Privé Safari Kenia – December 2014

Mooi!

The spirit of Africa beleven!

Joop

naar bovenkant pagina

Familie Safari Kenia – December 2014

Zorgeloos genieten van Afrika’s schoonheid!

Dankzij een perfecte organisatie en een zeer ervaren gids hebben wij een prachtige week beleefd. Zeer intens en vermoeiend maar uniek en – zeker ook voor de kinderen – een levenslange herinnering!

Louis, Els, Victoria, Felice & Augustine

naar bovenkant pagina
Masai mara Kenia Maasai stam
Masai Mara Kenia luipaard

Privé safari Kenia – December 2014

Een Droomreis die werkelijkheid is geworden!

We hebben echt onze droomreis dankzij Onskenia gemaakt. In 1 woord geweldig! We hebben veel gamedrives gemaakt en in de eerste 3 dagen hadden we de big 5 al gezien! Zelfs in deze reis 3 keer een luipaard mogen zien. Daarbij echt honderden olifanten/ giraffen / neushoorns en buffels en 1 cheetah en nijlpaarden en heel veel andere soorten dieren en vogels. We zijn ook de eerste dag bij Edgar zijn adoptieolifant Barsilinga geweest. Dat was echt een mooi gezicht. De parken en accommodaties waren geweldig. Je komt in Kenia echt in een hele andere wereld en we moeten weer wennen aan Nederland. Het land is zo groot dat het niet te bevatten is. Onze chauffeur en gids Rashid was geweldig en heeft ons heel veel kunnen leren van zijn land en van de dieren.

We willen jullie bij deze bedanken voor het regelen van onze droomreis.
Het was tot in de puntjes geregeld.
Asante Sana
Wanda en Edgar

naar bovenkant pagina
Rashid afscheid Nairobi Jomo Kenyatta International Airport - Kenia
Peetouder Barselinga Nairobi Kenia
Solio Ranch neushoorns - Rhino Watch Lodge Kenia

Privé safari Tanzania – November 2014

Schitterende reis!

We hebben een schitterende reis gehad, bijzonder goed voorbereid door OnsKenia.

Snel en persoonlijk contact, We hebben een goede keuze gemaakt.

Hartelijk dank voor de goede service, Asante sana !
Cor en Marianne

naar bovenkant pagina
Peetouderreis oktober 2015 Kenia

Fly-in-safari Tanzania – November 2014

Geweldig mooi!

Wij hebben wederom een hele mooie vakantie gehad. Super vriendelijke lodge medewerkers en gidsen. Mooie parken, veel dieren en vogels gezien bij de game drives, maar ook bij de lodges zelf.

Heerlijk gegeten, kortom voor herhaling vatbaar en moeten nog naar mafia eiland.

Marijke & Roland

naar bovenkant pagina
Peetouderreis oktober 2015 Kenia

Wildlife fotografie safari Tanzania – Oktober 2014

Goed georganiseerd!

Tot mijn spijt kan ik de pracht van het land, van de mensen en van de dieren nog niet los zien van mijn ervaring met de begeleiding zodat ik het moet laten bij het uiten van mijn oprechte waardering voor uw goed georganiseerde reis en voor de perfecte afsluiting daarvan op Zanzibar.

Carla

naar bovenkant pagina

Wildlife fotografie safari Tanzania – Oktober 2014

Top!

Mooier bestaat niet, een droom die uitkomt. Afrika zit onder mijn huid.

Er wordt goed voor je gezorgd, alles wordt uit de kast gehaald om het je naar de zin te maken. De locaties zijn zoals het voorgespiegeld wordt. Boek je bij “OnsKenia” dan weet je dat het goed zit.

Scarlett & Astrid & Louis

naar bovenkant pagina
Wildlife Fotografie reis november 2015 Tanzania

Peetouder reis Kenia – Oktober 2014

Een reis om nooit te vergeten!

Een reis om nooit te vergeten, heel moeilijk om er woorden voor te vinden, maar we hebben een paar avonden de slaap niet kunnen vatten van alle mooie belevingen die je opgedaan hebt, echt super mooi!!!

Zoveel mooie belevingen en plekken waar je komt dat je eigenlijk van geen enkele plek afscheid wilt nemen om naar de volgende te gaan. Maar elke nieuwe bestemming is weer bijzonder. Voor mij persoonlijk was Ithumba speciaal omdat daar een adoptieolifant die ik tien jaar geleden in Nairobi heb geadopteerd nu vrij rond loopt en voor zichzelf kan zorgen en met wilde soortgenoten is. Omdat hij nu zijn eigen weg gaat was de kans heel klein dat ik hem zou zien, maar toen de kleinere weesolifantjes een modderbad gingen nemen kwam een droom uit. Een van de verzorgers zei: daar komt een groep ex-orphans aan lopen en de voorste was Buchuma . Ik heb dit onvergetelijke moment gelukkig op video staan. Later kwam er nog een ex-orphan aan die nu zwanger is, ik moest in haar slurf blazen als manier van begroeting. Echt prachtige en emotionele momenten.

Verder hebben we ook het geluk gehad om olifanten met de besneeuwde top van de Kilimanjaro op de achtergrond te zien en luipaarden op enkele meters van ons vandaan. Een bijzonder schouwspel was aan de drinkplaats voor Kilaguni lodge, waar tijdens je diner giraffen en zebra’s drinken en later plaats maken voor buffels, die weer een drinkende leeuw weg jagen. En natuurlijk groepen olifanten die elkaar afwisselden. Alles was super goed verzorgd en heeft ons een geweldige vakantie opgeleverd om nog lang en vaak aan terug te denken, echte aanrader.

Yvonne en Gino

naar bovenkant pagina
Peetouderreis oktober 2015 Kenia
Peetouderreis oktober 2015
Peetouderreis oktober 2015

Privé Safari Kenia – September 2014

Overweldigend!!

Boven verwachting overweldigend! Een ervaring die we nooit zullen vergeten.

Maartje en Sebastiaan

naar bovenkant pagina
Kilimanjaro Amboseli Kenia
Leeuwen Tsavo Kenia

Privé safari Kenia en Tanzania - September 2014

Indrukwekkend!

Fantastische reis, goed georganiseerd, in het algemeen prima accommodaties met betrouwbare gidsen/chauffeurs. Qua beleving heeft het volledig aan onze verwachtingen voldaan. Hebben veel wild gezien en genoten van het prachtige landschap. Evaluatie en ervaringen van onze safari naar Kenia en Tanzania. Totaalbeoordeling 9

Kenia:
In het algemeen was het een fantastische reis met prima accommodaties en betrouwbare en deskundige gidsen/chauffeurs. De uitgezette route was geheel in overeenstemming met de verwachtingen. De lodges zijn schoon met comfortabele bedden en goed sanitair. Ook het personeel was overal erg gastvrij, vriendelijk en behulpzaam. Leonard is een goede ervaren chauffeur met veel kennis van land en wild en met zijn gevoel voor humor is het erg gezellig reizen. De auto was technisch OK hoewel gedateerd. Na een goede vlucht uiterst comfortabel overnacht in EKA hotel. Wij zijn goed begonnen een prachtig kleinschalig luxe lodge , ILKELIANI in de Masai Mara, achteraf bezien de mooiste locatie. Op weg naar Nairobi/Amboseli gelunched bij Kiambethu theeplantage in koloniale sfeer; een erg aangename onderbreking van de lange rit. Overnacht in Macushla house (redelijk) via de opvang voor weesolifanten (een soort Leny ’t Hart maar dan voor olifanten), wel interessant maar geen “must”; voor prima lunch naar Eka Hotel. Het bezoek aan het weeshuis en de lunch in het hotel heeft relatief veel tijd gekost. In Amboseli aangekomen was er geen tijd meer voor een gamedrive. Al met al een pittige reis achteraf gezien lag hier een optie om per vliegtuig naar Amboseli te reizen. Hadden we hier moeten kiezen voor een bezoek aan Karen Blixen museum of Magic Hill (??) Amboseli is wel een bezoek waard; echter de afstand van de weg tot de bushes, waar het wild zit, is redelijk groot wat een goede observatie lastig maakt. Ook hier een goed verblijf in Ol Tukai Lodge.

