Familierondreis Kenia - December 2013

Een aanrader voor iedere familie

Het leven in de natuur omringd door wild, vogels, geuren, kleuren en exotische planten is voor iedere leeftijd een unieke ervaring. Kenya is makkelijk aan te reizen en nauwelijks tijdverschil. De hele reis zijn we met dezelfde gidsen op pad geweest. Zij wisten alles over de natuur, waren zeer bekwaam in het spotten van ‘game’ en regelden bovendien ook de hele logistiek, waardoor er niemand zich over de schema’s van in en uitcheck of vluchttijden hoefden te bekommeren. Echt vakantie. Asante sana.

Renee, Froukje, Andre, Egon, Marit, Karin, Patrick, Sanne & Floris
naar bovenkant pagina

Privé safari - November 2013

Verwachtingen zijn waargemaakt!

Prima safari, veel gezien, gids die zijn uiterste best deed ons zoveel mogelijk te laten zien, uitstekende lodge.

Wim, Nando & Nicole
naar bovenkant pagina

Privé safari - November 2013

Indrukwekkend!

Een prachtige reis, pole pole, door de schitterende natuur en dierenwereld in een land vol aardige mensen. Hakuna matata!
We hebben weer een geweldig mooie reis door Kenia mogen maken, van het noorden, Samburu, via de Aberdares, naar het zuiden Tsavo-West en Lions Bluff. Mede dankzij de driver, hebben wij heel veel wild gezien, 52 leeuwen, diverse luipaarden, cheetah’s en olifanten, zebra’s, antilopen, insecten, leguanen, schildpadden en een prachtige diversiteit aan vogels, planten, bloemen. Wij hebben weer gelogeerd in mooie en gezellige lodges en we zijn overal met open armen ontvangen, heb (vanaf de landing op Nairobi airport) het gevoel gehad weer thuis te komen. De reis was wederom tot in de puntjes georganiseerd, dank hiervoor.
Kenia, ben vorig jaar ook op safari in Kenia geweest, was weer schitterend, een volgende keer zou ik ook graag nog eens naar Tanzania willen gaan. OnsKenia blijft voor mij het reisbureau om weer zo’n safari te regelen.

Asante Sana!!!
Cora, Anneke & Maurice
naar bovenkant pagina

Privé safari - Oktober 2013

Een onvergetelijke week met veel hoogtepunten.

Beste Eric,

Wij hebben bijzonder genoten van onze reis. Het feit dat je lokaal mensen hebt waar je op kunt vertrouwen is een belangrijk en nuttig gegeven. De door jullie aanbevolen hotels in het middensegment werden door ons als top ervaren.

Dat de Kilimanjaro ook nog in beeld kwam was voor mij een bijzondere gebeurtenis.

Met vriendelijke groet,
Charlotte & Arie
naar bovenkant pagina
Amboseli - Mount Kilimanjaro

Privé safari - Oktober 2013

zo dicht bij de natuur!

We waren erbij dat twee leeuwinnen net een zebra hadden gegrepen. Op de weg! Het arme dier gaf de laatste stuiptrekkingen. Hij was alleen achtergebleven, de enorm grote groep zebra’s die we eerder niet lang daarvoor daar hadden gezien was inmiddels verder getrokken. Indrukwekkend op zich, maar het werd nog spannender. Er kwam een leeuw aanlopen, die de doodskreten van de arme zebra had gehoord. Maar het was duidelijk niet de man van deze groep! De beide leeuwinnen begonnen zeer vervaarlijk te grommen. De leeuw vond de zebra natuurlijk wel erg aantrekkelijk en drong aan. Toen werd er een uitval gedaan naar de leeuw, die er nu vandoor ging. Vanuit de struiken kwamen twee andere “zussen” er ook bij en met z’n vieren achtervolgden ze de leeuw tot op wel een kilometer afstand. Al die tijd lag daar de gedode zebra voor de auto, zaten enkel “puberleeuwen” te wachten aan de kant van de weg en staken een paar welpjes hun kopjes boven het gras uit, allemaal te wachten tot zij aan de beurt zouden zijn voor een smakelijk hapje.

Aleida &Flip
naar bovenkant pagina
Tanzania - zebra veroberen
Tanzania - leeuwen

Privé safari -Oktober 2013

Indrukwekkend, interessant, in een woord fantastisch!

Agnes &Hein
naar bovenkant pagina

Oktober 2013

Droomsafari!

In zeer korte tijd grote diversiteit van Kenia als land op zich mogen ervaren! Aanrader!

Lieke & Susanne
naar bovenkant pagina

Privé safari - Oktober 2013

Geweldig een ervaring rijker!

Als je in de gelegenheid ben moet je zeker deze reis maken. Wij zijn blij dat wij ons peetolifantje hebben gezien en een prachtige rondleiding hebben gehad.

Jany & Jan
naar bovenkant pagina
Daphne Sheldrick Nairobi opvang

September 2013

Wow!

