaf de eerste dag heeft Kenia een diepe indruk op ons gemaakt; Onderweg naar de verschillende wildparken is er zoveel te zien. De vriendelijke mensen en het uitgestrekte groene landschap. We waren ook onder de indruk van de enorme diversiteit aan land- en tuinbouw, zoals de mango- en avocadobomen langs de weg en de enorme theeplantages.

Ashnil was onze bestemming in Samburu-Buffalo Springs, een prachtig tented camp aan de rivier gelegen. Apen loerden op alles dat eetbaar was. Regelmatig zagen we een kudde olifanten aan de overkant van de rivier en af en toe stak een olifant de rivier over en liep dan vlak langs onze tent. Om vervolgens in het regenwoud van Aberdares N.P. aan te komen was een geweldig contrast. Op weg naar de watervallen zagen we hier de olifanten die niet gewend zijn aan een Toyota landcruiser. Mocht het er nog eens van komen dan keren we hier zeker terug voor een meerdaags verblijf. Met name omdat het park weinig bezocht wordt door andere mensen en vanwege de ongerepte natuur. De locaties die Eric in de Masai Mara voor ons had uitgezocht gaven ons het ‘Out of Africa’ gevoel. Kandili en Ilkeliani tented camps zijn beide authentieke, kleinschalige kampen, met heel veel sfeer en oog voor details. Een enorme luxe in de wildernis. Voor ons een onbeschrijflijke ervaring die je zelf moet voelen, ruiken en beleven.

Toen we een keer knetterhard achteruit moesten rijden voor een olifant kwam de rijvaardigheid van Raphael tot uiting. Verbijsterd waren we iedere keer weer als hij als eerste de leeuwen en het luipaard in boom spotte. Grappig was het om te ontdekken dat het moeilijk was om hem te overtuigen dat we een visje op straat wilden eten in Kisumu/Victoriameer. En dat we geen bestek kregen en met de rechterhand moesten eten daar had hij veel lol om. Raphael is onze vriend geworden, hij heeft ons Kenia laten ontdekken.

Dank je wel Raphael, Eric, Yvonne en Team OnsKenia voor de goede zorgen, reistips en de perfect uitgevoerde details.

Tanja, Martin & Noor

naar bovenkant pagina
- Kenia

Privé Safari Tanzania – November 2015

Indrukwekkend!!

Helemaal TOP. Overtuigd voor ons nooit een groepsreis meer.

Yvonne & Rob

naar bovenkant pagina

Privé Safari Tanzania – Oktober 2015

Fantastisch!

Veel gezien, mooie ervaring rijker.

Vera, Stephanie & Herman

naar bovenkant pagina

Prive safari Kenia – September 2015

Vooral intens genoten!

Buitenaards, niet met woorden te omschrijven, kijk, luister, ruik, voel, ga erin op.

Caroline & Hans

naar bovenkant pagina

Peetouder reis Kenia – Oktober 2015

Weesolifantjes ontmoeten is een geweldige ervaring!

En dan zo dichtbij en van de keeper fles mogen geven…geweldig. We hebben tijdens onze reis Wendy ontmoet, een van de ex-wezen. Zij had de nacht daarvoor een kalfje gekregen die wij hebben dit mogen zien in het wild. We stonden tussen ongeveer 70 olifanten, ex-wezen en wilde olifanten. Dit was allemaal tijdens het modderbad bezoek in Ithumba.

Truus

naar bovenkant pagina

Peetouder reis Kenia – Oktober 2015

SOS: Stretch Or Starve!

OnsKenia speelt goed in op wat er te verwachten valt in Kenia. Zeker voor herhaling vatbaar!

Ko en Ria Augustijn

naar bovenkant pagina
- Kenia

Huwelijksreis Kenia & Tanzania - September 2015

Onvergetelijk avontuur!

We hebben tijdens onze reis door Kenia en Tanzania van de eerste tot de laatste dag genoten. Het was een avontuur wat we graag nog een keer zouden beleven. De eerste dag giraffen voeren en het olifantenweeshuis bezoeken was leuk. Dag 2 werd geweldig door het zien van een kill van wilde honden. Daarna hield het niet meer op, prachtige vogels, veel dieren met prooi en kills door leeuwen. Het hoogtepunt was wel de oversteek van ruim 50.000 gnoes, topi’s en zebra’s over de Mararivier, fenomenaal om daar zo dichtbij te zijn. De locaties waar we hebben overnacht waren allemaal even mooi met de meest waanzinnige uitzichten, heerlijk om even voor de tent te zitten en gewoon te genieten. Heel speciaal was ons 25 jarig huwelijksjubileum waar het personeel van Kandili Camp “onze dag” tot één om nooit te vergeten heeft gemaakt. De reis is met zorg samengesteld en volledig afgestemd op de wijze waarop wij graag onze vakantie willen beleven. Los van de factor geluk die zeker heeft meegespeeld hadden we ons niet beter kunnen wensen.

Yvonne & Mark

naar bovenkant pagina
- Kenia

Privé Safari Kenia – September 2015

Een absolute droomreis!!

Wat een geweldige reis… we kunnen nog nauwelijks bevatten wat we allemaal gezien en beleefd hebben…

We hebben een privé safari gedaan en het was het dubbel en dwars waard! Eric neemt alle tijd om je wensen te inventariseren en een reis samen te stellen die perfect aansluit bij wat je graag wil zien. De accommodaties waren nog mooier dan we verwacht hadden en iedereen is zó lief en aardig. We voelden ons de koning en koningin te rijk ;-)

Hoogtepunten voor ons waren Samburu, Sleeping Warrior tented Camp en de Maasai Mara met de grote migratie. Simon is een geweldige gids die ons alles wist te vertellen over de natuur, de dieren en de bewoners, maar hij is ook een perfecte dierenspotter! Van de luipaard in de boom tot alle vogeltjes die Kenia rijk is, wat voor een vogelaar als mijn man helemaal fantastisch was! Maar het alle bijzonderste aan onze reis was wel dat Simon zag dat een Thompson Gazelle geen normaal gedrag vertoonde, hij zachtjes terugreed… en we vervolgens op een paar meter afstand de geboorte van kleine Tommy hebben gezien! Van het kopje er net uit piepend tot het wankel weglopen met Mama! Zo magisch… midden op de savanne… en wij mochten er bij zijn. We hebben sowieso veel dierenbaby’s gezien, en zo kan ik wel blijven doorgaan… een krokodil die onder je verblijf ligt te zonnen in het water… wauw! Het feit dat je de natuur van zo dichtbij meemaakt in al haar aspecten is echt onbetaalbaar. En Eric, Yvonne, Simon en de rest van OnsKenia hebben er echt alles aan gedaan om de beleving zo optimaal mogelijk te maken: Dikke Dankjewel!