Tanzania:
Wisseling van land en gids. Kalibi, een nog jonge gids/goede chauffeur is uiterst vriendelijk met voldoende kennis in zijn bagage; in het spotten van het wild moet hij nog meer ervaring opdoen. De auto (zonder radio) is een slag kleiner en heeft maar 1 zijdeur, het maakte het lastiger in- en uitstappen zeker als alle bagage erin stond. Tarangiri Lodge Prima verzorgd (geen Wifi, contant betalen en de eigenaresse is wat te nadrukkelijk aanwezig, ook met het verhogen van de omzet. De Lodge lag buiten het kamp. Wij zijn ons niet bewust van de prijzen maar een lodge in het reservaat scheelt veel tijd en geeft betere mogelijkheden om in de vroege ochtend en late middag wild te observeren wat nu niet mogelijk was (midden op de dag is het ook erg warm om rond te rijden). Prachtig reservaat met indrukwekkende Baobab bomen en prachtige natuur. Lake Manyara (Kirurumu) zeer fraai en ook weer prima lodge. (De weg er naar toe is overigens nauwelijks begaanbaar, veel gaten in de weg !)Het Park als geheel viel wat tegen (door de dichte begroeiing was het wild niet te vinden) zat overigens wel prima in het tijdsplan. Serengeti (Serena Safari) prima lodge; vanaf begin al indrukwekkend zeker toen vlak bij ons kamp het linkerachterwiel voorbij zagen rollen; niet verwonderlijk met al die hobbelwegen maar toch wel even spannend. De extra dag die wij hadden ingepland voor de Serengeti was zeker de moeite waard. De Ngorongoro krater is erg imposant en een bijzonder natuurverschijnsel, het was helaas niet zulk mooi weer, maar toch prachtige vergezichten met een neushoorn ook in het vergezicht. Het Rhino lodge was redelijk (matige bedden en geen Italiaans eten) maar het was wel leuk dat Kalibi met ons het diner gebruikte.

Tot slot Arusha uitrusten en feestvieren in het Safari-lodge. Prachtig huis met de lekkerste diners van de vakantie (het was nergens slecht maar deze keuken verdient extra complimenten!!). We zijn goed voorbereid op reis gegaan met voldoende Deet /Immodium en ook anti-Malaria tabletten. Het is in de algemene informatie wel handig om reizigers erop te attenderen dat de Malaria profylaxe nogal een wat maag/darmstoornissen kunnen geven; onze voorraad immodium is volledig opgebruikt. Veel kleine 1$ coupures zijn erg handig voor alle fooitjes; men blijkt ook graag nieuwe biljetten te krijgen.

Een andere tip is om in de informatie wat algemene prijzen aan te geven van consumpties in de lodges (glaasje wijn,biertje 5$ ) waarbij bij in de meeste wel met creditcard betaald kan worden. Hetzelfde geldt voor internet gebruik, veelal wel maar bij Tarangiri bijv. niet. (geen hoofdzaak maar ter info).

Eric bedankt voor je attente SMS-berichten en je “taartactie” op de verjaardag van Hans, het werd erg op prijs gesteld. Wat ook leuk was dat ik 2x Yvonne gesproken heb (2e en op laatste dag Kenia) om te vernemen of alles naar wens was.

Verder zijn we druk bezig alle foto’s te verwerken om zo nog dieper alle herinneringen en ervaringen in het geheugen te griffen. Zo wordt het en meerdere opzichten een “onvergetelijke reis”

Zeer tevreden met de keuze voor de reisorganisatie “ONSKENIA”
Hans en Lilian & Ton en Kitty

naar bovenkant pagina
Cheetah Masai-Mara Kenia
Leeuw Serengeti Tanzania

Privé safari Kenia - September 2014

Fantastische reis!

Er is goed met ons meegedacht door Eric en zo kwamen we tot een vakantie “op maat”: 12 dagen safari in Kenia met zijn 2-en, afgesloten met 5 dagen strandvakantie aan de kust. Het was onze wens om niet alleen de toerist uit te hangen maar ook een project te ondersteunen. Als je met KLM naar Kenia vliegt mag je namelijk ieder 1x 23 kg. bagage extra meenemen. Het is een schooltje in Talek (Masai Mara) geworden en een oogkliniek in de buurt van Diani Beach. Van harte aanbevolen om hier aan mee te werken! Eric en Mieke mogen dit nog meer promoten aan hun reizigers, via hen kregen we een wensenlijst. We zagen zo ook een andere kant van het land en zijn inwoners en wat waren ze blij met de schoolspullen en brillen! Ik dacht dat het hen om de glazen ging, maar het zijn vooral de monturen. Voor de brillen thuis een plaatselijke opticien vragen en ze sparen wel!

Het verblijf in de Masai Mara is fantastisch! Het tented camp, de sfeer hier, de safari’s , de eindeloze vlakte, bezoek Masai Mara dorp, dit mag niet ontbreken aan een reis door Kenia. In Talek hebben wij een schooltje bezocht en hier 2x 23 kg schoolspullen, voetballen + pompjes en sport t-shirts achtergelaten met reistassen en al.

De gids Hassan heeft ons geleerd geduldig te zijn en lang naar iets te kijken want de dieren die eerst alleen maar liggen verplaatsen zich, ‘’het decor’’ wisselt. Een groot voordeel daarbij, wij hadden de bus van 7 personen voor ons alleen. Hij wist erg veel over de dieren te vertellen, ook over het land Kenia en was ook erg geïnteresseerd in Nederland. Hassan was een fantastische gids! Hij was super blij met de app ‘’view ranger’’, waardoor hij precies de route, hoogte, afstand etc. kon terug zien. Nieuw voor hem en het gesprek onder de gidsen!

Het glutenvrij eten tijdens de vluchten met KLM en op de accommodaties is heel goed gegaan. De koks wisten precies te vertellen wat ik wel / niet kon eten of maakten apart nog iets. Top! Ik had nog wel glutenvrij brood mee en heb dat een enkele keer gebruikt voor een uitsmijter.

Een tip voor een additionele dagtrip bij Galu Beach: Pilli Pipa dhowsafari. €100,- p.p. Met een dhow varen, snorkelen (duiken kan evt. ook) seafoodlunch, dolfijnen spotten, relaxen in ‘’peaceful surroundings’’. Dit is ter plekke voor ons geboekt, het was een groot succes! Op weg er naar toe ook weer wat van dit stukje Kenia gezien.

De reis heeft een onuitwisbare indruk op ons gemaakt en was het geld dik en dwars waard. Vanwege de reisafstanden waren we blij dat we het bij 1 land hebben gelaten en de 12 dagen safari’s hebben afgesloten met 5 dagen relaxen in Pinewood Beach aan het strand. De binnenlandse vlucht om snel aan de kust te komen was een goed idee! We hebben ons altijd veilig gevoeld in Kenia en gunnen het de Kenianen zo dat de toeristen blijven komen!

Bert & Emmy

naar bovenkant pagina
Leeuw Nakuru Kenia
School Masai Mara Kenia

Privé safari Tanzania - September 2014

Onvergetelijke beleving!

Onvergetelijk mooi en een indrukwekkende beleving.
En zo als een bekend gezegde:You can leave Africa , but Africa never leaves you!
Gerrit, Wobby, Silvia & Martijn

naar bovenkant pagina

Huwelijksreis Safari Kenia – September 2014

Onvergetelijke huwelijksreis!

Via internet zijn we in contact gekomen met OnsKenia. Eric reageerde snel en weet zeer veel over het land en de natuur. Tevens kregen we handige tips. Eenmaal in Kenia werden we opgehaald door Rachid. Hij kon ons veel over de natuur en het leven in Kenia vertellen, daarnaast hield hij uitstekend rekening met onze wensen en was het slagen van onze reis heel belangrijk voor hem. Verder waren de locaties en de natuurparken geweldig. Net als de gastvrijheid van het personeel in de diverse lodges. We hebben ontzettend veel mogen zien en leren. Het contact in Kenia verliep ook zeer goed. Yvonne, zij woont in Kenia, en met Eric was er contact en konden we, indien nodig, vragen stellen.