Eigenlijk begon onze ervaring al weken voor de reis met de uitgebreide en inspirerende gesprekken met Eric. Helaas vond op onze trouwdag, 5 dagen voor vertrek, het incident in de Westgate Mall in Nairobi plaats. Gelukkig heeft Eric ons gerust kunnen stellen met zijn ruime ervaring, kennis en informatie. Geweldig ook de smsjes voor vertrek om ons een goede reis te wensen. Aangekomen in Nairobi zette dit patroon zich eigenlijk voort. We werden netjes opgewacht door onze gids Leonard en zijn vanaf dat moment optimaal verzorgd. We zijn begonnen met 2 dagen op retraite in Maanzoni op het Amazing Kenya Retreat van de Nederlandse Jan. Zoals Eric van tevoren al aangegeven had een heerlijk relaxte manier om kennis te maken met Afrika. We hebben genoten van de mogelijkheid om te wandelen en fietsen tussen het wild, een unieke ervaring. De accommodatie was al net zo super en het eten en de service geweldig. De volgende dagen hebben we doorgebracht in de Masai Mara met het Ilkeliani Camp als uitvalsbasis. Wederom een unieke ervaring met ware Masai strijders als wachten tussen de tented camps aan de rand van het reservaat. Een prachtige plek, direct te bereiken vanuit het reservaat met een hangbrug en daardoor ideaal om van en naar gamedrives te gaan. Na de Masai Mara en het gemis van het luipaard in onze collectie Big Five zijn we nog naar Lake Nakuru getrokken. Voor ons was de toch wel flinke omweg die daarvoor genomen moest worden eigenlijk niet de moeite waard. Het zal ook wat te maken hebben met de teleurstelling van de vruchtloze gamedrives op zoek naar een glimp van een luipaard ;) Onze laatste stop was het Pinewood Resort in Galu Beach. Bij aankomst hadden we nog onze twijfels of we ons wel 8 dagen zouden kunnen vermaken op zo’n plek. Het resort ligt afgelegen en eenmaal buiten de poort is er niets, maar dit was heel snel vergeten. Naast de heerlijkheid van de plek zelf was de service absoluut fantastisch. Niets was teveel gevraagd en we werden bovendien als honeymooners geweldig ontvangen met champagne, bloemenboog voor de deur en een gratis massage. Overigens was ook de hand van OnsKenia hier weer zichtbaar met een attent kaartje en nog een heerlijke fles bubbels…

Al met al hebben we genoten van de schoonheid van Kenia en de geweldige verzorging van OnsKenia!

Laura & Michiel
naar bovenkant pagina

September 2013

Het was geweldig!

Wij zijn tot de nok gevuld met impressies en avonturen. We hebben erg genoten en dank jullie nogmaals voor alle moeite. Bij Rita en Peter bij Timau hebben we zeer gezellig gelunched. De scholen hebben we niet gezien; de sneeuw op de Mount Kenia en de Kilimanjaro ook niet. De toppen zaten voortduren in de wolken; de migration (voor de 3e keer) ook niet. Ik geef de moed nu maar op. De dieren hebben we op 3 plaatsen gevolgd; ze stonden (zebra's) aan de rand van het water, maar durfden de oversteek niet aan en dat getreuzel kan nog wel 3 weken duren volgens het boekje van Emmy. Het weer is daar ook wat in de war en onderweg naar Samburu hebben we 2 x vastgezeten (1 x zo erg dat we met een trekker uit de blub zijn getrokken.)Welnu, het was een fantastische reis; heel veel soorten dieren gezien; fijne chauffeur Andrew.

Emmy & Netty
naar bovenkant pagina
Kenia rondreis Masai Mara

Huwelijksreis Tanzania - September 2013

Een zeer mooie ervaring!

Bij deze willen we iedereen van OnsKenia bedanken

Danielle & Alwin
naar bovenkant pagina
Tanzania rondreis Landcruiser

September 2013

Erg mooie en gevarieerde reis!

Zowel wat betreft dieren als landschappen, Maartje & Arjan
naar bovenkant pagina

Familie rondreis Kenia - September 2013

Overweldigende ervaring!

Fantastisch verzorgd door OnsKenia. Om nooit meer te vergeten! Nu al heimwee! Heel erg bedankt Eric en Mieke en Leonard en Yvonne voor deze prachtige reis!!

Arjan, Geanne, Eveliene, Connie, Patrick & Wesley
naar bovenkant pagina

Familie rondreis Tanzania - September 2013

GE-WELD-DIG!

We hebben 2 weken door het mooie en afwisselende Tanzania mogen reizen. Regenwouden werden afgewisseld met savannes, vulkanische landschappen en dorre vlaktes met zoutmeren. Elke dag was anders en dankzij onze gids hebben we veel gezien (waaronder de Big Five in 1 gamedrive in de Serengeti) en ook veel geleerd over het leven in Tanzania. We gaan graag nog eens terug!

We hebben inderdaad genoten, het is gewoon niet te beschrijven. Ook was alles perfect geregeld en waar we geen invloed op konden hebben (zoals bv het weer of het wel/niet aanwezig zijn van wild), hebben we ook maar gewoon naast ons neergelegd J

Verder zijn onze ogen weer even geopend voor onze rijkdom, we schaamden ons gewoon af en toe. Aan de andere kant was het ook zo verfrissend om te zien hoe kinderen veel plezier konden maken met alleen een deksel aan een stok; je hebt niet veel nodig om gelukkig te zijn.....

Ik wil toch nog wel een poging wagen om wat hoogtepunten op te noemen: de wandeling naar de waterval bij Lake Natron, de wandeling in Arusha NP, de wandeling naar Lake Natron, de wandeling op het Shira plateau, de drinkende leeuwen, de Big Five in 1 gamedrive in de Serengeti, 3 neushoorns, luipaard met prooi in boom, leeuwen en gieren met kadaver van buffel vlak langs de weg, de sundowner in de Serengeti, Kati Kati (Rongai2) met de olifanten in/om het kamp, Tarangire (brullende leeuwen gehoord, samen met hinnikende zebra’s; de volgende dag bleek dat ze vlakbij het kamp van de gids een zebra hadden gedood), de grote hoeveelheden gnoes en zebra’s in het noordelijk deel van de Serengeti (wat nog erg groen was; volgens Alex waren de regens wat vroeger gekomen; we hebben inderdaad onderweg een kleine regenbui gehad J), luipaarden met welpen, 3 spelende cheetahs, een familie hyena’s, bat-eared fox welpjes, een serval (in Ngorongoro), de grote hoeveelheden olifanten in Tarangire (maar ook zebra’s en gnoes en buffels), de python, een familie van zeker 50 olifanten rond het kamp in Tarangire, luidruchtige ontmoetingen tussen 2 families olifanten, schijngevechten van zebra’s, giraffes, waterbokken en olifanten, baltsende (en parende struisvogels), parende leeuwen en dan vergeet ik vast nog wat.....