En heel graag tot een volgende reis. Remco & Nancy

naar bovenkant pagina
- Kenia
- Kenia

Privé Safari Kenia – September 2015

AMAZING!!!!!

BUITENGEWOON FANTASTISCH!!!

Faye en Tom

naar bovenkant pagina

Privé Safari Kenia – September 2015

Geweldig!!!!

Een aaneenschakeling van verrassingen. Parken, safari’s, onderkomens. Topreis! Een opeenstapeling van verrassingen.

Op de vakantiebeurs aan het begin van dit jaar leerden we OnsKenia in de personen van Eric en Yvonne kennen als een gepassioneerde organisatie met een prachtig product. Wat een tijd namen ze voor onze eerste kennismaking, terwijl er nog veel meer potentiële safari gangers langs wandelden. Daarna kreeg tijdens verschillende gesprekken en mails onze privésafari in 3 stappen zijn uiteindelijke samenstelling. Weer die rust, niet opdringerig of vragen om snel keuzes te maken. Er werd goed geluisterd naar onze wensen en daarna weer passende voorstellen gedaan. En dan vliegen we op 11 september naar Kenia om zelf te ervaren wat het is om in zo’n mooi land rond te trekken en zelf alle facetten van de prachtige flora en fauna te zien, te ervaren en op te snuiven.

Wij waren al tweemaal eerder in Afrika geweest, waarbij we Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en een hoekje van Zambia en Mozambique bezochten. Opvallend was de enorme verscheidenheid in de diverse parken van Kenia. Zo leerden we dieren kennen in o.a. moeraslandschap met de Kilimanjaro op de achtergrond, in het Samburu park, in het dicht beboste Aberdares, waar we zelfs meerdere watervallen hebben gezien, het vruchtbare gebied rond het Naivasha Lake, het overweldigende savanne landschap van de Masai Mara. Natuurlijk zagen we de big five met nog nooit zoveel leeuwen, olifanten, neushoorns en buffels als op onze vorige vakanties. Ook spotten we nu voor het eerst het luipaard. En dan elke twee dagen een nieuw onderkomen. Wat een verrassing was dit telkens weer. Zonder uitzondering geweldige accommodaties op verrassende plekken met super enthousiast personeel, heerlijke maaltijden en uitstekende bedden.

Als klap op de vuurpijl maakten we aan het eind van onze reis de migratie van de gnoes mee. Dat laat zich niet beschrijven, zo mooi! We hebben werkelijk alles gezien. Last but not least: Onze gids Leonard. Wat een topchauffeur in zijn stoere Landcruiser en wat een kennis van flora en fauna. Met een geweldige inzet en heel veel passie voor zijn vak heeft hij ons alles laten zien en wist hij de mooiste cameraposities voor ons te vinden. Een echte kanjer. Gidsen als Leonard maken het verschil. Waarvoor onze grote dank. Team Onskenia.nl, heel hartelijk dank voor deze onvergetelijke tot in de puntjes verzorgde reis.

Corry en Rien, Nel & Frank

naar bovenkant pagina
- Kenia
- Kenia
- Kenia

Privé Safari Kenia - September 2015

Fantastisch en Overweldigend!

Fantastisch, heel veel gezien, veel wilde dieren maar ook veel armoede. Overweldigend, nog meer als we verwachte.

Leontien & Aad

naar bovenkant pagina

Privé Safari Kenia - September 2015

Onvergetelijk en boven verwachting!

De reis was van begin tot eind geweldig. Accommodaties waren boven verwachting, eten heerlijk, parken prachtig, service en mensen ontzettend aardig en service gericht. Aan het eind van de safari hadden we niets meer te wensen. Ook de interesse vanuit de reisorganisatie (telefoontjes of alles in orde was, en aan het eind ook navraag) was erg plezierig. Ook het ontvangst presentje was een verrassing. We zouden dan ook zeker deze reis en organisatie aanbevelen aan anderen. De Masai Mara was het hoogtepunt van de reis. Zowel locatie, extra Masai gids, eten als park was perfect. We beseffen wel dat we hier ook ontzettend veel geluk hebben gehad. Kortom: een prachtige reis om niet te vergeten.

Corriana & Marco

naar bovenkant pagina

Privé Safari Kenia - September 2015

Onbeschrijvelijk gevoel!

Avontuurlijk, bijzonder, mooi en iets wat je echt een keer gezien en beleefd moet hebben om het gevoel te begrijpen.

Kim & Hugo

naar bovenkant pagina
- Kenia
- Kenia

Privé Safari Kenia - September 2015

Fantastische safari!

Wij hebben een fantastische safari-rondreis gemaakt: veel gedaan, veel verschillende plekken gezien, veel vriendelijke mensen ontmoet en natuurlijk een overweldigende hoeveelheid wild mogen observeren. Een spelende leeuwenfamilie en de oversteek van duizenden gnoes bij de Mararivier waren hoogtepunten, maar de herinnering aan de wegflitsende civetkat of de over elkaar buitelende felgekleurde vogeltjes bij de birdfeeders in de Sunbird lodge koesteren we even zeer. En natuurlijk genoten van de mooie lodges, het heerlijke eten en het relaxen aan het zwembad met zicht op olifanten en zebra’s. Kortom, alle zintuigen helemaal verwend!