Rashid, Yvonne, Mieke en Eric… Bedankt voor een onvergetelijke huwelijksreis!!!

Annemieke en Peter

naar bovenkant pagina
Leeuwenwelpen Kenia

Privé safari Kenia - September 2014

Waanzinnig en meer gezien dan verwacht!

Wij hebben in elk park wat bijzonders mogen beleven, waarvan naast het spotten van leeuwen, neushoorns, cheeta’s, wrattenzwijntjes, giraffes, olifanten, hele kuddes gnoes en zebra’s en nog veel meer dieren die vast weer in onze herinnering komen als we de foto’s zien, hieronder de hoogtepunten;

De Daphne Sheldrick opvang voor wees baby olifanten bij Nairobi, waar de olifantjes zo langs je heen, rechtstreeks naar de verzorgers rennen met de melkfles en daarna heerlijk spelen in het modderbad. Je kan zien dat ze veel hebben meegemaakt in hun jonge leven, maar hier heel goed worden behandeld en voorbereid op een “echt” olifantenleven. In Simba Samburu lodge tijdens de lunch gedurende twee uur zo’n honderd olifanten voorbij zien trekken langs het terras, op nog geen 10 m afstand. In het Ol Pejeta Conservancy wildreservaat tussen een kudde buffels gestaan die ons recht in de ogen keken. Bij de tocht om het Nakuru meer veel brutale bavianen gezien en toen moesten we de doorgang op een brug vrijmaken voor één buffel, die duidelijk liet merken dat hij het niets vond dat wij zijn weg versperden. Masai Mara - Ilkeliani Tented Camp, een onvergetelijke verblijfplaats. Het begint al met het oversteken van de rivier de Talek via de hangbrug. Als je dan verderop ook nog twee enorme krokodillen op een zandbank ziet zonnen, hou je je echt wel stevig vast. En het Masai Mara reservaat is niet in woorden te vatten. Het lijkt één landschap, maar na elke glooiing en heuvel sta je toch weer voor een heel ander uitzicht. Hier hebben wij elke dag een cheeta mogen ontmoeten en ook de groepen gnoes richting de rivier zien trekken, indrukwekkend om te zien, in een karavaan tegen de horizon, als ze allemaal één voor één achter elkaar aanlopen. Een zielig moment, maar ook de echte natuur is de leeuwin, die net een zebrajong te pakken had gekregen. Het zebrajong leefde nog toen wij dit zagen en de leeuwin heeft het niet gelijk gedood, maar was er meer zo’n beetje mee aan het spelen als een kat met een muis speelt.

Naivasha meer - Naivasha Sopa Lodge; een schitterend resort aan de rand van het meer met een tuin waar je zo tegen de zebra’s, giraffes, buffels, aapjes en waterbokken aanloopt. Wij hebben de rivaliteit tussen twee mannetjesbokken meegemaakt. Het begon met kopstoten en een achtervolging op het land tot in het meer, de enige manier voor de verliezer om te ontkomen aan de dominante bok.

Op onze laatste dag hebben wij nog van een heerlijk en leerzaam rustpunt mogen genieten op de Kiambethu theeplantage, waar je naast een natuurwandeling in het stukje oerwoud een leerzame lezing krijgt over al die wonderbaarlijke en medicinale Oer bomen die daar staan en een mooie uitleg over de theeplantage zelf van de zeer Britse eigenaresse.

Het was voor ons een geslaagde rondreis, we hebben er van genoten en zullen deze mooie herinneringen nog heel lang blijven koesteren.

Shirley & Ruud

naar bovenkant pagina
Olifanten familie Samburu Kenia

Privé safari Tanzania - September 2014

Veel beleefd in een uitstekende sfeer!

We bezochten reeds de meeste wildparken van Afrika in internationaal gezelschap, maar deze privé safari bracht ( voor ongeveer dezelfde prijzen) toch heel wat extra natuurbeleving. Voor het eerst nu een privé safari en die formule gaf toch wel een echte meerwaarde, mede door de service van Leonard die ons overal tijd gaf om te observeren zolang we wilden. Ook hadden we nu een jeep en zo konden we toch wel meer zien daar dat modderige stroken geen hinder waren om dieper in die gebieden te gaan kijken. Met die busjes was dat bij andere safari’s soms niet mogelijk. Samengevat: op details na, een geslaagde formule.

Met vriendelijke groet,

Annie en André & Yvonne en Pieter
naar bovenkant pagina
Buffel Nakuru meer Kenia

Privé safari Oeganda en Kenia - September 2014

Ontzettend veel gezien en beleefd!

Jannie; Alweer voor de derde keer op reis met OnsKenia en weer een geweldige reis! Onze reis is begonnen in Uganda een bijzonder mooi groen land met prachtige watervallen, mooie parken en lodges!.Een goed georganiseerd deel van onze prachtige reis en Henry onze gids was geweldig! Na negen dagen de grens overgestoken waar Raphael onze vertrouwde gids ons op stond te wachten en werden we keurig overgedragen door Henry. Weer een gewelige tijd in Kenya gehad..en mochten we de oversteek van duizenden gnoes meemaken....een hele indrukwekkende belevenis, om emotioneel van te worden. Met Raphael aan onze zij hebben we weer veel dieren kunnen spotten en veel foto's kunnen maken, genoten van de prachtige lodges, en heel veel plezier gehad op deze speciale fantastische reis. Hij heeft weer echt zijn best gedaan om het ons naar de zin te maken, en dat is hem weer gelukt! Eric en Mieke bedankt voor jullie goede zorgen, de organisatie en de persoonlijke benadering....Geweldig!

Annemieke;Dit was mijn eerste bezoek aan Oost-Afrika. Tijdens deze Safari heb ik ontzettend veel gezien en beleefd. Uganda is prachtig! De natuur met al zijn verschillende kleuren groen, de dieren, de mooie lodges, het heerlijke eten, maar vooral ook de vriendelijke, zorgzame mensen hebben grote indruk op mij gemaakt. Hier wil ik zeker nog eens naar toe. Kenia, heel anders, De natuur iets minder spectaculair maar door voor de dierenwereld zo bijzonder veelzijdig! Vriendelijke mensen en geweldig mooie lodges. Hier weten ze hoe ze toeristen in de watten leggen.

Jannie en Annemieke
naar bovenkant pagina
Serengeti leeuwen safari Tanzania
Henry en Jannie in Oeganda

Mindervalide reis Kenia - Augustus 2014

We vliegen ons avontuur naar Kenia tegemoet!

Na maanden van voorbereiding is het op 16 augustus 2014 eindelijk zover:

Voordat we de inhoudelijke reis beschrijven eerst even een paar belangrijke voorbereidingsfeitjes:

De benodigde inentingen zijn gedaan via Thuisvaccinatie.nl. Ideaal, want je wordt thuis bezocht en geïnformeerd. Alle benodigde inentingen werden direct toegediend en de benodigde medicatie voor tijdens de reis werd in kaart gebracht en daarna thuis bezorgd. Wat ons betreft een aanrader.

De reis zelf is volledig verzorgd door reisbureau OnsKenia. We zijn meerdere keren thuis bezocht door Eric Stapele. Eerst om onze wensen in kaart te brengen en vervolgens om het bedachte reisprogramma met ons door te nemen en aan te passen aan onze wensen/mogelijkheden. Voor ons was dit essentieel, aangezien onze zoon geheel rolstoelafhankelijk is. Door de speciale aandacht hiervoor van OnsKenia en de ervaringen die zij hebben met het verzorgen van reizen voor mensen met beperkingen, waren onze zorgen op dat vlak grotendeels verdwenen! Tijdens zijn bezoeken vertelde Eric mooie anekdotes over zijn ervaringen. Hierdoor kregen we direct zin om te gaan.