Nicole, Dennis, Yvonne & Mark
naar bovenkant pagina
Dorstige leeuwen

Huwelijksreis - September 2013

Huwelijksreis Kenia!

We hebben een geweldige huwelijksreis mogen beleven in Kenia. Overal werden we zeer gastvrij ontvangen. Samburu had nog een extra attractie omdat een olifant over het schrikdraad stapte zo het park op. Dit hadden ze nog niet eerder meegemaakt. De big five niet allemaal gezien (geen luipaard) maar als ik je vertel dat wij wel vechtende zebra’s, stuk of 8 cheeta’s waarvan eentje rustig lopend zonder ook maar een ander busje in de buurt, leeuwen die een zebra aan het veroveren zijn en als hoogtepunt leeuwen die een gnoe vangen. Ook jonge leeuwtjes zo leuk, olifanten, giraffen, buffels, enz. enz. (in een korte kreet opschrijven wordt zo moeilijk met zoveel ervaringen haha) Met de heteluchtballon boven de Masai Mara is een aanrader. Laatste dagen aan het strand (diani beach) ons nog lekker in de watten laten leggen met onder andere een privé kok in Pinewood Beach Resort.... wat een verwennerij. We kijken dus met ontzettend veel plezier terug op een zeer geslaagde reis.

Martin & Loes
naar bovenkant pagina
Leeuw Masai Mara zebra kill
Masai Mara ballonvaart gnoe migratie

Familie safari Kenia - Augustus 2013

Fantastische reis!

Wij hebben een fantastische reis gehad in Kenia. Zeer goed georganiseerd zeer fraaie campsites midden in de natuur, prima reisleider en een ontzettend indrukwekkende natuur met vriendelijke bevolking. Topvakantie!

Trudy, Frank, Christian, Loran, Raissa & Mike
naar bovenkant pagina

Familie safari - Augustus 2013

In 1 woord SUPER!!

We hebben zoveel gezien, niet alleen van wild life, maar ook real life in Kenia. Een prachtige ervaring die we nooit meer gaan vergeten! Ook met kinderen was deze reis prima te doen, mede dankzij de deskundigheid van OnsKenia. Gelukkig hebben we de prachtige foto’s nog. De voorbereiding op deze reis was al 1 groot feest, de reis zelf overtrof in veel gevallen onze verwachtingen, en door de vele foto’s kunnen we nu beginnen aan het nagenieten.

Annet, Peter, Maud & Jesse
naar bovenkant pagina

Familie safari Tanzania - Augustus 2013

Jambo Eric,

Nu we thuis weer een beetje ingeslingerd raken, kijken we teug op een geweldige vakantie in Kenia. Onze eerste confrontatie met Afrika was overweldigend. Een andere wereld, aan de ene kant indrukwekkend mooi, aan de andere kant ook shockerend. Aan de ene kant schitterende natuur en de verschillende klimaatsystemen met hun verschillende vegetatie en dieren, en vele vriendelijke mensen. Maar aan de andere kant enorme armoede, de scharrelaars en de bedelaars, de corruptie. Het was voor ons, zeker ook voor de kids een enorme ervaring, die ons lang zal bij zal blijven en ook smaakt naar meer.

We hebben het heel erg getroffen met Benson Chewe als onze driver en gids. Niet alleen een prima chauffeur, maar ook een deskundige en hele geduldige en aimabele man. Hij heeft ons van alles verteld, niet alleen over de dieren en de natuur die we onderweg tegen kwamen, maar juist ook veel over het leven in Kenia, politiek en nog veel meer. Onze kinderen zaten onderweg graag naast Benson, waarbij het leven in Afrika, zijn eigen leven thuis en dat van zijn kinderen haarfijn werd vergeleken met dat van hun zelf. Het was fantastisch om dat te zien, die wijsheid haal je niet uit boeken.

Alles is dus prima verlopen, en volgens plan. Jij en jouw collegae hebben deze reis uitstekend voor ons geregeld. De kwaliteit van de accommodaties en maaltijden waren goed tot super goed, de transfers zonder problemen, wij voelden ons letterlijk heel rijk. Mocht je nog wat verder willen evalueren over de diverse onderdelen van de reis, laat het weten.

Voor nu asante sana Eric, en we komen in de toekomst zeker nog bij Ons Kenia terug.
Hartelijke groeten

Jaco en Joke
naar bovenkant pagina

Augustus 2013

Eric en Mieke wat hebben we weer genoten van een prachtige safari van drie weken, in een land dat respect afdwingt! Voor de tweede keer een prachtig verzorgde reis van OnsKenia, welke ons weer prima is bevallen! Onder begeleiding van onze gids en vriend Raphael (was weer geweldig hem te ontmoeten voor deze reis) die ons voor de tweede keer de schoonheid van Kenia heeft laten zien. Voor Raphael was niets te veel! Waardoor we weer prachtige foto’s hebben kunnen schieten. Rest ons te vertellen dat het een zeer indrukwekkende bijzondere fantastische reis is geweest, waar we weer even op moeten teren. Alle lieve mensen die deze reis hebben waargemaakt.. Bedankt!