Jean Pierre, Olga, Elke & Dominique

naar bovenkant pagina
- Kenia
- Kenia

Privé Safari Oeganda & Kenia - September 2015

Overweldigend en indrukwekkend Oeganda en Kenia!

Wat hebben we weer genoten van een goed georganiseerde reis! Een vrolijk weerzien met onze gids Henry (Wild Expeditions Uganda) die ons op stond te wachten in Entebbe. Hij heeft ons negen dagen rondgeleid in Oeganda. Queen Elizabeth NP, Bwindi NP voor de Gorillatracking, en wat een machtige ervaring om oog in oog te staan met deze imposante dieren! Lake Bunyonyi een eilandengroep wat ook heel veel indruk heeft gemaakt, het is er prachtig! Mooie lodges, goed eten en de mensen aardig en behulpzaam, een geweldig eerste deel van onze reis. Bij Busia de grens overgestoken voor het tweede deel van ons avontuur KENIA. Onze vertrouwde gids Raphael stond ons weer op te wachten om door te reizen naar de Masai Mara, en wat een belevenissen hebben we daar weer meegemaakt, een crossing van duizenden gnoes...diep onder de indruk zijn we dat we dit weer hebben mogen zien, met daarbij de vele dieren die we zijn tegengekomen op onze gamedrives, de lodges allemaal geweldig! De ontmoeting met Charles de manager van Iikeliani was weer een feestje! Daarna zijn we vertrokken naar de Amboseli en Tsavo East, en weer allemaal even mooi en indrukwekkend! Met mooie herinneringen en heel veel foto's hebben we weer heel wat om op terug te kijken, Het was weer GEWELDIG!!!!!! Henri, Eric en Yvonne weer bedankt voor de geweldige organisatie.

Jannie & Annemiek
naar bovenkant pagina
- Kenia
- Kenia
- Kenia
- Kenia

Privé Safari Kenia - September 2015

Go Africa!

Ondanks eerdere Afrika- en Safari ervaringen, heeft Kenia ons toch weer zeer aangenaam weten te verrassen. Onze rondreis, die overigens zeer goed door Eric was samengesteld, is in één woord geweldig geweest! Locaties waren zeer goed, eten heerlijk en vooral het personeel in de diverse lodges/tented camps gaven onze reis net even dat extra. Onze gids/chauffeur Rashid was super en, niet geheel onbelangrijk, een zeer goede wildspotter! Hij kent de parken op z’n duimpje. Eric en Yvonne, het was een super reis en als we nog eens naar Kenia of Tanzania gaan (zeker niet ondenkbaar J), weten we jullie te vinden!

Jules & Wendy

naar bovenkant pagina
- Kenia
- Kenia
- Kenia
- Kenia

Privé Safari Kenia - Augustus 2015

Indrukwekkend!

Voor herhaling vatbaar

Marga, Jan, Mia & Bert

naar bovenkant pagina

Privé Safari Kenia – Augustus 2015

Eén groot prachtig avontuur geworden!

Wij hebben een unieke reis beleefd met OnsKenia.nl. 8 dagen lang hebben wij genoten van een ongelofelijk mooie safari waarbij werkelijk alles klopte zoals eerder aan ons was verteld. De accommodaties waren zonder uitzondering mooi, prachtig gesitueerd (soms een fantastisch uitzicht, soms midden in de bush) en voorzien van perfecte verzorging. Onze gids Humphrey had een studie Zoogdieren gevolgd en wist werkelijk alles te vertellen over de natuur, het wild, de ecosystemen en de mensen. Daarnaast was hij erg toegankelijk, altijd goed gehumeurd en vol met leuke verhalen. Omdat wij een privé rondreis hadden geboekt was er alle ruimte voor flexibiliteit. Zowel als het gaat om het tijdstip van vertrek als om wat we wilden zien onderweg. En daarmee is het voor ons één groot prachtig avontuur geworden!

Bianca, Hein, Oskar, Sven & Tessa

naar bovenkant pagina

Privé Safari Kenia – Augustus 2015

Fantastisch!

Wij hebben een fantastisch reis gehad waar we jaren op terugkijken.

René, Ingrid, Kim, Anouk & Maaike

naar bovenkant pagina

Familie Safari Tanzania – Juli 2015

Geweldige ervaring!

Geweldige ervaring weer met enorm veel dieren. Meer dan dat we in andere Afrikaanse landen hebben gezien.

Irma, Marcel, Sophie, Daan & Mees

naar bovenkant pagina

Mindervalidereis Tanzania – Juli 2015

ADEMBENEMEND FENOMENAAL EN MÉÉR!!!

Met 2 elektrische rolstoelen op safari via Onskenia: HAKUNA MATATA!

Woensdagochtend 8 juli 2015 was het moment dan eindelijk aangebroken. Na vele telefoontjes en e-mails sturen met Eric van Onskenia stonden we klaar op Schiphol voor ons grote avontuur naar Tanzania. Er komt (helaas) heel veel bij kijken wanneer je met 2 elektrische rolstoelen op vakantie wil gaan en zeker met zo´n reis, maar dat belette ons zeker niet om het te doen. Wij zijn na deze ervaring ook niet meer van plan om 'normale' reizen te maken. Eric is een week voor de vakantie bij ons thuis geweest om alles te checken en ons alvast vol passie te vertellen wat ons allemaal zo'n beetje te wachten stond voor zover dat mogelijk was. Het was wel heel duidelijk, dat hij niks aan het toeval wilde overlaten en alles tot in de puntjes voor ons wilde regelen. Hij vertelde ook doodleuk over een cheeta die 'even' op de bank bij iemand in een landcruiser was gaan zitten: dit was mogelijk, omdat het dak omhoog gezet kan worden. ”Jullie stoelen kunnen ook omhoog, toch?” Na een bevestigend knikje zei hij: “Dat is mooi, want dan kan voor jullie ook het dak omhoog gezet worden en kunnen jullie van bovenaf alles goed bekijken. De jachtluipaarden vinden het soms fijn om op de motorkap (omdat het lekker warm is) of op het dak te gaan liggen.” Mijn reactie was: “Maar er is dan geen dak.” Gezien het feit dat we alles kunnen navertellen, moge het duidelijk zijn dat we niet zijn geëindigd als lekker maaltje voor het wild aldaar.