We konden terugkijken op een geweldige reis waarin alle beloftes over de mogelijkheden voor Ramon in zijn rolstoel door OnsKenia zijn waargemaakt. We kunnen iedereen die een dergelijke reis met een persoon met beperkingen wil gaan ondernemen adviseren om contact op te nemen met Eric Stapele van OnnKenia. De voorpret naar aanleiding van zijn anekdotes was een mooi begin van een droomreis die wij als gezin wellicht maar 1 keer kunnen maken.

Wilt u ons reisverslag lezen?
Dit inkijkexemplaar kunt u lezen op het reisbureau OnsKenia.

Erica, Edwin & Ramon.
naar bovenkant pagina
Southern Sun Mayfair Nairobi - welkomst
Daphne Sheldrick olifanten opvang
Giraf Centre Nairobi
Luipaard Samburu Nationaal Reservaat

Privé safari Kenia - Augustus 2014

Van begin tot eind één groot natuur avontuur!

We hebben al diverse verre reizen naar verscheidene bestemmingen gemaakt, maar we waren nog nooit op safari geweest en dat stond toch wel hoog op onze verlanglijst qua reizen. Van tevoren konden we ons geen voorstelling maken van hetgeen we zouden gaan mee maken. De ervaring om in de habitat van dieren te zijn is ongelooflijk mooi en we zijn er vaak “stil van geweest”. Olifanten die zo dicht langs de auto lopen dat je ze aan zou kunnen raken, leeuwen die er met hun prooi van door gaan, de ene neushoorn die de andere “op de hoorn neemt”. Allemaal momenten die je nooit meer vergeet en zoals Peter zei “die staan voor altijd op je harde schijf en die raakt nooit vol”.

Yvonne, Jaap, Manon & Ilco
naar bovenkant pagina
Samburu olifanten
Mara zebra

Privé safari Tanzania - Augustus 2014

Super reis!

Voor ons de eerste ervaring met een safari in Tanzania en daarna een heerlijke strandvakantie op Zanzibar. Een reis vol nieuwe indrukken, mooie dieren, prachtige landschappen, vriendelijke mensen, ontspanning, afwisseling, luxe en fijne verblijfplaatsen. Het verblijven in de lodges en tentenkampen vonden wij heel bijzonder door de mooie locaties te midden van alle dieren. Met name Osupuko Lodge in Tarangire NP en Grumeti Eco Lodge in Serengeti vonden wij heel mooi. Door de goede organisatie en de fijne gids Jamal hebben wij een zorgeloze en luxe vakantie gehad. Afsluiten bij Baraza Resort & Spa kon niet beter. Een vakantie om nooit meer te vergeten en nog lang van na te genieten.

Met vriendelijke groet,

Marc en Noortje
naar bovenkant pagina
Serengeti leeuwen safari Tanzania

Mindervalide rondreis Kenia- Augustus 2014

Bijzonder!

Anneke heeft een goede en mooie reis gemaakt. De wilde dieren tijdens de safari waren indrukwekkend evenals de mensen die zij mocht ontmoeten. De gamedrive’s waren goed geregeld. De accommodatie was prima in orde (volgens Anneke luxe) tevens de maaltijden. Complimenten aan haar begeleiders Rashid & Patrick en Esther.

Anneke & Hans
naar bovenkant pagina
Mindervalide rondreis Kenia

Fly-in safari Tanzania - Augustus 2014

Wat een luxe en comfort!

Na jaren safari's over land te hebben gemaakt, hebben we deze keer gekozen voor een fly-in safari. Wat een luxe en comfort. Onze reistijd was beperkt maar deze vorm van reizen maakt het mogelijk om in de Zuidelijke Nationale Parken van Tanzania veel te zien in korte tijd.

We keken met name uit naar Katavi: aanbevolen door Eric nadat hij onze eerdere ervaringen had gehoord. De ongereptheid, de verlatenheid. Dat zijn de woorden die bij ons opkomen wanneer we aan Katavi terug denken. En wat boften we met de manager, tevens gids. We hadden ons geen fijnere gids kunnen wensen! Zijn verhalen, kennis van de bush... het was in 1 woord: fantastisch. De kers op de taart was het feit dat wij de enige 2 gasten waren. Hoe heerlijk dat is: tijdens het diner de bushgeluiden kunnen horen. Alleen in de verte het zachte gebrom van de generator. Tja, dan zijn 4 nachten altijd te kort.

Stella & Dick
naar bovenkant pagina
Katavi Fly-in safari Tanzania

Privé safari Kenia - Augustus 2014

Adembenemend!

Nadat we al diverse keren in Zuid Afrika waren we geweest, besloten we begin dit jaar dat we eigenlijk wel eens het midden van Afrika wilden bekijken. We raadpleegden google en kwamen uit bij OnsKenia. Hun zeer snelle reactie na een informatief telefoontje en de gedegen werkwijze met persoonlijke benadering deden ons doen besluiten de reis bij hen neer te leggen.

Er volgden diverse gesprekken bij hun kantoor en op alle vragen (telefonisch en per mail) kregen wij snel en volledig antwoord. Tijdens onze reis in Kenia kwamen wij er nogmaals achter dat Eric goed naar ons had geluisterd. De inhoud en intensiteit van het programma en de kwaliteit van de lodges, alles kwam perfect overeen met onze wensen. De persoonlijke chauffeur Raphael, vervolmaakte het geheel.

Voorafgaand aan de reis zijn er wel degelijk een aantal zaken waar je je goed op moet voorbereiden. Vaccinaties, visum en juiste kleding zijn zo maar een aantal dingen waar je van te voren druk mee bent. Echter nadat we in Nairobi waren aangekomen en de chauffeur voor ons klaar stond, hebben we ons helemaal kunnen wijden aan het genieten van deze fantastische reis. Alle accommodaties waren perfect geregeld met uitzonderlijk vriendelijk personeel, dat de hele dag voor je klaar staat. We konden al onze vragen kwijt bij chauffeur Raphael die overal raad op wist en zijn uiterste best deed om op onze persoonlijke wensen in te gaan. Daarnaast hadden we ook contact met Eric en zelfs met Yvonne, die in Afrika de organisatie op zich heeft. Een vergeten E-reader werd keurig met een volgende chauffeur meegegeven en op de laatste accommodatie door Yvonne terug bezorgd. Dit om aan te geven hoe perfect de organisatie was geregeld.

Maar laat ik niet vergeten te vertellen hoe ongelofelijk mooi het land is, wat een enorme indruk alle mensen,hun omgeving en de vele dieren op ons gemaakt hebben en hoe enorm we hebben genoten van de “hospitality” van dit land. We zijn terug gekomen met ca 2000 prachtige foto’s, maar de mooiste indrukken zitten diep bij ons van binnen en zullen we nooit vergeten.

Raphael, Eric en Mieke en Yvonne, enorm bedankt.

Dick en Helene
naar bovenkant pagina
Serengeti jactluipaarden safari Tanzania

Familie safari Kenia & Tanzania - Augustus 2014

Geweldige reis door indrukwekkende landschappen!

Een geweldige reis door het indrukwekkende landschap van Noord-Tanzania, waar we hebben genoten van de overweldigende natuur, maar vooral ook van de aardige en inspirerende mensen en projecten in dit prachtige deel van Afrika.

Na 14 dagen in Nakuru-Kenia te hebben gewerkt in een schoolproject,vertrokken we via Nairobi naar Arusha in Tanzania om daar aan een 14 daagse safarireis te beginnen. Het was onze 2e safari in Afrika en de organisatie door OnsKenia was prima. Het was een programma op maat, waarin we niet alleen kennis maakten met de prachtige natuur, maar ook met inspirerende ontwikkelingsprojecten. Voor ons waren deze projecten een schot in de roos.