Jannie en Conny
naar bovenkant pagina

Familie rondreis Tanzania - Juli 2013

Een onvergetelijke, geweldige safari met ons gezin gehad.

Wat een belevenis. Wij hebben met onze 3 kinderen genoten vanaf dag 1 tot 20. De 1e 10 dagen op safari. We hebben 5 parken bezocht en elk park had zijn eigen charme. (Arusha National Park, Lake Manyara, Ngorongoro, Serengeti en Tarangire) maar de Serengeti vonden wij het meest indrukwekkend met zijn eindeloze vlaktes. Heel veel wilde dieren gezien! Leeuwen op jacht in de Serengeti, (zelfs een mannetjesleeuw!), vechtende olifanten, hyena’s die door het tentenkamp liepen (dat was even schrikken), een black mamba bij onze stoel toen we buiten bij het kampvuur zaten!). Een aap die onze picknickdoosjes van de tafel griste (gelukkig hadden wij onze lunch al op). Het heeft allemaal echt indruk op ons gemaakt. Het was fantastisch om een eigen gids/chauffeur te hebben. Onze aardige gids Kaleby heeft erg zijn best gedaan om ons zoveel mogelijk te laten zien. De tentenkampen of lodges waar wij verbleven, vonden we allemaal geweldig. Het was elke keer weer spannend waar we terecht kwamen. Kati Kati Camp in de Serengeti gaf ons het echte bush gevoel. ’s Avonds met zijn allen rond het kampvuur. Heerlijk eten daar en wat een vriendelijk personeel! Je wordt meteen bij aankomst al leuk ontvangen met een drankje. Onze kinderen van 14, 11 en 6 jaar vonden het hier ook geweldig. ’s Avonds in het donker werden we begeleid door bewakers naar onze 2 tenten. Zelfs het douchen bij het Kati Kati camp was een belevenis. Voor elk persoon 20 liter warm water. Ging prima! Maramboi Tented Camp bij Tarangire National Park vonden wij heel luxe en sfeervol. Zelfs een haardroger in de “tent”. En wat een prachtig uitzicht daar. De zebra’s liepen gewoon rondom onze tent. De kinderen hebben genoten van het zwembad daar. Na een gamedrive even lekker zwemmen ook al was het wel een beetje fris. Mooi buitenterras om te eten. Zag er allemaal erg verzorgd uit. We hebben onderweg ook heel wat dorpen/markten bezocht. Natuurlijk ook een Masai dorp. Leuk om met de bevolking in contact te komen en dat maakte de vakantie heel afwisselend. Ook het afleggen van kilometers tijdens de safari was prima te doen. Onderweg was er zoveel te zien, dat we ons geen moment verveelden en onze gids Kaleby heeft ons onderweg heel wat woordjes Swahili geleerd en hij leerde ons het leuke Afrikaanse liedje Jambo Jambo. We hebben later op Zanzibar deze CD gekocht en die draaien we nu nog steeds elke dag in onze auto! Zanzibar was een heerlijke afsluiting van onze vakantie. Genoten van het mooie eiland, de prachtige stranden en een bezoek aan Stone Town was de moeite waard. De eerste dagen was even wennen, van een avontuurlijke safari naar een relaxte strandvakantie. Maar uiteindelijk vonden we het zo jammer dat we weer naar huis moesten!
Eric, bedankt voor het in elkaar zetten van deze prachtige reis! Om nooit meer te vergeten.

Wim, José, Ophélie, Rafaël & Noah
naar bovenkant pagina

Juli 2013

Thuis op de bank begon onze vakantie beleving al tijdens ons eerste telefoongesprek met Eric. De route werd samen bepaald waarbij in hoge mate rekening werd gehouden met onze wensen. Eric kon ons veel vertellen over de te nemen route en welke parken aansloten op onze wensen. Vroeg in de ochtend werden wij op maandag opgehaald door onze uitstekende chauffeur/gids Peter. Hij heeft ons een fantastische safari bezorgd, sprak duidelijk Engels en zat vol verhalen over Kenia, de geschiedenis en de dieren. Onze safari ging van Solio Ranch (neushoorns!) naar Bogoria met zijn miljoenen flamingo’s. Vanuit deze roze vlek reden we naar Nakuru, dat half onder water stond en waar wij vele vogels en wildlife hebben kunnen spotten. Na over Lake Naivasha gevaren te hebben tussen de nijlpaarden eindigde onze reis in het fabelachtige Masai Mara. Midden in de migratie reden we tussen miljoenen gnoe’s, zebra’s en uiteraard de jagende dieren als leeuwen, cheetah’s en hyena’s. Ons grote geluk was dat we dankzij de fantastische skills van onze gids Peter nog een kleine oversteek van zo’n 50 gnoe’s en zebra’s over de Mara River hebben mee kunnen maken! Onze safari eindigde in Nairobi waar wij doorvlogen naar Diani Beach waar OnsKenia ons een prachtig resort aan de kust had aangeraden. Pinewood Beach Resort heeft alles wat je verwacht van een strandvakantie. Een heerlijke rustige kamer met alle faciliteiten, een heerlijk zwembad en een uitstekend strand en een goede duikinstructor (Salim) met wie we 2 fantastische duiken hebben gemaakt! De maaltijden waren zeer afwisselend en aangeboden door een fantastische staf! Een heerlijke afsluiter van onze vakantie. Eric, Yvonne en Peter, nogmaals bedankt voor jullie goede zorgen voor, tijdens en na onze reis! We hebben er voor 200% van genoten!