De ervaringen die we hebben opgedaan in Tanzania waren GEWELDIG. Allereerst werden we bij aankomst hartelijk ontvangen door de mensen van Onskenia, die ons naar de 1ste lodge begeleidden. We hadden als gids/chauffeur ook een geweldige kerel (Yahaya) toegewezen gekregen, die we de hele vakantie tot onze beschikking hadden. Nadat hij ons had 'afgeleverd' voor onze 1ste overnachting, hebben we met hem afgesproken hoe laat we de volgende dag klaar zouden staan. De dagen daarna waren fenomenaal. We hebben alle dieren in overvloed en ook vol in actie gezien, alle mensen waren oprecht behulpzaam/vriendelijk, het bezoek aan de verschillende stammen was een bijzonder gave ervaring en het eten was zeer goed. Alle lodges waar we hebben overnacht, waren zeer goed te doen. We hadden hele ruime kamers en de badkamers waren goed toegankelijk met de rolstoel. Er waren geen hoog-/laagbedden, maar dat hadden we ook niet verwacht. Onskenia heeft een eigen tillift en 2 soorten douchestoelen, waar we eventueel gebruik van konden maken. Hoeveel service wil je nog meer? We kunnen eigenlijk allen maar héél positief en super positief over onze reis zijn. Het programma dat Eric voor ons heeft samengesteld was echt subliem. Los van al het geregel van allerlei zaken voor de vakantie, hadden we tijdens de vakantie nergens omkijken naar. Alles was super goed geregeld, waardoor wij met volle teugen konden genieten van onze safari.

Eric, Yahaya, Jamal, Esther, Yvonne en de rest van de 'gang': ENORM BEDANKT VOOR DE GEWELDIGE ORGANISATIE!!! Dankzij jullie weten we zeker dat we alles uit de reis hebben kunnen halen.

Asante sana!

Maud & Kamal

naar bovenkant pagina
- Kenia
- Kenia

Privé Safari Tanzania – Juli 2015

Een fantastische reis, samen met mijn kleindochter!

Wederom een mooie reis, net lang genoeg. Ik vond het heerlijk om weer tussen het wild te kunnen vertoeven. Wanneer ik jonger zou zijn, zou ik een studie (b.v. gedrag en levenswijze) ambiëren. Het landschap vond ik ook zeer bijzonder; wat een verschillen! Het gerommel en de woonwijze van de inheemse bevolking zou wat mij betreft wel wat vooruitgang mogen hebben (voordeuren van de krakkemikkige huisjes in de vorm van een lap; geen toilet of een gat in de grond met een gelegenheid naast het gat om je voeten te plaatsen; het gebrek aan privacy; het stoffige leven; hygiëne etc.) Dit geldt natuurlijk niet alleen voor Tanzania want het is in vele tropische landen hetzelfde. Ik had gehoopt dat de regeringen daar wat meer aandacht zouden besteden in de loop der jaren. Afrika is booming tegenwoordig lees is telkens in de krant. Onze chauffeur: Kalib was geweldig. Geduldig; alle aandacht voor ons; behulpzaam. We kregen een dikke knuffel van hem (had ik niet verwacht hoor; hij zou ons missen zei hij); we hebben ook, dank zij Sietske, die zeer goed Engels spreekt (in de V.S. opgegroeid).

Netty & Sietske

naar bovenkant pagina

Privé Safari Tanzania – Juli 2015

Fantastische reis!

Wij zijn inmiddels weer gewend in NL na een fantastische reis. Hartelijk dank : alles was prima geregeld. De reis zat goed in elkaar en de accommodaties waren boven verwachting. Maar bovenal was Francis een uitstekende reisgids en chauffeur veilig, deskundig en voelde aan wat we wilden en wist telkens op een nette manier een goed plekje te bemachtigen. Nogmaals hartelijk dank.

Met vriendelijke groet
Isabel en Karl

naar bovenkant pagina

Privé Safari Kenia – Juli 2015

Zeer indrukwekkend qua wild!

Zeer indrukwekkend qua wild. Een masai als extra gids was super. Zo konden we sneller dieren spotten en plekjes zien die anderen niet snel zullen vinden. Verder was het Sleeping warrior camp volgeboekt waardoor we in de Sleeping warrior lodge terecht kwamen. Maar dat was een aangename verassing. De lodge was super groot en het eten was geweldig. En een Spectaculair uitzicht. Hier krijg je ook een extra gids mee die wat over het park vertelt maar mijn inziens niet nodig want de gids Rachid wist veel te vertellen en de andere gids vertelde alles nog een keertje.....

Jessica & Paul

naar bovenkant pagina
Sleeping Warrior Lodge - Kenia

Privé Safari Kenia – Juli 2015

Top!

Onze 5 daagse safari in Kenia was zonder uitzondering “Top” te noemen….

Een hartelijke ontvangst op het vliegveld door onze uiterst kundige en vriendelijke chauffeur/gids, Peter, die werkelijk alles in het werk heeft gesteld om ons een onvergetelijke reis te bieden en daar prima in geslaagd is. Zijn kennis van het land, de mensen, de natuur, de normen en waarden, gebruiken en gewoontes, maakten onze reis tot méér dan enkel de safari’s in de bezochte parken. Daarbij kregen wij alle ruimte om een eigen inbreng te hebben in de dagdagelijkse planning, wat de term “Privé Safari” ook daadwerkelijk eer aan heeft gedaan. Tot slot waren de lodges waar wij logeerden van uitstekende kwaliteit zowel qua accommodatie en personeel maar zeker ook qua keuken. Kortom, een ervaring om nooit meer te vergeten!