Onze driver en gids Peter leidde ons met zijn 4 WD in een afwisselend programma langs alle Parken in het noordelijk deel van Tanzania. Naast het bijna paradijselijke landschap in Tarangire en de Serengeti verbleven we ook in het maanlandschap rond Lake Natron. Alhoewel de Parken druk worden bezocht, zocht Peter de rustige plekken op. Het zelf spotten van dieren, “the Big Five” tijdens de game drives is verslavend. Het is imponerend de dieren in hun natuurlijke omgeving te zien. Vooral in de ( soms heel) vroege gamedrives zagen we veel: jagende cheeta’s, een groep van 15 jagende leeuwen. We zagen zelfs de migratie van de gnoes over de Mara River. Ze gingen vanwege de regen in Tanzania weliswaar de verkeerde kant op ( niet naar Kenia, maar weer terug naar Tanzania) maar het was fantastisch om te zien. Op de meest prachtige plekken dronken we in de auto onze kahawa (koffie) of aten we onze lunch terwijl we van heel dichtbij de dieren konden observeren en naar de (soms sterke) verhalen van onze gids luisterden. Daarmee klikte het heel goed, dus we hebben veel gelachen. Een olifant in de boom hebben we nog net niet gezien, maar verder wel alle dieren die je kunt spotten, zelfs het luipaard, de zwarte neushoorn en de Cerval kat! Het landschap,vooral in de Serengeti is overweldigend. Maar ook de route tussen de diverse parken laat een imponerend land zien, met kleine, arme maar ook kleurrijke nederzettingen en zoveel aardige mensen.
We verbleven in fantastische lodges, op rustige plekken, meestal met een geweldig uitzicht over het landschap. In het programma waren ook verschillende ontwikkelingsprojecten opgenomen, die vaak verbonden waren aan de lodges en waar we heel veel inspirerende mensen hebben ontmoet. Voor ons was dit belangrijk, omdat we door de verhalen van deze mensen ook een beeld kregen van de problemen waar de bevolking en het land mee te maken hebben. Het is wel schrijnend om te zien dat er zoveel geld gaat naar de natuurparken, terwijl veel bewoners hun kinderen niet eens naar school kunnen sturen omdat er geen geld is. Het tegengaan van de corruptie, het verkleinen van het verschil tussen arm en rijk, maar vooral educatie is essentieel voor de ontwikkeling van dit prachtige land. En helpt ook de stroperij tegen te gaan.
Voor ons was deze reis een indrukwekkend avontuur. Eric en Mieke dank jullie wel voor dit geweldige programma, waarin onze wensen zo goed zijn meegenomen en voor de goede organisatie. We zullen deze ervaring niet gauw vergeten en we gaan zeker terug naar dit prachtige Afrika.

Cora, Pim, Luuk en Lars
naar bovenkant pagina

Familie safari Kenia - Augustus 2014

Fantastisch en indrukwekkend!

Vooraf was er vooral bij Antoinette wat spanning i.v.m. onlusten in Kenia. Toch hebben we daar helemaal geen last van gehad. Met name in het resort aan de kust was het daardoor vrij rustig (relatief weinig toeristen). De reis heeft onze verwachtingen overtroffen. Het land, de natuur, de bevolking, de nationale parken: in één woord geweldig! Ondanks dat wij op onze tweede dag een incident meemaakten met onze auto, heeft dat onze reis totaal niet beïnvloed. Jullie, als reisorganisatie hebben direct goed geschakeld en alles goed voor ons geregeld, incl. bush diner, waarvoor nogmaals heel erg bedankt. Dat was zo attent en een geweldige ervaring. Alle lodges waren goed gekozen en prima in orde. Het personeel was overal enorm vriendelijk en behulpzaam. De safari was vanaf de eerste dag fantastisch. Zoveel dieren, zo dichtbij de prachtige natuur. Samburu, Aberdares, Lake Naivasha, de Masai Mara, onze 9 dagen safari voelden als 3 weken, zoveel hebben we gezien en gedaan. Tenslotte was het even omschakelen toen we in het resort aankwamen. We waren zo gewend aan vroeg opstaan voor de gamedrives, dat we even moesten wennen aan niets doen. Het strand was prachtig, wit zand en palmbomen, ook het zwembad was fantastisch . Toch hebben wij ook daar nog een dagje safari gedaan in Shimba Hills en hebben geluncht in een prachtige ‘boomhut’. Ook onze dagtrip naar Funzi Island was geweldig. De mangrove, het bezoek aan het dorp en schooltje, de lunch bij Christoph en Veronique, een kort verblijf op hun prachtige resort, het bezoek aan de zandbank in de prachtige blauwe Indische Oceaan…. Wij kijken terug op een fantastische reis en een geweldige ervaring. Wij hebben Kenia in ons hart gesloten.

Dank je wel Antoinette & Robin en Amber, Julian en Linde!
naar bovenkant pagina
Nanyuki evenaar Kenia

Familie safari Kenia - Augustus 2014

Kenia, de ultieme safari belevenis!

Goed georganiseerde reis. Ook als iets tegen zit zoals een trein die niet rijdt, dan wordt heel snel een alternatief geregeld. Heel veel mooie momenten beleefd, veel gezien. Geslapen op hele leuke en mooi plekken.

Ilse, Marco, Anouk & Joeri
naar bovenkant pagina

Familie safari Tanzania - Augustus 2014

Beestachtig goed!

Geweldig: de stilte, de kleuren, de vriendelijkheid van de mensen en hoe indrukwekkend alle dieren. De olifanten die geruisloos voorbij schrijden, de leeuw die met z’n poten in de lucht ligt te slapen, de luipaard met z’n prooi hoog in de boom, de neushoornmoeder op de voet gevolgd door haar jongste spruit, de waterbuffels met hun grote hoorns die je verbaasd aankijken. En yes, we hebben de Big Five gespot.

Ellen, Felix, Miliou, Coco & Ottilie
naar bovenkant pagina

Familie safari Kenia - Juli 2014

Een fantastische safari met ons gezin!

Wij hebben met OnsKenia een fantastische, uitgebalanceerde safari door Kenia gemaakt met ons gezin. We hadden de Big 5 al binnen 5 dagen gezien, met dank aan onze gezellige en kundige gids/chauffeur, Leonard. Vooral het spectaculaire en bloederige buffelgevecht in Amboseli, waarbij een buffel door twee andere buffels op zijn rug werd gegooid, zal ons altijd bijblijven. Ondanks wat zorgen vooraf over de veiligheid in Kenia, hebben we ons onderweg geen moment onveilig gevoeld.

Saskia, Robert, Nikki, Noa & Luna
naar bovenkant pagina
Amboseli Kenia buffelgevecht
Vlucht Mombasa Air Masai Mara - Diani Beach zuidkust Kenia

Familie safari Tanzania - Juli 2014

Fantastische safari meegemaakt!

Wij hebben in juli -augustus 2014 een 10-daagse privé safari i.c.m. 4 dagen ‘bijkomen op Zanzibar’ gedaan. Tijdens de safari hebben we de 5 grote Nationale Parken in Noord-Tanzania bezocht: Arusha, Tarangire, Lake Manyara, Serengeti en de Ngorongoro krater.

Wij zijn diep onder de indruk geraakt van de grote variatie in prachtige landschappen, de onvoorstelbare hoeveelheid dieren (die zich heel vaak tot dichtbij laten benaderen), de accommodaties en onze gidsen: Humphrey en Frederic (stagiaire). Het was werkelijk een top reis, de BIG-5 hebben we kunnen ‘afvinken’, al vinden we zelf dat we voor de Zwarte Neushoorn nog een keertje terug moeten naar de krater J; die was zo ver weg….Zoveel dieren in hun natuurlijke omgeving zien, waarbij ze gewoon hun eigen gang gaan is werkelijk fantastisch. En die stilte, en dat uitzicht….fenomenaal. De Serengeti en de Ngorongoro krater waren vooraf al bestempeld als hoogtepunt en die parken hebben dat ook helemaal waargemaakt. Maar ook het minder bekende Lake Manyara is schitterend; op een gegeven moment stonden we daar met de auto in een riviertje (motor uit...), waar de verschillende soorten ooievaars op minder dan 10 meter de visjes uit het water haalden, terwijl het decor werd gevormd door 10-duizenden Flamingo’s en Pelikanen, terwijl er ook nog een IJsvogel op een tak landde: onbeschrijflijk mooi. De route was goed te doen, en hoewel je best redelijk lange dagen maakt in de auto hebben we dat nooit als storend ervaren: er is zoveel te zien onderweg…Wel zouden wij bij een volgende safari toch net iets meer rustmomenten inbouwen (middagje rond de lodge of bij het zwembad) om alle opgedane indrukken en ervaringen nog beter te kunnen ‘verwerken’. Onze gids Humphrey was fantastisch: in goed Engels heeft hij ons veel over Tanzania, de dieren en hun leefomgeving verteld. Dat hij bij onze binnenlandse vlucht naar Zanzibar voorstelde om even te checken of wij wel goed in het systeem van ZanAir stonden overtuigde ons helemaal van zijn servicegerichtheid; ook voor onze dochter (10) was hij erg vriendelijk.