Mijke & Daniel
naar bovenkant pagina
Hyeana lunch in de Masai Mara

Familie rondreis - Juli 2013

Het was een fantastische veelzijdige reis, waarbij we kennis hebben gemaakt met de veelzijdigheid van Tanzania en Zanzibar. Onbeschrijfelijk mooi Wildlife, natuur en cultuur. Een onvergetelijke ervaring.

Corine, Gerard, Duco, Siebe
naar bovenkant pagina

Juli 2013

Een fantastisch goed verzorgde reis.

Veel vriendelijke mensen ontmoet, overal hartelijk ontvangen en goed verzorgd. De olifantenopvang was geweldig, alsmede al het wild dat we gespot hebben en dat was heel veel, ook de vogels niet te vergeten, het is met niets te vergelijken, kortom een geweldige ervaring.

Kenia – Andrew – Aardige vent Leuke humor en een goede klik. Op de eerste dag naar Ithumba zijn we behoorlijk verkeerd gereden. Dat heeft zeker ca. 3 – 4u extra reistijd veroorzaakt en daar zat Andrew duidelijk mee. Voor ons was het geen probleem, we hebben een heel mooi (extra) stukje Kenia gezien, waarbij we ook het gevoel hadden echt van de ‘gebaande paden ‘ afgeweken te zijn.

Tanzania Herbert - Aardige vent! Wat mij betreft had hij uit zichzelf meer mogen delen en vertellen. Herbert heeft zich wat terughoudend en bescheiden opgesteld, waardoor je in het begin niet doorhebt hoeveel hij weet over de cultuur, religie, de stammen, de taal, economie, etc. Ik heb hele leuke gesprekken met hem gehad over van alles en nog wat!

We hebben het gevoel dat Herbert echt zijn best gedaan heeft voor ons. Vanaf Grumeti naar de Ngorongoro zijn we –voorbij het uitkijkpunt- bij de uitgang van het NP rechtsaf geslagen en hebben we een “extra” route over de Serengeti gemaakt (buiten het NP), waarbij we door een droge rivierbedding zijn gereden en een prachtige ontmoeting met een cheeta hebben gehad (die een gazelle gevangen had en daarna haar welpen riep om mee te komen eten). Niemand in de buurt en werkelijk prachtig!

Lake Natron vonden we qua accommodatie iets minder. Het eten daarentegen zeer goed en het uitzicht vanaf het restaurant over het vulkanische “maanlandschap” zeer mooi. (We hebben in behoorlijke warmte een paar uurtjes langs de rivier gewandeld richting het meer – schitterend!). Ook de wandeling naar de waterval was zeer de moeite waard. Echter, daar waar Herbert slippers adviseerde, is vanuit mijn ervaring stevige wandelschoenen een beter advies (Hoewel ze wel nat worden!). Maar het is behoorlijk klimmen en klauteren over scherpe en soms natte (gladde) rotsen. Wel heel gaaf!

Na de iets mindere slaapplek in Lake Natron was het prachtig om daarna in Lobo Wildlife Lodge aan te komen. Hele mooie locatie! In de lobo concessie hebben we ook zeer mooi wild waargenomen: veel leeuwen, een jachtluipaard, hyena’s. (De neushoorn hebben we daar net gemist, maar was wel ‘in de regio’ aanwezig).

Grumeti was een hele mooie locatie, vooral de tent grenzend aan de “eindeloze” vlakte gaf een prachtig uitzicht.. ’s Morgens vroeg en ’s avonds laat veel wild voorbij zien komen (zebra’s, gazelles, etc.).

De accommodatie bij Ngorongoro vonden wij qua reisafstand naar de krater wat aan de verre kant (zo’n 2,5u). Omdat we vanaf de Serengeti doorgereden zij langs de krater, om er de volgende dag weer in te gaan, hebben we daardoor lange reisdagen gehad. Daarnaast vond ik persoonlijk de Ngorongoro krater – hoewel verschrikkelijk mooi- te druk. Ik kreeg daar oneerbiedig gezegd een beetje een attractiepark gevoel. Zo veel auto’s, verstoren we daar de natuur niet?

Elly & Paul & Jan
naar bovenkant pagina

Juli 2013

Overweldigend!

Marja en Kees
naar bovenkant pagina

Huwelijksreis - Juli 2013

De hele reis was goed georganiseerd! We hebben ontzettend veel gezien en van ieder moment genoten! Ook de lodges, het eten, de gastvrijheid waren heel fijn!

Beiden hebben we heimwee naar Afrika!

Annemarie en Joey
naar bovenkant pagina

Familie rondreis Kenia - Juli 2013

Een prachtig avontuur, in een geweldig land.

Wij hebben de reis als zeer geslaagd ervaren! Prachtige natuur, indrukwekend land! Uiteraard gaat bij een reis van bijna 4 weken wel eens iets niet volgens plan (auto stuk), maar dat soort onverwachte gebeurtenissen werden prima door onze gids opgelost. Wij vinden het een geweldige prestatie om een dergelijke reis, zo tot in de puntjes te kunnen verzorgen. Accommodaties waren vaak boven onze verwachtingen. Complimenten aan OnsKenia!

Frits, Ine, Thijs & Joris
naar bovenkant pagina
Local Masai Village visit Kenia
Gnoe crossing Mara rivier Kenia

Juli 2013

Geweldig om in de Masai Mara al die gnoes te zien en er tussenin te zitten en ze te zien oversteken door de rivier. Het land is prachtig, aardige mensen, veel dieren en goede accommodaties. Reden te meer om terug te komen. Alles was heel goed geregeld en verzorgd door OnsKenia Woni Safaris, complimenten!