Freek, Siem & Mart

naar bovenkant pagina
- Kenia
- Kenia

Privé Safari Tanzania – Juni 2015

Onbeschrijfelijk mooie reis gehad!

“Remove nothing from the park, except: nourishment for the soul, consolation for the heart, inspiration for the heart”

Deze kreet hebben wij bij de ingang van één van de parken gezien en vonden wij wel een hele mooie spreuk die wij ons zeer ter harte hebben genomen. Een onvergetelijke reis waarbij wij ons zeer verbonden voelden met de natuur. De grootsheid en het feit dat je zó kortbij de dieren kunt komen om ze in hun eigen habitat te zien/ observeren ervoeren wij als een groot voorrecht!

Op 28 juni zijn we vanaf Schiphol vertrokken voor onze safarireis in Tanzania. Een onvergetelijke reis waarin wij vele indrukken en ervaringen hebben opgedaan. Wij werden zeer hartelijk ontvangen door onze reisgids Jamal: een uitstekend Engels sprekende gids die zéér veel wist van natuur en cultuur van zijn eigen land. Met Jamal zijn we de eerste dag vertrokken naar Olpopongi; een commercieel opgezet Masaai dorp waar we zeer hartelijk door de Maassai werden ontvangen en uitgebreid "les" kregen over volk en cultuur. Een heel interessante dag maar voor ons iets té commercieel opgezet. Er zijn alternatieven genoeg gaandeweg de reis te ontdekken waar een soortgelijke ervaring ook opgedaan kan worden. Desalniettemin zeer aan te bevelen als je de eerste keer naar Tanzania gaat! Vervolgens hebben we de parken "Arusha national park ( 1dag)", Tarangire nationaal park (2dagen), Lake Manyara national park (1dag), Serengeti (3 dagen), en Ngorongoro (1dag) bezocht; 5 zeer verschillende parken met elk hun eigen karakteristiek en charme waarbij wij een duidelijke voorkeur voor Tarangire en Serengeti hadden! Als je de eerste keer een safari in Tanzania maakt, zou ik niet anders willen adviseren: je moet ze allemaal gezien hebben om het verschil en je eigen voorkeur te kunnen ervaren! Ze zijn zó bijzonder! Het oog in oog staan met de wilde dieren is onbeschrijfelijk! En de natuurlijke omgeving is zo verschillend! En dan ook nog een gids hebben die niet wil opgeven om ervoor te zorgen dat je de "big five" te zien krijgt: dat is gewoonweg te gek! We hebben geen dorpen bezocht maar hebben op doorreis naar de parken wel veel indrukken gehad over hoe de plaatselijke bevolking leeft. De armoede van de bevolking en het ontbreken van infrastructuur en organisatie doen je beseffen hoe goed wij het hier hebben. Het doet soms pijn aan het hart om de omstandigheden te zien waarin de mensen moeten leven, maar dit hoort zeker ook bij deze reis en had ik beslist niet willen missen!!

Tot slot hebben wij onze reis afgesloten met een kort verblijf op Zanzibar! Ook hier hebben wij ontzettend genoten van ons verblijf in Stonetown (met rondleiding in de stad en spice tour) en uiteindelijk lekker uitrusten in Bahari View lodge. De mensen hier zijn zó hartelijk en doen er alles aan om je verblijf tot iets unieks te maken, hetgeen ook zeker gelukt is. Dit reisverslag doet eigenlijk geen recht aan de onbeschrijfelijk mooie reis die wij gehad hebben. Daarvoor zouden wij meer ruimte op deze blog moeten hebben...maar.... wij zouden het iedereen willen aanraden en zo het gevoel van Afrika mee terug naar huis te nemen!

Richard en Annemie

naar bovenkant pagina
Privé Safari Tanzania
Privé Safari Tanzania
Privé Safari Tanzania

Huwelijksreis Kenia – Juni 2015

Fantastisch!

We hebben meer gezien dan de wensenlijst lang was. Super, zo mooi dat ik waarschijnlijk niet terug ga naar Kenia omdat het de volgende keer alleen maar minder kan zijn. Willem en Yvonne zijn compleet overdonderd door alle cadeaus die ze hebben gekregen op hun huwelijksreis, en wij werden ook niet vergeten Heel erg leuk. Eigenlijk een stuk meer dan heel erg leuk! Al met al een fantastische vakantie. Deze tocht kan ik iedereen aanraden. Uiteraard moet je wel enig geluk hebben om de dieren tegen te komen, maar de chauffeur is ook heel belangrijk.Rachid is een fijne vent, en goede chauffeur. Hij stopte daar waar wij wilden. Ook eens stukje terug was geen probleem. Om 2 vogelaars die zelfs het kleinste vogeltje willen zien tevreden te stellen valt niet mee. Maar toen hij snapte dat wij alle! vogeltjes wilden zien, en fotograferen hielp hij ook heel goed met speuren. Hij moest wel steeds lachen als wij klaar stonden met allebei 2 camera’s om de nek, en de verrekijker binnen handbereik

Renate & Fred, Wim & Yvonne

naar bovenkant pagina
Aberdares Giant Hog - Kenia

Privé Safari Kenia – Juni 2015

Outstanding!

One of the top experiences of my lifetime, seeing the iconic wildlife of Africa that I had previously only read about in books and seen in movies and on TV.

Many thanks to everyone involved.

Larry
naar bovenkant pagina

Privé Safari Tanzania – Juni 2015

Fantastische ervaring!

Tanzania was een geweldige vakantie. We kwamen na een lange reis met onze gids uiteindelijk aan in Arusha. Dit is een klein chaotisch stadje waar je arm en rijk goed kan herkennen. De mensen zijn erg behulpzaam en aardig, alleen niet echt een plaatsje om lang te verblijven.