‘Zanzibar’ was heerlijk, ondanks 1 dag regen – toen hebben we een ‘historic excursion’ in Stone Town gedaan en dat was ook zeer de moeite waard. De overige dagen hadden we prachtig weer, en hebben we veel gesnorkeld – de Safari Blue trip met snorkelen en een heerlijk vers gemaakte lunch was voor onze een prachtige afsluiter van een werkelijk adembenemende kennismaking met Afrika en Tanzania in het bijzonder. Dat smaakt naar meer!

Muriel, Remco & Kim

naar bovenkant pagina

Familie safari Tanzania - Juli 2014

Fantastische safari meegemaakt!

Enorm genoten van onze reis, mooie afwisselende parken, veel gezien, alles goed geregeld. fijne, veilige chauffeur. een reis waarin alle zorgen ons ontnomen zijn en we heerlijk hebben kunnen genieten van al het moois dat Tanzania en Zanzibar te bieden hebben, met een buitengewoon gastvrije en vriendelijke bevolking. We hebben met Living een fantastische safari meegemaakt en ook s'avonds tijdens en na het eten was hij een aangenaam gezelschap. (wij hebben tanzaniaans leren pesten en wij hebben hem 31-en geleerd).

Pia, Edwin, Sam & Benthe
naar bovenkant pagina

Familie safari Tanzania - Juli 2014

Droomreis!

Beste Eric, OnsKenia,

Wij hebben werkelijk een droomreis achter de rug, de hele reis heeft alle verwachtingen overtroffen. Het prachtige land Tanzania en Zanzibar met hun vriendelijke mensen, alle dieren, en dankzij Ben onze chauffeur de Big 5 gezien. De luipaard was erg mooi en bijzonder, maar we hebben ook veel leeuwen en olifanten gezien en de cheetah van zeer dichtbij met prooi. Verder hebben we heel veel vogels gezien, veel soorten arenden zoals de martial eagle ( vechtarend), 5 soorten hornbills (snavel tokken), veel bijeneters en ijsvogels, allemaal prachtig!
De reis was mooi opgebouwd met een rustige start in Arusha NP, dan Tarangire, Lake Manyara, Serengeti, Lake Natron (een onontdekte uithoek!) en tenslotte de Ngorongoro krater voor de neushoorn. Totaal 11 dagen op safari en daarna 5 dagen relaxen op Zanzibar was voor ons een goede mix (onderweg nog even de Red Colobus aap meegepikt!). Onze kinderen (11 en 13 jaar) hebben ook erg genoten, ze kregen geen genoeg van alle dieren.
Alle lodges waren prima tot zeer goed, zeker Tlomo lodge met de koffieplantage en Osupoko lodge waar de olifanten voor je huisje en zwembad langs lopen. Het eten was overal heerlijk en goed verzorgd.

Dank voor de organisatie en adviezen!

Groet Renger, Anne-Marie, Thijs en Martijn
naar bovenkant pagina

Familie safari Tanzania - Juli 2014

Op sommige momenten hebben we echt het paradijs ervaren!

Tijdens onze safari hebben we genoten van de vriendelijkheid van het Tanzaniaanse volk, de pracht en verscheidenheid van de vele landschappen en natuurlijk van het vele wild dat we hebben gezien. Zo bijzonder om dieren in hun eigen omgeving, in hun natuurlijke gedrag te zien. De grote kuddes olifanten in Tarangire in de vroege ochtend, vlak bij onze lodge, parende leeuwen, vechtende giraffen en badende hippo’s, het was echt wonderschoon. Gelukkig hebben we de big five kunnen bewonderen, maar daarnaast ook, samen met onze fijne gids Felix, zo’n 400 vogelsoorten ‘ontdekt’! En hoewel vermoeiend, zelfs de Afrikaanse massage, vonden we helemaal bij deze vakantie horen. Zeker omdat na elke safari dag een mooie nieuwe lodge op ons wachtte met ongelofelijk vriendelijke mensen die er alles aan doen om het je naar de zin te maken. Tanzania, het land en zijn mensen, heeft ons hart zeker gestolen!! Bedankt dat jullie ons zo’n fraaie en zorgeloze vakantie hebben bezorgd.

Asante sana!
Bart, Marjon, Marieke en Bas
naar bovenkant pagina

Familie safari Kenia - Juli 2014

Geweldige en unieke ervaring!

Dag Eric en Mieke,

Inmiddels zijn we weer terug van een prachtige safari reis. We hebben alle vier genoten van deze reis, veel gezien en meegemaakt, een ervaring om nooit te vergeten. Het was eerst wel een cultuurschok, want je komt direct in een heel andere wereld terecht. Maar mede door onze chauffeur Rashid, konden wij ons snel aanpassen en voelden wij ons prima in Kenia. Het reisprogramma was goed geregeld, veel afwisseling, niet alleen van landschap maar ook van de diverse accommodaties. Erg leuk om dit zo eens mee te maken. Natuurlijk hebben genoten van de wilde dieren en de mooie natuur. We hebben zelfs nog duizenden Gnoes de rivier richting Tanzania zien oversteken, erg indrukwekkend! Het was ook gezellig om tijdens de reis de andere twee Nederlandse families regelmatig tegen te komen. En natuurlijk was met name Jasper blij dat hij de voetbalwedstrijden nog kon zien. Hij en Rashid konden het samen goed vinden en Rashid heeft echt z’n best gedaan om er voor te zorgen dat we mee konden naar locaties om de laatste WK wedstrijden te volgen. Ook de samenwerking met Go Africa was perfect. In Diani Beach hebben we het kantoor bezocht en kennis gemaakt met Yvonne en de medewerkers. Ook kwam Yvonne ons regelmatig in het hotel bezoeken. Erg fijn om op haar terug te kunnen vallen als het nodig is. Pinewood Resort vonden wij een heerlijke bestemming waar we erg hebben genoten van onze laatste vakantiedagen, het was daar pure verwennerij! De enquête heb ik ingevuld (zie bijlage). Nog wel met een paar opmerkingen, maar ja daar zijn we dan ook Nederlanders voor! Ik zal zo gauw mogelijk nog een reisverslag met foto’s naar jullie mailen.

Heel erg bedankt voor al jullie adviezen. Mede daar door hebben wij een hele mooie vakantie gehad.

Hartelijke groet, Eddy, Liesbeth, Jasper en Marloes
naar bovenkant pagina
Neushoorn Soilo ranch

Trouwen in Kenia - Juli 2014

Heel bijzonder en machtig mooi ..

Wij hebben een prachtige 6 daagse safari gehad door 3 parken: Amboseli, Tsavo West en Lumo. De parken waren best verschillend qua vegetatie etc. en dus afwisselend. Het was ook leuk om in het iets minder bekende Lumo rond te trekken. De lodges zijn prachtig, vooral Severin en Lumo waar geen hek omheen staat waren bijzonder.

Hoogtepunt was natuurlijk ons huwelijk in Severin Camp en de ceremonie zelf op Poachers Lookout. Alles was tot in de puntjes verzorgt en iedereen heeft alle moeite gedaan er een onvergetelijke dag van te maken. Het was bijzonder, puur, mooi en relaxed in een prachtige omgeving. We hadden dit nooit zo verwacht. De betrokkenheid van Erik & Mieke van OnsKenia, Manja & Jurgen van Severin Safari Camp; Rachid onze Gids, Yvonne, en Esther van Go Africa van een ieder was zeer bijzonder. De afsluiter in Pinewood Beach was ook super; wat een mooie plek en wederom goede service en klantvriendelijkheid

Asante Sana voor de perfecte huwelijksreis en huwelijksdag!!!