Ineke en Corine
naar bovenkant pagina

Juli 2013

Indrukwekkend.

Voor ons was het de eerste kennismaking met Afrika en we hebben veel nieuwe indrukken opgedaan tijdens deze reis. Alles was door OnsKenia goed geregeld zodat we ter plekke niets meer hoefden te regelen en we compleet ontspannen terug kwamen van de reis. We hadden OnsKenia gekozen omdat zei de enige waren die in hun voorstel een rondreis door Kenia hebben gemaakt dat helemaal op onze wensen was ingedeeld veel gamedrives en niet elke dag verkassen. Wij kwamen daardoor soms op plekken waar zelfs onze chauffeur nog nooit was geweest.

Harriët & Lenny
naar bovenkant pagina

Familie rondreis Kenia - Juli 2013

KUBWA!!THE BEST EVER!!!!

Wij zijn dit jaar voor de vierde keer, natuurlijk weer met OnsKenia naar Kenia geweest en omdat dit onze vierde safari werd hebben Eric en wij zorgvuldig een privé reis samengesteld waarin al onze wensen vervuld werden.

Daarbij kwam de enorme kennis en ervaring van Eric goed van pas en was niets te veel moeite voor hem en het Woni team en zijn we zijn overal geweest wat op ons lijstje stond, zelfs als het een locatie betrof die OnsKenia niet standaard aanbood. Ook de vierde keer heeft Kenia ons weer verrast met al die vriendelijke mensen, mooie lodges ,geweldige parken met mooie uitzichten en natuurlijk de onverwachte ontmoetingen met het wild. Deze keer hebben we al onze favoriete plaatsen bezocht aangevuld met wat nieuwe.

We zijn via Nairobi naar de Masai Mara gereden en hebben daar twee lodges bezocht ,waarvan Saruni Wild een belevenis op zich zelf is, je hebt daar echt het gevoel helemaal alleen in de wildernis te zijn. Daarna zijn we via Naivasha en de Aberdares naar Sweetwaters gegaan en hebben daar heerlijke dagen doorgebracht, veel wild gezien zelfs vanuit onze stoelen zittend voor onze tent met uitzicht op een drinkplaats. Toen naar Samburu, Elephant Bedroom met een fantastisch uitzicht op de rivier en olifanten die het kamp bezoeken. Daarna zijn we naar Il Nwesi gegaan en wat een ervaring was dat. Slapen onder de sterrenhemel, douchen in de openlucht met uitzicht op de vallei, olifanten die langs je balkon lopen en een geweldige gids. Dit was een totaal andere ervaring dan de andere , ook geweldige , lodges. Vandaar zijn we naar Sosian gereden, ons hoogte punt van onze reis. Wat een gastvrijheid en de gamedrives zijn ongekend. Je komt daar tijd te kort. We hebben daar heel veel gezien waaronder (eindelijk) de wilde hond. Daarna via het dorp van onze chauffeur naar Tsavo Lions Bluff ,alweer een favoriet. Tsavo is weer anders dan de rest van Kenia en wat een uitzicht heb je daar: een waardige afsluiter van een meer dan geweldige trip.

Wij willen Eric , Mieke, William die al vier jaar lang onze chauffeur is en het hele OnsKenia/Woni team bedanken wat ze voor ons gedaan hebben om deze en ook de vorige reizen onvergetelijk te maken. Tot een volgende keer. Asante Sana en Kwaheri.

Roland, Rosemij, Robbert, Rosanne en Jurjen
naar bovenkant pagina

Juli 2013

Een echte aanrader!!

Vooraf zijn wij eerst op kantoor geweest om onze wensen kenbaar te maken. Eric wist alles tot in de puntjes te vertellen over Tanzania. De reis was echt fantastisch. Zeker op de Serengeti waar we alle dieren gespot hebben. We hebben de bush experience gedaan en dus in een tentenkamp overnacht: Kati Kati kamp. We moesten eerst wel even wennen omdat we net van Simba lodge kwamen waar we echt super genoten hebben. Vriendelijke mensen, een adembenemend uitzicht. Je komt dan in een grote tent midden in de Serengeti waar dus de dieren zo bij je tent kunnen komen. Maar de mensen waren zeer gastvrij en vriendelijk en gaven ons een veilig gevoel. Ook het eten was super. Middags na een game drive zijn we in het tentenkamp gaan eten en dat was erg goed verzorgd.

Wat ons het meest is bij gebleven zijn de super lodges met een fenomenaal uitzicht namelijk: Lake Manyara en Serengeti Simba lodge.
Ook de tentenkampen zijn een aanrader. De mensen doen er alles aan om het naar je zin te maken. Er was geen enkele insect in de tent te vinden. Die worden door een stof weggehouden.

Zanzibar: Als je van rust houd dan moet je zeker naar Karafuu Beach Resort. Super eten. Prima personeel. De laatste dagen hebben we op Zanzibar doorgebracht. Voor ons een beetje te relaxed vergeleken met de eerdere dagen waarbij je van reservaat naar reservaat rijden om dieren te spotten. We willen graag wat te doen hebben. We hebben daar wel dolfijnen gespot en ook gedoken.

Nogmaals complimenten voor de organisatie. We hadden echt een veilig gevoel. Zowel met de Chauffeur als met de gids (Hamza) en alles wat tot in de puntjes goed verzorgd.