Tarangire park, Ngorongoro en Serengeti zijn prachtige parken en was voor ons de perfecte route. Alle parken hebben hun eigen pure charme en zijn allen de moeite waard om naar toe te gaan. Eind juni is de perfecte maand om te gaan. Er waren weinig toeristen.

We hebben de big 5 gezien en nog veel meer. De meest bijzondere ervaring is het slapen midden in de migratie. Je hoort de dieren 's nachts geluiden maken, wat een erg spannende beleving is. Ook de nachtsafari was erg spannend. Hyena's van een meter afstand vanaf de open auto gezien en veel andere nachtdieren, die je normaal overdag niet ziet.

Kortom een geweldige ervaring! Prachtige om zo dichtbij in de natuur de dieren te spotten en hun leefgebied te verkennen.

Tanzania is echt een aanrader!

Thomas en Ilona

naar bovenkant pagina

Huwelijksreis Tanzania – Juni 2015

Verslavend!

Spannend en tegelijkertijd zalig rustgevend. Ver weg van alle westerse drukte konden we tot rust komen midden in de ongerepte natuur. Een combinatie die voor ons het summum is van luxe. Na lang uitkijken vertrokken we boordevol verwachtingen richting Schiphol om te beginnen aan onze huwelijksreis bestaande uit een week safari gevolgd door een week puur relaxen op Fanjovi island. De stemming ging meteen naar relaxmodus van zodra we het vliegtuig waren opgestapt. Het vriendelijke personeel en comfortabele zitplaatsen op de KLM vluchten laten je meteen alle huiselijke zorgen en stress vergeten. Zoals voorzien door OnsKenia, stond onze gids Jamal ons geduldig op te wachten bij aankomst in Kilimanjaro Airport. Het was reeds nacht dus we reden meteen door naar onze eerste slaapplaats in Arusha. De daaropvolgende 7 dagen bezochten we opeenvolgend Tarangire, Lake Manyara, De Serengeti en de Ngorongoro krater. De diversiteit aan landschappen, fauna en flora deed ons telkens opnieuw verlangen naar ‘het nieuwe om de volgende hoek’. Het mogen aanschouwen van de big five in zijn natuurlijk omgeving vormde het pluspunt van dit safari gedeelte. Het onuitputtelijke geduld en enthousiasme van onze gids wanneer we nog maar eens een foto wilden maken, zijn amicale manier van omgaan met de klanten en het enthousiasme waarmee hij zijn kennis deelt zorgde ervoor dat elke dag opnieuw voorbij vloog. In elke lodge konden we ’s avonds rustig op adem komen en keuvelend over de voorbije dag tot rust komen bij verzorgde en smakelijke maaltijden. Na de avontuurlijke etappe vervolgende we onze reis naar Fanjovi Island, deel van het Songo Songo archipel. Witte stranden, palmbomen, tropische temperaturen, koraalriffen, dagverse seafood-maaltijden, vriendelijke bediening en een privésfeer rond elke bande zorgen instant voor een “paradijs op aarde” gevoel. Voor ons de bestemming waar de term luxe anders en beter wordt gedefinieerd!

Sandra & Adriaan
naar bovenkant pagina
Huwelijksreis Tanzania
Huwelijksreis Tanzania
Huwelijksreis Tanzania

Prive safari Tanzania – Juni 2015

Te lang gewacht !

Big 5 and great migration en baobabs !!!!!!!!!!

Brigitte & Yvan
naar bovenkant pagina
Jubileumsafari - Tanzania
Jubileumsafari - Tanzania

Privé safari Tanzania – Mei 2015

Vader & Zoon safari !

Dit jaar ga je de basisschool verlaten. Daarmee start er een nieuwe fase in jouw leven. Als alles volgens plan verloopt ga je na de zomervakantie naar de Guido de Brès in Rotterdam. Het is fijn dat de wereld zodoende een stukje groter wordt, maar daaraan kleven ook gevaren. Gevaren die we als ouders je, graag begeleid, het hoofd willen leren bieden. Daarbij hopen we dat je ook in de toekomst, op weg naar de volwassenheid, keuzes maakt die parallel lopen met onze doopbelofte. Om elkaar nog beter te leren kennen ga je samen met papa op stap. We hopen dat, doordat we 12 dagen volledig op elkaar zijn aangewezen, we onvergetelijke ervaringen opdoen. De keuze voor de bestemming is volledig aan jou. Veeleisend ben je niet als het gaat over de invulling, maar dat het niet naast de deur kan liggen is duidelijk; op safari en witte stranden… Als ik ons fotoalbum doorblader, zie ik een impressie van de mooiste belevenis van ons samen.
Bedankt Papa!

Subliem geregeld, alles is gelopen volgens het programma wat door OnsKenia is uitgestippeld!

Guido & Anton

naar bovenkant pagina
Prive safari - Tanzania

Mindervalide reis Tanzania – Mei 2015

Geweldige ervaring !

Geweldig ondanks dat ik lek geprikt ben en zo door elkaar gerammeld ben in de landrover dat ik nu nog aan het schommelen ben. Een geweldige ervaring is al het wild in de krater bijeen. Het spotten van cheeta’s en toch nog de hyena’s gevonden hebben.

Ina

naar bovenkant pagina

Gezinsvakantie Kenia en Tanzania – April 2015

Geweldige herinnering en reiservaring !