Judith & Rob
naar bovenkant pagina
Huwelijksceremonie Poachers Lookout - Tsavo West

Familie safari Tanzania - Juli 2014

Super tijd gehad!

Moest het betaalbaar zijn, gingen wij vanaf nu elk jaar naar Afrika. Kennismaking met de lokale cultuur en gebruiken is voor onze kinderen hetgeen wellicht het meeste indruk heeft gemaakt. Alsook de tegenstelling tussen hoe wij leefden in de lodges en hoe de mensen moeten leven … maar toch gelukkig lijken.

Super tijd gehad met Peter; wist goed balans te houden tussen bij ons zijn en ons onze rust te gunnen; zeer goede gesprekken gehad op allerlei vlakken; onze humor, visies, interesses waren erg op mekaar afgestemd zodat alles vanzelf verlopen is.

Dirk, Hélène, Greet & Anne-Sophie
naar bovenkant pagina

Familie safari Tanzania - Juli 2014

Alles wat we hoopten – droomreis

Wij zijn van eind Juni tot begin Juli 15 dagen in Tanzania (+Zanzibar) geweest met z’n vieren. De parken Tarangire, Lake Manyara, de Serengeti en de Ngorongoro krater bezocht, waarna we onze vakantie afsloten in Zanzibar. Achteraf kunnen we zeggen dat het programma perfect aansloot bij alles wat we graag uit de Safari wilden halen: De Big Five gezien, midden in de grote migratie mogen staan, lodges midden in de natuur maar met de voor ons toch zeer gewenste luxe en een goed uitgebalanceerd reisprogramma. Onskenia heeft getoond niet alleen te weten waar de prettigste lodges en mooiste parken zijn, maar ook een reisprogramma te kunnen samenstellen die past bij onze wensen. Een speciaal woordje voor onze gids: Humphrey. Leuke kerel, sprak goed Engels, heeft ons compleet ontzorgt en is dus absoluut een (onmisbare) toevoeging op onze reis geweest.

Deze reis is geworden wat we ervan hoopten, een “droomreis” en zal ons lang bij blijven.

Paul, Wilma,Dave en Julia
naar bovenkant pagina

Privé safari Tanzania - Juni 2014

Zeer indrukwekkend!

Nynke & Frank

naar bovenkant pagina

Privé safari Kenia & Tanzania - Juni 2014

Overweldigend, net een droom!

Een geweldige huwelijksreis waarin we veel gezien en gedaan hebben. De combinatie van Kenia en Tanzania was erg leuk. Zo hebben we van beide landen iets gezien. Wat een verschil in National parken, dat hadden we van te voren nooit gedacht. De accommodaties waren ook helemaal top. De reis was perfect georganiseerd. De afsluiting op het paradijselijke Zanzibar (wel aan het strand) is een echte aanrader. Een reis om nooit meer te vergeten!!!

Maaike & Martijn
naar bovenkant pagina
Olifant Ngorongoro entree in de ochtend

Privé safari Kenia - Juni 2014

Elephantastic

Hallo OnsKenia ,

Eerst en vooral van harte bedankt voor de enorm fijne organisatie van mijn 2 weekse safari in Kenia. Een hele succesvolle trip gaande van het ene naar het andere prachtige natuur reservaat , om er maar een paar te noemen , Samburu, Sweetwaters, Tsavo, Amboseli en zeker niet te vergeten mijn bezoeken aan DSWT nursery in Nairobi, en Voi . Het was een enorm emotionele ervaring om de weesolifantjes in levende lijve te ontmoeten en mijn petekindjes te kunnen verwennen . Het bezoek aan de Chimps in Ol Pejeta was ook een onvergetelijk ogenblik . Zo veel mooie dingen in een enkele reis , ik zou zeggen "Elephantastic". De lodges waren allemaal mooier de een na de ander, personeel altijd heel spontaan en lief met “ Mama Tembo” en qua eten , alles overheerlijk. Het is gewoon een fantastische reis geweest en ik ben moe maar heel gelukkig terug gekomen met maar een idee. Wanneer kan ik terug naar Kenia want als je eenmaal de Afrikaanse virus te pakken krijgt …

Mama Tembo
naar bovenkant pagina
Weesolifanten Sheldrick Nairobi

Familie safari Tanzania - Juni 2014

Overweldigend!

Super ervaring, zeker voor herhaling vatbaar en een reis om nooit te vergeten. Afgelopen juni zijn wij op safari geweest naar Tanzania. Het was een reis om nooit te vergeten!

We zijn naar Tarangire, Lake Manyara, Serengeti en de Ngorongoro Krater gegaan. Vooral de Serengeti heeft een onvergetelijke indruk gemaakt! We hebben teveel dieren gezien om op te noemen, we hebben in die paar dagen een stuk of 50 leeuwen gezien. Na drie dagen waren we er nog lang niet uitgekeken en was het erg jammer dat we verder moesten reizen. Het zien van de Big Five was een hele mooie ervaring. Het zien van de Cheetah en het Luipaard op 1 dag in Tarangire was een bijzondere ervaring, vooral omdat onze gids het ook heel bijzonder vond. Ook de migratie was heel mooi om van dichtbij te zien.

Wij willen onze chauffeur en gids Humphrey en iedereen van OnsKenia ontzettend bedanken voor de geweldige reis en bij een volgende safari zullen we zeker weer boeken bij OnsKenia! Naast dat alles fantastisch geregeld was, was OnsKenia ontzettend betrokken bij ons als reiziger, iets wat wij bijzonder gewaardeerd hebben!

Karin, John, Carmen en Celine

naar bovenkant pagina
Lake Manyara olifant

Privé safari Tanzania - Mei 2014

Kippenvel momenten!

Veel kippenvel momenten tijdens de safari in Tanzania. Heel blij met de zeer persoonlijke opvolging door OnsKenia. Gevolgen anti-homowetgeving onderschat.

Ann & Johanna
naar bovenkant pagina

Privé safari Kenia - April 2014

Ajabu nzuri (geweldig mooi)

Prima verzorgde reis met een goede chauffeur/gids en een fantastische herinnering

Els en Hans
naar bovenkant pagina

Privé safari Kenia - Maart 2014

Terug van weggeweest

Twee jaar geleden met OnsKenia naar Tsavo en de Masai was een beleving. Dit jaar met OnsKenia naar Nairobi, Samburu en Sweetwaters was een sprookje. Wij zijn weg van Kenia en kijken al uit naar een volgende Kenia droomreis.

Francine, Guy, Benjamin & Florian
naar bovenkant pagina

Familie safari Tanzania - Maart 2014

Fantastisch!

Hallo Eric, in 1 woord fantastisch! We sturen een link met een greep uit onze foto’s. Onnodig om er bij te schrijven waar het hier over gaat. Eigenlijk onnodig om ze jou te sturen, want je hebt ze natuurlijk allemaal al in jou collectie,en uiteraard veel mooier. Maar het zijn wel onze foto’s die horen bij ons verhaal en daar gaat het om. Je gaat ons misschien wel vergeten, maar wij deze reis niet.

Na weer om de Ngorongoro te zijn gereden en door Karatu te zijn gereden gingen we weer van het asfalt naar Rhotia Valley Lodge tegen de heuvels gelegen op de rand van de Ngorongoro NP. Deze werd door Nederlanders geleid en eerlijk is eerlijk, de centrale plaats met het restaurant was fantastisch. Heel ruim, mooi en gezellig ingericht. Ook de verblijven waren prima. Geen klamboe nodig voor de muggen vanwege de hoogte en warm water kruikjes in bed tegen de kou (lekker fris) s’nachts. Dat ze er ook nog een ideële doelstelling op na hielden via een opvanghuis voor weeskinderen was een leuke bijkomstigheid, maar niet echt nodig voor ons als bezoekers het verblijf daar te waarderen. Het net geboren kalfje was wel weer lachen en ook het contact met de weeskinderen was leuk.