Complimenten voor Eric dus.
Paul en Jessica
naar bovenkant pagina

Juli 2013

Onze Safari beleving:

Wij hebben met het complete gezin, kinderen en kleinkinderen (14 stuks in totaal), zeer genoten. Prima georganiseerde reis. Grote bewondering voor de alles ziende chauffeurs/gidsen. Opmerking: wij hadden voor ons zelf separate bedden gevraagd; die hebben wij helaas alleen Tarangire River Camp aangetroffen.

Familie van Andel
naar bovenkant pagina

Juni 2013

Geweldig!

Van te voren geen idee wat ons te wachten stond. Maar toch een geweldige reis, op een paar teleurstellingen na. We hebben heel erg veel dieren gezien: leeuwen, cheeta’s, een luipaard en uiteraard zebra’s, giraffen, apen e.d. We hebben gezien hoe een secretarisvogel een slang doodde en opat. Het kunnen zien en aanraken van onze peetolifantjes was een van de hoogtepunten.

Joyce en Anton
naar bovenkant pagina

Juli 2013

Wij hebben een fantastische vakantie gehad, en zeker voor herhaling vatbaar.
Bedankt voor alles.

We hebben 3500 foto’s als herinnering aan dit prachtige land met veel natuur, dieren en vriendelijke en behulpzame Kenianen. Ook een dankwoord aan onze chauffeur / gids David en aan Ons Kenia voor de organisatie, tips en begeleiding.

Van twee super tevreden toeristen
Peter en Petra
naar bovenkant pagina

Juni 2013

Jambo Kenia!

Fantastische peetouder reis gemaakt naar Kenia. We gingen voor de olifantjes maar hebben onderweg heel veel ander wild gezien. De accommodaties waren allemaal erg leuk en alles was super geregeld. Geweldig om te zien hoe liefdevol de verzorgers met de weesjes omgaan. En natuurlijk om olifanten in het wild te zien nu het nog kan. Voor herhaling vatbaar!

Angelique
naar bovenkant pagina

Juni 2013

Trip of a lifetime!

Genoeg afwisseling van landschappen, ieder landschap en deel van het land had zijn charme. Waarbij we de nattere gebieden mooier vonden, vanwege de variatie in dierenpopulatie. Je zag hier gewoon meer. Tsavo Oost was het minst indrukwekkende. Ook omdat de wegen zo ver uit elkaar lagen en je niet dicht bij de dieren kon komen.

Nynke & René
naar bovenkant pagina

Mei 2013

Wij hebben een hele mooie vakantie gehad. Veel gezien en gehoord. Gastvrij ontvangen in hele mooie accommodaties, heerlijk gegeten. De gids was geweldig. Alles prima geregeld door OnsKenia dus Asante Sana en Kwaheri.

Ingrid & Alex
naar bovenkant pagina

Mei 2013

Dag Eric,
Graag wil ik laten weten dat onze reis naar Kenia en Tanzania van begin tot eind naar wens is verlopen. We hebben met ons gezin twee prachtige weken gehad, waarin zeer verschillende elementen waren opgenomen. Het safari-gedeelte kreeg meer diepgang doordat de dagen in Kitui, resp. Moshi zo afwijkend van karakter waren. Dankzij Gijs en zijn Keniaanse buddies beleefden we in Kitui “the real Africa” (woorden van onze gids William Muli). William genoot ook met volle teugen van het bezoek aan de shamba van de moeder van Boniface Mwove. Met hem hadden we het buitengewoon getroffen. Ik heb hem ook gezegd dat hij niet alleen een goed chauffeur en een perfecte host was, maar ook een wijs man. Hij weet hoe de wereld in elkaar zit. Gezien het feit dat hij voor Woni naar diverse landen is geweest, neem ik aan dat hij geen gewoon chauffeur is. Hij heeft ons ook foto’s gemaild en stuurde een heel sympathiek dank bericht voor de gezamenlijk doorgebrachte dagen. Na de overdracht in Numanga moesten we heel even wennen aan Alex Kalage, maar dat duurde niet langer dan een paar uur. Hij is natuurlijk wat jonger en leek wat terughoudend, maar dat viel reuze mee. Ik denk dat hij van de dierenwereld, zeker de vogels, meer wist dan William. Hij kan heel serieus zijn, maar dan opeens breekt de lach door als er iets grappigs is. Bij beide chauffeurs hebben wij ons voortdurend op ons gemak gevoeld. Wat betreft de parken heeft Serengeti het hoogst gescoord bij ons allemaal. Daar heb je het absolute gevoel in een andere wereld te zijn. Tarangire is ook een prachtig park qua landschap, maar daar zaten we natuurlijk niet in de goede tijd voor de wilde dieren (hoewel de olifantenkuddes onvergetelijk waren).

Wij hebben met ons hele gezin een prachtige reis gehad. De safari kreeg diepgang doordat er twee onderdelen waren die we zelf hadden ingebracht. OnsKenia toont een geweldige kennis en ervaring met het reizen in Oost-Afrika. Wensen wat betreft die afwijkende onderdelen werden zonder enig probleem ingepast. Wij zijn dan ook met OnsKenia dik tevreden.
Met vriendelijke groet
Gert Jan Jansen.
naar bovenkant pagina

Mei 2013

Bij de opvang kwamen de olifanten net weer uit het bos en sommigen kregen nog een fles en ja ik mocht er toen ook 1 de fles geven wat was dat gaaf en echt weer een wauw moment, wat hebben ze ook een kracht in hun slurf. Daarna gingen we naar een paar andere olifanten waaronder Simba hij was een paar weken terug gegrepen door een leeuw ,tja zulke dingen gebeuren helaas ook. Toen kwamen we bij Lempaute “mijn olifantenkind “ mocht haar aanraken ,eten geven wat ik maar wou ,vond het allemaal erg speciaal dat ik dat allemaal mocht doen. Je krijgt echt een VIP behandeling als je een peetouderreis gaat maken. Het was echt een vakantie om NOOIT te vergeten en mijn droom is uitgekomen eigenlijk was het nog mooier dan ik had durven dromen. Bedankt voor alles en als we in de buurt zijn komen we zeker met ons fotoalbum langs.