Met OnsKenia hebben we met ons gezin een prachtige reis gemaakt door Kenia en Tanzania. Erg fijn was dat we in overleg met OnsKenia een heel eigen programma konden samenstellen. Een programma die we ter plekke ook nog een paar keer hebben aangepast. Beide landen hebben ons op een aangename manier verrast. De vriendelijkheid van de mensen, mooie en schone lodges en natuurlijk het natuurschoon. Ondanks het regenseizoen (en dus laag seizoen voor het toerisme) hebben we meer dan genoeg gezien. Het is niet te beschrijven hoe indrukwekkend het is als je in een zee van zebra’s en gnoe’s staat, hoe weinig geluid de olifanten maken tijdens het lopen, dat er leeuwen naast de auto in de berm liggen of zelfs in de schaduw onder de auto gaan liggen, de verschillende soorten landschappen (van tropisch regenwoud tot de eindeloze vlakte van de Serengeti). Samen met onze kinderen van 9 en 13 jaar hebben we genoten. Het is voor ons gezin een geweldige herinnering en reiservaring om met heel veel plezier op terug te kijken.

Asante Sana voor deze prachtige, indrukwekkende en goed verzorgde reis. Kwaheri.

Jacqueline, Marten, Twan & Maike

naar bovenkant pagina
Familiesafari - Tanzania
Familiesafari - Tanzania

Privé Safari Kenia – April 2015

Weer een onvergetelijke super safari!!!!!

Voor de derde keer gingen we weer op pad met OnsKenia naar ons geliefde Kenia. Ondanks het regenseizoen waarin we belanden, hebben we het erg getroffen met het weer. Zoals altijd was alles weer tot in de puntjes geregeld en dat vinden we erg fijn. Ook de telefoontjes van Yvonne vlak voor vertrek waren erg positief. Onze chauffeur Leonard, een bevlogen chauffeur en gids, heeft onze reis verder onvergetelijk gemaakt. Zijn kennis over het land en de dieren is erg groot. In Samburu kwamen we aan het einde van de middag vast te zitten in de modder en dat werd een heel avontuur om weer los te komen. Weer heel wat anders dan dieren spotten, maar wat hebben we hier ook van genoten. In de Masai Mara verbleven we in het prachtige Kandili camp waar je je een met de natuur voelt. Daar samen met onze chauffeur en William de Masai 2 dagen op pad geweest. Geluncht aan de Mara rivier waar we samen waren met nijlpaarden i.p.v. de duizenden gnoes die we anders in juli daar zien. De vele hyena’s die daar rond lopen en die je ’s nachts hoort als je in je tent ligt. De zebra’s, antilopen, giraffen, mangoesten en buffels die het kamp bezoeken. De vele leeuwen die daar rond lopen maar vooral liggen te luieren, de cheeta die onze auto gebruikte als uitkijkpost voor zijn ontbijt, zijn metgezel de jakhals die blaffend met hem meeliep , 4 zwarte neushoorns vlakbij de auto, de 3 leeuwen in de boom, de sundowner met een prachtig uitzicht. Het was allemaal geweldig!

Ook het bezoek van ons sponsorkind Naneu die in de Masai Mara woont, was een hele belevenis. Te zien hoe zij leeft en wat de organisatie Compassion voor haar en haar familie doet van ons sponsorgeld is geweldig. We hebben deze 2 weken genoten en kijken uit naar onze volgende safari in dit prachtige land!

Iedereen weer hartelijk dank voor deze geweldige reis!

Ineke en Corine
naar bovenkant pagina
- Kenia

Prive safari Tanzania – Februari 2015

Voortreffelijk georganiseerd!

We zijn weer thuis en nu dagelijks kijken we nog naar de ontelbare foto's die wij van onze safari door Tanzania hebben gemaakt. De reis was van het begin tot het einde voortreffelijk georganiseerd. Zeer professioneel en goede gids/chauffeur. De chauffeur heeft ons veel van de natuur laten zien en vooral veel verteld over de complexe wijze waarop dieren en planten van elkaar afhankelijk zijn. Hoogtepunt was, zonder al de andere parken te kort te willen doen, de Ngorongorokrater. De lodges die wij bezocht hebben waren goed tot zeer goed. Vooral de mensen zijn zo aardig en willen allemaal trots vertellen over het land en hun cultuur. Bedankt voor de goede voorbereiding en begeleiding.

Koos en Ina

naar bovenkant pagina
- Kenia

Prive safari – Februari 2015

Onvergetelijk, dit moet je een keer meegemaakt hebben.!

Het was een fantastische vakantie, alles wat we hadden verwacht en meer. Het landschap is heel afwisselend en we hebben heel veel dieren van dichtbij kunnen zien. We zijn zelfs nog door een olifant aangevallen. Onze gids was geweldig, hij kon ons veel over de dieren en het land vertellen en deed altijd heel erg zijn best voor ons. Na een week safari was het ook erg lekker om een week aan het strand te zitten en helemaal tot rust te komen. De accommodaties waren ook stuk voor stuk hartstikke mooi. Kortom: het was fantastisch!

Joyce & Remy

naar bovenkant pagina
Rashid en Remi en Joyce bij Sweetwaters reservaat- Kenia

Prive safari Tanzania – Februari 2015

Een fantastische ervaring!

Iets wat iedereen minimaal 1 keer gedaan moet hebben om te kunnen begrijpen hoe mooi het is.