Nogmaals bedankt,
Jannie, Imko, Sandr, Chantal, Renee & Laura
naar bovenkant pagina
Ngorongoro Jachtluipaarden

Privé safari Kenia - Februari 2014

Compliment waard

Tijdens onze safari hebben we zeer veel wild gezien en verbleven we in mooie lodges in telkens weer zeer afwisselende omgevingen. De reis was op maat gesneden en dat is een compliment waard!

Sigrid & Olaf
naar bovenkant pagina

Privé safari Kenia - Februari 2014

ALWEER FANTASTISCH!!!!!!!!

Eric en Mieke bedankt voor alles

Rosemij, Roland & Robbert
naar bovenkant pagina

Privé safari Kenia - Februari 2014

De reis was GEWELDIG!!!

Mooie lodges, prima eten, vriendelijke mensen, prachtige natuur, alles valt op zijn plaats, het hele plaatje klopt. Veel dieren gezien, van dichtbij. Fred deed veel moeite om ons op de juiste plekken te brengen, had alle tijd en rust zodat wij volop konden genieten.

Het bezoek aan de Masai heeft ook veel indruk gemaakt.

De temperatuur was heerlijk. Fijn om meerdere keren per dag een game-drive te maken, maar ook fijn dat je tijd had om even te ontspannen.

Het was zeer de moeite waard, we komen zeker terug!

Angelina, Debbie & Chantal
naar bovenkant pagina

Privé safari Tanzania - Februari 2014

Fantastische gebeurtenis!

Ik ( Huub ) stuur via een email een overzicht van mijn Tanzania safari reis samen met Wilma. We vonden het een fantastische gebeurtenis, alles bij elkaar, wat organisatie betreft, en de keuze van de parken die we bezocht hebben (Tarangire, Lake Manyara, Serengeti en Ngorongoro krater). We waren daar twee genietende en enthousiaste mensen. En we hadden heel veel geluk met het aantal dieren dat we gezien hebben. Zoals in de krater van 21 km. doorsnede met vier vechtende leeuwinnen die buffels aanvielen. Aaseters, cheeta`s in pracht en praal. Natuur van ongekende schoonheid:zoals steppe en jungle. Honderdduizenden wildebeesten (Gnoe`s ), zebra's noem maar op. En het allermooiste was dat we een wildebeest kalfje hebben zien geboren worden en dat heb ik compleet kunnen fotograferen, ook al was het op 200 mtr. van onze jeep. ( u hebt de foto`s die ik gestuurd heb gezien ). De reis was een prachtig gebeuren, ook door de goede begeleiding van de chauffeur en een perfecte auto. De chauffeur Kalib kon ons echt alles vertellen! Slaapplaatsen waren zoals u had aangegeven in goede staat. Goed verzorgd en vriendelijke behulpzame mensen. In een woord te zeggen, het is aan te bevelen bij iedereen die op safari zou willen gaan. Nog hartelijk bedankt, ook van Wilma voor de mooie en correcte reis, voor mij en Wilma een droom geweest en door u goed ingevuld. P.S. een klein dingetje willen wij wel aangeven. i.v.m. de terugreis met KLM. Waarom moesten we zover omvliegen waardoor de terugweg niet echt comfortabel is verlopen, dit vinden we wel een flink minpuntje van onze vakantie. Hopend u een goed overzicht te hebben gegeven over onze ervaring.

Hartelijke groet Huub & Wilma uit Tilburg.
naar bovenkant pagina
Tanzania
Tanzania

Privé safari Kenia - Januari 2014

Waanzinnig leuk!

Het is voor het eerst dat een reisorganisatie mij het gevoel heeft gegeven bijzonder betrokken te zijn bij ons als reiziger. De sms-jes, telefoontjes en e-mails hebben we bijzonder gewaardeerd! Het was een heerlijke, onbekommerde trip.

We hebben zelf gekozen voor een druk schema (veel zien in korte tijd). Onze ervaring is dat we het maximale uit de reis hebben gehaald en dat we de volgende keer meer tijd nemen in het programma.

Michel en Marlous
naar bovenkant pagina

Privé safari Tanzania &- Januari 2014

Unieke ervaring

Een unieke ervaring, de kans om prachtig wild in hun natuurlijke habitat te zien. Zoveel gezien, zoveel geleerd van al het moois tijdens de safari om ons heen!

Cocky & Stephan
naar bovenkant pagina

Good News Centre Kenia - Januari 2014

Bestuur Good News Centre

We waren met een bijzondere groep, het bestuur van het Good News Centre en hun partners, in totaal 7 man. Het is een scholingsproject in de sloppenwijk Kibagare in Nairobi. Er komen 650 lagere school kinderen dagelijks onderwijs genieten en er zitten 350 meisjes op middelbaar onderwijs en zij zitten boarding. Verder voorziet het GNC nog enkele jongens van scholing op verschillende High-schools. Wanneer de kinderen klaar zijn krijgen ze ondersteuning met het zoeken naar een baan. Het Good News Centre is een Bossche organisatie, het bestuur bestaat ui 4 personen en het geld komt o.a. door het organiseren van een jaarlijks concert in Den-Bosch, zie website Good News Centre - Nederland. In Nairobi zitten 5 vrijwilligers In het bestuur aldaar, die zorgen voor screening van de studenten en besteding van het geld. Alle opbrengst wordt netto in het project gestopt!! Er staat inmiddels een stevige VRIJWILLIGE organisatie met een erg goede samenwerking tussen Nederland en Nairobi!! 3 dagen bezochten we het GNC, de scholen, contact met de leerlingen en een bezoek aan weeshuis Meta Meta, waar 55 kinderen wonen en verzorgd worden door een hele lieve moeder. Ook daar worden kinderen met goede cijfers de kans geboden om in te stromen in het Good News Centre. Iedere steun is van harte welkom!!!

Na 3 intensieve dagen in Nairobi zijn we met een Jeep met chauffeur 5 dagen op Safari gegaan!! What a treat…. Gezellig, veel gezien, de Kilimanjaro met de sneeuw erop en de giraffen ervoor zijn mooie plaatjes!! Van Amboseli naar Tsavo en geëindigd in Lumo Reserve. Alles was zo goed geregeld bij OnsKenia….. wij gaan zeker terug met deze organisatie!!

Heel veel dank.. Anneke, Joost, Jeanne, Kees, Thea, Theo & Hein
naar bovenkant pagina
Bestuur - Good news centre in Kenia

Privé safari Kenia & Tanzania - Januari 2014

GEWELDIG!

Toch is 12 dagen te lang. We zouden mensen dan ook willen aanraden om ongeveer 8 dagen te gaan. Langer is erg vermoeiend, maar alles perfect. Complimenten aan jezelf en aan de samenwerkende bedrijven. Als slot hadden we meer feeling met Tanzania als met Kenia. De bevolking van Tanzania is vriendelijker en het land is beter ontwikkeld als buurland Kenia. We zijn geschrokken dat Kenia na 40 jaar Toerisme nog zo'n arm land is met weinig infrastructuur. Zal door de corruptie wel allemaal in de zakken van politici zijn verdwenen Barracuda Inn in Watamu aanbevolen door onze vrienden is een qua ligging paradijs. Boven op het strand. Eten is slecht. Personeel aardig. Jammer dat het hotel vol zat met Italianen. Ze zijn wel aardig maar Italianen spreken geen Engels, dus contact is minimaal. We waren de enige gasten met een andere nationaliteit. Nogmaals de ligging is adembenemend. Watamu zelf is een arm dorp maar heeft wel enige geweldige restaurants

Bedankt voor de geweldige verzorging van de reis. Werkelijk tot in de puntjes en we zullen Onskenia aanbevelen bij iedereen die op safari wil gaan. Misschien erover denken om een zijtak binnen het bedrijf op te richten die heet: OnsTanzania

Conny & Ad
naar bovenkant pagina
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Horsterweg 22C
3835 PS Stoutenburg / Leusden
Telefoon 030 - 220 4385