Groetjes Jos en Lia, Sander en Linda en natuurlijk van Willem en Hilda
naar bovenkant pagina

April 2013

OnsKenia heeft voor ons in een moeilijke periode (de start van het regenseizoen) een fantastische 12-daagse privé safari in Tanzania verzorgd die al onze verwachtingen heeft overtroffen. We hebben naast honderdduizenden trekkende gnoes onder meer vier cheeta’s en vier luipaarden gezien en zijn boven de 35 gestopt met het tellen van leeuwen. Daarnaast alle andere zoogdieren en vogels die je maar kunt voorstellen. Dit alles onder begeleiding van een uiterst professionele gids met arendsogen en een fenomenale kennis van de omgeving en de natuur. Met grote behendigheid loodste hij onze 4WD over de in stromende rivieren veranderde wegen. De eerste lodge was super met een sprookjesachtig uitzicht en daarna ging het niveau van de accommodaties alleen nog maar verder omhoog. Als ervaren safarigangers kijken wij terug op een topvakantie.

John en Shabnam & Tahera en Peter
naar bovenkant pagina

Februari 2013

Wij hebben genoten van onze vakantie in Tanzania. De hele reis verliep geweldig, alle lodges waren fantastisch en over de jeep met chauffeur waren we ook dik tevreden. Op Zanzibar hebben we gesnorkeld tussen de dolfijnen….wat een ervaring! In Dar es Salaam hadden we nog tijd om naar een kleine “dispensary” te gaan, waar mijn jongste dochter 1.5 jaar geleden voor een project was leuk voor haar om het daar zo snel weer te zien.
We hebben alle zes nog nooit zo’n moeite gehad met afkicken na een vakantie. Dat zegt wel wat toch?
Het was heel bijzonder!
Ik zal nog een foto sturen met een olifantje van een week oud.
Vriendelijk groeten, Henriette
naar bovenkant pagina

Februari 2013

Tischa en Christine - Kenia en Tanzania
naar bovenkant pagina

Januari 2013

Wij hebben een prachtige maatwerk reis gehad. Heel veel wild gezien, maar helaas geen luipaard en leeuw. De uitstekende chauffeur Rafael wist ontzettend veel te vertellen over flora en fauna van het gebied waar we door heen reden. Hij was een prima gastheer en zeer geduldig en welwillend tijdens de gamedrives. De lodges waar wij verbleven waren uitstekend. Vriendelijk personeel en perfecte service en prachtige plekjes. Jammer dat door de regen (ja zelfs in Kenia is het weer van slag) de gamedrive op de Solio Ranch niet door kon gaan. De bootsafari op Lake Naivasha is erg mooi door de spookachtige beelden van ondergelopen land en natuurlijk de vele vogels en de Nijlpaarden. Leuk was ook het bezoek aan de wol spinners en wevers “spinners and weavers” in Nanyuki, op weg naar onze vrienden Peter en Rita in Ethi. Het bezoek aan hun kinderrevalidatie centrum in Isiolo was indrukwekkend. Gaddisa lodge is een goed uitgangspunt voor de parken Buffalo Springs en Samburu of Meru (wat wij niet bezocht hebben). Onze Tracking op Mount Kenya begon helaas met auto pech, maar het was een geweldig mooie tocht. De vegetatie die je aan treft is uniek. De tocht is pittig, maar niet te zwaar. De laatste etappe naar point Lenana (4985meter hoog) met vertrek om 3.00 uur ’s nachts is letterlijke en figuurlijk een hoogtepunt van de reis. Helaas komt aan alle mooie dingen een eind, maar we houden een prachtige herinnering aan Kenya en de Kenianen.

Angele en Erik
naar bovenkant pagina

Januari 2013

Hoe zou ik in een korte kreet mijn safari beschrijven: Onvergetelijk en we gaan zeker weer naar Kenia. De ervaring beleving: dit was een goede formule. We hoefden zelf nergens voor te zorgen. Alles werd voor ons geregeld. We hebben een schat aan prachtige foto’s. Misschien sturen we er nog wel een paar per mail.

Clara, Jan & Maarten
naar bovenkant pagina

Januari 2013

Door een aanbeveling van een collega zijn wij bij OnsKenia terecht gekomen. Omdat wij nog niet eerder op safari zijn geweest hebben wij voor de organisatie volledig op de expertise van OnsKenia vertrouwd. OnsKenia heeft een individuele reis voor ons samengesteld, waarvan wij in het geheel genoten hebben. Ons oordeel is ,UITSTEKEND’ en de volgende safari zullen wij zeker weer via OnsKenia boeken.

Asante sana!
Astrid & Benjamin
naar bovenkant pagina

Januari 2013

Wij zijn tevreden over de organisatie van onze Kenia reis. Alles is prima verlopen (wij hebben 4 kinderen) het hele gezin heeft genoten! Kenia is prachtig, goed eten. We hebben ons geen moment onveilig gevoeld. Prachtig wild gezien.

Gerallien, Gert-Jan, Anne-Jeth, Maartje, Johathan & Job
naar bovenkant pagina
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Horsterweg 22C
3835 PS Stoutenburg / Leusden
Telefoon 030 - 220 4385