We hebben een geweldige vakantie gehad! Het was onze eerste safari en we vonden het een fantastische ervaring. Nooit gedacht dat het zo gaaf zou zijn! Ons avontuur begon in het Tarangire National Park, waar we als echte safari-groentjes binnen een halfuur al helemaal enthousiast werden van een groep olifanten op meer dan 50 meter afstand (‘Wow, wat dichtbij!!’)... We hebben genoten van de natuur, de grote hoeveelheid verschillende dieren en het prachtige uitzicht over de rivier waar zo’n 30 olifanten in liepen. Het uitzicht vanaf het terras van de lodge was hier gewoonweg geweldig te noemen; wakker worden met een giraf voor het raam. Het volgende park was Lake Manyara. Het hoogtepunt daar was de ‘hippo-pool’, waar we vele nijlpaarden van dichtbij gezien hebben. In het water, op het land en tussen de vogels en de zebra’s, een schitterend plaatje! Daarna gingen we naar de Serengeti. Dat vonden we echt een geweldig park! In Tarangire en Lake Manyara hadden we al heel veel diersoorten gezien, maar in de Serengeti zagen we voor het eerst leeuwen (waarvan eentje er voor onze ogen een zwijn doodde), een cheetah (die net een zebra aan het eten was), een jachtluipaard, hyena’s en flamingo’s. Echt fantastisch om mee te maken en dan ook nog eens van echt heel dichtbij! Tot slot bezochten we de Ngorogoro-krater. Ook een heel mooi park en erg leuk om daar de dieren eens in een hele groene omgeving te zien. Hier zagen we ook voor het eerst een neushoorn (waarmee we de hele Big-5 gezien hebben). Dat onze safari zo geslaagd was, is mede dankzij onze gids/chauffeur Kalibi. Hij was heel vriendelijk, sprak uitstekend Engels, wist veel over de natuur/dieren en zorgde er steeds voor dat we met de auto goed zicht hadden op de dieren. Wat ook leuk was, is dat hij ons een beetje Swahili geleerd heeft. Ook de lodges en de tent waarin we geslapen hebben waren zeer naar wens. Wij vonden ze erg luxe, schoon en soms hadden ze zelfs een fantastisch uitzicht. Het eten was ook steeds prima verzorgd. Na de safari hebben we nog een paar dagen genoten van zon, zee en strand op Zanzibar. Een perfecte manier om na te genieten van de safari en heerlijk te relaxen. We hebben genoten!

Asante sana voor de tot in de puntjes geregelde reis!

Thomas & Ellen

naar bovenkant pagina
Jachtluipaard - Tanzania
Leeuwen in de Serengeti NP - Tanzania

Prive safari Kenia – Januari 2015

Huwelijksaanzoek in Kenia!

Van 9 tot en met 31 januari 2015 hebben mijn vriend Gerben en ik met OnsKenia door Kenia gereisd. Het was de meest bijzondere reis die wij gemaakt hebben. Van een heel basic boswachterscottage op de Mount Kenya tot een schitterende tent aan de rivier in Samburu waar ’s avonds olifanten langs liepen of een Lodge bij Naivasha meer waar ’s avonds de giraffen en nijlpaarden voor de veranda kwamen grazen. We dachten zo nu en dan dat we echt op de mooiste plek van de aarde beland waren… tot we op de volgende bestemming arriveerden en toch elke keer moesten bekennen dat die plek niet onder deed voor de voorgaande! De laatste 9 dagen hebben wij doorgebracht in Watamu en hebben wij vrijwilligerswerk gedaan bij stichting JUA, een crisisopvanghuis voor meisjes. Een bijzonder mooi project, die goed werk doen voor de jonge meisjes en hun baby’s. Voor mij was er nog een verrassing op de laatste dag van onze reis.. die werd afgesloten met een huwelijksaanzoek door Gerben op het strand van Watamu! Al met al dus een reis om nooit meer te vergeten!

Ik zou een ieder dan ook zeker aanraden om met OnsKenia te reizen. De service is goed, de kennis van Kenia is ontzettend groot en je bent verzekerd van een schitterende reis!

Lisette &Gerben

naar bovenkant pagina
Samburu nationaal reservaat - Kenia
Amboseli Nationaal Park - Kenia

Selfdrive safari Kenia – Januari 2015

Een Droomreis die werkelijkheid is geworden!

Hallo Eric,

Wij hebben de reis als zeer prettig ervaren en je hebt de zaak goed geregeld, want nagenoeg alles verliep op rolletjes.

Twee opmerkingen :

De route beschrijvingen kloppen wel qua richting, maar de bijbehorende km afstanden klopten regelmatig niet. Voor ons geen probleem omdat we wel van een "avontuurtje" houden en graag zelf creatief bezig zijn, doch ik kan me voorstellen als mensen deze strikt volgen hier jeugdpuistjes van krijgen. Ook vele opmerkingen waren voor velerlei uitleg vatbaar.

Cristal Forest Lodge ligt op een perfectie locatie , doch wij vonden dit niet OnsKenia waardig. Naar onze mening kun je de huidige moderne reiziger niet meer onderbrengen in deze locatie. Badkamer / WC is iets uit de eerste wereld oorlog en het bed was zeer hard en daarbij hadden wij zelf nog niet eens een bovenlaken waar de deken op lag, buiten het feit dat dit niet lekker ligt vind ik het ook smerig. Al met al vonden wij dit helemaal niets. Ligging , eten en bediening waren perfect.

Ik sluit me aan bij Martin.
Als je delen van zijn verslag gebruikt en anonimiseert krijg je een goed beeld van de reis. Ik ben het eens met opmerkingen van Martin over castle forest lodge en routebeschrijving. Hij heeft daarnaast ervaringen gedeeld op tripadvisor. Het personeel in alle accommodaties zeer vriendelijk en gastvrij.

Wij vonden het een toptrip!

De safari qua lengte en afwisseling goed gekozen. Fantastisch dat we zelf konden rijden, goed geregeld!! Halen en brengen van de auto's op de goede plekken. 3 nachten in Elsa's kopje perfect (zeer mooie tent, goed eten en 2 dagen tijd om in Meru NP rond te rijden). Larsen Camp ook in klein maar mooi park (per ongeluk de big 5 gezien op 1 dag). De rit naar Ol Pejeta had ik achteraf gezien geskipt (de chimpansee opvang etc.). De volle (1 na laatste) dag in Aberdare was voor ons als offroad liefhebbers geweldig (mooie omgeving, fantastisch rijden). Als je er komt voor animals en watervallen hoef je er niet perse naar toe, maar ik vond ‘t super.

Van ons krijg je een 9 voor reis.
Dank voor de voorbereiding en de goede zorgen! Tot een volgende keer.

Jenny, Martin, Jan Jaap & Renée

naar bovenkant pagina
Olifanten Meru Nationaal Park - Kenia
Selfdrive Safari Kenia
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Horsterweg 22C
3835 PS Stoutenburg / Leusden
Telefoon 030 - 220 4385